![]() |
Celiloy...
sokakların arasında kaç kurşun yedim Celiloy yalancılar dünyasında bin cana geldim Celiloy hızırın önü kesilmiş acıya kader denilmiş kanlarım yere serilmiş akıp da gittim Celiloy koca şehir umman deniz neler çektim bir bilseniz vurulurken nerdeydiniz dostlardan geçtim Celiloy yaralara tuz basarken yalnız kaldım dost ararken yedi düvele koşarken bin darbe yedim Celiloy gurbette acı başkadır hasretim göz yaşımdadır anam bacım aklımdadır hep sıla çektim Celiloy dayan dedim yüreğime darbe yiyen kimliğime vurdular ya beni bende bin kurşun yedim Celiloy Yusuf Ziya'nın peşine kim düşecek ki derdine koca şehrin göbeğinde vuruldum gittim Celiloy |
Cemo kirvem...
Gülen yüzüm taşa döndü Ocak söndü Cemo kirvem Gönlüm dağa taşa küstü Gülemem ki Cemo kirvem Cemo'yu vurmuşlar diye Haber geldi bizim ele Cemo kirvem canm kirvem Yıkılmışsın kuytu yere Yollarını çevirmişler Bu günahtır dememişler Mavzerlere kurşun sürüp Seni yere düşürmüşler Kirven vuruldu denince Bir sızı düştü içime Söktüler şu ciğerimi Ciğerim yok Cemo kirvem Karıncayı ezmedin sen Gülü bile kesmedin sen Gözlerini kapattılar Bir kurşuna yenildin sen Sevdalarını beklerken Yarınların geldi derken Ölüm yoktu hesabında Erken geldi Cemo kirvem Bizi bizden alıp gittin Tabutuna takıp gittin Yusuf Ziya'm ne söyleyim Kirvem bizi yakıp gittin |
Cemo...
Erler diyarından çıkıp da geldin Munzurun dağını aşıp da geldin Yaylalarda yağmur, yamaçta yeldin Hoş geldin be Cemo, bize hoş geldin Güvendiğin dağda yeller eserse Umudun bitmesin kıyma kendine Bastığın topraklar kayıp giderse Üzülme be Cemo, vurma kendine Uzakta arama doğru kendinde Ne umutların var şu yüreğinde Yarınlara varmak senin elinde Haydi yürü Cemo, ayağın sende Sen dağlarda açan yediverendin Ovaya mertliği seriverendin Dünyaya gönlünü açıverendin Efeydin sen Cemo, sen bir efeydin Takatin biterse günün birinde Sakın ha yıkılma, direncin sende Yarınların bitmez senin önünde Umut sende Cemo, yarınlar sende Saçlarına bir bir aklar otursa Yollarına sahte dostların çıksa Sana gülen yüzler yalan da olsa Yıkılma be Cemo, dünya yıkılsa da |
Cesedim yakışıklı olmalı...
Aşkolası sararmış fotoğraflar Mazilerimin hesabını sorar Arkamda bıraktığım fani yıllar Sıkıştırır beni, yorar da yorar Yaklaştım ya, gözüm toprağa bakar Nerde tahta görsem içimi yakar Ruhumda okunan buruk selalar Beni rahat mekan bulmaya zorlar Mayısta ölmek isterim, baharda Cesedim üşümesin mezarımda Hepimiz doğduk ya bu topraklarda Ben de giderim anamın kucağına İki çiçeğimi verin başıma Başka bir şey istemem taşımda Onların okudukları fatiha Bulur beni, cehennemde olsam da Sakın ha! Beton koymayın mezarıma Bol bol toprak atın da doyurun beni Yatağımda kandırın beni suya Göğsümde sulayın çiçeklerimi Ancak, benim de isteğim olmalı Ardımdan uzunca ağlanmamalı Kuşun tüylerinde ölümüm tatlı Cesedimse yakışıklı olmalı |
Ciğerparem
İşkencede bedenimi Koparsalar dirhem dirhem Oysalar da gözlerimi Üzülme sen ciğerparem Yollarımı kaybetsem de Seni kaybettim diyemem Sürgünlere gitsem bile Gönlümüz bir ciğerparem İnsanları satıyorlar Şeytanlara tapıyorlar Kardeşi kardeşe takıp Düşman bile yapıyorlar Yüzümüze dost görünüp Sırtımızdan vuruyorlar Nice ocaklar söndürüp Kanımızı içiyorlar Yolumuzu hak belledik Yürüyoruz ciğerparem Bugüne dek hep bekledik Geliyoruz ciğerparem |
Çakıldım...
