02-22-2009, 12:55 PM | #21 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Jun 2007
Mesajlari: 50,905
Teşekkür Etme: 70 Teşekkür Edilme: 143 Teşekkür Aldığı Konusu: 89
Üye No: 43266
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
|
Gölgelerden sıyrılma
Gölgelerden sıyrılma telaşıydı benimkisi, Tek kişilik sahnemde alkış alabilme hevesi. Önce hasretten ölüp, Sonra yollarıma serilen hüzünlerle sevişip, Tanrının huzurundan geri dönebilme becerisi! Kaç kere kovuldum cehenneminden, Kaç kere zorla cennete sokmaya çalıştılar beni, Sayamadım! Saysaydım, Şerefsiz sevdalarımın hesabını tutardım önce, Ve ruhumu şeytana satmazdım, Gözlerini görünce! Umrumda diil artık ruhumun fahiseliği, Ne de olsa veresiye defteri istemeyecek ya zebaniler Ben ölünce... |
02-22-2009, 12:55 PM | #22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Caresiz kalmak
Caresiz kalmak nekadar zormus meger.. Daha öncede zor günler gecirdim,agladim,yalniz kaldim, ama bukadar caresiz degildim.. bukadar bezmedim hayattan ve insanlardan.. Baska zaman durmadan calan telefonum artik bir kösede duruyor cünkü biliyorum zaten aramicaksin.. Nedenini sordugumdada böyle gerekiyor diyeceksin Kacamak cevap vereceksin.. Bir süre sonra hersey düzelecek diyeceksin ama düzelmiyor iste düzelmiyor.. Gelecegimize dair hayaller kuruyorduk oysa.. Sen bana calisma diye israr ediyordun rahat olamam diyordun Kiskanirim diyordun..Simdi ne oldu? Nerde oldugumu, iyi veya kötü oldugumu bile merak etmiyorsun... Önemsiz oldum.. Hayatinin bir parcasi degilim artik.. Kalbin benimle carpmiyor artik.. Ben senin degilim artik biliyorum Bir günde oldu ne olduysa.. Ne zaman karar verdin susmaya Ne zaman vazgectin benden Sorularimin cevabini bulamadim.. Söylemedinki israrlarima ragmen Oysa bilmek benimde hakkimdi.. Ayrilik dedikleri bu galiba Daha önce yasamadigim icin bilmiyorum.. Ayrildik mi? Bize ayrilan süre bukadarcik miydi Doyamadim ki sana Seninle kavga etmek bile mutlu ediyordu beni Cünkü biliyordum..Ikimizde barismak icin can atiyorduk Ama bunun dönüsü yok artik..farkindayim Bilirsin kalbim ne diyorsa dilimde onu der.. Senden nefret ediyorum demicem basim göge ersin diye Cünkü inan nefret etmiyorum Beni tek basima biraksanda seni seviyorum Sevmek böyle bisey galiba..Karsiliksiz olsa bile onun icin canini verecek kadar yigitsindir.. Senin sevgin bitti diye benimkide bitti anlamina gelmez Seni sevip sevmemeyi artik bana birak Bari buna ben karar veriyim Son bir sözüm var sana: Tekrar birini seversen onu ortada birakma Ansizin gitme.. |
02-22-2009, 12:55 PM | #23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
"o" Anlar’a!!!
"Her gün bir yerden göç etmek ne iyi Her gün bir yere konmak ne güzel, Bulanmadan, donmadan akmak ne ala, Her şey dünle beraber gitti, can cazım Şimdi yeni şeyler söylemek lazım." (Mevlana) "O'YSA ANLAR" "Mİ-ADINA" Yeşil/kırmızıya, mavi/kırmızıya, şaraba, sabahın serinliğine, serçenin pıtı-pıtısına Ve tenin-deki salyangoz tutunuşlara teslimiyeti yaşadığım anlar-dan beri.. Anladım ve bilmeden sevdim-yüreğimden Bir ırmağın akışı gibiydi hayat... Asi, teslim olmayan kendisinden b-aşka-sına.. _Önüne setler çekilse de, akışını biriktirirdi, o_ Öncesi/sonrası, eskisi/yenisi, başı/sonu olmayan sade-ce bir akış-kan-lıktı... Hep-yeni, hep-ilk kez yaşanan... İrade-denilen, korkuların gard-kalkanı... Tereddüt, korkuların eseri... Ve insan-denilen iradesinin esiri... _Mor (sadece MOR) dışına-asi, içine-uy/sal_ |
02-22-2009, 12:55 PM | #24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç kalbin acıdımı...
