|
Mustafa Kemal Atatürk Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Hayatı Anıları Herşey bu bölümde |
|
Konu Seçenekleri | Görünüm Şekli |
04-20-2010, 01:13 PM | #1 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Aug 2005
Mesajlari: 7,071
Teşekkür Etme: 5 Teşekkür Edilme: 16 Teşekkür Aldığı Konusu: 15
Üye No: 4
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
|
Mustafa Kemal Atatürk İçin Yazılan Şiirler
MUSTAFA KEMAL’İ DÜŞÜNÜYORUM
Mustafa Kemal’i düşünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmiş Aşıyor yüce dağları, engin denizleri. Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda, Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri… Mustafa Kemal’i düşünüyorum; Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında Destanlar yaratıyor cihanın görmediği Arkasından dağ dağ ordular geliyor Her askeri Mustafa Kemal gibi Mustafa Kemal’i düşünüyorum; Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere. Al bir ata binmiş yalın kılıç Koşuyor zaferden zafere… Mustafa Kemal’i düşünüyorum; Ölmemiş bir kasım sabahı! Yine bizimle beraber her yerde, Yaşıyor dört köşesinde vatanın. Yaşıyor damar damar yüreklerde. Mustafa Kemal’i düşünüyorum; Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda, Mavi gözleri ışıl ışıl, görüyorum. Uykularıma giriyor her gece, Ellerinden öpüyorum. Ümit Yaşar OĞUZCAN |
04-20-2010, 01:14 PM | #2 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
ATATÜRK’E
Kara toprak diye en hissiz ayaklar hatta Basamaz toprağa, toprakta cenazen varken, Ne büyüksün ki huzurunda küçüktür matem, On sekiz milyon adam tek kişidir ağlarken. Mithat Cemal KUNTAY |
04-20-2010, 01:14 PM | #3 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
MUSTAFA KEMAL’ İ GÖRDÜM
Daha dün gördüm Mustafa Kemal’i... Işıl ışıldı sabah güneşinde, Mavi gözlerinde vatan parlıyordu, Vatan parlıyordu yine. Daha dün gördüm Mustafa Kemal’i... Kolları çepeçevre sarmış vatanı, Nabzını yokluyordu milletinin, İçinde eski günlerin heyecanı. Daha dün gördüm Mustafa Kemal’i... Dudaklarında gülüyordu vatan Bir zafer türküsü O’nun dilinde, İçinde O vardı bir yandan. Daha dün gördüm Mustafa Kemal’i... Daha dün ışıklar içinde, Yudum yudum içmiş memleket sevgisini, Yudum yudum sinmiş her yere. Mustafa CANPOLAT |
04-20-2010, 01:14 PM | #4 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
ADINA YAZDIĞIM ŞİİRLERDEN
Mavi bir aydınlık doğuyorsa yüreğime Mutlu bir geleceğim varsa Özgürsem yenilmemişsem güç giriyorsa bileklerime Sendendir. Saban ardında gülüyorsa çiftçinin gözleri Demiri daha iyi dövüyorsa eller Güçlüyse uyanıksa kıvançlıysa Seni düşündüğümdendir Övgüler yazıyorsa bütün şairler Düşüncelerdeysen diller seni söylüyorsa İlk adını öğreniyorsa çocuklar Büyüklüğündendir. Yas tutuyorsak milletçe her on Kasımda Ağlıyorsa yüreğimiz susamışsak yanmışsak Destanlar söylemişsek büyük adına Sana inandığımızdandır. Ethem YAZGAN |
04-20-2010, 01:14 PM | #5 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
BÜYÜK GAZİ’YE
Sen ki hilkat denilen ummanın En büyük incisisin, O, bu ulvi vatanın talihinin En güzel yıldızıdır; Bir dehaet ki güneşten yüksek, Ve semavat ile ünsiyeti var. Sen dururken ona gelmez noksan. Kaplıdır toprağı zırhınla senin; Hep rehakar değil ey Gazi, Bu müsellah vatanın sen hem de Ebedi bekçisisin. Bu mesalip – zede cemiyyete sen Yeniden bir vatan ettin ihda Görüyor şevk-i tuluunla senin Yeni bir iyd-i zafer İstanbul; Kendi asar-ı dehanın belki Sen de hayretçisisin. Kainatlarda tecelli buyuran Halik’ın sende o hasiyyeti var. Abdülhak Hamid TARHAN |
04-20-2010, 01:14 PM | #6 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
GAZİ'YE TARİH
Onu tarihe sorun, yoktur eminim bir eşi, O güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneş! Sözü halkın dilidir, gözleri hakkın ateşi, O güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneşi!! Yurdu sarmıştı karanlık, onu yırtıp atan O. Soğuyan kanlara bir başka hararet katan O. Kararan gözleri bir lâhzada aydınlatan O. O güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneşi! İnkilâp ordusu nur ordusunun rehberidir, Milletin şehperidir, memleketin şehperidir, Onu beklerdi vatan bunca zamandan beridir, O güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneşi! Ayrılıp Çankaya'dan Hazreti Gazi geliyor, Saçının huzmesi zulmetleri ok ok deliyor, Şehre kalbindeki tarihi alıp yükseliyor: "Bu güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneşi!" Yusuf Ziya ORTAÇ |
