05-30-2009, 10:48 AM | #21 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Biz Böyle Değildik Ezelde
Biz böyle değildik ezelde Söyleyin Allah aşkına ne oldu bize Meyillenmez idik böyle kem söze Ecdadın mirası bu değil bize Tabiiki tenzih ettiklerim var Gel görki ve lakin anlatayım Gördüğüm manzarayı birazcık size Anlamayan hak vermeyen beri gelsin Şöyle bir dolaştım çarşı pazarı Gencecik körpeler koyun koyuna Edep, haya, onur nerde hak getire Örf, adet, an ane ha öldü ölecek zaten zatüre Kendince namus timsali ağır ağabeyler Bin bir dalavere içinde oyun oyuna Onlara bakarsan güya bu medeniyet Neme lazım deyip dokunmuyor sabununa suyuna Başını çevirip herkes devam ediyor kendi yoluna Bilmem ne kadar dayanacak daha Medeniyet dedikleri şey bunca zulüme Hadi oradan sende yalan diyen varsa beri gelsin Gençliğim gidiyor eyvah ki eyvah Sorarsan gençliğe gününü gün ediyor vah ki vah Her gün geziyor başka biriyle ertesi gün öteki ile Hava atıyor aklınca manitam bu sevdam emmi diyerek Günü birlik heveslerin adı sevda olmuş ona sorarsan Hiç bu kadar ayağa düşmemişti bu değerler vah ki vah Haklısın diyorum yeğenim sen haklısın Emmin sevdamı gördü diyemedi laldı Senin gördüğün gözle göremedi zaten o tarafı kördü Suç bizde yeğenim biz öğretemedik sizlere biz Sevda ah sevda nedir ki sevda bence sevda Kökü arz’ın derinliklerine Başı arş’ın doruklarına erişen Duygu, sevgi ve de aşktır sevda, Bilmem anlatabildimmi yeğenim işte budur emmince sevda Hayır, hayır diyen varsa beri gelsin Sabretmek ne mümkün bunları görüpte Görmezden gelipte demeden sabretmek Dostunun mahremine giren girene Biz böyle görmedik ecdadımızdan Aman dileyene vuran vurana Artıyor günden güne öfkem kederim Atını densizliğe süren sürene Karıştı lisanlar biri birine İnsan sıfatında üren ürene Aşk olsun kendinde derman bulup ta Demeden bunlara direnebilene Ben direndim diyen varsa beri gelsin Ben dedim diyeceğimi kötü söz sahibinin Kötü göz bakanın çile ise çekenin Kimse almaz ise kötü mal satanın Vay ki vay haline vay dostlar Bana ne alemden deyip de kendi yolun tutanın Bağışlayın dostlar tutamadım dilimi Tabiki her dediğim kendimi bağlar Bana ne deyip de tutamadım yolumu Hak etmedi bu nesil bunca zulüm’ü Bir eksiklik var elbette bir yerlerde Aramayalım suçu hiç bir zaman bu gençlerde Anlayacak nasıl olsa bunlarda yanlışını ilerde Biz bize düşeni yapalım anlatalım güzelce Anlamazlar diyen varsa beri gelsin Şeref’im hiç umut yok mu diyenler için Elbette var sonsuza dek ümitvar’ım Gelecek geliyor da pırıl, pırıl bir gençlik Gençlik ki hemde ne gençlik Medeniyetin beşiğinden süzülerek Ecdadın hatırasına saygı duyarak Adım, adım medeniyete uyarak Kendini tüm değerlere adayarak Selam olsun cümlenize hey gençlik hey Yok diyenler varsa beri gelsin
05-30-2009, 10:48 AM | #22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Boşa Giden Günüme
Eyvah deymeyecek kahırlara Boşa giden günüme Bu günümden vazgeçtim Yarınıma dünüme
05-30-2009, 10:48 AM | #23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Böyle Serkeş Gezerim
Çözemedim hayat denen yumağı Onun için böyle serkeş gezerim Yıkmak için benlik denen konağı Kovalarım iblis denen bunağı Onun için böyle serkeş gezerim Kaygım yoktur rızk’ım için yarından Vadem varsa kefilimdir yaradan Verdi müjdesini Resul hıra’dan Şükründen acizim ona yanarım Onun için böyle serkeş gezerim Destur deyip çıktık yola Bismillah Bize düşen daim şükür zikrullah Beyhude işlerden aman illallah Tutuşurum kavrulurum yanarım Onun için böyle serkeş gezerim Olmaz kimselere yanlış nazarım Açıktır herkese gönül pazarım Ben dilek’çem halıkım’a yazarım Cevap gelmez ise eğer oradan Onun için böyle serkeş gezerim Şeref’im güvenmem dünya varına Güvenenler düşmüş gayya harına Yok olmuşlar dünyalığın uğruna Uymak için yaradan’ım çağrına Onun için böyle serkeş gezerim
05-30-2009, 10:48 AM | #24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu Gönül