Ellerin zincirin zoruyla duvarın tecavüzüne uğradığında, elektriğin suyla birleşip seni vurduğunda. Hele, o şeytanın üçlendiğinde, beşlendiğinde beni hatırla, bendedir o tecrübe! .. Duvarlara bak eğer karanlıkta görebilirsen. Kalemsizce, parmaklarımla yazdıklarımı. Seni yazdım, seni çizdim ilham aldım hayalimdeki gözlerinden çizdim demir kapıya kipriğini kaşını... Belki diyordum, olur ya bir gün şaş kaza buraya uğrarsa çizdiklerimi göremez ya belki hisseder hisseder de biter bu sürgün... Çakıldım, havadan çevrilmiş dört duvara dostum deyip şeytanlaşan insanlara. Biliyor musun; Çektiğim, çakıldığım ve de duvarın tecavüzüne uğradığım hiç bir şey değil de en çok sana çakıldım, o koydu yüreğime! .. |
Çakılıyorum...
Karadeniz'i, Ege'yi, Akdeniz'i mavi gözlerinde yaşıyorum. Kuva-i Milliye ruhunu, azmini dalgalar arasında savaşır görüyorum. Dedemin sesini duyuyorum elinde tüfeğiyle gemilerden inen Mehmetçiklerle... Çakılıyorum resmine, çakılıyorum mavi gözlerine. Hainlerin karşısında kaşların dimdik ayakta. Çatmışsın onları; 'Geçit yok' demişsin 'geçit yok size bu vatanda..' Dudaklarına bakıyorum sanki canlanmışcasına nutuklarını, gençliğe hitabını dinliyorum karşında çakılmışçasına... Daha sonra, bana bakışlarından kırgınlığını hissediyorum. Haklısın, haklısın paşam seni çok iyi anlıyorum. Ben seni, yakamda rozet değil beynimde düşünce yapmalıyım. Ben seni, hurafelere laf değil dilimde hece yapmalıyım. Sırtımdaki gömlek yerine ilmek ilmek işlemeliyim düşünceme... Bizlere bıraktığın bu emanete sahip çıkmak uğruna, bir değil bin yıl girmeliyim hücrelere... |
Çal Arkadaş
Çal arkadaş o şarkıyı, beraber ağlayalım Notaları meze olsun, içip efkarlanalım Bu ikimizin şarkısı, o günlere dalalım Senin aşkın ud'un olsun, benimkiyse belalım Gözlerime bakıp durma diye başla şarkıya Vur udunun tellerine, başlatsın ağlatmaya Dertlice inlesin sesi, başlatsın sızlatmaya Çal arkadaş o şarkıyı, sitem etsin bu aşka Çal arkadaş o şarkıyı, mazilere dalalım Bu akşamki kadehleri üçer beşer atalım İnlet udunun tellerini bu şarkıda kalalım Bu gece de buralıyım, beraber ağlayalım Bir teselli istiyorum, bak gözümdeki yaşa Kadehleri diziyorum, gel otur şu masaya Sen uduna dokundukça başlayım ağlamaya Çal arkadaş o şarkıyı, isyan olsun bu hayata Nota alın yazım olsun, gel falına bakalım Udun tellerine vurdukça kadehi kaldıralım Bu sevdaya isyan edip, gel dünyayı yakalım Çal arkadaş o şarkıyı, bu gece dağıtalım |
Çek perdeyi...
Çek perdeyi yalnız kalalım konuş bana. Kelimeler sevişsin bir muhabbet boyu, bu demde yaşayalım. Tatlı dile takalım kancayı kimse girmesin aramıza. kapat kapıları, basmasınlar şiirleri kesmesinler konuşmayı. Çek perdeyi kelimeler görünmesin Sarmaş dolaş olsun heceler. Sızmasın ışık göz kamaştırmasın. Bu sohbet hoş sedaya denk düşsün. Bugün harfler oynaşsın. Kapat kapıları bu ilhama kelepçe takılmasın.. |
Çık aradan
Çık aradan, hüzünlerimle yalnız bırak beni ecele bir kala, günahların hesabını yaparken girme araya, bırak bizi başbaşa. Sana varana kadar ne günahlarım var kedileri tekmelediğim birilerine küfrettiğim saymakla bitiremediğim senden büyük olmasa da çok günahım var daha... Suçlarımla yalnız bırak beni konuşmanın yasak olduğunda ağzımı hiç kapamadığım, kalemlerin tutsak olduğunda kanımla yazdığım bana göre hak, kimine göre yasak düşünceler varken girme araya, sana sıra çok daha! Çık aradan, bugünlük beni rahat bırak şimdi bir hesabın içindeyim yarama kabuk bağlayıp yine bir günahın içinde ve yine bir yasağın zincirinde yarın sendeyim! .. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:23 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.