05-30-2009, 11:01 AM | #101 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Şeref' im
Şerefim Emelim, isteğim şudur Rahman’ı Rahim olan Rabbim’den Evvelim ahir’im her neyim varsa Fedadır yoluna kurbandır can’ım İman’ı Kamil olarak kabul etsin yeter ki beni Makber’im beni, makber’im beni…
05-30-2009, 11:01 AM | #102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şerefli Şanlı Bayrağım
Ey göklerdeki Ayyıldızlım allı Hilalim Ana sütüm gibi helalim Şeref’im namusum ar’ım Şerefli Şanlı Bayrağım Müsterih ol sen yeter ki Ayyıldızlım allı Hilalim Ben mesudum açta yatsam Hilalinin gölgesinde Yıldızının şavk’ında Olmayanlar olsun artık farkında Ezemezler ezilmedik de Yedi düvelin çarkında Varsın kussunlar kefereler kinini Biz unutmadık onlarda unutmasın dününü Boğulmadık boğulmayız keferenin ark’nda Müsterih ol sen yeter ki Ayyıldızlım allı Hilalim Hamd olsun düşürmedi yere ecdadım Düşürmedim düşürmeyecek de evladım Ben var olduk ca sen Sen var olduk ca ben varım Günü geldiğinde hepisi Asker Koca bir Ulus büyük bir Millet Uğrunda yolunda top yekun nefer Başkası yok bunun mutlaka zafer Zaten utkusudur Milletimin Ecdadımda ya gazidir ya şehit Müsterih ol sen yeter ki Ay Yıldızlım allı Hilalim Ana sütüm gibi helalim Şeref’im Namusum Ar’ım Şerefli Şanlı Bayrağım
05-30-2009, 11:02 AM | #103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ümitvar Ol
Bir bak etrafına gör hele neler var neler Dinle canı kulaktan susta gönülden Böbürlenme ben yapıyorum diyerek Ne güzel yapmış kainatı bak usta gönülden İsteyene zaman içinde zamanlar yapmış Dileyene mekan içinde mekanlar yapmış Arzu etmiş yıkmış yeniden yapmış Yeter ki çalış sen hak et iste gönülden Geçeceksin sende çemberinden feleğin Kabul olur hak edersen elbet dileğin Silinmesin gururunun yüzünden belleğin Bil ki fayda gelmez kimseye hasta gönülden Gayret eyle gayret sen hele yatma nafile Boşa tıngırdatma sazı hiç bile, bile Olur ise eyer güfte yürekten Dilerse kendiliğinden oluverir beste gönülden Ümit,var ol hayıflanıp boşa yorulma Yes’e düşüp kibirlenip ele darılma Var dururken gidip yoka sarılma Hak dostlarına dostluk besle gönülden Güçlüyüm diyorsan gücün yetir nefsine El uzat örnek ol gelen nesline Bir gün rücu edeceksin sende aslına Geç olmadan Rabb’ini sesle gönülden Şeref’im Şereflen fırsat eldeyken Dindir hasretini dost gel der iken Baş sağ salim el ayak tutar iken Sarıl iman ile ameline yaslan gönülden
05-30-2009, 11:02 AM | #104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vah, Vah
Sevgili gönül dostlarım bu şiirim sitemizde daha önce YUH,YUH Adında yayınlanmıştı fakat sonradan benim tarzımada pek uygun düşmediğini düşünerek uzun zamandır düşündüm ve bunu VAH,VAH Olarak değiştirmeyi uygun gördüm affınıza sığınıyorum.. Tenzih ederim dostlar ben cümlenizi İyice anlayayım diye bir daha Dedim ben kendime bütün bunları İlericiyim deyipte düne takılana vah,vah Baktım mı Kabe yi görürüm deyipte Burnunun ucuna çakılana vah,vah Senelerce koşup aşkı peşinden Birkaç günde sıkılana vah,vah Kendini maratoncu ilan edipte Daha ilk turlarda dökülene vah,vah Seni bu alemde tek geçerim deyipte Sonra her gördüğünü geçene de vah,vah Eller yaylasını henüz yaylarken Bahane üstüne bahane uydurup ta Vakitli vakitsiz göçene de vah,vah Sağlığı sıhhati nefsi izzeti O yolda tüketip hala her gün Bir bahane bulup içene de vah,vah Ekip dikip gözetleyip mahsulü Gün gelmeden vakitsizce biçene de vah,vah Herkes birdir benim için deyipte Kendince adam kayırıp seçene de vah,vah Bir daha ant olsun asla deyip de Dönüp gene namert köprüsünden geçene de vah,vah İyi günde dostum deyip sarılıp Kötü günde koyup kaçana da vah,vah İzzeti ikramdan nasiplenip de Sonra yediyi kaba....ıçanada vah,vah Her koyun kendi bacağından diyerek Köye kokusunu saçana da vah,vah Şeref’im darılmasın kimse sözüme Dedim ben bunları kendi özüme Önce ezber edeyim bütün bunları Sonra demeyeyim diye tuh, tuh,tuh
05-30-2009, 11:02 AM | #105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Varsın Olsun
