|
02-22-2009, 12:48 PM | #1 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Jun 2007
Mesajlari: 50,905
Teşekkür Etme: 70 Teşekkür Edilme: 143 Teşekkür Aldığı Konusu: 89
Üye No: 43266
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
|
Yazarı Bilinmeyen(anonim) Şiirler
Ayrı Başlık Açmayalım !!
|
02-22-2009, 12:48 PM | #2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İHANET
Üç günlük dünyaysa yaşadığımız Ağlar iken ihanete Güler iken dostluğa çelmeler attığımız Bu dünyaysa eğer toplayıp durduğumuz ne varsa Öyleyse bırakıver ağıtlarımı Bırakıver gülmelerin ihanetini Kimileri balıkçı oltalarında ararken ganimeti Kahvehanelerde demlenip dururken kimileri Çaycı Selami Anadolu türkülerinde rüyalardayken Sinema köşelerinde kimileri Aç köpeklere sevda yakmış ise simitçi Hasan Sevgiye dair yazılan bir mektubun Şarkılarda söylenen bir şiirin Ne anlamı kaldı söyle İki kere ikinin dört etmediği zamanlar Hüzünlü bir ırmağa bırak kendini Bırakıver bütün ihanetleri Eğer yaşamak dediğimiz şey buysa Mutluluk posterlere düşürülen renklerse Yağmurlara tutun öyleyse Bir güle tutun Sabahın kırağısı güneşe taşır seni öylece |
02-22-2009, 12:51 PM | #3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dayanamıyorum
Daha iyisi için ayrılık... Dayanamıyorum bu iyiliğe, Kandırma kendini benide üzme kahretme. Nasıl bir iyilikse kahrolsun, Nasıl bir iyilikse mahvolsun, Dayanamıyorum ben ayrılığa. Geçmişi kapadık böylesi iyi diye, Aldandık sevgimizin küçüklüğüne, Hayatı zindan ettik birbirimize, Nasıl bir anlayıştı kahrolsun, Nasıl bir iyilikse mahvolsun, Çözemiyorum düğümünü, Dayanamıyorum ben ayrılığa. alıntı __________________ |
02-22-2009, 12:51 PM | #4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
G e c e
Ben gecenin en çok, adını seviyorum. Bir kere asildir gece... Sonra karanlıktır. Yüzlerdeki sahte tebessümler, Yalan gülücükler, Anlarsınız ya. Sonra nefes alır çiçekler. Arka odada bir ayin vardır, Bense bir yangını doya doya yaşıyorumdur bu gece. Elimde bir mücevher kutusu tutuyorumdur... Mücevher kutusundaki afyon ruhunu, şöminede yanan son fahişenin nefesi karışır Ateşe gizli düşen silüete. Süre baygın, Kaygı sarhoş, giz gözlerimde sarhoş. Bebek kucağımda ve a y r ı n t ı ayrıntı sırtıma geçirdiğim bin yıllık paltoda, ayrıntı usul usul hayatı adımlayan saçlarımda. ayrıntı ne kadar yağlasan da yine gıcırdayan kapıda. Kapıyı açık unuttum, Bir avuç su kadar masumsun oysa. Zamanı yakabilir misin suyla? Yap o zaman! Hadi ne duruyorsun! Umutsuzluğu demin çöpe attım. Biten şarap şişesiyle. Gözlerimi mücevher kutusuna koydum. Yatağıma girdim, mezara gömülen ceset gibi. Geç kalıcağım dünden belliydi Ağustos`a. Geceyi seviyorum dost! Ben, Gecenin En Çok Adını Seviyorum.!! |
02-22-2009, 12:51 PM | #5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öyle bir sev ki
Sen gülerken yanındakiler de güler, Ama ağlarken yalnız ağlarsın, Onun için öyle bir ağaca yaslan ki, Asla yıkılmasın. Öyle bir dost edin ki, Seni asla bırakmasın. Öyle bir sev ki yüreğinden kimse ayırmasın, Ve öyle birini sev ki seni gözleriyle bile aldatmasın... |
02-22-2009, 12:51 PM | #6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kuşlar
Gittiğiniz yerde sıcak kalplere Anlatın sevdamı ziyan olmasın Yorulmayın yavaş uçun ey kuşlar! Şu hevesim kursağımda kalmasın. Kuşlar muradımı siz anlarsınız Benim sığınacak yerim kalmadı Dert ortağım bir tek sizler varsınız Halime yanacak dostum olmadı. Fazla bekletmeyin dönün bahara Anlatın aşkımı kahrolanlara Benide götürün uzak diyara Yüreğim ****ste boşa yanmasın. "V" yapın yorulan geçsin sıraya Sığmaz artık gönlüm köşke, saraya Korkunç yıllar maya çaldı karaya Karalar bağlamak kader olmasın. Kuşlar muradımı siz anlarsınız Benim sığınacak yerim kalmadı Dert ortağım bir tek sizler varsınız Halime yanacak dostum olmadı. |
