![]() |
Ey Hayatın Oğulları Kızları -l-
Ey hayatın oğulları ve kızları evren tek ödülünüz sizin değerini bilin..... Bugün çocuk yaştasın büyüyeceksin ayakta kalmayı öğreneceksin, bazen yenik kalbine, bazen hükmeden, severek hayatı öğreneceksin, hayat dört mevsimden ibaret değil depremi.meltemi fırtınası var, umutla koştuğun bütün yolların İnişi çıkışı dar boğazı dar, öyle mucizeler var ki içinde bir bilge gibi keşfet olma bi karar, senden olsun olmasın varolan her can sendendir diyerek yüreğine sar.. Güzin Eye Dündar |
Ey! ...Hayat
Ey! ... hayat tüm çaldıklarını geri istiyorum sevmeye zaman eksiksiz... bir parça sabah serinliği mavi huzurdan kedersiz... bir buluttan düş mevsimsiz... güneş yanığı öpüş kesintisiz... ak martının buluta bıraktığı iz (biraz özgürlük) ...seni seviyorum. Güzin Eye Dündar |
Farkında Yıllar Yokluğunun
Farkında yıllar yokluğunun tam ortasında sisin sızlar sesimde gizemli iki hece okşar nefesimi ismin tutmayan dualar gibi alnımda düşsüz gece sonunda sır verdim gökyüzüne suskun bakışın şimdi bin yıldız biliyorum / tutmayacak ellerimi gökçe sevda gezgin olmayacağım yağmurlarında özlemlerim mühürlenecek gözlerime şiirlere haykıracak sessizliğim bir dudak payı kalmayacak sevda yanımda… Güzin Eye Dündar |
Fotoğraflar Bir Dakikalıktır
(fotoğraflar bir dakikalıktır) kimlikler yırtıldı unuttu adını masum çocukluk dikenli teller kuşattı buğday tarlalarını çoğaldı yokluk çöl oldu gözleri anaların oğul,oğul çıplak suç öylece duruyordu faili meçhul... Güzin Eye Dündar |
Gece
Kara gözlerinin tılsımlı güzelliğinde tek mutluluğumsun sessiz gece sana adadım yorgun bedenimi ona tasasız düşlerini sun bir gece olsun / gönlünce yaşat bir gece olsun / rahat uyusun ne sessizliğini bozmak isterim ne aramak esrarlı boşluğunu geçtiğim yolların uzunluğunu unutmak yeniden doğmak isterim... Güzin Eye Dündar |
Gece Turu
Gecenin sessizliğiye söyleşip.bir / bir dertleştik evlerin saçaklarında uyutup tasaları yokedip bir/ bir dolaştık İzmir in sokaklarında eski yüzlü evlerin anılarıyla betonlaşan toprağın sancılarıyla yokolan yeşilin çığlıklarıyla gaflet uykusundan uyanın dedik bir / bir... Güzin Eye Dündar |
Geçit
Kaç ömür gömülse tenine kaç ülkede hüküm sürse ölümdür tek giysisi çıplaktır insan... beyaz saçlarında bükülür gider dağılan hayatın son zerreleri ne bir sitem eder ne acı çeker özgürlüğe çağrılıdır gözleri öyle bir geçiş ki çaresiz seçer bağlamaz gönlünü dünya zevkleri hayatın sırrını çözer de gider belki de duyulmaz son sözcükleri Güzin Eye Dündar |
Gel-Geç
ne kimse anladı ne kimse bildi sabırla sineye çektiklerimi küskün bir gülüşle böyle yıllarca nasıl da avuttum sevdiklerimi dile sevda tuttum gönlüme ayna sürgündüm bir güze yetmedi ona her canım yandıkça eksildim ama sevgiyle tutkuya aklı ermedi gül oldum dönmedi gözleri yaza önüm yaban, karabasan ardım fırtına gönlümde kırk yıllık işkence, çaba dilime bin şiir dokudum ama bu kısa zamana gönlüm yetmedi. Güzin Eye Dündar |
Gençlik
Ne hüznün gölgesine uzanır gençlik ne aşktan, sevgiden usanır gençlik zamanın o güçlü közünde yanar bir gün o güzel düşünden uyanır gençlik korkulu ve yalnız biraz da üzgün tasasız günlere dalarken, küskün verdiği bedelden dönmek ne mümkün zamanın öfkesinde tükenir gençlik. Güzin Eye Dündar |
Git
Git sonsuz ufuklara bir mevsim gibi en güzel tavrınla renklerinle git gözlerime batmadan akşam güneşi gün ışıklarını ser de öyle git sensiz geçecekse böyle her günüm ayrıl rüzgar gibi akşam olmadan öldür beni koy kalbine uzasın ömrüm git sonsuz ufuklara gönlüm al da git Güzin Eye Dündar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:43 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.