Hiç kalbin acıdımı sebepsizce, Hiç için titredi mi sıcak yaz *******i, Dolunaya baktığında hissettin mi hiç Yapayalnız derin bir karanlıkta olduğunu, Ve acı bir şekilde farkına vardın mı, Kalabalık içinde sessizce dolaştığını… Düşündüğün şeyi bilmeden uzaklara takılır gözlerin; Ellerin bilmediğin elleri tutar sanki, Tuttuğun el sana huzur verir de; Sen o huzurla bir türlü rahatlayamazsın… Boğazında kelimeler düğümlenir, yutkunursun; Bakışların buğulanır, gözlerini kısarsın, Tek damla düşmesin diye çabalarsın; Bilirsin ilk düşen damla habercisidir; sağanakların, Bilirsin sağanakların ardından körelir; duyguların, Bilirsin ki içindeki yangınlar büyür sağanaklarda… Sen bilirsin ama kalbin bilmez bunları, Yaşadıkça yaşar bu sevda kalbinde, Büyüdükçe büyür kalbin, bu sevdayı saklar içinde, Gün gelir sığmaz olur kalbin göğsüne, Taşıyamaz olur bedenini, artık yorulur… Duyguların ağır gelir; ezilirsin Bir gün açıklanmamış duygularınla köşende, Teslim olursun ölüme, Sessizce… |
02-22-2009, 12:55 PM | #25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bİtaneme
BIRTANEM Bu gece neden bu kadar sessiz ve neden bu kadar soğuk? ne yanan sobanın sıcaklığı ne de sıcak bir yaz güneşi bir nefesin,bir tenin kadar ısıtmıyor ısıtamıyor inan işte seni sensiz yaşıyorum bu soğuk *******de hele birde çöktü mü derinden bir sessizlik dokunma bana sakın ağlarım ağlarım gecenin soğuk koynunda sen ne kadar zalim olduğunu bilir misin *******in? uykusuz kaldığın oldu mu hiç yaşadın mı *******in uzunluğunu yaşadın mı söyle! saniyeleri dakikalara, dakikaları saatlere dönüştürüp sabahı edemedigin oldumu hiç veya yatagın içinde bir saga sola döndünmü? yada gecenin bir yarısında ayak sesi dinledigin oldumu pencere önlerinde karanlıktan gelen karanlıga karışan insanları izledinmi hiç? benzettigin oldumu aralarında yada kaç kişiyi benzettin en azından o an kanının dondugunu işte o an bayılacagını hissettinmi hiç? dogru sen bunları nerden bileceksin bilmen için senin benim gözümle bakman gerek bilmen için sevmek yada anlaman için ben olman gerek... ben olamazsın ama canım! belki birgün sende seversin belki sende beklersin birilerini tıpkı benim gibi benim seni bekledigim gibi... |
02-22-2009, 12:55 PM | #26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
bir yol masalı
aynı trenin yolcusuydular aynı kompartımanda yan yana iki kişi demir tekerlekler dönmeye başladığında pencereyle çevrelenmiş sinema perdesi gibi camdan aynı filmi izlemeye başladılar şehirden çıkıncaya kadar camdan su gibi akan sokaklar evler evler yürüyen insanlar ve talaşla koşuşan köpekler kediler ve oynaşan çocuklar yaşlı olanın düşüncesinde perdede hızla akan hayat diğerininse aynı manzarada düşünde gideceği yerde kuracağı yeni bir hayat şehir bittiğinde sırayla geçmeye başladığında perdeden denizler dağlar ve ormanlar yaşlı olanın içinde acıtan bir sızı ve dağlarda bir kuş olmak düşünde ve ellerine geride kalmış bir mevsimden damlayan iki ılık yaş diğerininse aynı manzarada gözünde mavi gökyüzü, enginde gemiler yeni kentlerde umuda yolculuk biraz daha ilerlediğinde zaman bir merhabayla birbirlerine uzatıp ellerini ve isimlerini söyleyip yol arkadaşı oldular sonra koyu bir sohbete daldılar özellikle de birbirlerine yaşamdan söz edip aynı perdede aynı anda açılan ve kapanan kapılarla izledikleri farklı filimleri anlattılar böylece şimdi ikisi de biraz daha rahattılar daha da ilerleyince saatler gözler kapandı ve her ikisi de diğerinin anlattığı filmi unutup kendi rüyalarına daldılar kaç istasyon geçtiler bilinmez yaşlı olan uyandığında inmiş olduğunu fark etti arkadaşının yeni yaşam istasyonunda o devam etti yoluna son istasyona doğru ve nerde indiğini kimse bilmedi kendinden başka nice zaman sonrasında diğeri yeni yaşamında fırtınalı bir mevsimin soğuk yağmurunda ıslanmış ve üşümüş yürürken yolda küçük bir kuş bedeninin sürüklendiğini görünce suda çoktandır unuttuğu trendeki yol arkadaşını canlandırdı usunda acı bir tebessümle anımsadığı tek şey onun kuş olma düşü ve ona anlattığı kendi filmiydi sonra ıslanarak ve üşüyerek sessizce devam etti yoluna |
