![]() |
Kırk
seninle geçen 1 gecenin 40 sabahı olur her günde 40 kere 40 düzine 40 gün daha fazla severim seni 1 fincan aşkın 40 yıl hatırı olur 40 yılda yürek gençleşir yüreğinin 40 yerinde her gün 40 haramiyi katleder 1 inancın zihnimde 40 kere 40’ın 40 üstünün 40 üstünü alsam aşkımın bir santimetresini anlatamaz 40 kalem bir araya gelse 40 kitapta 40 sayfada 40 şiirde 40 satır seni yazsam kelime yetmez, ifade etmez, duygum bitmez 40 gece gibi 40 gündüz gibi her anım seninle kaç 40 dakika 40 saat doyurur ki seni bana? kaç 40 öpücük yeter ki seni öpmeme? kaç fincan aşk tüketmeliyim 40 yıl hatırlı seni yaşamama? 40 kalbim olsa sana sevdalı hepsi bir bir ölse 40’ını çıkarsam da hepsi 40’ar 40'ar 40 defa daha doğarlar |
Kor Ayrılık
Bakıp kalacaksın, ben giderken narımdan, Sen şimdiden şimdiye alış, bensizliğe. Ve ben çoktan alıştım, biliyor musun? Yanı başımda olsan bile, sensizliğe. Yakıp donacaksın, son mumu mezarımdan, Ölümün tatlı uykusu, acı gelecek. Hangi fren sesi, hangi zehirli kurşun, Belki hesabıma darağacı gelecek. Akıp gideceksin, bir gün, şu kaldırımdan, Almayacak, ne camiler ne kiliseler. Ceset, gözlerini kapayacak da,ruhun Gördüğünü bilseler de bakmaz kimseler. |
Korku
Gece gündüz rüyalarımdasın, Uyumaya korkuyorum. Dolunayda bile sen varsın, Ulumaya korkuyorum. Gözümün altındaki çukursun, Sen yoksan tüm zamanlar dursun, Avucumda gölleşen yağmursun; Kurumaya korkuyorum. Sigaramın közünde dumansın, Zamansız karşıma çıkan zamansın, Nefesimde, ciğerimde havamsın; Solumaya korkuyorum. |
Küçük Saltanatım
Ağır bir roman gibiyim adeta, Çevir çevir oku bitmez hayatım. Sen bilmesen, bilecek yedi kıta, Sürecek aşka küçük saltanatım. Eşkıya de, dağdan inme ayı de, Layık değilsin sen, aşk adayı de, Terk et dünyamı, dünyayı de; Sürecek aşka küçük saltanatım. Saçmalıyorum belki delirerek, Dağıtıyorum sayfaları tek tek, Görürsün, sen olmasan da tek yürek; Sürecek aşka küçük saltanatım. Kolay deme unutmak, kolay değil, Vazgeçmez gönül bunu böyle bil, Daha ne göstereyim sana delil; Sürecek aşka küçük saltanatım. Hani demiştim ya ben bir romanım, Namerdim, keserken akarsa kanım, Böyle bir yazıya, şöyle bir tanım; “Sürecek aşka küçük saltanatım.” |
L a v
Kar yakışlı, Yağmur sözlü, Dolu bakışlı, Bulut gözlü, Gökyüzü cennetim, Dolunaylı özlemim. Her ne kadar üşüsem de karşında, Yüreğimde lavlar kaynar. Penceremden güneşsiz ateşler damlar. İçimdeki aşkla anlamlaşır. Söndürürsen ölürüm bil. Sakın ola söndürme; Beni öldürme... |
Laci Bir Masal Gibiydin Düşlerimde
laci bir masal gibiydin düşlerimde senin bendeki pembeliğin yansıyordu bir de dudaklarından bana ait bulutlu kelimeler… gözbebeklerinin melodili ruhunda hem eğleniyor hem gülüyorum seninle güzelleştirmek lazımdı o menekşe bakışları ömür boyu güzellikten soğusa bile hem de ıslanmak var o menekşe bakışlarda belki de hayat öpücüğü dedikleri de bu kadar ıslak bu kadar tatlı, hoş, güzel ve bu kadar yumuşak. aşk dedikleri benim sana duyduğum tüm hislerin karşılığı ve ya senin özel mekanlarında oturmak ve yahut düşlerimde laci bir masal gibi olman ya da masallarımda laci bir düş iyisi mi biz yine, güneşten önce doğup ay gölgesi bitiminde esrarlı bir şekilde batalım iyisi mi sen hala laci bir masal gibi ol düşlerimde |