Varsın olsun ben görmesem de olur Güllük gülistanlık olasın dünya Kötülüğün kaleleri yıkılsın İyilikler yurdu olasın dünya Kazılsın cehaletin kökü kökünden Kurtulasın cahillerin yükünden Kurulsun dostluklar hem en pek’inden Bir cennet bahçesi kalasın dünya Şeref’in muradı umudu budur Sevdası bu yoldur, yolu bu yoldur O zaten hakk’ına bir fani kuldur Kulların derdini alasın dünya
05-30-2009, 11:02 AM | #106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vefakar Yarim
Gönülden gülünce güller kıskanır Benim şu halime bülbül hırslanır Efkarlanır omzuma yaslanır Sitemkar, cefakar, vefakar yarim Hiç olmadık yerde bazen kütsüde Ara sıra damarıma bastıda Biliyorum yoktur bana katsıda Sitemkar, cefakar, vefakar yarim Biliyorlar tahammülü zorumdur Katlanması güç olan bir er’imdir Sabır gülüm, sabır Mevla’m kerimdir Sitemkar, cefakar, vefakar yarim Her iki cihanda abat olasın Ömrü billah Hak’tan yana durasın Cenneti alada irşat olasın Sitemkar, cefakar, vefakar yarim Şeref’im hakkını Hak bildim serde İncittiğim oldu olmadık yerde Beni boynu bükük koyma mahşerde Sitemkar, cefakar, vefakar yarim
05-30-2009, 11:02 AM | #107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalan Dünya
Göbek bağını keserler // Bir fiskede tuz basarlar Açık gözlerin yumarlar // Çeneni çeker bağlarlar Alır Berzaha koyarlar // Sorarlar ki ne getirdin Dön ha dön dolan dünya // Kökü başı yalan dünya Kimler konmuş kimler göçmüş // Sahib’ül Mülk olan dünya Yangın yeri sinem yanar // Hep dolandım diyar, diyar Görmedim ki hiç bahtiyar // Dar olmasın yeter mezar Senin olsun hep külli var // İstediğim o gerçek yar Dön ha dön dolan Dünya // kökü başı yalan dünya Kimler konmuş kimler göçmüş // Sahib’ül mülk olan dünya Şeref’im var Hakça yaşa // Coş İlahi aşktan coş’a Var olmamış zerre boşa // Can verilmiş dağa taşa Erdir aklın gel bu işe // Son ver menzilsiz gidişe Dön ha dön dolan Dünya // Kökü başı yalan dünya Kimler konmuş kimler göçmüş // Sahib’ül mülk olan dünya
05-30-2009, 11:02 AM | #108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yaresullallah...
Esame’ler okunurken mahşerde Yok yazma listene…Yaresullallah Aşkımız sanadır meşkimiz sana Senin maşukunuz… Yaresullallah Alemlerin Rahmeti sen, kainatın efendisi Ahmet’i sen, Mehmet’i sen Sanadır hayranlık, sanadır özen Yetmiş iki bin alemin Mustafa’sı Muhammet’ül Emin’sin sen…Yaresullallah Kalp ile tasdik dil ile ikrar Sanadır Şehadet’imiz…Yaresullallah Esame’ler okunurken mahşerde Yok yazma listene bizleri… Yok yazma…Yaresullallah…
05-30-2009, 11:02 AM | #109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Zalım Felek
Yıllar yılı kovaladı // Adım, adım sayaladı Derdi dertle mayaladı // Zalım felek, gurbet elde Varmı yokmu demez elde // Ne dedikse kaldı dilde Akort bırakmadı telde // Zalım felek gurbet elde Gönüllerde taht kurarken // Hak yolunda iz ararken Düşümü hayra yorarken // Her şafakta gurbet elde Demedi hiç yazık sana // Yaşatmadı kana, kana Tepti o yana, bu yana // Zalım felek gurbet elde Çile oldu paya düşen // Kadermiydi böyle yaşam Göz yaşlarım çisem, çisem // Her an, her dem gurbet elde Aktı gitti günler böyle // İster gürle, ister çağla Artık bildiğini söyle // Zalım felek gurbet elde
05-30-2009, 11:02 AM | #110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Zatı Muhterem
Her ne söyler isen gülüp geçiyor Eşinip geziyor zatı muhterem Kendince kayırıp adam seçiyor Şişinip geziyor zatı muhterem Hak, Hukuk’tan zerre nasip almamış Ondan önce sanki kimse gelmemiş Ona kadar kimse bir şey görmemiş Şişinip geziyor zatı muhterem Gelenek, Görenek, Örf, Adet ne ki? Zanneder emrinde varlığın kökü Anlamaz ne desen gafilin teki Şişinip geziyor zatı muhterem Kendine has çalım, caka, fiyaka Kendince üstün ırk, üstün tabaka Haydi ordan sende, o ne alaka Şişinip geziyor zatı muhterem Bir anlaya bilse hiç olduğunu Herkes gibi imtihana geldiğni Ağlaması gerekirken güldüğnü Şişinip geziyor zatı muhterem Sözüm zamanenin dikala’sına Mahluku beşer’in ukala’sına Kaptırmış kendini pul sevdasına Şişinip geziyor zatı muhterem Şeref’’im sükunet sabır dilerim Amelimi inbik’ lerden elerim Onlara da hidayetler dilerim Şişinip geziyor zatı muhterem
|