![]() |
Ölüm
Ölümü hatırlarım her saniye belki kurtuluş olacak bana, Gece yarıları oturmuş şiir yazarken, Ölüm gelir aklıma, Ben yaşamak isterim,mutluluğu sizlerle Almak isterim dağlardaki kekik kokusunu, Yaşamak isterim en güzel şeyleri, Herkez ölecek bunu bilirim, Sizi bir akşam üstü düşündürebilirim, Belki buğün, Belki yarın, Ölebilirim, Sakın sizi sevmediğimi sanmayın, Gücüm kalmadı artık dayanamıyorum, Kahpe dünyada çekmediğim acı kalmadı, Yeni acılara gücüm yok, Ölüm gelir aklıma ölebilirim, Sizi bir akşam üstü düşündürebilirim, Ölüm gelir aklıma, Yüzümün gülmeyişi ondan, Umut kalmadı ben de yaşamak zulüm, Sakın ağlamayın tek çarem ölüm... Şenol Mersin |
Özledim Seni
Senmiydin dün gece kapımı çalan, Değilsen gel artık özledim seni, Gözümde hayalin,gökyüzü viran, Ağlatma dön artık özledim seni, İlkbahar yaz derken sonbahar geldi, Mecalim kalmadı özledim seni, Ayrılık sancısı kalbimi deldi, Kış olmadan gel bana özledim seni, Sevğiden yaptığım çiçekler soldu, Toprağı toz oldu özledim seni, İsmini andıkça gözlerim doldu, Bak bende toprağım özledim seni, Musalla taşına yatan ben oldum, Duana muhtacım özledim seni, Ölsemde huzuru seninle buldum, Mezarıma gel artık özledim seni, Şenol Mersin |
Özlem
İsyanlar yarattı özlem sancısı, Bize uzak kaldı sevği tanrısı, Gözlerimde hala onun anısı, Adını anmaya korkuyorum ben, Yıkılan hatıralar geri gelmiyor, İnsan görmeyince yüzü gülmüyor, Her zaman böyledir giden gelmiyor, Seni beklemeye korkuyorum ben, Kalbimi sızlatır onun hasreti, Çok azdır insanın sabrı,kudreti, Bizimle dünyanın acı nefreti, Seni sormaya bile korkuyorum ben. Şenol Mersin |
Papatya Falları
Kalbimdeki köprüydü sarfettiğim sözcükler, Aranan sevği için kuruluyor cümleler, Karşısına oturmuş masada konuşurken, Her yanım titriyordu titriyordu heceler, O simsiyah gözleri,bakışları aklımda, Hayatı paylaşmaktı tatlısı acısıyla, Herşeyi anlatmıştım gözlerine bakarak, Fakat olmaz demişti,umursamaz tavryla, Şimdi yanlız başıma o anı yaşıyorum, Belki gelir aklına düşünür belki birgün, Nasılda samimiydim o masada o akşam, Bunu biliyor ama,sevğim büyüyor hergün, Ateşlerin yakmadığı kuru bir dalmıyım ben, Rüzgarda savrulmayan kurumuş bir yaprak, Benimde bir kalbim var bende sevemezmiyim, Şimdi yüreğim buruk,kalbim sevğiye kurak, Aklımdan çıkmayacak o mutlu dakikalar, Nasılda huzurluydum yan yana otururken, Arkadaşlık sunduğu o hazin dakikalar, En acı yönü oldu o akşam ayrılırken, Daralan yüreğimde ne umutlar besledim, Ne hayaller kurmuştum papatya fallarında, Yıkılsamda bir ömür sevğiye nefer oldum, Kaderime küsmedim düştüm yine yollara. Şenol Mersin |
Resim
Çocukluk resimlerimde yaşıyor en güzel yıllarım, Uçurtmamın takıldığı yaşlı çınar ağacı gelir aklıma! Elime her aldığımda resimlerimi,doya doya ona bakarım, Nasılda ağlamışım salya sümük o ağacın altında, Baktıkça yüreğim sızlıyor,resimlerime, Şimdi geçmişten geriye ne kaldı sanki! Resimlerden başka, Yaşadığım en güzel yıllar,en heycanlı dakikalar onlarda, Sayfa sayfa geçiyorum, Albümdeki resimlere bakarak,saatlerce, Her sayfasında bir ömür,bir hayat geçiyor, Yeniden doğuyor,yeniden ölüyorum her sayfasında, Kahroluyorum şimdi yanımızda olmayanları görünce, Sonra kendi kendime, Geçmişten bir iz bir kalıntı arıyorum, Resimlerim dışında,hiçbir şey yansıtmıyor geçmişimi bana, Bir anda! Saate ilişiyor gözüm, Sabahın olduğunu saat söylüyor bana, Ömrümden bir gün daha geçiyor,ama doyamıyorum anılara, Şimdi! Matemli hayatımda geçmişi arıyorum,ama bulamıyorum, İyiki resimlerim var diyorum,doğan güneşe bakıp Yeniden oturup ağlamaya başlıyorum, Ve! Ömrümün geri kalan kısmında nasıl betbah olacağımı anlıyorum........ Şenol Mersin |
