![]() |
Es
Çıkınında yanık eski Zaman/sızı söyledi Ritm attıkça ileri Acılara susan Dil(l) endi yeni Es de bir sesti... 21.10.05 Yasemin Sezer |
Eskisi Gibi
. eskisi gibi değil parmak uçlarım tokalaşmıyor tenimle his donmuş et/ki derimde yürümeler sancılı düş kancalar gecemde yırtılmış kağıtları dikiyorum aynı döner mi geriye? unutulmuş sözlerim çözülmüş dizelerim vurur mu aklı yeniye? sahaf soluğu nefesim arı kal hevesim hadi eskisi gibi helezon bir kafesin muhabbetiyim öttükçe sevildim öd/em/e biçare el/an derman yolunda tekil/im sıyrık kalabalıklarım savruk devrildim yine de mermerim heykelim ya hala ayakta değilim tek eskisi gibi uz/atma avazı inliyor sağ melek sorsana ayna görmese bilir misin kanat? sarrafı değilim de adamın adam olanın tarafındayım saf eskisi gibi 21.10.05 |
Eyvallah
. İçmek Bir dünyayı devirdim Bir de seni Kırılmıyordu kadehler Kırılsalar Keskin sivri Göğsüm dillenir O ne ki? Ah Hece’m Tek Üç harften karsan Bir alkış İki gözüm üstü Ve yerin Limedir ardında Cesedi hepten şarap Derim altında biz Mezarı, Fatihası yok bunun Eyvallah der Geçeriz Eyvallah! 12.02.06 Yasemin Sezer |
Farketmez
Kadın tutmaz teninden Dökülen yaş olmuş Taş olmuş Farketmez İrkilmeyi sevdiği kadar İlkelliğedir düşkünlüğü Saftır kimine Safrandır ehlinde İş kamayı yüreğe yemekle Acıyı bağra sindirmekte Dön dolan, ol ki pervane Dillen ki Düşmüş kadın Göçmüş kadın Biraz sövüp Azdan tadın Hâşa der ehiller Dilden kadına tam Olsa da târumar Farketmez 02.06.07 Yasemin Sezer |
Fikr-i Su
Sen durmadan beni anla Ben durmadan senden yana Ha bu diyar çöl olsa da Fikr-i suyun yeter bana 14.01.06 Yasemin Sezer |
Gafil’in Kiri
İçime çekiyorum süngerinden dumanı Sokuyorum ciğerlerime niyetine katran karası Salınmalarında beyaz suretli buhran yarası Öksürükler; acılarımın terk narası İnlettiği beden kadar ruha sinen is İstemsiz tütüyor bin göz önünde Bin söze gebe, takatsiz Yılmadan devinen iç çekişlerimin seyri Yıprattığı can’dan ırak, gafil’in kiri Amelsiz penceresinden seyrinde yüreksiz Tüteni hala “aşk” sanıyor ********* 02.11.05 Yasemin Sezer |
Gece
yosundan eteklerini sallayan, savuran çekirgelerin peşinde oynaşan küçük kız yaşlanmak neresi, sen... parmak uçlarında itina, gözlerinde serseri bakış yudum yudum içilesi ıslak nefesi buharı tütüyor, aman... dört avuca, bir beden çeşnisi sakınımlı, sevimli, nasıl da özel sevgisi tutuşuyor saçlarından, güneş.. düştükçe aklına evvel gece’nin yangın neşesi (Y) aman... 14.11.2005 Yasemin Sezer |
Gecenin Susamazlığında
Ağlıyordum güncemde aylarca önce Kuru dere yataklarında sözü bozukken bilmece Geldiğin güne feryadımla bozulur ki kanun Faili tek hece Güz bozumu kış penceremde Ötemeyen kuşlar kadar suskunum sana Bir can içiyorum ki hatıranla Geçemiyorum denizleri İçsem de üzerine Ürperir Yetmişbeş yaşın akibeti Akasyalar solmadan Son can yerine Bir düş ki kurdum son Yaşın düşsün elime... ARALIK 2005 Yasemin Sezer |
Gel kimseler görmeden
Uç, susuz kucaksız Yaşamının sahi limanlarına Karam bol demeden Ak çocukluğun sinesine Gel kimseler görmeden Seyrek alışlar içinde Filizler ver Derman ol yaralarına İzinde dokun lekelere Gel kimseler görmeden Üzülme, kolaydır Yer ettiğin yara dönmek Zor, yara kan atmaktır Bir soru ardı kabul Canana can katmaktır Gel kimseler görmeden Yerin yarda yedi katı var Civan dilinde gam tadı var Gözüyle ziya bulduran Adımla uç yollardan Gel kimseler görmeden 2007-01-28 Yasemin Sezer |
Gel/Sen Aç Diye
Rüzgarını dinliyorum Ruhumun bu gece Bulutları okşuyorum usulca Yüzüme sularla çarpan Battaniye dokunumlu tarlalarda Ümit ekiyorum yarınlarıma Gözler topluyorum nazarlardan Boğazımda düğümlenen körlere Ardıma döndüğümde karanlık sandığım Odamı aydınlatıyorum Işığı salıyorum mumlardan Azgın volkanlara harla Çağrılarına kulak tıkadığım Martıları okşuyorum Göçmen leyleklerin ardına Pamuk su akıtıyorum Diziyorum şehrine delikleri Duvarlarımdan topladığım Bekliyorum Olur da düş için(d) e beraber yine Yumdum ki gözlerimi iyice Bekliyorum... Gel/sen Aç diye... 25.11.05 Yasemin Sezer |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:05 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.