04-20-2010, 01:15 PM | #7 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Mustafa Kemal
Sen Mustafa Kemal’sin! Alın terim, göznurum! Sen ölümsüz en yüce Türk! Sevincim, kuvancım, onurum… Sen yeni Türkiye’nin ilk mimarı İlk harcı karan Çatıyı ilk atansın Sen ilk öğretmen Baş kumandan Ulu önder Şavkı yarınlara vuransın. Çarpan yürek, akan kansın Sana nasıl sesleneyim? Sen baştan başa Vatansın... |
04-20-2010, 01:15 PM | #8 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
MUSTAFA KEMAL
dağ başını efkâr almış gümüş dere durmaz ağlar gözyaşından kana kesmiş gözlerim ben ağlarım çayır ağlar çimen ağlar ağlar ağlar cihan ağlar mızıkalar iniler ırlam ırlam dövülür altmış üç ilimiz altmış üç yetim yıllar gelir geçer kuşlar gelir geçer her geçen seni bizden parça parça götürür mustafa'm mustafa kemal'im diz dövdüm gözlerim şavkı aktı sakarya'nın suyuna sakarya'nın suları nâmın söyleşir hemşehrim sakarya öksüz sakarya ankara'dan uçan kuşlar kemal'im der günler günü çağrışır kahrolur bulutlara karışır gök bulut yaşmak bulut uca dağlar dev boyunlu morca dağlar divan durmuş bekleşir mustafa'm mustafa kemal'im nasıl böyle varıp geldin hoşgeldin çıngı kaymış yalazlanmış gözlerin şol yüzünde güneş südü sıcaklık ellerinden öperim mustafa kemal senin dalın yaprağın biz senin fidanların biz bunları yapmadık sen elbette bilirsin bilirsin mustafa kemal elsiz ayaksız bir yeşil yılan yaptıklarını yıkıyorlar mustafa kemal hani bir vakitler kubilay'ı kestiler çün buyurdun kesenleri astılar sen uyudun asılanlar dirildi mustafa'm mustafa kemal'im karalar kuşanmış karadeniz akmam diyor dokunmayın ağlamaktan bıkmam diyor bu gece kıyamet gecesi bu vapur bandırma vapuru yattığı yer nur olsun mustafa kemal ben ölümden korkmam diyor korkmam diyen dilleri toz oldu toprak oldu değirmen döndü dolandı yıllar oldu bir kusur işledik bağışlar mı kimbilir o bize öğretmedi kazan kaldırmasını günahı vebali öğretenin boynuna erdirip oldurana ana avrat sövmesini yüreğim kırıldı kanım kurudu var git karadeniz var git başımdan mızıka çalındı düğün mü sandın bir yol koyup gideni gelir mi sandın mustafa'm mustafa kemal'im ankara'nın taşına bak tut ki baktım uzar gider efkârım çayır ağlar çimen ağlar ben ağlarım gözlerimin yaşına bak ankara kalesi'nde rasattepe'de bir akça şahan gezer dolanır yaşın yaşın mezarını aranır şu dünyanın işine bak mustafa'm mustafa kemal'im Atilla İlhan |
04-20-2010, 01:15 PM | #9 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
ATATÜRK
Atatürk’üm eğilmiş vatan haritasına Görmedim tunç yüzünde böylesine geceler, Atatürk neylesin memleketin yarasına Uçup gitmiş elinden eski makbul çareler... Nerede İstiklal Harbi’nin o güzel günleri, Türlü düşmana karşı kazanılan zaferi, Hiç sanmam öyle ağarsın bir daha tanyeri Atatürk’üm ben ölecek adam değildim der. Gir hemşehrim, git kardeşim toprağına yüz sür. O’dur karşı kıyıdan cümlemizi düşünür. Resimlerinde bile melül mahzun düşünür Atatürk’üm kabrinde rahat uyumak ister. Cahit Sıtkı TARANCI |
04-20-2010, 01:15 PM | #10 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
GAZİMİZE
Gel! Seni genç, ihtiyar ellerinde taşısın; Sevinçten ağlıyoruz, gözümüzün yaşısın! Kara günlerimizde bize can yoldaşısın. Sen dünyalar durdukça bu milletin başısın. Yeniden şan ver bize, yeniden can ver bize, Sensin Reisicumhur, bu şeref yeter bize! Görün ey nur bakışlım! Yüzünü göster bize, Gel! Seni genç ihtiyar ellerinde taşısın! Sen sağken gönlümüzün ufku değil bulutlu, Sana da kutlu olsun bugün, bize de kutlu! Halka böyle saadet, böyle talih ne mutlu, Sevinçten ağlıyoruz, gözümüzün yaşısın! Gönlümüz gamlı değil, kalbimiz küskün değil, Bu düğün yeryüzünde görülmüş düğün değil, Ey yüceler yücesi! Dün değil, bugün değil, Sen dünyalar durdukça bu milletin başısın. Yusuf Ziya ORTAÇ |
Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1) | |
|
|