03-08-2009, 01:30 PM | #11 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Beklemek
Beklemek, sen ne kadim arkadaşsın Bir gün mıhlasam seni alnından Yine doğrulur arkamdan koşarsın. Sevdiğim kadının hayali tüterken burnumda Sen her daim omzumdasın Ne verdin ne aldın ne bıraktın koynumda Benden daha iyi dost bulamazsın. Resmi var karşımda, siyah ve düz saçları Yanağındaki gamzelere gömün beni başka bir şey istemem Beklemek, ne olur verme artık sancıları Yoksa ben kaybolurum,yaşadığım yeri bilemem. Sevilirken bile ızdırap,bu mudur hayatın denkliği? Yorgunluktan gözlerim kapanıyor Yarin hasretiyle yitiriyorum gençliği. Beklemek,benim kadim dostumsun Ben seni istemesem sen bu girdapta boğulursun. 2005 Haluk Cenk Batur
03-08-2009, 01:30 PM | #12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bekleyeceğim
Bu haziran güneşi yakarken ciğerimi Gölgelerim oldun ey sevgili! Sorumluluklar ağırlaştırsa da Naif bedenimi Bir sözün hafifletir bütün yüklerimi. Pencereme konan güvercinlerin kanatlarına takılarak Olduğun her yere geleceğim Ah etmeden ağlamadan yanarak yakılarak Seni seviyorum demeni bekleyeceğim. 2005 Haluk Cenk Batur
03-08-2009, 01:30 PM | #13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Benim Hayalim Senin Gerçeğin Olsa
BENİM HAYALİM SENİN GERÇEĞİN OLSA Hep umutlarımdı hayallerimi tüketen… Bir gün bir şiir yazarsın diye bekledim, Umutlarıma boşuna anlam yükledim… Ne sorsam cevapsız Ve ne cevaplasam sorduğum soru manasız.. Halbuki bir kıta şiir yazmandı hayalim Senin bir kıta şiirin benim yaşamaya sebebim… Haluk Cenk BATUR 2007 Haluk Cenk Batur
03-08-2009, 01:30 PM | #14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Benzetmelerin manasını yitirdiği kadın
Benzetmelerin manasını yitirdiği kadın, Bu sonbahar denen mevsim, Yağmurlarıyla birlikte misafir olurken Mahallemizin yeni yeni duman tütmeye başlayan bacalarına, Ben yine, Yavrusunu yırtıcı kuşlardan saklayan bir sincap gibi, Kalemimi ve kağıdımı bağrıma basarak Seni bir şeylere benzetme uğraşındayım. Bütün teşbih üsluplarını teker teker denememe rağmen, Ne saçlarını, Ne kaşlarını, Ne ağlayışlarını, Hiçbir şekilde somut bir şeylere benzetip seni onlarla eş tutamıyorum. Hiçbir ipek böceği saçların kadar zarif ipliklere imza atamaz. Yada hiçbir değerli taş, boncuk ve siyah gözlerinden değerli olamaz. Hiçbir fındık; Ki bunlara Dünyaya nam salmış Giresun fındıkları da dahildir, Senin burnundan daha güzel olduklarını iddia edemez. Kaşların ki; Don Kişot’un yayından daha bir gergin ve daha bir hedef bulma amacındadır. Benzetmelerin manasını yitirdiği kadın, Senin için yazdığım yazıları bile bir şeylere benzetemiyorum. Eleştiriler bekliyorum senden yana, İltifatlar başlıyor Susuyorum. 2005 Haluk Cenk Batur
03-08-2009, 01:30 PM | #15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Sen Yoksun Yanımda
Bir sen yoksun yanımda Soğuk ve karanlıklarla avunuyorum Kalbim birçok kere seni soruyor Bir şey diyemiyorum,ağlıyorum. Üşüyorum sıcak *******de Bakıyorum ardından senle geçmiş yıllara Bir sen yoksun yanımda. Sanki sen şarkılarda okunan bir şiir Sanki o yaz *******inde söylenen bir çift söz Sanki kalbime doğan bir yıldız gibi Seni düşünüyor ve özlüyorum. Bir sen yoksun yanımda Sanki o milyonluk İstanbul gitmiş Sadece sen ve ben kalmışız. Sen olmayınca Hayat çok güzel demek neye yarar Sadece bir yalan Ve ben senden kalan ufacık bir resimle avunuyorum Bağırıyorum; Allah’ım bu bir rüya olsun diye Ama düşünüyorum ki yoksun İşte o zaman hayat bana zindan,hapis,tutsak oluyor Hayat sanki anlamı olmayan bir şarkı gibi devam ediyor Bir sen yoksun yanımda. Haluk Cenk Batur
