|
Sony/Ericsson sony/ericsson cep telefonları |
|
Konu Seçenekleri | Görünüm Şekli |
01-23-2007, 03:10 PM | #1 |
Bağımlı Üye
Kayit Tarihi: Dec 2005
Mesajlari: 3,489
Teşekkür Etme: 22 Teşekkür Edilme: 136 Teşekkür Aldığı Konusu: 66
Üye No: 5863
Rep Puanı : 20870
Rep Derecesi :
|
Sony Ericssonlara Modifiyeler
Şimdi bazı ark. lar bilirler ben kullandığım telefona yazılımsal olarak bişiler yapmassam kudurum
elimizde bi adet W800i bi adet S700i var bunlarda firmware update lere oldukça yatkın ürünlerdi zaten ancak biz ikisninde Gen-Pa dan garantili olması sebebiyle ne oğraşacaz verelim yaptıralım dedik ve gittik İstanbul/Etilerdeki Gen-Pa merkezine dedik böle böle firmware update yaacaz kızcağız hayhay ancak şu aralar çok yoğunuz o sebeblen şimdi bırakırsanız 1 hafta sonra alırısınız dedi Ben o an zaten içimden kızın kulaklarını çınlatmaya başlamıştım zaten :: zaten w800i nin data kablosu var s700i nin kablosu kargoda 2 gün içinde elimizde biz niye yapmıyoruz dedim eve geldik www.sonyericsson.com.tr ye girdik Bu Adresden Update Service programını çekiyoruz. (Bu konu açılırkenki En günceli 2.6.4.9 versiyonu
Öncelikle şunu Söyliyeyim Bu Programı indirp kurmaya başladığınızda ekranda yüklüyor yazar ve Saatlerce Yüklüyor Yazıyorsa bilinki kullandığınız bir başka program ile çakıştığı için Kurulamamıştır. Çünkü benim başıma geldi ben format attım ve oşekilde yüklemeyi başardım Buna ek olarak şunuda yapın yoksa yüklüyorsunuz ancak açılmıyor nedense Başlat/denetim masası/bölge ve dil seçenekleri ingilizce (A.B.D) yapın Ve programı kurmak için tıkladığınızda dil i ingilizce seçin Programı indirdiniz, tabiki hepsi bu değil kullandığınız telefonun USB driveri gerekli bu zaten telefonun kendi CD sinde var eğer cd yoksa www.sonyericsson.com.tr den telefonunuzu bulun, yazılım yüklemeleri bölümünden driver i indirin Sonra Pc nizde PC Suit Programının en son Versionu olmalıdır ( Şuan en son sürümü 1.7.10 ) Ve son olarak Java ve Macromedia Flash ın da son versiyonları olmalıdır Bunlarıda www.java.com ve www.macromedia.com dan ücretsiz indirebilirsiniz Telefonun versiyonu öğrenmek için >* <<* <* yaparak servis menüsüne ulaşabilirsiniz orda gerekli bilgiler var Şimdi gelelim update e Seus yani sony ericsson update service i sorunsuz kurdunuz ( ilk çalıştığında Pc ye 2mb kadar bi bilgi download eder ) telefonu da usb driveri tanıttınız java kurulu macromedie kurulu Pc suit de kurulu Telfonunuz %100 şarj durumunda ise başlıyoruz eğer tam dolu değil ise yükleme esnasında şarj biter ve telefon bi daha açılmaz !!! masa üstüne atılan Update Service in kısa yolunu çift tıklayın kısa bi sonr ericsson flash ı gelecek sonra Ufak bi Loading Sonra dil seçme ekranı gelecek Türkçeyi seçip Next dedik ufak bi loading Sonra Başlatı Tıklıyoruz Lisans Sözleşmesini Okuduk Kabul ettik Telefonun Bağlantı Tipini seçtik Soldaki Bağlantı tipi DCU-60 sağdaki ise DCU-11 ancak sağdaki bağlantı tipiniz var ise size bir DSS-25 masa üstü standı lazım üzgünüm DCU-11 Data kablosu yetmiyor pil i çıkartıp sim kartınız çıkartın sonra pilinizi takın (telefonu açmayın) C tuşuna basılı bekleterek data kablosunu takın pc telefonu algılıcak ve yükleme işlemi başlıyacaktır yaklaışık 5-10dk sürüyor (w800i için) işlem bittikten sonra telefonunuzu deniyebilirsiniz Vatanımıza Milletimize Hayırlı Uğurlu