05-10-2009, 03:05 PM | #11 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Aşikâr
Bir nefes almak kadar yakın, ölüm Sessiz bir tükeniş zaman oluklarında, har Nice kavramlar ile, hayat kördüğüm Sebeplerin gizlediği izler, aşikâr Uzak tepelere yansıyan, gecenin koyu rengi Ufka yazılmış sanatlarla, beyni törpüleyen sorular Kim bozar akıp giden, bu ahengi Gözlerin görmediği eller, aşikâr Bir damla su, umut penceresi gibi, berrak Yaşlı gözlerin ardında saklanan, hatıralar Bir bebeğin gülümsemesi gibi, sırlaşık Bir çiğnem et parçasında hayat, aşikâr Bir beste gibi, yaşam, garip bir bekleyiş Ölümün uzandığı eller gibi çaresiz Gidersin ansızın bilinmedik, bir vakit Taşlara yazılan isimler, aşikâr Ersen Devrim Şimşek |
05-10-2009, 03:05 PM | #12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Babam’a
Doğum günün kutlu olsun, Babacığım Neler yaptın onca yıldır bizden uzakta Zaman akıp gidiyor nasılda, Hep sen kutlardın ya, doğum günlerimi Bugün de ben geldim, Babacığım Hani, bir seferinde çok hastaydım, Başımda oturup ağlamıştın Hep kaybetme endişesi ile sevmiştin beni Belki de, benim bitmeyen hastalıklarım yüzünden Kendini içki kadehlerine vermiştin Hani, pikniğe götürürdün bizi Maç oynardın bizimle Her dönem karneme, ilk teşekkürü sen verirdin Herkese anlatır, övünürdün benimle Babacığım, şimdi neler yapıyorsun Gülleri severdin ya, Bahçemizin her tarafında güller var, kırmızı, sarı Bulunduğun mekanın nasıl, mutlu musun? Ben ve kardeşlerim de iyiyiz. Torunların var, boy boy Hep seni soruyorlar, En küçüğü hala anlayamadı Bir gün gelicek diyor, hala ümidi var, En çok ses tonunu merak ediyorlar, Telefonda annem var, Babacığım Akşam yemeğine çağırıyor, beni Hala bıkmadın mı, her sene Her doğum gününde oraya gitmekten diyor. Geliyorum, anneciğim Babam, hep gülleri sever Dikenler çıkmış, her tarafta İsminin yazdığı taş, biraz kirlenmiş Yine geliceğim, Babacığım Sen merak etme. Seni seviyorum, Babacığım… Ersen Devrim Şimşek |
05-10-2009, 03:05 PM | #13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beni Yalnız Bıraktın
Nereye gittin, kayboldun bir anda Aradım bulamadım, seni dünyada Sihir miydin, yok oldun son anda Beni dünyamda, yalnız bıraktın Ersen Devrim Şimşek |
05-10-2009, 03:05 PM | #14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilmece
Canımın özüne hapsetmişim, seni Nereden bileceksin ki, Gün boyu aklımdasın, kelime kelime Hece hece, gönlüme vurulmuş, bir bilmece Gözyaşı ile akarsın, katmer katmer *******ime Hüzünle bir şarkı mırıldanır dururum, sessizlikte Her gün yaşanıyor içimi dağlayan, bu vesvese Kavuşmak ile kaybetmek arasında, bir bilmece Ersen Devrim Şimşek |
05-10-2009, 03:05 PM | #15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Bahar Düşle
Bir bahar düşle… Kupkuru dallarda açan, Bir tomurcuk misali, olsun umutlar Soğuk odalarda, özlemle tutuştuğun zaman Tutmak için elini, uzanan eller gibi, Vefakâr... Bir bahar düşle… Kasvet hayallerini üşüttüğü an, Hüzün boşalır ya, her bir yandan, Bir göz arar gibi, boşluğa baktığın zaman Belirir dalgalar arasında o an, yeşil kanatlı kuşlar… Düşle, bir bahar olsun… En demine vurduğu anda yalnızlıklar, Sızınca belleğinden, en can yakıcı hatıralar Haydi düşle, martı çığlıkları arkasında, yakamozlar Bir son gibi midir, yeni başlangıçlar Hiç umudum kalmadı, dediğin zaman Görünür, gecenin sonunda, parlayan ışıklar… Bir bahar düşle… Hayallerin ötesinde, Gökkuşağı ile, yedi renk canlandığı zaman, Bir tan ağartısı, hüzme hüzme karanlığı boğduğu zaman, Ruhtan bedene, umutlar ekildiği zaman, Ne güzeldir o, hayalleri süsleyen, baharları düşlemesi… Ersen Devrim Şimşek |
05-10-2009, 03:06 PM | #16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Başkaydın Sen
Bir gülüşündü, beni benden eden Bir tebessüm konduruşun vardı, yanaklarına Bir mimik çakardın, özlemli edalarınla Bir gamzeli gülüşün vardı ki senin, Derin sevdaların uçurumuna atardın beni Sendin, arzuların alevli ateşi Aydınlatırdın, hasretin ile kararmış geceyi Bir hayalin bile yeterdi Yapayalnız bıraktığın zaman bile, iskelelerde Akşam kızıllığı ile, batıverirken denizde O serseri edan yansırdı, her bir gölgeye Bir yağmur damlası olurdun, Yaz güneşi ile bulutlarda, Düşüverirdin avuçlarıma… Mehtaplı *******de Sallardım seni, usul usul koynumda Yokluğunda, varlığını özlerdim Varlığında, en doyumsuz anlarını İşte ben böyle severdim, seni Terk edip gitmeden önce beni Ersen Devrim Şimşek |
