![]() |
Defterim ve Kalemim
Herkesin bir dostu vardır derdini anlatacak Birbirlerine destek olacak bir dost Benim dostumda defterim ve kalemim Ne kadar horlasamda onları bana hep gülerler Bazen sinirlenir ve bir köşeye fırlatırım Ama onlar bana yine kızmazlar Herseferinde duygularıma kucak açarlar Hüznümü yaşarlar aşkımı anlatırım onlara Öfkemi sevincimi payşaşırım onlarla Onlar benim en iyi iki dostum |
Devran
Sevdayı ancak yaşayan anlar Acıyı ancak sevdalı anlar Güzelden ancak acılı anlar Yaşamdan ancak güzel anlar Bu devran böyle döner Hükmü sadece hakim verir Suçu olan hüküm giyer Aşkı bilen suçu işler Hakim olan aşkı anlar Bu devran böyle döner Ağlamayı mazlum bilir Haklı olan ağlayandır Suçu bilmez haklı olan Mazlumun suçu olmaz Bu devran böyle döner |
Dilimde ki Son Dua
Adı Tuğba dilimde ki son dua Yüzünü görürüm yıldızlara baktığımda Adını sayıklarım en güzel uykularımda Adı Tuğba dilimde ki son dua Huzur bulurum yüzüne baktığımda Sevinç duyarım sesini duyduğumda Bende ağlarım en küçük acısında Adı Tuğba dilimde ki son dua O benim biricik Gece Güneşim |
Dinlemedin Ah Kafa
Anam düştü bakın yine aklıma Gitme dedi dinlemedin ah kafa Ben üşürüm o yok ise yanımda Gitme dedi dinlemedin ah kafa Zaman oldu ağladım bir başıma Gün geldi aç yattım soğuk odada Gün geldi ağladım yalnız başıma Gitme dedi dinlemedin ah kafa Acep şimdi ne haldedir ne yapar Vakit namaz vakti namazı kılar Cahilim ben dinlemedim sözünü Gitme dedi dinlemedin ah kafa Fatih’im bak al aklını başına Tez çalış tez kavuşursun anana Boş durup ta tembellik etme sakın Sonra baka kalırsın böyle şaşkın |
Doğum Günüm Kutlu Olsun
Bugün benim doğum günüm Yirmi üç yıl önce ilk ağladığım gün Sonra da zaten susmadım Arada güldüğümde olmadı değil Bugün benim doğum günüm Elimde bir dilim kremalı pasta Üzerine tek bir mum diktim Sonra mumu yaktım,dilek tuttum Derin bir nefes aldım ve üfledim İyiki doğdum ben mutlu yıllar bana Daha geçen gün gibiydi sanki İnşaatta çivi batmıştı yanağıma Hatta yaşlı bir amcanın evini yaktım Ev boştu Allah'tan ziyanı yok Bugün benim doğduğum gün İlkokul biraz dolambaçlı geçti En sonunda Atik Ali'de bitti Ben dahi siyah önlük giydim Beyaz yakalık şampiyon kartal Bugün benim doğduğum gün Orta lise delilik çağlarımız Bende pek akıllı sayılmam hani Okuldan kaçtığımda olmuştur Bir kıza aşık olduğumda tabi Bugün doğdum ama yanlızım Sonraları üniversiteye de gittim Biraz daha hayata alışıverdim Arkadaş edindim kavga ettim Doğum günümü ilk orda kutladım Nice yıllar bana iyiki doğmuşum |
Dost Dergahı
Girdim dostlar dergahına Kalbim aydınlandı nur ile Sohbetleri sevda yüklü Aşık dostlar gemisi idi Ne dünyanın aciz ihtirası Ne paranın sinsi cazibesi Unuttum kötülüğü pisliği Dost eli sırtıma değdiği an Yemekleri güler yüzdür İçkileri Hüda'ya olan aşkları Nağmeleri bülbül sesleri Dost dergahının insanları |
Dost Dersin, Candan Öte Seversin
Dost dersin, candan öte seversin Arada bir de olsa sohbetini istersin Gün gelir acı bir kahvesini içersin Dost dersin, candan öte seversin Bazen sırlarını sadece ona verirsin O üzüldüğünde gözyaşını dökersin Sevincinde ise beraberce gülersin Dost dersin, candan öte seversin Üzüldüğü zaman ona teselli olursun Anasına ana, babasına baba dersin Gerektiğinde Fizan'a dahi gidersin Dost dersin, candan öte seversin Siyahii yine hüzünlü düşünür oldu Aklına dost bildiği insanları koydu Derdini dumanla çiğerine doldurdu Dost dedi ama nafile, nerden bileydi |
Dost Sohbeti
Hadi kalk dost yeter hüzün Artık biraz da yüzün gülsün Sen dost bahçemin gülüsün Sohbet başlar ama bitmez Dostlar gelirler ama gitmez Sohbet olanda huzur bitmez Faniyi unuttuk bakiye vurulduk Biz Muhammed'e (s.a.v.) aşık olduk Bir Uveys-el, bir Yunus olduk Fatih der camiiden ezanı duyduk İlk başta güzel bir abdest aldık Sonra da namazı eda yaptık Dostlar bir olsun bir mekanda Sohbet şarabı içilsin orada Melekler sizi dinlesin semada |
Dostlarım İçin
Siz ağlamayın dostlar Ben ağlarım sizin yerinizede Dağlara karşı haykırarak ağlayacağım Sırf sevenler için ağlayacağım Dostlarım için haykıracağım dağlara karşı İsyanımda haksız sevgiler olacak Haykıracağım sırf dostlarım için Ağlayacağım sadece gerçek sevgiler için Küfredeceğim bu zalim küreye İsyanımı anlatacağım bütün evrene Bırakın artık tüm sevenleri Sevgi denen şeyden siz haz almıyorsunuz Sevigiyi doyasıya yaşayanları rahat bırakın |
Dostluk
Her şeyin bir sonu var dostluğun asla Belki de göremezsin onları bir kez daha Hayat güzel olur gerçek dostlar ile bir arada Onun için ki bugünü bugün gibi yaşamalıyız. Anıları hatırlayacak kadar değerli kılarlar Ayrılık bile güzel olur bazen onlardan Kavuşacağımız günü düşünürüz ya o bakımdan Onun için ki bugünü bugün gibi yaşamalıyız. Aç kalırız bazen bir lokmaya muhtaç Sigarasız kalırız bir nefese dahi hasret Açlıkta güleriz, sigarasız kalınca sinirleniriz Onun için ki bugünü bugün gibi yaşamalıyız. (Katkıları için Eda Türe'ye teşekkürler) |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:36 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.