03-08-2009, 01:30 PM | #16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Boğazın Mavisi
Boğazın mavisinde sevdanın, Umutları yeşerirdi sen çay içerken. Birden o gemi geçer Ve geçerdi gözünden anılar Anı değil sanki bir hançer Saplanırdı odanın kapısına. Boş ver be ahretlik buda geçer! Bak! Boşuna söylemez şarkılar Tutarsın sözünü Ve yeniden kurulur umutlar. Gözlerin kadar güzelleşir belkide Sevdiğin her şey. Bakarsın; Baban sana bir araba alır, Fenerin kırk yıl önceki galibiyetini kutlarız En kral balık lokantasında. Bakarsın…Yani bir şeyler olacaktır ya. Bu hayatta inadına ağlayacak değil ya. Sevdanın karasında İstanbul şu günlerde Şu günlerde başında kavak yelleri, Dolaşmakta Sarıyer’i Aynı senin dolaştığın gibi. Yani ahretlik,sen çayını içerken Fırında yaktığın böreği inadına yerken Ve tamda ikindi ezanı okunurken Dalmaktasın uzaklara… Belki de hayalindeki evi düşünmektesin; Mutfağında yemekler pişen Salonunda sohbetler edilen Çocuklarının ordan oraya koştuğu Ve hafta içleri eşinin yokluğu Hafta sonlarını hep beraber geçirdiğiniz Üç oda bir salon Penceresine yavru güvercinler konan Evini düşünmektesin. Boğazın mavisinde sevdanın Umutları yeşerirdi sen çayını içerken. Bizi de unutmazsan hani yetmişine de gelsen Yani bir ömrü düşe kalka da geçirsen Gözlerin yine mavi kalır Ve sen bu dünyadan gitsen bile Güzelliğin ve insanlığın kalır. 2002 Haluk Cenk Batur
03-08-2009, 01:31 PM | #17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bugün Hiç Birşey Düşünmüyorum
Bugün hiç bir şey düşünmüyorum Ne sevdiğim kadınlar Ne sevmediğim Ne gezdiğim sokaklar Ne gezmediğim Bütün yaymışım, Kanatlarımı rüzgara katmışım. Pervasızca sokağın başından Şarkılar türküler söylüyorum Ordan oraya Bugün ilk defa sövmüyorum Karşı komşuya. Bugün hiç bir şey düşünmüyorum Bütün yaymışım Kanatlarımı rüzgara katmışım. 2004 Haluk Cenk Batur
03-08-2009, 01:31 PM | #18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Buda Sana Olsun
Bir gün bakacaksın uzaklara; Beni göreceksin. O zaman ellerim bomboş olmayacak Geri dönemeyeceksin. Birgün bakacaksın aynalara Mağrur başını göreceksin Yazacaksın, sadece kağıtlara Seviyorum diyemeyeceksin. Üzdüğün kadar sevseydin beni Belki aynı çayı aynı bardaktan içerdik, Biraz olsun adasaydın kendini Acılardan beraber geçerdik. Teşebbüs dahi etmedin sevmek için Oysa ben şefkat bekleyen bir çocuğum Vefa, İstanbul’da bir semt senin için Oysa ben uçsuz bucaksız vefalı bir çocuğum. Birgün gireceksin bir mutfağa Yaptığın pilavı sen bile yiyemeyeceksin Arayacaksın belki bir mektupla yada telefonla Pilavı birlikte yiyelim diyemeyeceksin. Birgün oturunca herhangi bir sahil kenarında Ayazda yalnız üşüyeceksin Yağmur,dolu,kar başladığında Kuytuya geçelim diyemeyeceksin Ve son… Birgün okuyacaksın bu şiiri Beşiktaş’ta bir kitapçıda Ağlamaktan önünü göremeyeceksin, Yürüyeceksin,yürüyeceksin bir an duracaksın kapıda Arkana döneceksin Demek oda bu kadar üzülmüş diyemeyeceksin. 2004 Haluk Cenk Batur
03-08-2009, 01:31 PM | #19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bursa-Akıp Giden Zaman-Sana Dönüş
Aklımda binlerce soru.. Burası Bursa.. Eskisi mi oldum yeni kentin? Bu muydu biten evvelim? Burası Bursa.. Bir daha yaşanmayacakların ilki sonu, Hangi yalnızlığa soyunsam arar dururum kokunu Haluk Cenk Batur
03-08-2009, 01:31 PM | #20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cellat
İçimden bir sızı geçer Bilmezsin. Ağladığını düşünürüm akşamları. Gözlerimin nasıl karardığını görmezsin. Sevgilim; Sakın gözlerinden yaşlar gelmesin; Görmeyeyim ağladığını Yanaklarından süzülen yaşlar Çoruh gibi azgın akarsa dudaklarına Ne yazacaklarını bilemez cellatlar Buna sebep olanların mezar taşlarına. Haluk Cenk Batur
|