olsın... Oluşacak sorunlardan mesuliyet kabul etmem Garantiniz varsa gidin verin servise 10dk lık işi 1 haftada yapıp veriyorlar ! garantiniz yoksa 10-20Ytl ye yaparlar tahminimce telefoncular bu işlemden önce w800i nin kamera versiyonu 2.0 dan 4.5 e yükseldi ve oda içinde yakın çekimde çok ii foto çeker oldu gözle görülür derecede telefon hızlandı Bluetooth ile dosya gönderirken kitlenmeler ortadan kalktı biz şuanlık bunları fark ettik bu arada bu işlemden sonra telefondan en ufak birşey silinmiyor haberiniz ola Eğer bi DSS-25 bulursam dier update ide anlatacağım... |
01-23-2007, 03:11 PM | #2 |
Bağımlı Üye
Kayit Tarihi: Dec 2005
Mesajlari: 3,489
Teşekkür Etme: 22 Teşekkür Edilme: 136 Teşekkür Aldığı Konusu: 66
Üye No: 5863
Rep Puanı : 20870
Rep Derecesi :
|
Sony Ericsson Flash
Şimdi anlatacağım yöntem ile telefonunuza kendi editlediğiniz veya internetten indirdiğini firmware leri atabilirsiniz veya benim gibi K750i ye W800i yazılımı yükleyip bir 750i yaratabilirsiniz Ben şuan K750i @ w800i için olan dosyaları verceğim ancak verdiğim programlar vasıtasıyla kendiniz netten çekecğiniz diyer firmware leride yüklüyebilirsiniz K750i@W800i --- K750i to W800i Öncelikle şunları bir indirelim*Far Manager 1.70 + Pluginler Far manager telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayıp içindeki dosyaları editlemek,silmek,yenisini koymak,taşımak vs işler için kullanılır. Ara yüzü çok zor görünsede aslında çok çok basit bir program eğer telefonun dosya yöneticisinde aradığınız resim,mp3 vs yi bulabiliyorsanız bu programı kullanamamanız için hiç bir sebeb yok. Download Far Manager *W800i Firmware leri Dosya içinde 2 adet firmware vardır teki ana W800i firmware'i diğeri ise ülkemizin kullandığı dil paketini taşıyan EMEA7 firmware yi eğer kendi firmware lerinizi kulanırken EMEA7 ye dikkat etmezseniz artık hangi dili yüklediyseniz telefonunuz o dile döner... Download W800i Fimrware Pass: mobildepo.com *Davinci Team Flasher 13.7 Bu Flasher programı adından da anlaşılacağı gibi firmware leri flashlamak için kullanılacak Download Davinci Flasher 13.7 Pass: mobildepo.com *K750i ve W800i Driverları Download K750i Old Driver Download K750i USB Driver Download W800i USB Driver Pass: YOK Şimdi ilk olarak telefonu Bilgisayara tanıtmak gerekli bilmiyorum gerekirmi ama belki bu işlem için Sony Ericsson PC Suit gerekebilir onuda Burdan veya Telefonunuzun CD sinden Temin edebilirsiniz Şimdi bu işlem için telefonu PC ye tanıtmak lazım ancak bu işlem oldukça gıcık bişe telefonu driveri ile tanıtmak aslında çok basit ancak bazı kişilerde sorun çıkartıyor bu ve telefonu pc tanımasına rağmen bazı kişilerde Davinci flasher 13.7 telefonu tanımıyor ancak diğer tüm veriyonlar tanıyor ama onlarla da bu işlemi yapamıyoruz... O yüzden bu kısım önemli Zaten fark etmişsinizdir 2 çeşit driver verdim K750i için ilk olarak 2 zip li driverı da farklı klasörlere açın Sonra telefonun data kablosu ile pc ye bağlayın sağ allta balon çıkacak ve size şunu buldum bunu buldum vs vs diyecek en sonunda driver istiyecek Driver istediğinde ilk olarak K750i Old Driver ı gösterin onu yüklesin sonra gene isteyecek bir daha onu gösterin eğer gerekli driver bulunamadı gibi bişey derse bu sefer K750i USB Driver'ını yükleyin ben şuan hatırlamıyorum hangisinde diğer drivera geçmemiz gerektiğini