05-30-2009, 10:47 AM | #11 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Bayramda Bayram
Zorla şartlarını yık benliğini Etmesin şan, şöhretin seni kör, sağır Vakit dersen işte tam bu vakittir İhmalin bedeli ağır mı ağır Gün bu gündür an bu andır ey nefis Hiçbir gün er değil her saniye geç Ne ekersen sende onu biçersin Hangi yolu istiyorsan, kendin seç Bu rüzgar hep senden yana eser mi Akıllı insan hiç selamı keser mi Küskünlük, dargınlıkta neyin nesi İlla şart mı beklemen son nefes’i Hem borçtur insana sılayı rahim Bahane istersen işte bahane Haydi silkelen gel, artık kendine Bak yarın Arife, Öbür gün Bayram Dökülsün dilinden deyiver ne olur Geliyorum işte yıktım benliği Bekle ey memleket ey güzel vatan Düştüm yollarına gelme vaktidir Hak nasip ederse en yakın günde Hemde tam orada olma vaktidir Bahane istersen işte bahane Yarın Arife bak öbür gün Bayram Onlarda etsinler Bayram’da Bayram Baba ocağında olma vaktidir Öpüp ellerinden Ana, Baba’nın Hayır Dua’larını alma vaktidir Yol düşmedi gidemedin olur ya Bir telefon bir alocuk deyiver Fet et gönülleri al Dua’ları Hayır Dua’larını alma vaktidir
05-30-2009, 10:48 AM | #12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Anadolu’da
Binerim bazen bir doru taya deli mi deli Vurunca başıma sevdanın yeli Ver elini Anadolu ver elini Aşarım aşılmadık dağları Yaşarım yaşanmadık sevdaları Hey… Dolu mu dolu Deli mi deli Ben İstanbul’da Eyup El Ensar’ım Yemen’de Veysel Türkistan’da Yesevi Anadolu da Yunus’um ben Dilden dile gönülden gönül’e… Ben Anadolu’da Domaniç’ te Hayme ana Söğüt’te Ertuğrul Edebalı’yım ben Osmancık’ım Konya’da Mevlana Darende’de Somuncu baba Kırşehir’de Hacıbektaş,Ahi Evren Ankara’da, Hacı Bayram … Ben Anadolu’da...Sivas’ta Pir sultan’ım Veysel’im Bursa’da Emir sultan’ım…Ben Anadolu’da Karaca oğlan’ım Çukur ova’da Ben Akşehir’de hoca Nasrettin Erzurum’da İbrahim Hakkı Nene Hatun Ben Uluabat’lı Hasan‘ım İstanbul’da Bir sevdalıyım Anadolu’ya…Ben Anadolu’da Binerim bazen bir doru taya deli mi deli Vurunca başıma sevdanın yeli Ver elini Anadolu ver elini Aşarım aşılmadık dağları Yaşarım yaşanmadık sevdaları Heyyy… Dolumu dolu Deli mi deli Sürerim atımı Haliç’e İstanbul’a Ben Fatih’im İstanbul’da Anadolu’da Kanuni’yim Belgrat’ta Osman’ım Plevne’de Sırdaşım Tuna’ya… Ben Anadolu da Ben iki yüz kırk yedi bin can Mehmet’im Çanakkale’de Doksan bin Erim Sarıkamış’ta Ben Dadaloğlu'yum Toroslar’ da Ak Şemsettin’im Kör oğluyum Bolu’da Bir neferim… Ben Anadolu’da Sütçü İmam’ım Maraş’ta Şahin bey’im Antep’te Yörük Ali’yim Aydın’da İzmir’de Kubilay Topal Osman’ım Giresun’da İzmit’te Yahya kaptan Süleymaniyede, Selimiye’de Sinan’ım Ben Mehmet Akif’im İstiklal yolunda Mustafa Kemal’im Samsunda… Ben Anadolu’da Kocatepe, Dumlupınar, Sakarya’da Ben Şeref’im bir garip çoban Katrancı kalesinin başında Çaltı’da Mirya kafalon’un dize geldiği Dost eli’nde Demiralay’ım Gelendost’ta Isparta’da Ben her zaman hazır ve nazır Kuvayi Milliye’yim Binerim bazen bir doru taya deli mi deli Vurunca başıma sevdanın yeli Ver elini Anadolu ver elini Aşarım aşılmadık dağları Yaşarım yaşanmadık sevdaları Heyyy… Dolumu dolu Deli mi deli Hala tanıyamadın’mı? Ben Hasan’ım, ben Hüseyin, Ben Ahmet’im ben Mehmet ben yetmiş milyon MUSTAFA KEMAL'İM Heyyy, Heyyy……
05-30-2009, 10:48 AM | #13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Güle Hasret
Sevdalandım ben bir güle yarenler Gül benden uzakta ben güle hasret Kimsecikler bilmez benim derdimden Ancak garip bülbül anlar halimden Islandı tüm sinem çeşmim selinden sakınırım namertten hoyrat elinden Hasret buram, buram gül demet, demet Lakin gül benden uzakta ben güle hasret Çiçekler içinde gülüm baştır baş Doluyor çilemiz bak yavaş, yavaş Ancak Vuslat olduğunda biter bu savaş Davet gelir kavuşursam gülümden İşte kurtuluruz o gün zulümden Farkı yoktur bu hasretin ölümden Hasret buram, buram gül demet, demet Lakin gül benden uzakta ben güle hasret Kokusu Efendimden kendi cennetten Armağandır bize yüce Samed’den Şeref’lendik şükür biz bu Nimet len Zillet ise hoşnudum ben böyle zilletten Nasılsa bitecek bir gün bu hasret Sabretmektir bize düşen Şeref’im sabret Hasret buram,buram gül demet, demet Lakin gül benden uzakta ben güle hasret
05-30-2009, 10:48 AM | #14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Neden Korkayım
