![]() |
Doğru Ölüm
Başucu yalnızlığı çekiliyor üstüme Isınamayan parmak uçlarım, açıkta yine İç büzen kederlerle sığındığım yangın yerinde Bıkkınlıklarımla yanmışım baktığım her yerde Doğumsuzluk zehrini bade saymışım Lıkır lıkır yudumlarken açmışım Her sofradan bir sufle çalmışım Doymamışım, doğamamışım yine Perde kalkınca, korkusuzluk ayan Olmaya görsün, ya görülürse çıplak riyan Giyin korkunu, namlu ucundan alın çalma Kabul ile doğru ölüme can daya 15.05.06 Yasemin Sezer |
Don Quixote ve ZaZü
“Don Quixote” mükemmel muhteviyatı aradı Buldu sandı... Dulcinea soluklu “ZaZü” “Kadın Don Quixote” asıl adı 2 Don bir ipte durmazdı “Don Quixote” kaçtı “ZaZü” dürüst/hasta Hatta çokça algın Yeldeğirmenli tarlalara uzandı Es rüzgar! Savur! Savur deliliğimizi “Rozinante” de delirdi Bak koşuyor... Hey “Sancho Panza”! Hadi kaldır beni... 07.08.2005 14:46 .........ZaZü: takma isim... Yasemin Sezer |
Döneriz Başa Can Yerine
Od topladım cebinden Hüzün yaktım Parmak dilinde garip Sus pus kaldı dilim Gece mi soğuk Yüklendiğim kült buz küpleri mi Bilemedim Başım üstünde es diye dolanan rüzgar Üflese de evime geri Gidemedim Bilirim Ben bu gece garibim Tepinmeler dengi vücutta son Bulacak mıyım elden bir gök taşı Düşürme alnımdan kitabeyi Okudukça dökecek yaşı Dokunduğu yerde ne bıraktı bilmem Hoş Hoş Hoş Hoş geliyor buz başıma düşünce an Hoş kılınan gecem Nahoş bıkkınlığında Sokulunca cebine Korktum Söz dile düşsün diye Döndüm can yerime Dillensin derdim; Dostsa, can korku bilmez ise Döneriz başa, can yerine 26.02.2006 Yasemin Sezer |
Dönmez Fer’in
Devir tesliminde pusuyla Gündüze siftinir gece Değer herşey Ederi kadar Akmak ister ki bazen Karalar aklara Ne mümkün.. Ayrı konmuşsa yerin Debelenmeyle Dönmez fer'in... 17.02.06 Yasemin Sezer |
Dublör
Karıncalara kırmızı ayakkabılar giydirip Köprüler aşırtan bir adım var “ben’liğim” Saman aralarından alevlerle cilveleşen Besili korların seyrine yatmış geçmişim Düşük yapmış bir sevdanın kanıyla savaşan Mesnetsiz umudu can pıhtı dileğim Döşeğinden yuvarlanmış Kafası gözü dağılmış bir vuslattı sevdiğim ****** cilvesi gibi naylon büzen kader Yapacağını yapıyor fırsatın kolla(mala) rında Dublör zahirliği suretim 02.11.05 Yasemin Sezer |
Duru
Belki de zaman erişecek Yaklaşıp bilemediklerimize İçe uzanan Buruk tebessümlerden Bildirecek... Yoksun/luk semasında Yağmurlar ardından Kaybolanların hayrına Yorulacak sevişler Başı sonu olmayan hikayelerden Utangaç şiirler doğacak ki Arsız yoracaksın çoğunu Zamana sayacaksın Zaman ki hiç bilmediğin Ben... Anlamak bilmekten geçer Derdim kendime Yeter yetmez Olur Ol Mazi doyulmaz kırıntılarından Durudan ırak Ahire varmaz böylesi Bilirim Bildiğim öylesi berrak Ki zamanda dur/u Sevdim... 22.01.07 Yasemin Sezer |
Duydum
Orgi danslarından Pagan ayinlerine Sokrates'in umar dileğine Lir sokuldu gömleğime Kalbe atma demek ...yok! ! ! Orphee şasırmasın Kerbelos bile tutuldu... Ha şimdi ben neyleyim Sen söyle 22 09 05 Yasemin Sezer |
Dü/et
karalardan nefesim soluğunla (s) aklandı ağızında ıslandı yemiş dudaklarım iki taptığım sayı afiyet olsun dü/etimize 26.10.05 Yasemin Sezer |
Düşsün
İç acılarımızın Doyum aksında kesiştik Olgunlaştık, büyüdük Kanımızla izler bıraktık Vurulduğumuz yerlerde Ki dönüp de baktığımızda geriye Yalan kalmasın hiç bir kemde Buluşmak acılarla uyuşmaktı Dengimizi bulma derdinde Dengemizden olmaktı Bir o yana, bir bu yana Hani nerede yan yana, can cana Kavuşmak nice Akıl darda Sözler tinden içeri Varış dünden seferi Dokun gerçek diye diye Dünya küçülttük elemle Gel demeli akışına suyun Dökül dem seherlerine Sine-i ol Yağ çehreme Susuz kalmak zordur tende Yağmurlar düşsün içimize Her sabahın gölgesinde Bir damla olsun Düş’sün.... 27-01-2007 Yasemin Sezer |
Efrada Doğru
Mazide çok pazar geçtim Kim bilir kaç nazar biçtim Kızmadan yüz azar içtim Nar’ın içi al, tanesi bol im’miş Yaş pareden, yolum sergi Adım ardına, bin yergi Su dolayı, sazan dengi Ser’in içi loş, fıtrata dil gelmiş Yar’a sövmeler us işi Cüret arama yok kişi Azı aza sayan dişi Ar’ın içi kof, içime gül gelmiş Gül bahçesinde yasemin Mevla’dan gayrı yok yerin Söz’ün içi sır, efrada lal gelmiş Sen hiç yalan büyümedin 05.04.06 Yasemin Sezer |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:19 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.