Makalelerimdesin
Bir matbaa var Gönlüme kurulu Gazete basıyor sürekli Resimsiz Ama onurlu Açtım sayfaları teker teker Baktım da bir an için Hep ismin yazılı Baş köşelerinde Seni sevdiğim basılı Makaleler halinde Dolu dolu |
Maliyet Fiyatına Köz
Sabah içine kusmuş, güneşi hissetmeden, Gel ne olur ey gece, günaydınlar de bana. Toprak fısıldar mı ki, bilmem günüm bitmeden Ayrıl cesedimden ruh, ölüm iç kana kana. En son parti ne zaman, nerde, nasıl, kiminle, Bayram tadında çay ver deminle kıdeminle, Bir tek çizik de sen at kangren kaleminle, Yansın içimdeki köz, maliyet fiyatına. |
Maske
gırtlağına sarıldım kızgınlıklarımın avucumdan sıyrılıp sise dağıldılar… yakalayamadım… su yüzüne vurdu, gerçek tarafımın perdeler arkasındaki sırlı yüzü… ağlayan yüzü… o sıra maske yapıştı elime… şaşırdım… yüzünde gülücükler doğuyordu… ağlamadan… tanıştım… bir maskeye baktım bir kendi yüzüme benim gözlerim kabarmış kaşlarım çatık ve kaçık maskede yapmacık bir gülümseme, mutluluk çatlak geçirdim maskeyi yüzüme, denk geldi güller fışkırdı her tarafım sevindim farkında olmadan tutarsızca baktım aynaya yansımama gündüz oldu gülüyordum bu ben miyim diye sordum? cevap; “ -.? ! ” sinirlendim, çıkardım maskeyi yüzümden karardım, gündüz bitti… yeniden başladı gece ağlıyordum eskisinden beter yüzüm yeni gözyaşlarıyla buluştu gerçeklerim ortaya döküldü, boynum büküldü alnımda çizgiler çıktı, beni yıktı… maske dönüp bana baktı, elimi yaktı. kimsecikler görmedi, bilmedi beni benden başka kimsecikler anlamadı, anlayamadı anlamak da istemedi anlaşıldı ki; anlaşılmadım, anlaşılamadım anlaşılan ayna yalandı… gündüz yalandı… maske yalandı… gece doğru ve gerçek… benim gerçeğim |
Maviye Boyanan Kalp
Seni düşlediğim anlar Gözyaşlarım kaynar gözkapaklarında İnat bir yağmur Toprağımı kavurur Adressiz kurşun Delirmeme sebep olurdun Hastalık gibi şiirlerime Beynimdeki kayıp şehirlerime Bulaşırdın Çaresizliğe alışırdın *** Seni düşlediğim anlar Eski ama benim için yeni Badanasız duvarımda ismini görürdüm Kanlarla yazılmış olan Karalanmış, parçalanmış, yanmış, dağılmış… Kâğıt paralarla arası açılmış, Bir yığın bozuk para olurdun Cebimi doldururdun *** Seni düşlediğim anlar Ağlamasını anlatır ağlamak Gözlerimden ellerime üşüşen Karla karışık gözyaşlarıma Bilirsin ki bakışlarında doyardım açlığa Gülücüğün yaz uykusu gibiydi vücuduma *** Seni düşlediğim anlar Bilir bilmez Okunur okunmaz şiirler düşer kalemin ucundan Islak, kuru, buruşuk-muruşuk Yarı dolu yarı boş kâğıtlara Islaklığını görürdüm resimlerinde Yer gök ıslanırdı Yabancı zeminlerde sesin yankılanırdı Depremi hissettirircesine topraktaki tohuma Bedenim yağmurla minik parçalara ayrılırdı Sağanak sağanak yağardın ruhuma *** Seni düşledim anlar var ya Perde arkasından dışarıya süzülürdüm Seni görürüm diye Hayalinle sarmaşır, kucaklaşır, gülüşür, sevişirdim Olmadığının farkına varınca Düşünmenin bile ne kadar faydasızlığını anlardım Ağlardım *** Ve seni düşlediğim anlar O zamanlar Gülmesini unutur Yerine ağlamaları koyardım Fayda etmeyince Kalbimi maviye boyardım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:12 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.