Korkunun ecele var mı faydası Kim kaçmış kurtulmuş elinden gülüm Doğru yazar elim doğru söylerse dilim Ben neden korkayım ölümden gülüm
05-30-2009, 10:48 AM | #15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bende Bir Faniyim
Bende bir faniyim her fani gibi Hamd olsun baki olan Allaha Rızasına erebilmek muradım Başka bir şey dilemedim billaha Hamd olsun yoktan var eden Allaha Gelir geçer bir gün her türlü heves Örtmezki olsa da katbe kat libas Rızası olmadan kim almış nefes Öğrendik Atadan olmadık nekes Şükür bu nimeti veren Allaha Beşeriz bazen bizde şaşırdık Düz dururken yolu dağdan aşırdık El terlerken biz temmuzda üşürdük Kendimizi böyle, böyle pişirdik Şükür yakmadan pişiren Allaha Kah arzu ederiz bağlar bostanlar Mekanımız olsun gül gülistanlar Kardeşiz kardeş kalsın tüm İnsanlar Şeref’im yazsam almazki destanlar Şükür bu duyguyu veren Allaha
05-30-2009, 10:48 AM | #16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beynimde Çakar Şimşekler
Nereye bu gidiş ben şaşar oldum Doymadılar ver, ver doymayacaklar Bunca olumsuzluk bunca feragat Akıl fikir ermez oldu Billahi Beklerken Şüheda’nın Şefaat’ini Korkarım tutacak Ahı Vallahi Atamdan armağan Cennet Vatanı Doldurduk Atama kurşun atanı Ar Namusu üç kuruşa satanı Alkışlarsak hala çanak tutanı Beklerken Şüheda’nın Şefaat’ini Korkarım tutacak Ahı Vallahi Hangi birlik, hangi dostluk söyleyin İki yüzlü riyakarlar neyleyim İsterseniz haydi ordan be deyin Varsın olsun ben bildiğim söyleğim Beklerken Şüheda’nın Şefaat’ini Korkarım tutacak Ahı Vallahi Yer bitirir beni bunun kahır’ı Selamet değil bu işin ahir’i Bile, bile iç diyorlar zehir’i Diyemem ki bildiği var zahir’i Beklerken Şüheda’nın Şefaat’ini Korkarım tutacak Ahı Vallahi Dedikleri aklın ermez sus otur Gücün yetiyorsa al sende götür Aklın yatıyorsa haydi sus otur İşin sonu ya kırk katır ya satır Beklerken Şüheda’nın Şefaat’ini Korkarım tutacak Ahı Vallahi Gel Şeref’im tak dişini dişine Edep,erkan yol bilmeyen ödlekler Karışma sen git bak kendi işine Deyince beynimde çakar şimşekler Beklerken Şüheda’nın Şefaat’ini Korkarım tutacak Ahı Vallahi
05-30-2009, 10:48 AM | #17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilmece
Hayat denen şu bilmece Topu, topu bir kaç hece Açtım gözüm yumdum gözüm Gelip geçti bilmem nice
05-30-2009, 10:48 AM | #18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Bebek Ağlıyor
Bir bebek ağlıyor on yedi aylık // Ağlar bebek umutsuzca yarından Bebeğe yapılan bu rezilliği, // Dil varmıyor söylemeye Ar’ından Duyup ta nasıl dayanır şaşarım // Nasıl çatlamaz duyan yürek Zar’ından Hele düşünelim dostlar derinden // Yanıp tutuşurken Alem Har’ından Bağışla ey bebek bağışla bizi, // Sana değil bize düşer ağlamak Senin suçun değil yaşadıkların // Suçlu bu toplumdur bizatihi ben Sen müsterih ol sen bir bebeksin // Sen kirlenmedin ki zaten Meleksin Titriyor Gök kubbe bak avazından // Çatlamak üzere toprak Zor’undan İyi görüp geldiğimiz noktayı, // Bir düşünelim ey Alemi beşer Hala alamıyorsak bunlardan heder // Huzuru mahşerde İlahi ne der? Kahır etmeden uyandır ey Ya Rabb // Uyandır gafletten bizi İlahi İnsan olan insan yapar mı bunu // Ne kavimler yandı bunun Nar’ından Şeref’im sana ne oluyor böyle // Diyenler içinde ben derim şöyle Mademki İnsanım kolay mı öyle // Mazlumun ateşi Cihanı yakar Diyorum ki Devlet ise ey Devlet // Elbetteki Millet ise ey Millet Almaz isek tetbir’ini Er’inden // Kanar bu yaralar daha derinden İzmir’de yaşanan menfur olaydan dolayı Üç gündür içim içime sığmadı dostlar Bu dizeleri sizlerle paylaşmak istedim …Saygılarımla..
05-30-2009, 10:48 AM | #19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Yolculuk Anısı
Saat on sekiz otuz Günlerden Pazartesi On iki nisan Bin dokuz yüz yetmiş dokuz Ben Isparta’ ya giriyorum Yağmurlar altında Ben geleceğimi arıyorum Muammalar altında
05-30-2009, 10:48 AM | #20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bitmiyor
Yığın yığın olmuş çileli derdim, Yazıyorum yazıyorum bitmiyor! Dağlarla çevrili önüm ve ardım Kazıyorum kazıyorum bitmiyor! Kör olmuş feleğin görmüyor gözü, Yol vermez gurbetin bayırı düzü, Hasret yumağının hicranlı yüzü, Çözüyorum çözüyorum bitmiyor! Kimisi gül ile döşer yolları, Kimi yurt edinmiş Çamlıbel`leri Bense mesken tuttum sarı çölleri Geziyorum geziyorum bitmiyor!
|