![]() |
Ben Seni Haketmedim mi?
Omuzlarımda En ağır yük Bu bahar Zeytin bahçelerinden Ve siyahi bir laleye benziyen o gözlerden Dökülen lay lay lom gözyaşların Bu kadar kırılganmıydı hayat Ve yanılgı Bu kadar ucuzmuydu hatıralarda Yok sakın söyleme Her şeyin şu anda bittiğini Ve aşkın bir yabancı.. Ne bileyim Bir bahar lodosu gibi Gönüllerimize şöyle bir dokunup Çaktırmadan gittiğini Semazen olsaydım Başımı bu kadar döndüremezdi kaderin Ve senin bana yaptığı oyun Ve açtığı fal / feleğin Ben bunu hak etmedim Ey Yar! Ben seni böyle ucuz sevmedim İhanet etmedim elimi tutan ellerine Gözlerime pusu kuran gözlerine isyan etmedim Dağ-taş dolaşırım istersen Börtü böcek anlatırım aşkımı hiç usanmadan / sana Un afak olurum Ya da bir dudağı yerde diğeri gökte bir masal devi Yeter ki sen iste Ve anla şu biçarecik sevgimi Ben seni hak etmedim mi |
Ben Seni Kendim Sanmıştım
Sessizliğin ortasında yürürken düğün alayı Olamazlar olurken birer birer yağmur ayinlerinde Saat geceyi vururken akrebin sırtına insafsızca Semerimde otururken yanlızlık ve gümüş eyerimde su Akarken gözyaşım bir bilinmezden öteki bencilliğe Arasıra sesler gelirken Babil'in Asma Bahçelerinden Kadınlar isyandayken mahmuzlarına mahmurluğumun Elveda diyemezken ışığına ayrılık bilmecesinin Huşu içinde evet derken hayırlarına matemin Netleşmişken iftira ve karımışken renklerim Bebekler uyumuşken süt bitmiş biberonlarda Beğenmişken çayırı çölden gelen vahalarla susuz Hiç sormuyorken denize,balık mavimsi pulları Derin düze inmişse,sektirmeden gurbet çivitinde Ne istiyorsun bilemem verdiklerim koynundayken Hep bugün mü olacak yazık değil mi yarına ve düne Çırpınıyorum duyuyormusun,artık resimde yok Bu kaçıncı yok oluş bilmem gelir mi ada ve gül Din dersen değil sana tapınışım eski bir korku sadece Eğlenebilirsin belki çığlık fırtınamda eriyor Dinlediğin her ses kulaklarımda küpe bu gece İnsafın kurumasın ve gülüşün yok olmasın Neticesi nedir ki çakıltaşlarının acemi bir ses Kartlaşan bir kaç mevsim ve gülüş omuzlarımda Değişmekse değişir sanma sakın anlayamam ki Mısır püskülüne sarılmışsa tören, lamba yanmaz ki Şehir aynı şehir değil,vurgun çalgıcının eteğinde paradır Şehriyardır belki masal ve kahraman şehim şahtır Acem ilinde yol alırken eski bir kral gibi pehlevi İnanma sakın,ben ölmüşüm,belki çok yaşamışım Ben seni kendim sanmıştım... |
Ben Yaralı Ressamım
Gülün ortasında duruyor gölgen Ve dağların eteklerine vuruyor silüetin Gökte bulut ağlıyor Suda balık Sandalda ya sabır diyor adam İlk damlası burnuna düşüyor sevgilimin Bir yaz yağmuru... Sen orda beni bekliyorsun Ben burda seni Gelmeni istedim sincaplardan Ağaç kabuklarına ismini kazıdım kaç kere Bir keman bile istedim şehirden Yolculuk sürüyor bedenimde Tenimde zaman soluyor Resimlere sığmıyor isyanım Ben yaralı ressamım |
Ben Yüzün Değilim ki
Eğer ağlarsan yok oluşta Gidişte ben yanında değilim diye Bil ki.. Sarı saçlarına boncuk toplarken Kaldım geride Ellerimden kayıp düşen Ve dans ederken Kaybolurken birisi Ne kendime vehmettim Ne de susadım Yokluğuna sığınıp... Sensizlik sana benziyor O kadar ço ki siyah ve grisi Sen gibi... Sarıp sarmalıyor Sonra sokağa bırakıyor sahipsiz Rujlarını istiyorsun,rimellerini Ben yüzün değilim ki Olsam da aynalardan siler Atarsın En eski gölgelerimi Köprüden geçiş gibidir Açtığın kapılardan Sensiz uzanmak Cennet denilen cehenneme Bilgece Sensiz girip uyanmak |
Beni Hatırla
