03-08-2009, 02:20 PM | #21 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Hani?
Damarda dolaşan kanindim hani, Mutluluk kaynagin canindim hani, Hani senin yari yanindim hani, Aylardir kapimi vurdugun mu var? Gönül bahçemden gül dermiştin hani, Saadete benle ermiştin hani, Hani bana bir söz vermiştin hani, Ettigin yeminde durdugun mu var? Simsiki kucaklar sarardin hani, Okşayip saçimi tarardin hani, Hani bekletmezdin arardin hani, Halimi hatrimi sordugun mu var? Ben nota isem sen sözlerdin hani, Bir gün görmez isen özlerdin hani, Hani yollarimi gözlerdin hani, Düşürüp yollara yordugun mu var? Kaynak: Dediğin Olsun
03-08-2009, 02:20 PM | #22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hazan Mevsiminde
Bir şeyler kopar içimden, Her yil hazan mevsiminde. Bir âh çekerim derinden, Her yil hazan mevsiminde. Tüylerim bir bir ürperir, Içimdeki volkan erir, Göz yaşlarim olur nehir, Her yil hazan mevsiminde. Düştügüm bir derin kuyu, Anlatmak zor bu duyguyu, Kovarim gece uykuyu, Her yil hazan mevsiminde. Hayalimde ve düşümde, Gülmedim fani ömrümde, Canlanir mazi gözümde, Her yil hazan mevsiminde. Güzeliyle, çirkiniyle, Sevgisiyle, nefretiyle, Şiir oluverir böyle, Her yil hazan mevsiminde. Kaynak: Dedigin Olsun
03-08-2009, 02:20 PM | #23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hep Sen Varsın
Bakışınla, gülüşünle, Hayalimde, düşümdesin. Endâmın süzülüşünle, Hayalimde, düşümdesin. Zarafet incelik sende, Güzellik sende ki tende, Akıl mı koydun ki bende? Hayalimde, düşümdesin. Ateşin sardı saralı, Yanan yüreğim yaralı, Sen yanımdan ayrılalı, Hayalimde, düşümdesin. Aramıyor, sormuyorsun, Gözlerimde tütüyorsun, Hiç aklımdan çıkmıyorsun, Hayalimde, düşümdesin. Ceylan gibi gözlerinle, Sımsıcacık ellerinle, Cilven, nazın ve işvenle, Hayalimde, düşümdesin. Nağmelerin kulağımda, Şarkı oldun dudağımda, *******i yatağımda, Hayalimde, düşümdesin. Aşk, bu değil mi neyleyim? Ne diyeyim, ben böyleyim, Koş gel bana serinleyim, Hayalimde, düşümdesin. Kaynak: Dediğin Olsun
03-08-2009, 02:20 PM | #24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hocam
Adnan BÜYÜKBAŞ’a Saygılıyım şahsınıza, Sığınarak affınıza, Sözüm var sanatınıza, Müsadeniz var mı hocam ? İlmek ilmek hep dokudun, Yazdın çizdin ve okudun, Bize niye dokundurdun? Yerin sana dar mı hocam ? Bir delinin saçmasıymış, Duygunun patlamasıymış, Şu hayaller olmasaymış, Ne yazardın, var mı hocam ? Aramızda yok ya kadı, Tartışılır bunun tadı, Bilelim, oyunun adı, Fidayda mı, bar mı hocam ? Makyaj yapıyorsun söze, Öze inmelisin öze, Yemem ! Bak bendeki göze, Gördüğün şey har mı hocam ? Birini düşündürdün, Bir kaçını güldürdün, Kıymetli zaman öldürdün, Yaptığın bir kâr mı hocam ? Çölde vapurda, saldasın, Maşallah her bir daldasın, Bunu da herkes anlasın, Sal, çölde batar mı hocam ? Ciğer sorulmaz kediye, Delilik kimden hediye ? Sevenler yanarmış, niye ? Aşk ateş mi, nar mı hocam ? Basma gaza sona kadar, Yakalar seni bir radar, Allah aşkına bu kadar, Avcılar atar mı hocam ? Kaynak: Dediğin Olsun