02-22-2009, 12:56 PM | #27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öp Beni
Gece güne kavuştuğunda Rakıya gamı meze yaptığında Gözlerin uzaklara daldığında Avucuna çiseleyen yağmur damlasıyla Dudakların susuz kaldığında Kapat gözlerini Öp beni! ... Hayatından geçen, her hangi kadın gibi Güzde ki hüznü sarar gibi Bitimsiz mektuplar yazar gibi Efkarına yar eder gibi Çakır keyf vakitlere sığmaz gibi Kapat gözlerini Öp beni! ... Birkez daha aşkı gördüğünde Tutkuları ilmek ilmek ördüğünde Gidene dur dediğinde Vefayı koynuna yar ettiğinde Bir sözün ruhunda bin saadete erdiğinde Martıların yakomozlarla seviştiğinde Kapat gözlerini Öp beni! ... Bağlamanın telinde Bedri Rahmi'nin şiir güllerinde Hüzzamın, türküye seslenişinde Dünden kalanı yarına eklediğinde Kaldırıpda başını uzakları düşlediğinde Sağ elini sol yanına getirdiğinde Kapat gözlerini Öp beni! ... Yaşamla ölüm arasında Açlıkla tokluk molasında Anılarının geceni kuşatmasında Sıcacık bir gülüşe tutsak kaldığında Gem vuramadığın duygularının arsızlığında Ruhun sıkılıp, yüreğin daraldığında Boşverip gerçeklere umuda sarıldığında Kapat gözlerini Öp beni! ... |
02-22-2009, 12:56 PM | #28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Kalpte İki Kişi Olmaz
Bir Kalpte İki Kişi Olmaz Sanırım uzun zamandır, bilmezlikten geliyor, görmek istemiyorsun . Sen hala aynı duygularla yaşıyorsun. Sevgi ile sarılmayı, Sabah kollarında uyanmayı bekliyorsun. Unut… Kaybettiklerimiz ortada. Gözlerimdeki sevgiyi, kalbimdeki heyecanı, içimdeki coşkuyu öldürdün... Yok ettin. Anlamak istemiyorsun. Bittim ben. Hala bana yeşilleniyorsun.. Sevginin yerine başka sevgiler koyulmuş, ellerimi başka eller tutarken, kalbim başka aşkla çarparken, en önemlisi , kalbimin ev sahibi varken. Kiracı olduğunu anlayamıyorsun. Bir kalpte iki kişi olmaz. Üzülerek söylüyorum bunu sana, Bil ki..! Benden vazgeçmelisin. Hiç görmedin bilmek istemedin. Bu kalpte hiç olmadın sen. Yeter ne olur ! Bittim ben. Sevmek yetmiyor görüyorsun. Aşk adına duygu yok kalbimde, sevgin kalbimi doldurmadı. Hep bir şey eksik, yada boştuktu . Bu sevgin aşkı yaşatacak kadar, güçlü ve anlamlı olmadı. Kalbim buruk, kalbim paramparça, ama anla beni artık... Bu kalpte hiç olmadın sen. Elveda ey seven Elveda sana! Yeter ne olur ! Bittim ben. |
02-22-2009, 12:56 PM | #29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pie
Ne olur kim olduğunu bilsem pia'nın Ellerini bir tutsam ölsem böyle uzak uzak seslenmese ben bir şehre geldiğim vakit o başka bir şehre gitmese otelleri bomboş bulmasam içlenip buzlu bir kadeh gibi buğulanıp buğulanıp durmasam ne olur sabaha karşı rıhtımda çocuklar pia'yı görseler bana haber salsalar bilsem içimi büsbütün yıldız basar bir hançer gibi çıkıp giderdim ben bir şehre geldiğim vakit o başka bir şehre gitmese singapur yolunda demeseler bana bunu yapmasalar yorgunum üstelik parasızım pasaportsuzum ne olur sabaha karşı rıhtımda seslendiğini duysam pia'nın sırtında yoksul bir yağmurluk çocuk gözleri büyük büyük üşümüş ürpermiş soluk ellerini tutabilsem pia'nın ölsem eksiksiz ölürdüm |
02-22-2009, 12:56 PM | #30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşka ve sevgiye dair
Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair… |
Bu Konudaki Online üyeler: 3 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 3) | |
|
|