![]() |
Gün Olup Meyveye Durmamışsın Hiç!
Ne bahar, ne yaz olmamış sende, Bir fidan, bir çiçek görmemişsin hiç. Ne hasat, ne harman gelmemiş sende, Gün olup meyveye durmamışsın hiç. Sence hayat basit, yaşamak kolay, Ben bana yeter diye bilmiş gidersin. Edersin sevdalılarla durmadan alay, Ama düşün taş yürekli, böyle nidersin? Bil ki sevgi yüreklerde güneş gibidir, Dolduğu gönüllere kin nefret girmez. Bil ki aşk tüm dertlere ilaç gibidir, Sevgiyi tatmamışsa hiç iflah olmaz. Zorlama boşuna böyle yaşanmaz, Bir sen! kuru dal misali nereye kadar? Yüklenme hayatın yükü böyle taşınmaz, Yokuşlarda kalıverirsin, gideceğin yer dereye kadar. |
Güzlere Laf Söyletmem!
Güzlere laf söyletmem baharı neyleyim, Umurumda mı kör kırağılar, yağsın üşüyeyim, Geleceksin biliyorum, bu güz sevgilim… Yapraklar sararmış, hazana dönmüş neyime, Onlarca kasırga esse de değmez gönlüme, Beni bulacaksın biliyorum bu güz sevgilim… Güz yağmurları dökülsün gönlüm ıslansın, Çaksın şimşekler aciz bedenim bir kuytuya saklansın, Arayıp, bulacaksın biliyorum, bu güz sevgilim... Yokluğunu ne kış, ne bahar, ne yaz anladı, Özleminle yaralı yüreğim acı çekti inledi, Duyacaksın biliyorum, bu güz sevgilim… Kim demiş güzler ayrılık getirir diye, Kim demiş dökülen yapraklar aşkları bitirir diye, Seveceksin biliyorum, bu güz sevgilim… Artık bu kış yolları gözlemeyeceğim, Artık yaş döküp seni özlemeyeceğim, Kalacaksın biliyorum, bu güz sevgilim… Bu garip yoluna pare pare bölünmeyecek, Gözyaşım eller tarafından silinmeyecek, Sileceksin biliyorum bu güz sevgilim… Güz uykularımda artık yatağım sıcak, Sen sağ yanımda, yastığım baş altımda olacak, Beni sımsıkı saracaksın biliyorum, bu güz sevgilim… |
Hala İçim Cızlarda!
Ne ararsın, ne sorarsın gittin gideli, ………… bilesin! Sayende dertlere düştü bu gönlüm! Bil ki yar sayende oldum sefil, serseri, ………… haberin olsun! Gidişinle derbeder oldu, şaştı bu gönlüm! Kalbim her çırpınışta seni anımsıyor, …………. çok çok diyor! Özleminle hasretinle pişti bu gönlüm. Neden yaşamadı sevdamız, neden? ………….. bilmiyorum! Ama hala içim cızlarda,............... ..................... |
Hani Derim ki!
Gayrı suskunum kalmadı sözler, Yıkıldı tüm hayaller, lal oldu diller, Yüreğim sana muhtaç, gittin gideli özler, Ne yapsam unutamıyorum... Hani derim ki son bir kez olsun çalsan kapımı. Tat, tuz yok artık gönül soframda, Her daim ince bir sızı var şu sinemde, Varım yoğum sensin, ne varsa sende, Bir şeyden tat alamıyorum... Hani derim ki son bir kez olsun çalsan kapımı. Gittiğinde mevsim güzdü, aylardan eylül, Canımı söktün götürdün, tarumar oldu gönül, Yeter ki yanımda olda, sana feda bu ömür, Sensiz huzur bulamıyorum..... Hani derim ki son bir kez olsun çalsan kapımı. Hangi gülü koklasam seni koklar gibiyim, Hangi goncaya dokunsam seni yoklar gibiyim, Islandığım yağmurlarla kendimi paklar gibiyim, Ne yapsam unutamıyorum... Hani derim ki son bir kez olsun çalsan kapımı. Anla artık kalmadı işte, ne imge, ne feryat, ne söz, Her gönüle bir vuslat var, bir benim sevdam öksüz, Her şeye alıştım, ne çare ki yapamıyorum bir tek sensiz. Kimseleri sevemiyorum..... Hani derim ki, Hani isterim ki, Son bir kez olsun çalsan kapımı. |
Hasat Eyle
Yıldızların her birine, Bulutların her yerine, Saçlarımın her teline, Seni ektim,seni yazdım, Haydi durma hasat eyle..... Haydi durma sende söyle... Yoluna kurban bu gönlüme, Tek seni gören gözlerime, Hep seni anan sözlerime, Sevdamı sardım, doladım, Aşk şarkımızı koydum, Haydi durma sende söyle.... Haydi durma seni seviyorum de...... |
Hatıralar
Hatıralar bir bir geçer gönümden, Kimi sonsuz mutluluk, kimi dert dolu. Her biri birşeyler aldı ömrümden, Gayrı gönlüm susuzca bir göl kupkuru. Hep güzelleri ansam coşuyor gönlüm, Geçmişi anmakla geçiyor günüm. Artık bir mum misali tükendim, söndüm. Kurumuş hayat ağacım, filiz vermez dalları. |
Horlardayım Ben!