03-08-2009, 02:20 PM | #25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hocam'a (II)
Adnan BÜYÜKBAŞ’a Tehdit edip girdin söze, Ve getirdin beni dize, Güldürdün herkesi bize, Gördün mü bak, na’ptın hocam ! Büyüksün inkâr edemem, Dövsen bile neden demem, Amma izinden gidemem, Yanlış yola saptın hocam ! Züleyha’dan anlatsaydın, Bulutlarda dolaşsaydın, Yıldızları yandırsaydın, Niye bana çattın hocam ? Kabul ederim öndesin, Gönülde, gönüllerdesin, Doğru söze kim ne desin, Çok da kitap sattın hocam ! Bilmiyordum kovan mıydın ? Bu kadar da yavan mıydın ? Düşmanım mı, ustam mıydın ? Söze hîle kattın hocam ! Hiç ama hiç ıkınmadım, Bu cevaba zorlanmadım, Bitirmeden uyumadım, Sen, rahat mı yattın hocam ? Ayak versinler diyelim, İstersen kısbet giyelim, Neciysen onu bilelim, Her sanatı kaptın hocam ! Söylediklerim azımdı, Yediğimize hazımdı, Sevinmen bile lazımdı, Öğüdü sen yaptın hocam ! Üzülmedim geçirdim iç, Ustaya küsülür mü hiç? Neyi ektiysen onu biç, Çırağına çarptın hocam ! Mümtaz’ı görgüsüz sanma, Bu kez de yanlış anlama, Kızdın biliyorum amma, İşkembeden attın hocam ! Kaynak: Dediğin Olsun
03-08-2009, 02:21 PM | #26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hocam'a (III)
Adnan BÜYÜKBAŞ’a Şu dilde kemiksiz etten, Lakin, nasipli edepten, Başlatma beni "küçük"ten, Tozutacak ne var hocam ! "Diş" degildi, o bir hüner, "Kestire başi" söz göster, Gönüller yârenlik ister, Kizilacak ne var hocam ! Dostlarin arasindayiz, Yaşimizin farkindayiz, Türk-Islâm sevdaâsindayiz, Sakinacak ne var hocam ! Kabulümüz, acemiyiz, Daha hâlâ ögrenciyiz, Ama çok da samimiyiz, Bozulacak ne var hocam ! Yok ! Var mi burda menfaat ? Benimki görüş, kanaat, Seni de bilir cemaat, Alinacak ne var hocam ! Affetmem koyarim taşi, Elin varsa başin kaşi, Araz gibi şaşi şaşi, Bakinacak ne var hocam ! Söylerim ya gördügümü, Duydun mu hiç sövdügümü ? Yermem ki ben övdügümü, Yakinacak ne var hocam ! Yazarsin ve de çizersin, Dogru,mani de dizersin, Beni "Hiç" sayip üzersin, Kiskanacak ne var hocam ! Kovularak taşinmadim, Ömrümde hiç kaşinmadim, Hayatimdan usanmadim, Bikilacak ne var hocam ! Dokunduysam ki dişine, Gelmeliydi bu işine, Pay çikar ögretişine, Gocunacak ne var hocam ! Sen de yaz, Mümtaz da yazar, Hakliysa, haksiza kizar, Gün gelir, mezar da kazar, Şaşilacak ne var hocam ! Kaynak: Dedigin Olsun
03-08-2009, 02:21 PM | #27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İlham Perim
