![]() |
Reankarnasyon
Ben bir insan idim cezayirin göbek bağında Rutin işlerimiz vardı bizim de sizin gibi Erkenden işimize gider didinirdik tüm gün Akşam olunca sevgilinin kollarına sürgün İşçiydik işçi olmasına, ama alırdık hakkımızı Bugünkü gibi para verirken kimse dudak bükmezdi Veya düdüklemeye çalışmazdı kimse vatandaşı Haşmetli devletimizin gölgesine istinaden Günün birinde beyaz mavi kırmızı bayraklı kocaman bir gemi yaklaştı limana koca göbekli insanlarla Patronum Barci ve Bunsak'tan kantar kantar hububat Alıp, yazdırıp veya kandırıp gittiler memleketlerine Duyduğuma göre alıcının ardında varmış bir kraliyet Öyle bir kraliyet ki beş milyon franka muhtaç keyfiyet Bir kaç gün bekleyip dayanamadı patronlar ve gittiler Namı değer Dayı, Hüseyin Paşaya bulunmaya şikayet Vakur paşam onurlu paşam buyurdu onları huzura Dinledikten sonra buldu onları haklı ve koyuldu işe Limandaki gemileri vurdu hemen hakkaniyet zincirine Ve ondan sonra koptu topraklarımın üstünde bir fırtına Hakkın olduğu sınırlarımızı sardı haksız savaşçılar Saldırdılar kuzeyden güneyden dört bir taraftan Çelikten gövdemizle direnirken sıktılar beyinlerimize Önce sevdiklerimizi sonra toprağımızı aldılar bizden Toprağımızın üstünde o zamana dek yaşanmayan zulüm Arttıkça arttı kendi ülkelerinden üstün insanlar getirince Teker teker yıkıldı minareler kuruldu ruhban okulları Bizlere verdiler kendi vatanında alt sınıftan bir paye Ben bir insan idim cezayirin bağrında yaşayan Önce Barci ve Bunsak ın buğday çuvallarını Ardından efendilerin tepoyelerini taşıyan Ama olamadım bir buçuk milyon kadar bahtiyar Ahmet Ağdere |
Ret!
Bir sestir çınlayan yüreğinde, Gözlerinden yansıyan gizlice! Bilirim ne demeyi istersin, Su gibi dans eden bedeninle... Sarı saçlarının her bir teli, Altından on kat daha değerli. Benim gücüm yetmez o kadara, İstesem de veremem bedeli... Ahmet Ağdere |
Saçma-Sapan
bunca fukaralık arasında şu gökyüzüne atılan fişekler .........................saçma sapan bunca akıtılan kan ortasında durmadan eğlenip duran eşekler .........................saçma sapan ve bunca enli enayi altında her gece bayram eden döşekler .........................saçma sapan artık ele almak lazım ................şiirden saçmalar .......................ve sıkı bir sapan! Ahmet Ağdere |
Saf Kan
Asırlardır şu toprağa akan kan, Söyle nedir, gençlik ruhundan kalkan? Kalmamış gönülde imandan kalkan, Kalmamış dededen toruna saf kan.. Ahmet Ağdere |
Salıncak
ozamanlargeçerdi*******denvehecelerdenbirbando t......................e................e......... ....................r l......................ğ.................s........ ....................a a.....................i..................i........ ......................t k.................... ş.................k.............................o ç.................... e.................a.............................r a.....................n.................l......... .....................y y.....................n.................ı......... .....................o ı......................e.................s........ .....................s r......................v.................ö........ .....................u l......................a.................z........ .....................b a.....................r..................l........ ......................u r.....................ş..................e........ .....................l i......................i...................r...... .......................u ş....................m.................h.......... ...................t t.....................d..................e........ .....................l a.....................i..................r........ .....................a h....................e.................e.......... ....................r k....................l...................v........ ......................ı a...................d...................d......... ...................n b....................ezberedillerde............... ..............b a................................................. .................... i r................................................. ......................t t................................................. .....................m ı................................................. ......................e r................................................. ......................z d................................................. .....................d ı................................................. .......................i o zamanlar geçerdi *******den ve hecelerden bir bando otlak çayırlar iştah kabartırdı oratoryosu bulutların bitmezdi değişen ne varsa şimdi elde vesikalı sözler her evde ezbere dillerde Ahmet Ağdere |
Sana Beni Sevme Diyemem Ki...
Susuz bir çölün üstünde bir alev topu Her ne kadar kurumuş olduğunu görse Yine sınar gücünü çölün üstünde Sen de geldin üstüme bir çöl sıcağında Akbabalar üşüşmüştü o sıra üstüme Her bir hücrem, bir kum parçası Ben yanmış, ben sinmiş, ben bitkin Halbuki “sev beni” diyorken ………………….sen öylesi dinçsin. Ve yüzünde salınan bir ay parçası… Katran katran buz tutmuş okyanus Oksijensiz dipteki balıklar ve canlılar Su üstünde gezinen penguen ayakları Okşar, okşar, okşar bedenimi… Sana beni sevme diyemem ki… Ahmet Ağdere |
Sarı Başlıklı Dosta
I. Dostlar güler Gülen dostlar Ne çok da yakışır onlara Lale bahçeleri gibi bir yüz Sarı lale, kırmızı lale, En çok da beyaz lale Dostlar güler Gülen dostlar Ne çok yakışır onlara Gülerken yanımızda olmak II. Ah bir şelale olsaydım Sıyrılsaydım bedenime uzanan dallardan Bir su kıvraklığıyla Yaz sıcağında deniz serinliğiyle Islatsaydım bedenimi Yanmasaydım su gibi Şelale gibi uçurumdan düşerken Yaralanmasaydım karanlık *******de Ah bir şelale olsaydım III. Kanmazdım ayın yüzüne Tenime vuran rüzgarı olmasa Hayaller kurmazdım olmasa gece Bir de hayallerimde güller solmasa IV. Dostlar güler Gülen dostlar Ne çok da yakışır onlara Lale bahçeleri gibi bir yüz Sarı lale, kırmızı lale, En çok da beyaz lale Dostlar güler Gülen dostlar Ne çok yakışır onlara Gülerken yanımızda olmak V. Dostum diye artık köpeğime diyorum Hiç köpeğim olmadı, ayrı mevzu… Ahmet Ağdere |
Sayın Köksal Akar'a...
Yok diye zannederdim yaşayan bir Necip Fazıl, Seni tanıdım Akar, ve dedim: 'Gönül sen yanıl! ' Yakışır mı hiç suskunluk, çık meydanlarda yakıl, Yakıl ki, dolsun etrafa senden mukaddes çakıl! Ahmet Ağdere |
Sek Sek
Ey hayat, ne kadar zor olursan ol Tek yudumla içerim seni sek İster hep acı, hep kederle dol Oynarım yine sırtında sek sek Ahmet Ağdere |
Sen
Sen duygularıma hükmetmiş sultan, Sen parmaklarima olan gardiyansın... Bırak coşsun Karadeniz gibi gönlüm, Sen; onun içinde sürekli kaynayansın! Ahmet Ağdere |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.