|
Hayat Dersleri Hayata Dair Ne Varsa..Hikayeler,özlü sözler,şiirler,efsaneler.. |
|
Konu Seçenekleri | Görünüm Şekli |
10-08-2009, 06:00 PM | #1 |
ÇaKaL Üye
Kayit Tarihi: Aug 2009
Mesajlari: 1,226
Teşekkür Etme: 11 Teşekkür Edilme: 32 Teşekkür Aldığı Konusu: 26
Üye No: 88099
Rep Puanı : 2914
Rep Derecesi :
|
GerÇek Dost Okumadan GeÇme..
Dost
Genç adamın biri* Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var* sendeki dost gibi' Baba* itiraz eder* Olmaz öyle çok dost* hakikisi Belki bir* belki iki* Fazlasını bulamazsın gerçek* hakiki... Devam eder durur konuşma... Aralarında başlar bir tartışma* Karar verirler bir sınava* Dostun hakikisini anlamaya... Bir akşam bir koyun keserler* Ve koyarlar çuvala. Baba der ki oğluna* 'Hadi al bu çuvalı* şimdi götür dostuna'. Çuvaldan kanlar damlamakta* Sanki öldürmüşler de bir adamı* Koymuşlar çuvala* Dıştan böyle sanılmakta. Delikanlı sırtlar çuvalı* Gider en iyi bildiği dostuna* çalar kapıyı. O dost* bakar ki bir çuval* hem de kanlı* Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına* Almaz içeri arkadaşını* Böylece tek tek dolaşır delikanlı* Kendince tanıdığı* sevdiği dostlarını. Ne çare* hepsinde de sonuç aynıdır. evlat geriye döner. Ama içten yıkılır... Babasına dönerek; haklıymışsın baba ' der. Dost yokmuş bu dünyada ne sana* ne de bana. Baba 'hayır Evlat 'der* benim bir dostum var bildiğim. Hadi* çuvalı alda bir kerede git ona. Genç adam* çuvalı sırtlar tekrar. Alnından ter* çuvaldan kanlar damlar... Gider* baba dostuna. Kabul görür* sevinir. O dost* delikanlıyı alır hemen içeri. Geçerler arka bahçeye. Bir çukur kazarlar birlikte* Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye* Üzerine de serpiştirirler toprak. Belli olmasın diye dikerler sarımsak... Genç adam gelir babasına; 'Baba* işte dost buymuş' diye konuşunca* Babası; 'daha erken* o belli olmaz daha. Sen yarın git O'na* çıkart bir kavga* Atacaksın iki tokat* hiç çekinmeden ona* işte o zaman anlaşılacak* dostun hakikisi. Sonra gel olanları anlat bana...' Genç adam* aynen yapar babasının dediğini* Maksadı anlamaktır dostun hakikisini* babasının dostuna istemeden basar iki tokadı! Der ki tokadı yiyen DOST; 'Git de söyle babana* biz satmayız Sarımsak tarlasını böyle iki tokada'! |
Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1) | |
|
|