02-22-2009, 12:51 PM | #7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözlerin
Bir haşmetli bakış, bir edalı söz Kalbime üssünü kurar gözlerin Sessiz kurşun gibi iki ahu göz Kuşatır gönlümü sarar gözlerin. Kafdağı deyipte uzağa salar Selam vermez gözlerimi kan bular Neyleyim sonunda boz toprak dolar; O zaman ne işe yarar gözlerin? Geçen günler boğar bir ağıt gibi Bekletti yıllarca bir vaat gibi Zamanı yanıltan bir saat gibi Kalbimi azaba kurar gözleri. Gözlerin gözümde yüreğimde yaslı Gözlerim, don çalmış yıllardır paslı Felekten bir peşrev bu gönül faslı Fazlası ömrüme zarar gözlerin. Rengini devşirir derin yosunda Sevişir aksiyle gözlerin suda ******* boyunca bekler pusuda Dalgın bir anımda tarar gözlerin. Kimsesiz kralım sensin başa taç Umut yağmurumsun toprağım kıraç İnce belin, kiraz dudak, aleve saç |
02-22-2009, 12:52 PM | #8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sürgün Yüreğim
Kaldırımların terinde sürüklenerek baş veren Sürgün yüreğimle yağmurların tokadına giren Kırışık bulutları dondurarak zihnime seren Gözlerim acının balyozunda kalbimi parçalayarak ezen Solgun gölgenin sürükleyişinde seninle gezen. Hayallerimin çiçekleri koparak ellerimde kanlanan İstanbul'un kalın bedenine kapanarak uzaklara eren Seni düşlerimin tarağında hayat elim olarak gören Seni dudaklarımın bestesinde hayat eşim olarak ören Bir derbeder yokuşlarda heyelanlar çöken ben Bir divane yakarışlarda hıçkırıklar söken ben. Şimdi ise yoksun, karanlığın perdesine kapanmış Yoksun kalan yüreğim dalgaların kucağında Yoksul duran kelimelerim ağlayışların sarsıntısında. |
02-22-2009, 12:52 PM | #9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen
Serin sonbahar sabahında Saçların savrulurken senin Sahilde sular saçılır Serin serin Sanki sularda senin sesin Susun sular,susun Sadece sevdiğim söylesin. Sonbahar sabahında Sedir soğuk,sümbül sarı Sofra sensiz,sokak sessiz Sabahın seherinde Simitçinin sesi sokağı sarıyor Sesleniyorum, Seviniyor simitçi Serin sonbahar sabahında. Sen salınan servi,sen sırma saçlı Sen solmayan sümbülümsün Söylediğim serenatlar sanadır Sakın söyleme sırrımızı Sînende sakla Seni sormasınlar sokakta Sahte sarışınlar,suratsız sarhoşlar Saklan seni sevmeyenlerden Sevgiler sonuçsuz,sevdalar sahteyse Sorumluyuz,suçluyuz… Sen suskun,sen sakin Sözlerin sımsıcak Saçılır sîneme Sağanak sağanak Senelerce sabrettim Sanki sahâbe sabrı Sırlarım sende saklı Sahildeki su sesi Saklasın sevgimizi… |
02-22-2009, 12:52 PM | #10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
La minör çırpınışlar
Üzerine Gün doğmamış düşler, Sayıkladığında kırık rüzgar baladlarını Kaç aşk boyudur zaman Bilir misin? “ Sessizliğime saklanıp Dolaşırken kuytularımda Hayat yalınayak bir öpücük, Baharsa düşmekte saçlarından. Kahküllerinde damıttığım gözyaşlarım Ruhunda imbiklenişler , Hayallerimi yatırışlarım!!! Sonrası bir dala tutunma arzusuyla Goncalarında jale olmak. O gecenin sabahında Sen daha gözlerini açmadan, Süren rüyalarının bir yerinden Sokuluvereceğim irem bahçelerine. Biliyorsun ki Dünden kalan ve de yarına ait Her şeyi yaktım gözlerinde... Şimdi senle sarılıp sımsıkı Poz vereceğiz güneşe ve Ölümsüz kılmak için zamanı Tâb olacağız gökyüzüne. Odanın bir yerlerinde unutulmuş Bir zamanların şaşaalı Müzik Dolabından Bir kırkbeşlik sarıverecek sevdayı. Ardından Sana yazdığım o şarkının La minör çırpınışları aksedecek Şöminenin alaz senkromlarında. “Gözlerine uygun renk bulamadım Hangisi olsa içim yanıyor Tenine uygun çiçek bulamadım Hepsi kokusunu senden alıyor…” *** Bittiğinde Şarkımız ; Uzanıp söyleyen dudaklara, Kaydedeceğim Veda buselerini Sevda demirbaşlarına. |
Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1) | |
|
|