ama bu işlem için 4-5kez driver sorduğunu biliyorum Tanışma faslı bittiyse Far Manager i kuralım pc mize Ama daha öncesince telefonun CID versiyonunu öğrenmemiz lazım Bunun için Davinci flash i açıyoruz kırmızı alan içine aldığım yerdeki "Read CID / Test Cable" tıklıyoruz Telefonun kapatıp elimizi "C" Tuşunda basılı bekletip kabloyu takıyoruz ve önümüze telefonun bilgileri geliyor Telefonunuzn resimlerde gösteridğim gibi "phone color: Red" ve "CID:36" olması gereklidir zaten bi çok K750i böyledir ama bazen farklı versiyonlarda gelmiyor değil eğer böyle ise devam ediyoruz Far manager 1.70.exe yazan dosyayı çift tıklayın ve next next next diyerek den kurun sonra Plug in yazan sıkıştırılmış dosyayı da açın içindeki 2 sıkıştırılmış dosyı da açın elinizde 2 adet klasör olması lazım SEFP ve SE flash plugin diye 2 klasörü de alın ve C:\Program Files\Far\Plugins dizinine atın sonra kapatın ve çıkın artık Far manager i çalıştırabiliriz masaüstünteki simgesini çok seri bi şekilde çift klik yaptıkdan sora karşımıza abuk sabuk bi ekran geliyor :s yani bu :s programı açtıkdan sonra F11 tuşuna basıyorsunuz ufak bi pencera açılıyor Açılan pencerede SEFP yi seçip enter ladıktan sonra karşımza açılan pencerede Enter The matrix diyoruz sonra bize C ye basılı bekletip telefonun kablosunu takmamızı söylüyor dediğini yapıyoruz evet artık telefona bağlandık sol taraf telefonun içi sağ taraf bilgisayar şimdi yapacağımız şu K750i de iken telefonun içindeki fs/tpa/preset/custom içine girip orasının yedeğini almak şimdi sol tarafdan ister klavye ile enter layarak ister mouse ile klikleryerek klasörlere giriyoruz FS yi çift tıkladık ordan TPA ya çift klik ordan present e çift klik ordan da custom a gelip sağ klik yaptık sonra sağ tarafda bişeyi tıklayığ ALT+F2 ye bastık gene ufak bi pencede açıldı orda mesela yedeğini alacağımız dosyaları D ye atmak istiyoruz "fixed d" yi seçiyoruz ve alt taradfaki menülerden 5. sıradaki copy ye tıklayıp sol dan sağ tarafa doğru kopyalıyoruz yedek işlemi bitti ancak unuttunuzmu aha size yedek Download Custom ama siz yinede kendi yedeiğiniz alın ne olur ne olmaz artık Flashlama işlemine geçbiliriz flash er programını açtınız Zip li firmware dosyalarını açtınız önce mavi noktayı tıkladınız main firmware yazanı seçtiniz sonra kırmızıyı tıkladınız FS yazan firmware i seçtiniz sonra altı yeşille çizili olan yerden EMEA7 yi seçtiniz Flash basıyoruz telefonun pilini çıkarıp taktık, C ye basılı bekletip telefona taktık ve flash işlemi başladı yaklaşık bir 10dk sonra flash lama bitecek sol da en altta "done" yazar telefonun kablosunu çıkartık pili çıkardık taktık tekrar far manager i açıyoruz F11 yaptık SEFP yi seçip matrix alemine dalıyoruz ALT+F2 yapıp sağdan custom klasörünün yedeğini aldığımız yeri bulup custom klasörünü sağ klikleyip seçili hale getiriyoruz sonra sol tafafa geçip fs/tpa/preset/ klasörüne gidiyoruz preset in içine custom klasörünü copyalıyoz gene alttaki copy yi kullanarak sonra quit deyip çıkıyoruz kabloyu çıkartıyoruz pili çıkart tak telefonu aç ve karşınızda 750i alıntıdır... |
02-07-2007, 04:13 PM | #3 |
Daimi Üye
Kayit Tarihi: Sep 2005
Mesajlari: 490
Teşekkür Etme: 40 Teşekkür Edilme: 133 Teşekkür Aldığı Konusu: 62
Üye No: 390
Rep Puanı : 12400
Rep Derecesi :
saol da S700 için olanı yokmuı? bide kablomu lazım
|