Tekli Mesajlari izle
Eski 04-23-2007, 12:45 AM   #8
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası
 
Nǿ ŦΞДЯ™ 'in Avatari
 
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75
Teşekkür Edilme: 78
Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2756
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Belirlenen

Sebzeli Balık Buğulama

500 gram balık filetosu (ayıklanmış, kılçıksız), 2 orta boy domates, 2 sivri biber, 3 adet taze soğan, 1 dal pırasa, 2 sap kereviz yaprağı, 1 küçük havuç, 1 defne yaprağı, 2 diş sarmısak, 2 dal taze rezene (veya 1 çay kaşığı rezene tohumu), yarım limon, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Balık filetolarını yıkayıp kurulayın, iki taraflarına da tuz ve karabiber serpin. Domatesi sıcak suya sokup çıkartın, kabuğunu soyun, küçük parçalar halinde doğrayın. Sivri biberleri yıkayın, sap ve tohumlarını atın, halkalar halinde doğrayın. Taze soğan ve pırasanın dış kabuklarını soyun, yuvarlak doğrayın. Kereviz yaprağını yıkayın, kurulayın. Havucu kazıyın, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sarmısağı soyun, uzunlamasına ikiye bölün. Rezene dallarını yıkayın kurulayın.Yarım limonun çekirdeklerini çıkartın, kabuğunu soyun, yuvarlak dilimleyin. Bütün sebzeleri bir kapta karıştırın, yarısını tencerenin dibine yayın. Balıkları sebzelerin üzerine yerleştirin, balıkların üzerine kalan sebzeleri dağıtın, tuzunu ve karabiberini ekleyin, zeytinyağını gezdirin, yarım bardak su koyun, tencereyi kısık ateşe oturtup 20-25 dakika süre ile pişirin. Yanında limon ile scak servis yapınız. Sebzelerin hepsi bulunamadığı takdirde olanların miktarını artırabilirsiniz. Rezenenin anasona benzer bir kokusu olduğu için bu şekilde hazırlanan buğulama rakı sofrasına daha çok yakışmaktadır.
Nǿ ŦΞДЯ™ Ofline   Alinti Yaparak Cevapla