![]() |
Ölüm Kapısında
Gönül, hayalleri gerçekmiş sandı, Hep hayal içinde, tutuştu yandı. Ağaran saçlarla irkildi ilk kez, Ölüm kapısında düşten uyandı. Rıfkı Kaymaz |
Ölümsüzlük Şarkımız
Geceleyin gökyüzünde bir yıldız Işık saçar, bir mutluluk gönderir. Yıllar yılı ölümsüzlük şarkımız Söylenir de yıllar yılı söylenir. Söylenir de yıllar yılı söylenir İçimizde yankılanır bestesi Zincirler kırılır, kırılır bir bir Duyulur içerden bir muştu sesi. Duyulur içerden bur muştu sesi Yayılır dört yana yayılır birden Karanlığın ezilirkean gölgesi Aydınlığa kavuşulur yeniden. Rıfkı Kaymaz |
Özledim Sılamı
Yıllardır içimi yakmakta gurbet Özledim sılamı, sevdiklerimi. Bir ırmak misali akmakta gurbet, Özledim sılamı, sevdiklerimi. Günlerim geçmiyor, ******* bitmez, Köyümün hayali, gözümden gitmez, Umudum kül olmuş, ümidim tütmez... Özledim sılamı, sevdiklerimi. Nerede o dereler, tepeler, dağlar, Nerede yemyeşil bahçeler, bağlar? Gurbetin acısı yüreğim dağlar, Özledim sılamı, sevdiklerimi. Nerede türküler çağıran pınar? Nerede yüzyıllık tarihi çınar? Ve gönlüm hep seni, hep seni anar, Özledim sılamı, sevdiklerimi. Sılam, güzel sılam, solmaz gülümsün! Sen benim yüreğim, solmaz gülümsün. Vatanım, toprağım, canım ilimsin... Özledim sılamı, sevdiklerimi. SEN MİSİN? Derinden derine çağlayan pınar, Yoksa benim gözyaşlarım sen misin? Tatlı tatlı saçlarımı dağıtan, Çılgın rüzgar parmaklarım sen misin? Sen misin, benliğimi yakıp yıkan yıldırım? Sen misin, yüreğimi yüreğime bağdaş kurup oturan? Sen misin, yapayalnız dolaştığım kaldırım? Paramparça dökülen yapraklarım sen misin? Gittikçe uzaklaşan bir hayal gibi birden, Kayboldu ufuklardan el sallayarak bana, Nur gibi parlayarak ayrılan hemen kirden, Ruhumu dinlendiren bakışlarım sen misin? Rıfkı Kaymaz |
Özleminle
Senin özleminle yaşadım her an... Senin özleminle, yanmış, durmuşum Seni düşünmekle canlanır zaman, Ve seni anmakla huzur duymuşum. Rıfkı Kaymaz |
Pınar Gibi
Pınar gibi coşarız Başarıya koşarız Bilgilerle yoğrulup Mutluluğu yaşarız Sevgiyle, hoşgörüyle Dikenler döner güle Birlikte yürüyoruz İyiliğe, güzele Çiçek çiçek biz varız Tükenmeyen pınarız Kitaplarla el ele Karanlığı kovarız Kuşlar gibi uçarız Güller gibi açarız Her birimiz bir yıldız Yurda ışık saçarız. Rıfkı Kaymaz |
Rüya
Geçen akşam rüyamda gördüm güzel annemi... Dedi: Yavrum üzülme! Dersine çalış, emi! Hayat budur:İnsanlar doğar, büyür ve ölür, Geride kalanların gözyaşları dökülür. Ve sonra yeni baştan, hayat devam edecek, Ölüm, er geç herkese, el edip, gel diyecek. Yalnız arkasında hayırlı bir eser, iş, Bir hayırlı evladı bırakanlar ölmezmiş. Büyüttüm, çok şükürler...İstedim ben de seni, İnançlı, temiz çocuk halinde yetişmeni. Şimdi oğlum, ah yavrum, belki senden uzağım, Ama senin sevginle, sımsıcacık kucağım. Hiç ağlama, dua et, anacığına her an, Beni mutlu edecek, iyi bir çocuk olman! Güzel yüzünde o an, tatlı gülümsemesi... Uyandırdı rüyadan, “Bana gel! “diyen sesi. Rıfkı Kaymaz |
Selam Sana
Hakkı andım, seni andım Aşk narında piştim, yandım Nur yüzünden aydınlandım Şefaat ya Resulullah Ey sultanım, gönül tacım Sevgin büyür biter acım Şefaatine muhtacım Şefaat ya Resulallah Cümle varlık hayran sana Olsun canım kurban sana Salat sana selam sana Şefaat ya Resulallah İki cihan serverisin Nebilerin nebisisin Sen Allah’ın Habibisin Şefaat ya Resulallah Rıfkı Kaymaz |
Sen
Senin ak örtünde beyazlığında Kirlenen duygular, ruhlar yıkansın! Ve dünya tertemiz aydınlığında Enginin, sonsuzun tadına kansın. Sensin içimizde solmayan çiçek Dört mevsim kokular saçar durursun Al bizi maddenin kucağından çek Götür uzaklara artık n’olursun! Işığına muhtaç görmeyen gözler Ruhlar gıdasını hep sende bulur Seni anlatamaz bu diller sözler Ve sevgin bizlere bir destan olur... Çekiyor bizleri sıcak duruşun, Taze ufuklara, mavi göklere... Bir gün ak güvercin gibi uçuşun Kanadında götür ak ülkelere. Rıfkı Kaymaz Rıfkı Kaymaz |
Sen misin?
Derinden derine çağlayan pınar, Yoksa benim gözyaşlarım sen misin? Tatlı tatlı saçlarımı dağıtan, Çılgın rüzgar parmaklarım sen misin? Sen misin, benliğimi yakıp yıkan yıldırım? Sen misin, yüreğimi yüreğime bağdaş kurup oturan? Sen misin, yapayalnız dolaştığım kaldırım? Paramparça dökülen yapraklarım sen misin? Gittikçe uzaklaşan bir hayal gibi birden, Kayboldu ufuklardan el sallayarak bana, Nur gibi parlayarak ayrılan hemen kirden, Ruhumu dinlendiren bakışlarım sen misin? Rıfkı Kaymaz |
Sev
Yeşili sev, çiçeği sev, gülü sev! Gerçeği haykıran sesi, dili sev! Saygı göster, hizmet sunan insana, Yardım eden öpülesi eli sev! Rıfkı Kaymaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:04 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.