www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Adult eski arşiv (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=376)
-   -   Son Dk haberleri[BURADA TOPLANACAK] (https://www.cakal.net/showthread.php?t=30849)

KaRaYeL 08-02-2006 12:09 PM

İstanbul Büyükşehir, daha rahat taksiler için otomobil üreticileriyle görüşüyor.

http://www.internethaber.com/images/news/5302.jpg

İstanbul'a daha konforlu taksiler
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a daha güvenli, daha konforlu ve daha rahat taksiler kazandırmak için bazı otomobil üreticileriyle görüştüklerini söyledi.

Kadir Topbaş, "İstiyoruz ki onlara ayrı bir kokart verelim, tarifelerini biraz farklı koyalım, böylece taksici esnafı arasında rekabet oluşsun" dedi. Topbaş, bu konuda hacmi rahat olan otomobiller üreten firmalarla görüştüklerini belirterek, herhangi bir marke tarif edemeyeceklerini, bunu tüketicinin tercihine bırakacaklarını söyledi.

Bunun araçların tek tip olacağı anlamına gelmediğini anlatan Topbaş, "Araçlar tek tip olmayacak. Konfor, rahatlık ve güvenlik açısından standartlarını belirleyerek, firmalarla görüşüyoruz. Bu standartlarda araçlar üretip taksicilere sunacağız. Asla bir model belirleme hakkımız yok. Biz genel bir tanı yapacağız" diye konuştu. Bu taksileri hayata geçirmekle taksiciler arasında bir rekabet oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Topbaş, "Çünkü bu taksiler güvenli, konforlu, klimalı olacağından müşteri bu taksileri tercih edecek ve ister istemez diğer taksiciler de bu taksilere yönelecek. Amacımız şoförlerin de sigara içmeden, müzik çalmadan müşterilerini memnun etmesi. Bazı firmalarla görüşmelerimiz oldu. Ön hazırlık çalışmaları devam ediyor. İstiyoruz ki bunlara ayrı bir kokart verelim, tarifeleri de biraz farklı olsun. Ama fark çok olmayacak. Tüketici bu rahat ve temiz taksileri tercih ettiğinde, diğer esnaf da kazancını görüp bu modelleri tercih edecek. Hatta taksicilere katkı olsun diye bu araçların kapılarına küçük rozet şeklinde reklam verilebilir. Bu reklamlardan 2 bin veya 3 bin euro yıllık kazanç elde edilebilir. Bu kazançtan biz vergi almayacağız" şeklinde konuştu.

Projelerini taksici esnafıyla paylaştıklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taksicilerden olumlu tepkiler aldıklarını, yeni model taksilerle ilgili gelişmeleri yakında kamuoyuna duyuracaklarını söyledi

KaRaYeL 08-02-2006 12:11 PM

Ahmet Çakar Santra Programı'na konuk olan Bülent Yavuz'a şok suçlamalar yöneltti.

http://www.internethaber.com/images/news/10767.jpg

Ahmet Çakar'dan olay sözler
ATV'nin ilgiyle izlenen programı Santra yeni sezona bomba gibi başladı. Programa Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Bülent Yavuz konuk oldu. Santra'da özellikle şike haberleri tartışılırken Samsunspor eski Başkanı Adnan Ölmez'in Bülent Yavuz hakkındaki iddiaları gündeme geldi.
Yavuz, "Adnan Bey'i tanırım. Bahsi geçen Asal Otel'e gider geliriz. Orada kendisiyle bir iki defa karşılaştım. Adnan Bey'in hakemlerden dolayı serzenişi olmuştu" dedi.

Bunun üzerine Çakar, "MHK Başkanlığı döneminde senden hakem istendi mi?" diye sordu. "Hayır" yanıtı veren Yavuz, Çakar'a "Yorumcuyken seni telefonla arayıp 'Beni kolla' diyen oldu mu?" sorusunu yöneltti.

Çakar, "Oldu. Sen aradın. Bir maçtan sonra 'Hakem hata yaptı ama fazla üstümüze gelme' dedin. Ben de o gece TV'de MHK Başkanı değil, pembe pantersin' dedim" yanıtını verdi. Çakar, "Hakemken iki kere şike teklifi aldım. Biri İsmail Uyanık'tan, biri de yurt dışında bir maçta" ifadesini kullandı. Çakar, Yavuz'a "Türk futbolunda kirlilik senin MHK Başkanı olduğun sırada başladı" deyince gergin anlar yaşandı.

