03-11-2008, 07:31 PM | #1 |
Forum Aşığı
Kayit Tarihi: Feb 2007
Nerden: ¢αкαℓ.ηєттєη
Yaş: 30
Mesajlari: 4,929
Teşekkür Etme: 235 Teşekkür Edilme: 266 Teşekkür Aldığı Konusu: 182
Üye No: 31562
Rep Power: 2368
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
CEVİZLİ (ya da FINDIKLI) TARATOR
CEVİZLİ (ya da FINDIKLI) TARATOR
Malzemeler ; 4-6 kişi için Cevizler (ya da fındıklar) dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir). Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak, iyice karıştırılır ve yine ezilir. Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağ katılır. Bir yandan ezerken, ceviz ve ekmeklerin yağı içmesi sağlanır. Son olarak tuz, 2 diş dövülmüş sarımsak, sirke katılır ve iyice karıştırılır. Koyu olursa içine bir parça su katılabilir. 100 gr Ceviz ya da Fındık İçi 2 dilim Ekmek İçi 2 kahve fincanı Zeytinyağ 1,5 kahve fincanı Sirke 2 diş Sarımsak Tuz Tarator çeşitli yemeklerin yanında sos olarak kullanılır. Afiyet olsun......
__________________
:wink:
|
Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1) | |
|
|