04-22-2007, 02:08 AM | #31 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
Karnabahar Çorbası:
Malzemeler: 1 adet ufak karnabahar / 100 gr. soğan 50 gr. tereyağı / 800 ml. sebze suyu 100 ml. kremşanti / 3 dilim tost ekmeği 2 diş sarmısak / 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tuz / Karabiber Hazırlanışı: Karnabaharı ayıklayıp iri parçalara ayırın. Bol kaynar tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın ve süzün. 3/4’ünü incecik kıyın. Kalanları ufak parçalara bölüp bir kenara ayırın. Soğanları soyun ve minik küblere doğrayın. 30 gr. tereyağını eritin. Soğanları koyup pembeleştirin. Kıyılmış karnabaharı katıp çevirin. Sebze suyu ve kremşanti ilave edin ve 3 dakika hafifçe kaynatın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp bir kenara koyun. Tost ekmeğinin kenarlarını çıkartıp içlerini 1 cm. büyüklüğünde küplere doğrayın. Sarmısağı soyun ve ince ince kıyın. Sıvı yağı kızdırın. İlk önce tost ekmeğini ve sarmısakları, sonra kalan tereyağını koyun. Karıştırarak kızartın. Kıtır ekmekleri tavadan çıkartıp yağlarının süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine alın. Karnabahar çorbasını mikserle püre haline getirin. Çorbayı ısıttıktan sonra tabaklara alıp, kıtır ekmek, susam ve maydanoz yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. |
04-22-2007, 02:08 AM | #32 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
Çabuk mantar çorbası
MALZEMELER 2 torba kuru mantar 500 gr. soğan 1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber 2 diş sarmısak 6 yemek kaşığı soya yağı 1/2 lt hazır sebze suyu 4 dilim tost ekmeği Tuz, karabiber 100 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri Biraz maydanoz Bir çorba kaşığı Ameriksn soya unu HAZIRLANIŞI Mantarları yıkayın. 1/4 lt. suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde dograyın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve saımısağın yarısını içinde çevirin. Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 dk. kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın. |
04-22-2007, 02:08 AM | #33 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
MALZEMELER
1/2 kg bezelye 1 adet domates 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı yağ 2 kahve fincanı pirinç maydanoz tuz HAZIRLANIŞI Bir tencereye ince kıydığınız soğanı ve yağı koyup, soğan pembeleşinceye dek kavurun. Yıkanmış bezelyeyi, pirinci ve suyu ilave edip bezelye yumuşayıncaya dek pişirin. Rendelediğiniz domatesi ilave edin ve bir süre beraberce pişirin. Çorbayı ateşten aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. |
04-22-2007, 02:09 AM | #34 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su HAZIRLANIŞI Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın. |
04-22-2007, 02:09 AM | #35 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
MALZEMELER
2 adet tavuk butu 1 demet dereotu 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvıyağ yarım kilo süt HAZIRLANIŞI 2 kaşık un ve 2 kaşık yağı orta ateşte pembeleştirin. 1/2 kg sütü azar azar tencereye ilave edin. Haşlamış olduğunuz tavuk etinin suyunu da 2 bardak olmak kaydıyla ekleyin. Sürekli karıştırın. Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk etini ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra iri dopranmış dereotunu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın. |
04-22-2007, 02:09 AM | #36 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
MALZEMELER
1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız 1 çay kaşığı kırmızı biber 9 çorba kaşığı margarin 3 adet yumurta sarısı 12 su bardağı su 1 adet limon 150 gr un biber tuz HAZIRLANIŞI Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın. Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın. |
04-22-2007, 02:09 AM | #37 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek 1/2 su bardağı pirinç 2 adet limon suyu 1 çay bardağı haşlanmış nohut 4 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 10 su bardağı su HAZIRLANIŞI Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin. Diğer taraftan limon suyunu hazırlayın ve sarımsakları dövün. Çorba 1-2 taşım kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Tencerenin altını kapatın. Ayrı bir kapta sarımsakları kavurun. Nane ile beraber çorbaya ekleyin ve servis yapın. |
04-22-2007, 02:09 AM | #38 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı buğday yarması 2 diş sarmısak, dövülmüş 1 çorba kaşığı tuz 1/2 kg semiz otu 8 su bardağı su kuru nane kırmızı biber 1 limonun suyu HAZIRLANIŞI Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın. Kaynayınca içine mercimek ve yarmayı katıp, bir saat kadar pişirin. Daha sonra buna ayıklanmış semiz otu, salça, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın. İki diş dövülmüş sarmısağı da kattıktan sonra servis yapın. |
04-22-2007, 02:10 AM | #39 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
MALZEMELER
150 gr taze fasulye 150 gr kıyma 50 gr erişte sarmısak maydanoz dereotu nane yoğurt HAZIRLANIŞI Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın. Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın. Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun. Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun. Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilâve edin. Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün. |
04-22-2007, 02:10 AM | #40 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Dec 2006
Nerden: Napcan!??
Mesajlari: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Teşekkür Edilme: 78 Teşekkür Aldığı Konusu: 60
Üye No: 24380
Rep Power: 2757
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
MALZEMELER
100 gr yağsız kıyma 150 gr köy tarhanası 1 adet iri domates 1 çorba kaşığı tereyağ 2 kg et suyu veya su tuz HAZIRLANIŞI Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın. |
Bu Konudaki Online üyeler: 9 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 9) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konu Baslangic | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çorbalar | GooD aNd EvıL | Yemek Tarifleri | 393 | 07-24-2009 11:06 AM |
Sebze yemekleri | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 2 | 07-24-2009 10:25 AM |
çorbalar | LordTurks | Eskiler (Arşiv) | 1 | 03-06-2008 08:14 PM |
Soslar | Nǿ ŦΞДЯ™ | Yemek Tarifleri | 63 | 07-14-2007 11:31 PM |
Av yemekleri | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2006 01:27 PM |