CaKaLBoT 08-02-2006 01:12 PM

Erdoğan İle Gül'ün Arasında Soğukluk Olduğu Haberleri[02.08.2006 13:05:00]

Erdoğan İle Gül'ün Arasında Soğukluk Olduğu Haberleri
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün arasında Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu yüzünden soğukluk olduğu yönündeki haberlerin hayal mahsulü olduğunu söyledi.

Tan, haftalık basın toplantısında konuya ilişkin soru üzerine, ''Bunların hepsi masa başında yazılmış bir takım hayal mahsulü haberler ya da hikayelerdir. Bunlara bizim önem atfettiğimiz yoktur. Bunların gerçekle de alakası yoktur'' dedi. (Anadolu Ajansı)

bluekeys™ 08-02-2006 01:32 PM

çok soalun çocuklar dakik haberler için

CaKaLBoT 08-02-2006 01:48 PM

Sur: İsrail'in Kana'da Katliam Yapması
Haftalardır İsrail bombardımanları altında yüzlerce kişinin öldüğü, binlerce kişinin yaralandığı, yine yüzbinlerce kişinin evini terketmek zorunda kaldığı Lübnan'da halkın çilesi bugün başka bir boyut kazandı. İsrail'in Lübnan'da bir seferde gerçekleştirdiği en kanlı saldırının meydana geldiği Kana kasabasında halk, İsrail bombardımanlarından dolayı ölülerini defnedemiyor.

Bugün yapılması gereken cenaze merasimi, bölgedeki İsrail bombardımanlarından dolayı ertelendi. Kasaba meclisinin başkanı, saldırılardan dolayı cenaze merasiminin yapılamadığını söyledi. İsrail'in geçen hafta Kana'da gerçekleştirdiği hava saldırısında, çoğunluğu kadın ve çocuk 60 civarında sivil ölmüştü. (İhlas Haber Ajansı

CaKaLBoT 08-02-2006 01:50 PM

Kudüs: Ortadoğu'da Savaş Gerginliği
İsrail'in, Lübnan'ın merkezinde bulunan Baalbek şehrinde geceyarısı gerçekleştirdiği operasyonda, 5 Hizbullah militanını yakaladığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Dan Halutz yaptığı açıklamada, "Baalbek operasyonu sırasında özel güçlerimiz 5 Hizbullah üyesini yakaladı ve 10'dan fazla Hizbullah üyesini de vurdu. Bu operasyonu Lübnan'daki her yeri vurabileceğimizi kanıtlamak için gerçekleştirdik" diye konuştu. (İhlas Haber Ajansı)

CaKaLBoT 08-02-2006 01:52 PM

Müdüre Ordulular sahip çıktı
http://img124.imageshack.us/img124/6776/1949394wo5.jpg

Fındık mitingi sırasında "Eyleme müdahale et" diyen vekille tartışan Emniyet Müdür vekiline sivil toplum örgütleri sahip çıktı.

Ordu Barosu, üreticiler ve çok sayıda sivil toplum örgütü sivil toplum örgütünün sahip çıktığı Rıdvan Güler de 20 günlük izin alıp kentten ayrılmadan önce yaptığı yazılı açıklamada, "Görevden alınmam fındık sorununu çözecekse karara saygılıyım" dedi. Pazar günü Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda Türkiye Ziraat Odaları Birliği öncülüğünde düzenlenen mitinginde Ordu’nun Samsun ve Giresun ile bağlantısını sağlayan Karadeniz Sahil Yolu’na çıkan yaklaşık 20 bin kişinin ulaşımı 10 saat süreyle engellediği eylemde, kendisini telefonla arayan bir milletvekiliyle tartışan Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler, görevinden alınmasına tepki yağdı. Bir grup fındık üreticisi dün öğle saatinde AKP il binası önünde toplanarak, alkışlarla hükümeti protesto etti.

HELAL OLSUN ONA:
http://img89.imageshack.us/img89/646/1947393lm6.jpg
AKP önünde yaklaşık bir saat süreyle eylem yapan ’Müdürümüzü istiyoruz’ sloganı atan fındık üreticilerinden 45 yaşındaki İlhan Çelik, "Böyle bir Emniyet Müdürü Ordu’ya gelmedi, helal olsun ona" dedi. Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Nejat Avcı, Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Aslan, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Bayhan ise yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler’in görevden alınmasına tepki gösterdi. Açıklamada şöyle denildi: "Emniyet ve kolluk kuvvetlerinin birinci görevi vatandaşların can güvenliğini sağlamaktır. Bu konuda Ordu Emniyet Müdürlüğü başarılı bir çalışma sergilemiştir. Rıdvan Güler, saat 12.00’den yolun açıldığı 22.00’ye kadar sürekli yolu kapatan göstericilerin arasında olarak ikna çabalarında olmuştur. Takdir edilmesi gerekirken, görevden alınmasını kabul etmiyoruz."