*******in çığlığını duyarsan Ay ışığında Bir kum torbasının sıcaklığında beni hatırla Konuşunca sen Susacağım ebediyyen Suskunluğumdaki ince sızıyı hatırla Suskunluğu bozunca makinalı tüfekler Bir barut tütsüsünde yürüyen Postallarımla çaresizliğimi hatırla Uzaklaşacaktır emin ol ayak sesleri Nöbet gününde vardiya amirlerinin Ve yanlız kaldığında telsiz başında Parazitlere karışmış hayallerimle beni hatırla Unutacaksan bir gün dönüşümü cephelerden Unutacaksan sırt çantamı ısıtan mektuplarını Bir demet yıl sonra Bir demet gülle gelişimi unutacaksan Tren raylarının sonsuz fısıltılarında beni hatırla Şimdi çığlıkların sustuğu yerdeyim Sense uzaklarda çok uzaklarda Şehrin ışıklarına bakarken Yanlızlığında Ve üşürsen eğer Gözyaşlarına sığınıp beni hatırla |
Benim İçin
Dostum Seni çağırdılar mı Beni sordularmı sana Seni bağladılarmı Seni benim için dağladılar mı Dostum Seni tuzladılarmı Seni güneşle barıştırdılarmı Seni ayırdılarmı Seni benim için kayırdılarmı |
Benim Sevdiğim kadın
Dert desem güleceksin biliyorum Benim sana olan kaygılarıma Aslında bende senin gibi gülüyorum Böylesine başı boş yargılarıma Sen sensin işte Aklınla gönlünle benim sevdiğim kadın Alınsın benim güzelliğinle Sonsuza kadar uzar miadın Şehre ışıklar düşmüş gördün mü Aşkın ve sevdaların üstüne Ben gidiyorum peşinden Bekleme sakın Ve kıskan ma sakın sen yoksun diye Hiç bir şeye benzemez tadın Dudağın olayım bırak Ninni söylemek için bana Ve aklının kıvrımlarından geçipte Gönlüne ineyim bak Dert değil aslında benim ki Apaçık sevda anlasana Üşüdüm yoruldum ve garibim Beni bu gece ne olur Son kez koynuna alsana |
Benim Şiirim
Atmacayım kurşunum bakır sarısı Yetişiyor dalda mağrur İnsancık dev adamdı Son yaprağı kapatırken Açılıyor kapı umarsız Nisan yemişleri gülüyor Özlüyor yazı insafsız Şıkır şıkır göbeği/kadın Bir domuz gibi kaygısız Aşka inanmıyor / çarşafı Çarşafı yırtarken tam ortasından Can taşıyor ıslık çalarken Korkuyu atlıyor düşünceden Usul usul inen bir bakışı Kaşları hızlıca kaldırışı Unutulmaz hatırlatır zaten El ele verecektir muhakkak Bir şarkıyla fal açarken Cam kenarında üşüyecek Karanfilleri sularken koşacak Gözleri köşe başına ağlayacak Kırıp geçirecek bizi gülmekten Bir ince mizah atlayacak Bu yazımdır diyecek mahalleli Çocuklar taş atacak Sağı olacak birazda kör Ama hep bizi konuşacak |
Benim Vapurlarım
Benim vapurlarım vardı Çığlıklar atan Boğaziçi'nde Benim vapurlarım da insanlar Yaşardı.... Benim vapurlarıma binerdi Moda'lı Artis Nalan Bostancı'dan yağ tüccarları Pendik'ten Çiftçi Nuri Kartal'dan Bitirim Hasan Benim vapurlarımda Simitlerden buhar çıkardı Sahlep fincanları el yakardı Çingene Selim keman çalardı Alaturka Aşıklar hayal kurardı Pembe ebem kuşağı Bir ömür yaşanırdı vapurlarımda Hiç yorulmazlardı İki yakada Hiç durmazlardı Adalara benim vapurlarım giderdi Bir bilseniz kimler binerdi Kimler beklerdi Benim vapurlarımı Gözü yaşlı... |
Beyaz Güvercin
Geç kalma sakın bak akşam olacak Gücünde kalmadıartık uçacak Bir yuva bulursan sıcak sımsıcak Bizede haber ver güzel güvercin Bizde haber ver beyaz güvercin Belkide birazdan yağmur yağacak Belkide soğuk bir rüzgar çıkacak Bulursan kendine masum bir kucak Bizede haber ver güzel güvercin Bizde haber ver beyaz güvercin Oysa biliyorsun her köşe bucak Dolmuş avcılarla hep salkım saçak Vurursan kalbine bir kanlı bıçak Bizede haber ver beyaz güvercin Bizede haber ver güzel güvercin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.