Sakın Sevmeyin
Bir haller olurya insan sevince, İşte ben sevdim halime bakın, İçimde mutluluk kendi kendimce, Ha ölmek ha sevmek sevmeyin sakın, Vefasız olanlar hep sizi bulur, Değişen nedirki sonunuz budur, Elinde hançeri hep sizi vurur, Ha ölmek ha sevmek sevmeyin sakın, Silahtan çıkmazki değen kurşunlar, Sözüyle gözüyle sizi vururlar, Bir adım gelipte sonra dururlar, Ha ölmek ha sevmek sevmeyin sakın. Şenol Mersin |
Sanadır Herşey
Sanadır herşey! Dizlerimin titremesi başlardı seni düşündükçe, Oysa ben korkmazdım,titremezdim hiç bir şeyden,sevğiye bağlardım Herşeyi sana bağlardım, Sanadır herşey! Adımlarım,yollarım,dramlarım,gözyaşım, Hatta gülümsemelerim bile sanadır, Yollarına diz çökmüş geçliğim,sanadır, Damarımda kan yerine dolaşır sana olan sevğim, Baharda açan çiçeklerde aradım o gül yüzünü, Sonbaharda yağan yağmurlarla ağladım, Sanaydı gözyaşlarım! Her kar yağışında pamuk ellerin gözlerimin önünde, Ve gözlerini nasıl özlediğimi anlatırdı gecede parlayan yıldızlar, Yaprakları titreten rüzgarlarda hep kokunu arardım, Sanadır herşey! Tabağımda çorbama tat verirdi sana beslediğim duyğular, Kömür karası gözler sendeydi,yıllardır bulunamayan, Tek gülüşünle geçmişti,koca yıl seni özleyerek, Ve bekleyerek usanmadan,bıkmadan, Sanadır herşey, Yaşamak,nefes almak yokluğunla karanlıklara dalmak, Ellerin ellerimdeydi hissettim,rüyadan uyanmadan, Sen yaşayandın benimle, Ben seninle yaşayan, Varlığımdan belkide haberin yok,uzak diyarlarda, Ve yaşamakta senin içindi, Sanadır herşey, Şenol Mersin |
Sarhoş
Sözlerin kurşun olsun anlıma sık, Bakışların kelepçe! Yanlızca birşeyi isteme gülüm yapamıyorum, Yine sarhoşum yine içiyorum, Belkide sana yazdığım son şiir bu, Belkide devirdiğim son kadehim, Şişeyi kadehi at diyorsun bana yapamıyorum, Anlasana gülüm seni bulamıyorum, ******* ölümsüzdür ölümlü olan insan, Sensizken ben bir ölüyüm, İçeceğim sızıp ölene kadar gülüm, Yada sen gelene kadar! Yok elimi tutan yanı başımda, Zor yaşamak sensizken gülüm, Yanlızım sensizken yapayanlız içiyorum, Bu gecede sızıyorum,yokluğuna ağlıyorum, Şenol Mersin |
Sarhoşum
Yokluğun sarhoş eder içki bahane İçip içip ağlamak benim kaderim, Yanlızım masada adım divane, İçmeden sarhoşluk benim kaderim, Boşalan şişeler sana adanır, Sarhoşluk seninle,benim kaderim, Boş kalan kadehim beni ağlatır, Anıları meze yapmak benim kaderim, Şenol Mersin |
Sen Benimsin
Sen vaktinden önce gelen baharlar gibisin, Yağmurdan sonra çıkan gökkuşağı, Renk,renk, Sen serseri çağlayanlar gibisin, Sen benimsin, Sen zemheride çıkan güneş, Sen gözlerimi yakan toz tanecikleri, Sen yangınlarım, Göz yaşım, Sen kor ateşimsin, Sen gözümdeki yaşın sahibi, Sen, Sen benimsin, Şenol Mersin |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:22 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.