CLuber 08-02-2006 01:56 PM

Süpersin Hocam Eline Sağlık...

KaRaYeL 08-02-2006 02:03 PM

14:00 ---News---

"Beyaz Gelincik" ekibi, çekimleri Adana'da yaptıklarını ispat için Başkan'a teklif götürdü.

http://www.internethaber.com/images/news/12726.jpg

Hangi başkan dizi teklifi aldı?
Özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Beyaz Gelincik" dizisinin yapım ekibi, çekimlerin Adana'da yapıldığını kanıtlayabilmek için Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a dizide oynama teklifinde bulundu.

Genel Koordinatör Feridun Koç, Yapım Sorumlusu Hülya Gürsoy ile Yapım Danışmanı Muhittin Elibol, Başkan Durak'ı makamında ziyaret ederek diziye verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. Dizi ekibi, ayrıca Başkan Durak'a plaket sundu. Yapım Sorumlusu Hülya Gürsoy ile Yapım Danışmanı Muhittin Elibol, ziyarette kendilerine gelen ilginç maillerden bahsetti. Gürsoy, "Çekimleri İstanbul Boğazı'nda yapıyorsunuz, Adana diye sunuyorsunuz. Ayıp olmuyor mu?" şeklinde mailler aldıklarını ifade ederek, "Adana'nın bugünkü halini bilmeyenler böylesine tepki gösteriyorlar. Görüntülerin Adana'ya ait olduğuna inanmıyorlar. Biz sadece güzellikleri ekrana taşıyoruz. Ama özellikle yurt dışında yaşayan Adanalılar da bize teşekkür ediyorlar" dedi.

Yaz dolayısıyla ara verilen dizi çekimlerinin bu ay başlayacağını, 18 Eylül 2006 tarihinden itibaren de yayına gireceğini kaydeden Yapım Danışmanı Muhittin Elibol ise "Dizide sizi de aramızda görmek istiyoruz. İnsanlar sizi izlesin ki çekimlerin Adana'da yapıldığına inansın" diye konuştu.

"Beyaz Gelincik" dizisinin Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da şunları söyledi:

"Dizide gösterilen Adana manzaralarından dolayı, kentimiz dışında yaşayanlardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Adana'ya yaptığımız hizmetler burada kalıyordu ancak bu dizi sayesinde tüm Türkiye, hatta Avrupa, gelişen ve değişen Adana'yı görüyor. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Kentimizin tanıtımına çok önemli katkı koyan dizide oynamaktan gurur duyarım"

KaRaYeL 08-02-2006 02:04 PM

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav yine Aziz Yıldırım'a yüklendi

http://www.internethaber.com/images/news/11640.jpg

Tek suçlu Aziz Yıldırım
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, geçen sezon Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Ligi'nde kaçırdığı şampiyonluğun sebebi olarak başkan Aziz Yıldırım'ı gösterdi. Futbol Extra Dergisi'nin ağustos ayı sayısında ropörtajı yer alan İlhan Cavcav, özellikle kendisinin Fenerbahçe Kulübü'nün düşmanı gibi gösterilmesinden şikayet ederken, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'a karşı tutum ve davranışlarından ötürü tepkisinin bulunduğunu kaydetti.

Fenerbahçe'nin çok büyük bir camia olduğunu kaydeden Cavcav, ''Geçen sezon şampiyonluğu kaybettiyse bunun sebebi ne Daum'dur, ne de futbolculardır. Yegane sebebi Aziz Yıldırım'dır. F.Bahçe'nin nezih taraftarı onu çok sevebilir. Allah herkese Fenerbahçe taraftarı gibi bir taraftar topluluğu nasip etsin, ama arkadaş, kimse onun yüzüne gidip bir şey söylemiyor. Biz Ali Şen'e kızardık. Ali Şen'in dini de, imanı da, Allah'ı da varmış.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor bu trenin lokomotifi. Bunlar herkese örnek olacak, Aziz Yıldırım ne yapıyor? 'Federasyonu deviririm, MHK'yı yıkarım, Tahkim Kurulu'nu tanımam'. Olmaz arkadaş. Kulüpler Birliği'nden ayrıldın, sana yakışır mı? Sen bilakis gelecek ve öncülük yapacaksın. Adam herkesin antipatisini kazandı'' dedi.