05-10-2009, 03:06 PM | #17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Dahası Yok
Seninle elele kol kola dolaşırdık Üzgünüm bir daha olmayacak Her akşam yıldızları sayardık O günler, bir daha olmayacak Seni arayacak bomboş kollarım Bir şafak vakti Seni beklemek olmayacak Yasa bürünecek büsbütün yüreğim Sevdamız duasız kalacak İkimize yalvarışlar Bir daha olmayacak Deli deli esmeyecek rüzgar Son anda bir kuytuda buluşmalar Söyle, değdi mi bize yaptıklarına Yürekten gelen gülüşler, kayboldular Bir dahası yok Son bulmuş bu sevda Kaybolmuş mazide, kopan yapraklarla Tatlı anılarda, yerini alanlarla Bu sevda, bir daha yaşanmayacak Ersen Devrim Şimşek |
05-10-2009, 03:06 PM | #18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir iki üç (Son Selam)
Yaşlı gözler bakarken ardından Bir yiğit daha uğurlanıyor Edirne’den Kars’tan Urfa ’dan Kim bilir hangi diyardan Belki de benim köylümdür Aynı ekmeği paylaşmış Yudum yudum su içmişizdir, Aynı testiden Yattı pusuya beklemeye Azrailin gölgesinde Şerbetini içmeye Peygamber tahtının Ulaşmaya o kutsal mertebeye Gün alacakaranlığa boğuk Aylardan şubat Etraf kar,tipi,soğuk Gözlerden uyku sırılsıklam akarken Bir titreklik bedende o gün Böldü derin düşünceleri Birkaç kahpenin mermileri Kızgın çatışma başladı Kan götürürcesine gövdeyi Can dostu tek kurşunla yere serildi Bir hüzün, bir hırs koptu içinden Gözlerde yaşa, silahta kurşuna döndü Ona da nasip oldu Bir acı bir sızı derken Sol kolu yanına sessiz sedasız düştü Faltaşı gibi açıldı gözleri Hırpaladı göğsünü Kurşunun ikincisi Bir kaburgasını parçaladı Yeşil mintanını allara boyayıp Kürek kemiğinin iki santim altından Deldi geçti, karıştı karanlığa Anası babası ne yapardı yari Yine de korunmalıydı vatan O kan mıydı öyle oluk oluk akan Atıldı korkusuzca, yaklaşmakta iken Sürgüsünü sürmüş bir kahpe Gözleri sinsice gözüne bakan Son birkaç kurşun çıktı namludan Bir acı inilti ile yıkıldı yere “rüzgar sen misin öyle; göğsüne esen kan yayılmış her bir yere desen desen” Karanlığı yırtarcasına Çıkageldi üçüncü kurşun Davetsiz bir misafir gibi Kalbin sağ karıncığından girdi Ağır ağır nefesini kesti Taşıyamaz oldu ayakları Genç yaşında yorgun bedenini Kan oluk oluk toprağa karıştı “Toprak; ne zamandır su içmedin Kanını çekiyorsun öylece damarlarına” son birkaç sözcüktü “La İlahe İllallah” dilinden süzüldü secdeye uzanır gibi, dizler çözüldü göz kapakları özlemişcesine birbirine sarılıp kaldı boynu büküldü yüzü koyun yıkıldı öylece toprağa Günün ilk ışıkları vururken Bayrağa; Aydınlandı gün sayım yapıldı taburda Hemşehrim eksikti aralarında Ağır ağır yanaşırken motor sesi Görüldü, bayrağa sarılı naaşı Kan kırmızı Bayrak değil sanki Mehmed’imin delik deşik mintanı Eller selam için alında Gözler kan çanağı Yaşlar süzülmekte Kara haber tez ulaştı Beklenir oldu şehidimin yolları Çoktan hazırdı, kefeni, baş tahtası Daha yirmisinde konulacağı mezarı Bahtsızım, Mekanın cennet olsun Tüm şehitler gibi Uğurlar olsun Korkma peşin sıra gelen çok olur Giremez bu Vatana hiçbir uğursuz Ölü denmez sana elbet Sen ki dirilerden diri Sizlere konaktır cennet Bulmak buymuş gerçek hakikati Ersen Devrim Şimşek |
05-10-2009, 03:06 PM | #19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Sevdadır Yaşamak
Koparırken daldan gülü Bir türkü hep hüzünlü Yaşamak nefes almak değilmiş Ağlamakmış gülmeden önce Arama aradıklarını Kaybolan mazilerden Umutsuz çıkılmazmış Dipsiz kuyular içinden Bir sevda olsun yaşamak Masallar gibi derinden Yürekler kurtulsun artık Canlar Pazar yerinden Ersen Devrim Şimşek |
05-10-2009, 03:06 PM | #20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biraz Sonra
İşte biraz sonra geleceksin Uykusuz gözlerimden habersizce Karanlıktan kurtulmuş boş sokaklardan Geçip gideceksin Biraz Sonra Güneş haber salmış geceye Karanlık uzanmış Sararcasına gökyüzüne İşte o an geleceksin Yorgunluktan yıkılmışcasına Biraz Sonra Biraz Sonra Ben yine hasret doluyum Seni anıpta bedbahtça Uykumdan uyanacağım Sen yine habersiz ıssız yollarda Umutlara uzanırcasına dalıp gideceksin Biraz Sonra Ersen Devrim Şimşek |
Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1) | |
|
|