Büyüledin gözün gamzen beninle, Kul ettin kendine tatlı dilinle Neyim misin benim? Kulak ver dinle, Sen rüyam, hayalim, sen özlemimsin, Sen benim her şeyim, ilham perimsin ! Benim için ha sen, ha sofra da aş, Koymuşum bir kez bu aşk yoluna baş, İster dost bil beni ister arkadaş, Sen kısmetim, yârim, sen sevgilimsin, Sen benim her şeyim, ilham perimsin ! Seninle dopdolu yarınım dünüm, Duymasam sesini geçmiyor günüm, Varsa sen de hüzün, ben de üzgünüm, Sen sevincim, neş’em, sen kederimsin, Sen benim her şeyim, ilham perimsin ! Degişmese fikrin kalsa da sabit, Veyahut desen ki ; “Bitti bu iş, git” Nafiledir, bitmez bendeki ümit, Sen arzum, isteğim, sen dileğimsin, Sen benim her şeyim, ilham perimsin ! Kaynak: Dediğin Olsun
03-08-2009, 02:21 PM | #28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kartpostal
Bilmeliydin bir şeyi, Sendin tutunduğum dal. Yıktı bütün her şeyi, Gönderdiğin kartpostal. Titremişti ellerim, Heyecanla açmıştım. Ya “Canım” ya “Sevgilim” Yazdığını sanmıştım. Satır satır taradım, Saygı ve dilek çoktu. Yazık ki bulamadım, Seven bir yürek yoktu. “Arkadaşim” diyerek, Mesâfeyi koymuşsun. Aşk senin nene gerek, Sen sevgiye doymuşsun. Kaynak: Dedigin Olsun
03-08-2009, 02:21 PM | #29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kısmet
Gönül; bir ırmak, bir göldür, Durulur, çağlar mı? Kısmet... Sevgi; bir çiçek, bir güldür, Solar mı, açar mı? Kısmet... Duygu; bağlanış, râm oluş, Bağlanana düzdür yokuş, Uzak değil Konya,Van, Muş, Durur mu, varır mı? Kısmet... Hasret; istemek, özlemek, Ayrılığa bir kin demek, Cânan içindir tüm emek, Kaçar mı, kalır mı? Kısmet... Sevda; nar, sevda ateşmiş, Düşenlerce öyle denmiş, Seven, böyle kabullenmiş, Yakar mı, yanar mı? Kısmet... Aşk; çetin bir iş, aşk kutlu, İstenirse olunur mutlu, Bilinsin; Mümtaz umutlu, Arar mı, bulur mu? Kısmet... Kaynak: Dediğin Olsun
03-08-2009, 02:21 PM | #30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mehmet'e Mektup
Düşün şöyle Mehmet, bir nesli düşün, Ayni mi, ayri mi benden görüşün, Gidişinden farkli olmaz dönüşün, Gurbetten yâr olmaz geleceksiniz, Şehit de olsaniz döneceksiniz. Peygamber ocagi kimse seçilmez, Yârdan da geçilir, ordan geçilmez, Ondan denmiş; “Türk’e kefen biçilmez” Şimdi sira sizde, bileceksiniz, Şehit de olsaniz döneceksiniz. Anana-babana çeksen de hasret, Azalmasin artsin sendeki hiddet, Sözümün özü bu, düşmani mahvet, Zorluk da zahmet de çekeceksiniz, Şehit de olsaniz döneceksiniz. Eger ki çatmişsa Devlet’e kaşi, Koparacaksiniz kefere başi, Ve...Koyacaksiniz tekere taşi, Öldürecek ya da öleceksiniz, Şehit de olsaniz döneceksiniz. Sizsiniz şu anda tarih yazacak, Sizsiniz düşmana mezar kazacak, Sizsiniz ölünce de yaşayacak, Ölüm güzel şeymiş, ereceksiniz, Şehit de olsaniz döneceksiniz. Ne söylesin ozan, ne desin size, Siz vatana kurban, bizler de size, Güç versin Yarabbim, güç versin size, Sizinleyiz bunu, bileceksiniz, Şehit de olsaniz döneceksiniz. 1995 Kaynak: Dedigin Olsun
|