![]() |
Gönlüm Hep Bahar
İnmişti üstüne bir sis, Bir dünyaydı yüzün. Aldım avuçlarımın arasına. Gözlerinde yağmur, sesinde hüzün. Avuçlarımdaydı elleri. Duyuyordum sesini, Yankılanıyordu sanki dağlardan: ''Yâr, yâr! Yağsa da saçıma kar, Gönlüm hep bahar. Kalbim sıcak, sıcacık, Değeni yakar.'' Şahlandı gemini tuttuğum atlar, Vurdum kırbacı,, Vurdum kırbacı, Artık çok uzaklardaydı acı... Halenur Kor |
Gönül Elinden
Ömür yollarında uzun, upuzun, Taşlı, dikenli, kanatan, acıtan yıllar. Bir ucunda ben, bir ucunda sen, Ulaşmak için menzîle bu beden Ne gemiler yaktı bir bilsen. Ne dar kapılardan geçtim ben, Ne acılar büyüttüm yüreğimde, Duvar diplerinde kıvrıldım, ezik, Kapıldım sellere bilmem kaç kere? Kaç kere kamaştı gözlerim, Bakamadım ışığından yüzüne. Siper ettim ellerimi gözüme. Yüzünden akan nûrun Görmek için bir katre ziyâsını, Düşünmek bile çoktu bana, Düşünmek bile çoktu bana hülyâsını. Canımdan yükselen bin bir âh, Yaktı, yaktı beni bilsen kaç sabah. Niye küskün bana bilmem ki aynalar? Niye dar gelir böylesi odalar? Neden böyle herşey ketum, duygusuz? Yanıyorum, sanki kalmışım susuz... Sessiz dualar dökülür dilimden, Bilin ki çektiğim gönül elinden... Halenur Kor |
Gönül Kuşu
Gönül kuşu yükseklerde uçarken, Bir dala kondu ki, dal onun değil. Bir yol bulmuş, tutmuş yolu gidiyor, Biliyor ki gittiği yol, yol değil... Gönül kuşu kanatlanıp uçmadan, Kalbindeki kervan konup göçmeden, Yanıyordu bağrı bir tas içmeden, Biliyordu, âkıbeti sır değil... Halenur Kor |
Görene Âyân
Hak'ka giden yoldan uzanan bir el, Sönmesin ümidin dostum, diyordu. Sâhipsiz değilsin, ilâhi bir sel, Kederi, elemi siler diyordu. Yakarışı duyar, Mevlâ'ya dayan, Haykırdı ilmini görene âyân. Ne olur dur, dinle, ne olur uyan! Neleri görüyor, ne söylüyordu? İrfânın menbâ-ı, yol gösterenim, Hakikat kıblesi, yolum, rehberim, Müstesnâ varlığı, nurlu kandilim, Yolumdan, izimden gelin, diyordu. Işığında yanan pervânen biziz, Isındı yüreğim her zaman biriz, Şükür ki Allah'a biz beraberiz, Kavuşmayı ümit edin diyordu. Halenur Kor |
Görmez Beni
Görmez beni, baksam ona gözler yine dalgın, (Aruz) Hüznüyle o gözler bana bakmaz, yine dargın. Coşkun sesi gönlümdeki kuşlar gibi şakrak, Söyler deli sevdâları, eyler beni çılgın. Bilmez ki o, sözler ne de candan, ne de sargın, Bir gül idi, sümbül idi, şeffaf teni solgun. Koşsam yine sarsam onu, sînemdeki âteş Yaksın beni bir kor gibi, gönlüm ona vurgun... Halenur Kor |
Görülmemişlik Çemberi
(Sayın Sedat Umran'a ithaf) Görünür yüzünde Bir çocuğun saklanamayan hüznü, Bakar usulca. Ya da taşar gözlerinden Masum neş'esi. Gönlünde açar çiçekler binbir kokulu. Gezinirken rüzgâr hayâl bahçesinde Bırakır binlerce çiçek tozunu. Alır, karıştırır kendi özüyle, İlham yağmurlarıyla yıkayıp yoğurur. Patlar, açar tomurcuklar Her biri görülmemişlik çemberinde. Hepsinde ayrı bir koku, Ayrı bir tat, Döner durursun tekrar tekrar Pervane gibi ışığında... Halenur Kor |
Gözlerin