Sebepsiz kuş bile uçmaz demişler İster ise uçuran var bilir bu gönül Yeter ki hederini alsın gönüller Yetmeyeni yetiren var bilir bu gönül Hederden murat karlı çıkmaksa Geleceğe umut ile bakmaksa *******i huzur ile yatmaksa Her gece nöbeti var yatmaz bu gönül İçin, için yanar gönül yangını Baksa da yücelerden sever engini Arar bulur ise eğer dengini Çekerde kahrını yeter demez bu gönül İster her gönül ’e bir kale yapsın Çıkıp burçlarına Sancaklar diksin Derman olacaksa eğer dertlere Oluk, oluk akar gider bu gönül Dinlemez İlahi fermandan başka İstemez İlahi dermandan başka Mashar olduğu gün İlahi aşka Kanatsızda uçar gider bu gönül Uzakmış yakınmış hiç fark eder mi Dost dururken gönül ele gider mi Hür olsun bir olsun gönüller yeter ki Getirmez dostluğuna keder bu gönül Şeref’im der muradım var Rabb’imden Vade yetip gün düşmeden takvimden Taviz vermem isteyerek ahd’imden Ahde vefa vardır bilir bu gönül
05-30-2009, 10:48 AM | #25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Can Olmayınca
Kime ne diyeyim derdim yanayım Derdimi dökecek dil olmayınca Bülbül gibi ah ederim ağlarım Seherde konacak dal olmayınca Huma kuşu gibi gökte dönerim Elimde olsaydı yare giderdim Gönül gitmek ister ne çare dostlar O yare gidecek yol olmayınca Şu yalan dünyaya geldim geleli Halimden anlayan dostum olmadı Kendim ağlar yine kendim gülerim Göz yaşım silecek yar olmayınca Ağlar garip Şeref karalı bahtım Korkarım mahşere kalacak ahtım İstemem olmasın sarayım tahtım Cananın yanında can olmayınca
05-30-2009, 10:48 AM | #26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Coştu Gönüllerimiz
Koyma har’ına yarab Yetiş dar’ıma yarab Aman zor’uma yarab Yakma nar'ına yarab Gark et nur’una yarab Erdir var’ına yarab Olduk yoluna turap Şu kadr’in hatrına Yakma nar'ına yarab Gark et nur’una yarab Nasıl geçilir sırat Acımazsan çok harap Bizim halimiz yarab Yakma nar'ına yarab Gark et nur’una yarab Salatu selam olsun Güzel yar’ına yarab Bari onun şan’ına Yakma nar'ına yarab Gark et nur’una yarab Açıldı ellerimiz Zikreder dillerimiz Coştu gönüllerimiz Yakma nar'ına yarab Gark et nur'una yarab Şerefi’m dua’m budur Yok olsun kin ve kibir Ne olur kabul buyur Yakma nar'ına yarab Gark et nur’una yarab
05-30-2009, 10:49 AM | #27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çağlar Boyunca
Kerameti kendinden sanan gafiller Yandı, yandı gitti çağlar boyunca Hikmeti İlahiden sual sorulmaz Gizli sırlarına vakıf olunmaz O bil demeyince kim ne bilmiş ki Ben bildim diyenler yandı Yandı gitti çağlar boyunca Oturup bir kenara pusmak olur` mu Ölmeden ümidi kesmek olur` mu Eleği kalburu asmak olur` mu Hayata darılıp küsmek olur` mu Bunca haksızlığı görüp susmak olur` mu Susturmaya çalıştık`ça gafiller Susmadı susmayacak bu diller Söyledi söyleyecek çağlar boyunca Böbürlenip kibirlenip yatanlar MAAZ ALLAH aklınca keyif çatanlar Aklı sıra köşeleri tutanlar Hörgücüyle havuduyla yutanlar Senin benim demeyerek yiyerek Gülmezler mi birde Mazluma ahmak diyerek Sabır ŞEREF’im sabır, sabır İllallah Bilirim HAK deryası çağlar gelir çağlar boyunca
05-30-2009, 10:49 AM | #28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çıkıp Gelmek Zamanıdır
Nerde kaldın telli turnam Uçup gelmek zamanıdır Yetmedi mi beklettiğin Çıkıp gelmek zamanıdır Bak eller hep bayram eder Gönül köşkün seyran eder Bu ayrılık cana yeter çıkıp gelmek zamanıdır Yetti gayri bu hasretlik Kime edersin nispetlik Öldürecek şu kasvetlik Çıkıp gelmek zamanıdır Gel diyene gelmezmisin Sen hiç halden bilmezmisin Sen seveni sevmezmisin Çıkıp gelmek zamanıdır Şeref’imi güldür gelde Adın pelesenktir dilde Koyma gözlerimi yolda Çıkıp gelmek zamanıdır
05-30-2009, 10:49 AM | #29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Damarı Bozuksa
Bir adamın damarı bozuksa eğer Oturduğu hasırın ipini keser Seceresi de belli değildir zaten Döner yediği kabın içine eder
05-30-2009, 10:49 AM | #30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deli gönül
Ahvalini hayra yor deli gönül Bu gidişle menzil zor deli gönül Yeter uyuduğun aç gözlerini Ahvali beşerin gör deli gönül Ben bilirim diye şişinip gezme Gaflete düşüpte şaşırıp azma Gör gönül gözünle divane gezme Ellerde neler var sor deli gönül Sen ben davasından sıyır kendini Azgın sular yıkar kendi bendini Davul bile vurur dengi deng`ini Uslanda deng’ine vur deli gönül Gezme deli gibi çarşı pazarı Boş yere çekersin dikkat nazarı Fazla gitme inan yersin azarı Aheste, aheste sür deli gönül Hazan vurupta solmadan gülün Gün gelir bir işe yaramaz malın İşte ağarıyor saçın sakalın Ömrünün hazzına var deli gönül Şeref’im isyanım kendi gönlüme Ha düştü düşecek hazan ömrüme Kayıtsız kalanların vay haline İlahi emirde sır deli gönül
|