Titrek yüreğime bir köz misali, Düşüp de yaktığın hallerdeyim ben. Ürkek bedenime nazarlı göz gibi, Bakıp da çaktığın anlardayım ben. Çorak toprağıma seller misali, Dökülüp, aktığın aylardayım ben. Akordu kurulmuş teller misali, Sazlarda, neylerde, yaylardayım ben. Seninle tamamdım, sensizken yarım, Koparıp, attığın yerlerdeyim ben. Her şeyim sendin, yok başka varım, Buzdan yürekler arasında şimdi horlardayım ben. |
Hoşgeldin Bir Tanem
Karanlık dünyamın beklenen ışığı, Hoş geldin bir tanem, hoş geldin canım. Süt liman yüreğimin çılgın aşığı, Hoş geldin bir tanem, hoş geldin canım. Çaresiz yüreğimin sensin ümidi, Hoş geldin bir tanem, hoş geldin canım. Mühürlü yüreğimin sendedir kilidi, Hoş geldin bir tanem, hoş geldin canım. Her kışa bir bahar, haktır gerektir, Hoş geldin baharım, hoş geldin canım. Her tomurcuğun sonu, daldır çiçektir, Hoş geldin goncam gülüm, hoş geldin canım. Bir sana coştu gönlüm, çağladı, aktı, Hoş geldin bir tanem, hoş geldin canım. Bir senin sevdan girdi, yüreğimi yaktı, Hoş geldin bir tanem, hoş geldin canım. |
İch Licbe Dich'den Başka Söz Sakın Sus Deme!
Bir sen, bir ben, birde yıldızlar, Geceye tutsağız sakın direnme. Aşkın büyüsüyle sarhoş bakışlar, Durma sarıl, konuş bana sınırsız aşkım, ama..... Seni seviyorum dan başka söz sakın sus deme! Cümle alem şu an derin uykuda, Bizse sevda koyunda el ele aşkım. Tanrım bu bir rüyamı? yüreciğim korkuda, Söyle, gerçeğim de bana sualsiz, sorgusuz aşkım, ama...... İch liebe dich’ den başka söz sakın sus deme! Ben seni ulaşılmazım diye sevmiştim, Aklım almıyor! bu gece mehtap ve sen birlikte...… Hatırla! seni seviyorum dediğimde bana gülmüştün. Susma bu gece sende haykır, söyle aşkım, ama.... I love you ‘dan başka söz sakın sus deme! Gün olup gerçekten bana geleceğini, Bir gün benim kadar seninde seveceğini...... Yeminde etseler, ben inanmazdım. İyi ki de yanıldım, İnanayım haydi söyle, bütün dünya duysun aşkım, ama …… Hangi dilde olursa olsun! Fransızcayla; je t'aime ………… Japoncayla; kimi o ai shiteru....................... Macarcayla; szeretlek - szeretlek te'ged............. Kürtçeyle; ez te hezdikhem’den başka söz Sakın sus deme! Sakın sus deme! |
İndirdiyorum Yelkeni, Yükleri
Hançerin yüreğimde, yaram derinde, Derman sende, şifa senin elinde, Korların yüreğimde, alevlerim tenimde, Üflendikçe küllerim savruluyor durmadan. Aşkı böyle bilseydim, ayırırdım yolumu, Zincirlere vururdum, ellerimi kolumu, Kıyardım bu canıma, seçer idim ölümü, Sen beni yüreğimden ceylan gibi vurmadan Sevmek afet deseler alır idim önlemim, Sevdadan yana asla dönmez idi dillerim, Gördüm göreli seni, bir gariptir hallerim, Kapardım bu gözlerimi, henüz seni görmeden. Gizemli mavilerle göründün sen gözüme, Gel dedin el ettin de düştüm senin izine, Estin gittin lodos gibi, yetişemedim hızına, Pes artık dur! İndiriyorum yelkenleri, yükleri, seni daha fazla yormadan. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:19 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.