Gözlerinde meltem, Gözyaşlarında hüzün şarkıları var, Bakınca gözlerine eririm, eririm yâr... Gözlerinde yıldızlı kapkara *******, Ya da masmavi denizler var. Gözlerinde bilmem ki, hangi sahillerin yosunları var? Götürür gözlerin beni, alır götürür yâr... Baktığı zaman ılık meltemi Götürür çiçekli nisan bahçelerine, Çimenler üzerinde yuvarlar... Bazen görürüm gözlerindeki ışıltılarda Çılgın akşamları, yakan *******i... Bazen dingin bir deniz olur, hafif esen melteminde Bakışların okşarken beni... Bakışların okşarken beni, gözlerinde okurum Aşk hikâyelerini ve sevdiğim şiirleri... Gözlerin söyler, sevda şarkılarının En içten, en içlilerini... Kimi zaman sihirli bir halı alır götürür beni Erişilmez ufuklara, Bazen de gezdirir demir atmayan gemilerde Sürükler beni... Coşkun bakışlarının ummanlarında kaybolurum, Ya da bulurum, gizlice, bakan mâsum çocuk gözleri... Ah! Değişirsin sevdiğim, değişen mevsimler gibi. Öyle bakarsın ki bazen, vurursun yerden yere beni, Ya da verirsin dünyaları ve her şeyi... Saçlarımı ve yüzümü bırakırken okşayan rüzgârına Kapalı gözlerimde açılır hızla, zincirli, paslı, yasak kapılar, Bir anda hırçın bir poyraz olur, savurup, döndürüp Dermansız dizlerimin üzerine bükersin beni.. Kapanır artık bir bir o paslı, yasak kapılar, Sesleri örselenmiş yüreğimin çarpıntılarına karışır, Savurur, sarsar beni. Kaybolmuş bir çocuk gibi olurum, Gecenin kâbusları gezinir yüreğimde, Gözlerim yemin eder, yalvarır, kucaklar... Yeri gelir her şeyi bitirir Soran gözlerime cevapsız bakışlar, Dağıtır, paramparça, tuz da buz... Yeri gelir yeniden başlatır, Dağılan her zerremden bir filiz büyür yeniden... Ve bakışlarımız öyle bir ânı yakalar ki, Ne zincirli kapılar kalır, ne dünya, ne deli düşünceler... Yine alır beni büyülü derinliklerine Alır, alır, alır götürür beni... Alır götürür beni... (26 Nisan 2000 İst.) Halenur Kor |
Gözlerin İçin
Bir dalgakıran gözlerin, Ne kadar büyüse yüreğimin dalgaları, Çoğalsa fırtınalarım, Takılıp gözlerindeki limanlara, Durulurum... Bir uçurum gözlerin, Ne kadar hırçınlaşıp, Dört nala koşsa atlarım, Görünmez bir el tutar gemlerimi, Uysallaşır, Gelir, durur karşında, Diz çökerim... Bir sığınak ki gözlerin, Kaçtıkça tüm acılarımdan, Hattâ kendimden, Yandıkça ateşlerde, Gelir, onlarda serinlerim... Bir girdap ki gözlerin, Düşmeyegör içine, Ne denli çırpınsam Kurtulamam, Döner, döner Daha derinlerine, Daha derinlerine inerim... Bir güneş ki gözlerin, Bakamam, Kamaşır gözlerim. Her zerreme ulaşır sıcaklığın, Öyle ki, Hazla eririm, Eririm... Halenur Kor |
Gözlerinde gördüm mavi bir deniz
Seninle geçen yaz, yalnız, ikimiz, Kumsalda başbaşa, gözgözeydik biz. Dalgalar söylerken aşk şarkımızı Gözlerinde gördüm mavi bir deniz. Şimdi sen yoksum da sarardı beniz, Kumsalda aradım o günlerden iz. Hayâlimde yine gözlerin vardı, Gözlerinde gördüm mavi bir deniz. Sevgilim ne olur kollarıma koş, Sensizken bu kalbim, nasıl da bomboş. Hülyâlara dalmak seninle ne hoş, Gözlerinde gördüm mavi bir deniz... Halenur Kor |
Gültekin Samancı'ya
Güneş batar sanma, gezer ufukta, (Akrostiş) Ümit olur doğar başka göklerde. Lâkin görünmez olur, ışığı nokta, Titrer, yanar her an dost yüreklerde. Elvedâsı hazin bir hoşgeliştir, Kutlu karşılanır o bilinmezde. İlmi şiirlerde ince nakıştır, Nakşedilmiş durur seven kalplerde. Seslenir bir başka meçhul âlemden, Ârif olan bilir, görmese gözle. Mânâsı muamma, ne gelir elden? Anlatılmaz ki bu kolayca sözle. Nefeslenir NEY'le, seslenir NEY' den, Canlara dermândır verdiği özle, Isınır yürekler sunduğu meyden. Halenur Kor |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:58 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.