Fenerbahçe maçı için Aziz Yıldırım'ın kendisine arkadaşlarıyla haber gönderdiğini ve 'Maça gelmesin' dediğini anlatan Cavcav, ''Ben de Aziz Yıldırım'a 'Ankara'daki maça gelmesin' diye haber mi göndereyim? Buyursun gelsin, biz misafirperveriz. Ben onlara da misafirperverliğimizi en iyi şekilde gösteririm. Allah'tan bir aksilik çıkmazsa bu sene İstanbul'daki maça geleceğim. İkinci devre ilk maç, sağ olursam geleceğim tabii'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik, ''Onu bir şartla affederim. Gençlerbirliği Kulübü Başkanlığından istifa edip Türk futbolundan elini ayağını çekerse'' şeklinde sözleri olduğunu söyleyen Cavcav, ''Kardeşim, sana mı kaldı bu? Sen kimsin ya? Devlet Başkanı mısın'' ifadelerini kullandı.

''ARTIK HALUK ULUSOY'U DESTEKLİYORUM''

İlhan Cavcav, geride kalan dönemde aralarında sorun yaşanan ve son Futbol Federasyonu seçimlerinde de rakibi Ayhan Bermek'i desteklediği Haluk Ulusoy'u değişmiş bulduğunu söyledi. Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonundaki yeni yönetim kurulunda başarılı isimlerin çalıştığını kaydeden Cavcav, ''Haluk Ulusoy'u fevkalade değişmiş gördüm. Kulüpler Birliği toplantısında da arkadaşlara söyledim. Haluk Ulusoy'a rey vermedim, Ayhan Bermek'i destekledim.

Bu tepkim, Haluk Ulusoy'un daha evvel etrafında bulunan bazı insanların yanlışlarından mütevellitti. Bir başkanın bunlara alet olmaması lazımdı, ama oldu. Belki ona göre doğruydu, ancak bize göre yanlış şeyler yapıldı, ancak yeni dönemdeki tutum ve davranışıyla, kulüpler arasındaki dengeli tavırlarıyla şimdi Haluk Ulusoy'u savunuyorum. Artık Haluk Ulusoy'un yanındayım ve onu destekliyorum. Çünkü biz doğru olan insanların yanında oluruz. Bugün önüme sandık koysunlar, oyum kesinlikle Haluk Ulusoy'undur'' şeklinde konuştu. Cavcav, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakcı'yı ise ''Futbola, federasyona ve kulüplere kazandırdığını hiçbir zaman kamuoyuna anlatamamış bir insan'' olarak nitelendirdi. '

'ŞİKE İDDİALARI DEDİKODU''

İtalya'da yaşanan şike skandalının ardından, Türk futbolunda da gündeme gelen şike iddialarıyla ilgili olarak İlhan Cavcav, ''Bunların sadece dedikodudan ibaret olduğunu zannediyorum. Bu yazılanların doğru olduğuna hiç ihtimal vermiyorum'' dedi. Yapılacak soruşturmaların sonuçsuz kalacağını iddia eden Cavcav, şunları söyledi:

''Benim önerim, bugüne kadar olanların hepsinin dosyasını kapatmak ve yeni bir dönem başlatmak ve denilmeli ki, 'Bu saatten sonra yapıldığı, tespit edildiği takdirde şu yaptırımlar uygulanacak'. Bunun adı konulmalı, ama bu Futbol Disiplin Talimatı'yla olmamalı. Bu işin içine girenler gerekirse Yüce Divan'da yargılanmalı. Daha önce de buna benzer şaibeler gündeme geldi, komisyonlar oluşturuldu. Sonuç, yok bir şey. Şimdi illa bunun arkasından bir şey çıksın diye uğraşmanın, hem ülkemize hem futbolumuza bir şey kazandıracağı kanaatinde değilim.

Biz Avrupa ne yapıyorsa biz de aynısını yapalım diye bakıyoruz. Bu bana göre Türkiye'de pek işleyen bir kural değil şu an için. Bu işin önüne kanunla geçersiniz. İki tane kulübün canı yanmalı ki öbür taraftaki insanlara örnek olsun. Bugüne kadar bu verildi, alındı. Bu bizim dışımızda olan olaylar, ama mesela 2005-2006 sezonu için samimi olarak ben böyle büyük paraların döndüğü kanaatinde değilim.'' İlhan Cavcav, bir iki sene evveline kadar futbolculara şike tekliflerinin hep geldiğini de belirterek, ''Ama geçen yıl bu konuda hem giden, hem de gelen federasyon teşvik priminin suç olduğunu, verilmesi halinde yaptırım uygulanabileceğini ortaya koyduktan sonra ben hiç kimsenin herhangi birine teşvik verdiği kanaatinde değilim'' derken, kendisinin de 1987 yılında başka bir takımdan para aldıklarını tespit ettiği iki futbolcuyu takımdan uzaklaştırdığını sözlerine ekledi.

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:42 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.