![]() |
Daha Farklı
Benim bu deli dolu halim Senden bana hatıra kaldı. Şimdi yaşanmıyor olsa da; Mazi hatıralarda saklı. Unutulmuşluğun acısı Her gün kasıp kavuruyorsa, Geçmişe dönüp hatırlayandan Hatırlananlar daha farklı. Ziya Kara |
Daha Ne İsterim
Her insanın muhakkak bir sevdiği vardır Her sevenin sevilmediğine inancım kesin Seninle sevginin doruğuna erişebilsem Daha ne isterim... Ziya Kara |
De Be Gülüm
Ne diyeceksen de Hadi; de be gülüm! Ben her şeye hazırlıklıyım İçinden geçenleri bir bir söyle Sonra da hayatıma gir Gir ve bir daha sakın çıkma Ayrılacaksak eğer; Sensiz yaşamaktansa Sonum şimdi ölüm olsun, be gülüm! Ziya Kara |
Defterimden Sildim Seni
Defterimden sildim seni Eserin yok sayfalarda Olamazdı, olmadı da Senin yerin hayatımda. Bir hevesti geldi geçti Rüzgar gibi esti bitti Üzülsem mi, sevinsem mi? Ağlasam mı, gülsem mi? Defterimden sildim seni Durgunum ben, üzgün değil Artık, sevgin lazım değil! Senin olan benim değil... Bir hevesti geldi geçti Rüzgar gibi esti bitti Üzülsem mi, sevinsem mi? Ağlasam mı, gülsem mi? Ziya Kara |
Deli Gönlüm
Zihnimde tasavvur ve tahayyül edebildiğim, Sevgilere açılan köprüler geçit vermiyor. Bilinmeyen bir yöne doğru yol alıyorum ki; Deli gönlüm her defasında zokayı yutuyor! Ziya Kara |
Delimiyim Ben
Sana veda edip, Hoşça kal, Elveda deyip, Senden ayrılmaya kalkmak, Aklımı, peynir ekmekle Yemeye kalkmak gibi Olur her halde. Beni sende, seni bende Yaşamak varken; Delimiyim ben, Senden ayrılmayı düşüneyim! ? Ziya Kara |
Demedi Deme Sakın
Benden ancak bu kadar Gerisi sana ait Yüreğim boş kalırsa Tutuşmaya müsait. Demedi deme sakın Canım yanıyor canım Gözüm kulağım sende Sen bir ömürsün bende. Ziya Kara |
Demek ki
Düşünmek istediğim; düşünemediğim, Düşüncelerim de yok artık! Farkında değilim belki ama, Demek ki; ben de yokum artık! 16.10.2006 Ziya Kara |
Deniz Gözlüm
Fırtına mı kasırga mı girdap mı? Ne var gözlerinin derinliğinde Her baktığımda görebileceğim Bir meraktır bendeki deniz gözlüm Belliki kin nefret sevgi ihtiras Hepsi iç içe yüreğinde senin Gözlerinin ufkunda bir gizem var Gördüm söze ne hacet deniz gözlüm Yıllardır köşe bucak aradığım Toprak kadar canlı su kadar aziz Uğruna ölümü göze aldığım O, senden başkası değil deniz gözlüm Ziya Kara |
Desemde
İkilem yaşarsan, Köprüleri aşamazsın. Benden öğrendiklerini Bana satamazsın, Desemde; Her şey bir yana, Sen, benim için Kendimden de ötesin. Allah şahidim olsun ki; Kılına bir zarar gelecekse Sevabımı sana verir, Günahlarını üzerime alırım Bunu böyle bil. Ziya Kara |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:29 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.