![]() |
Yuh Yuh
Uzaktan yakından yuh çekme bana Sana senin gibi baktım ise yuh Efendi görünüp bütün insana Hak'kın kullarını yıktım ise yuh Ben hoca değilim muska yazmadım Ben hacı değilim Arap gezmedim Kuvvetliyi sevip zayıf ezmedim Namussuza boyun büktüm ise yuh Ne demek efendim bey ve amele Fakir soymak yakışır mı kemale Rüşveti hak bilip her dakka hile Yapıp yapıp kafa çektim ise yuh Bu kadar milletin hakkın alanlar Onları kandırıp zevke dalanlar Diplomayla olmaz hakim olanlar Suçsuzun başına çöktüm ise yuh Mahzuni'yim benden başlar asalet Asiliğe paydos bey'e nihayet Şu insanlık derde girerse şayet O'na yar olmaktan bıktım ise yuh Yuh yuh soyanlara, soyup kaçıp doyanlara İnsana kıyanlara, yazık şu uyuyanlara |
Yürü Bre Osmanlı
Yürü bre Osmanlının ovası Dağlarına çadır kurulur bir gün Kolay mı dağıtmak yiğit yuvası Bunların hesabı sorulur bir gün Kapısı uşaklı beyler nic’oldu Yeyip de içtiğin köyler nic’oldu Omuzunda oklar yaylar nic’oldu Korkarım ki yaylar gerilir bir gün Ağlama Mahzuni yiğit ol n’olur Her akşamın sonu sabahla gelir Sanma ettiklerin yanına kalır Sana da bir çorap örülür bir gün |
Yürü Bre Osmanlı
Yürü bre Osmanlının ovası Dağlarına çadır kurulur bir gün Kolay mı dağıtmak yiğit yuvası Bunların hesabı sorulur bir gün Kapısı uşaklı beyler nic’oldu Yeyip de içtiğin köyler nic’oldu Omuzunda oklar yaylar nic’oldu Korkarım ki yaylar gerilir bir gün Ağlama Mahzuni yiğit ol n’olur Her akşamın sonu sabahla gelir Sanma ettiklerin yanına kalır Sana da bir çorap örülür bir gün |
Yürü Bre Yürü
Yürü bire yürü Mervanın dölü Alemi ardından güldür de kurtul Bir gün sorar sana Muhammet-Ali Adamsan kendini bildir de kurtul Başıma belalar getirmedin mi? Gizli gizli ömrüm bitirmedin mi? Köşkünü ben yaptım oturmadın mı? Bari sarayımda çıldır da kurtul Ben ayrı kalamam gül yüzlü dosttan Haraç aldın ağzımdaki nefesten Üzülerek yaptım bağ ile bostan Senin gibilere yoldur da kurtul Bir kara kargasın gezme bu bağda Rezil ettin beni senden ziyade Eğer hıncın inmediyse dünyada Mahzuni Şerif 'i öldür de kurtul |
Yürüdü
Gittim mahkemeye arzuhal için Bey dedi boynunu büktü yürüdü Bir küfür yedi ki oldu o biçim Şey dedi boynunu büktü yürüdü Çekti topukları kahveye vardı Çürük tabakadan bir tütün sardı Niceden sonraya garson çağırdı Çay dedi boynunu büktü yürüdü Babası yaslandı durdu duvara Çoban gidiyordu ulu davara Şöyle döndü baktı apartmanlara Vay dedi boynunu büktü yürüdü Gidemedi kaldı kendi yolunda Kimse yoktu baktı kendi halına Velhasıl birkaç beyin dölüne Bey dedi boynunu büktü yürüdü Mahzuni gerçeği bulmalı insan Savaşlar olmasın dökülmesin kan Eğitim kültürle uyansın her can Aydınlık başını dikti yürüdü |
İşte Gidiyorum Çesmi Siyahım
İşte gidiyorum çeşmi siyahım Aramızda dağlar sıralansa da Sermayem derdimdir servetim ahım Karardıkça bahtım karalansa da Haydi dolaşalım yüce dağlarda Dost beni bıraktı ah ile zarda Ölmek istiyorum viran bağlarda Ayağıma cennet sıralansa da Bağladım canımı zülfün teline Dost beni düşürdü elin diline Güldün Mahsuni'nin garip haline Mervanın elinde paralansa da |
Öldürecek Zam Fakiri
Bu ne biçim adelettir Öldürecek zam fakiri Açlık en büyük lanettir Öldürecek zam fakiri Dert mi yesin fakir hamal Aman paşam bu nasıl hal Boynunuzdan gitmez vebal Öldürecek zam fakiri Fakir kimden alsın murat Karnı açtır asık surat Senin karnın toktur kır at Öldürecek zam fakiri Zam zengine dokunmaz ki Zerrece içi yanmaz ki Böyle millet uyanmaz ki Öldürecek zam fakiri Kimi duldur kimi yetim Öyle büyüktür milletim Taraf tutuyorsam itim Öldürecek zam fakiri Mahzuni bu dertler derin Aferin bey'ler aferin Vay haline vay köylerin Öldürecek zam fakiri |
Şeriat
Anadolu İslamıyım çok şükür Cihat duran şeriata karşıyım Her güzel inancın şeriatı var Başlar vuran şeriata karşıyım Allah'ın elçisi sevmez kıt'ali Çünkü bunun çok büyüktür vebali Olur ya efendim insanlık hali Fazla soran şeriata karşıyım Kitaba inandım yalana değil Öfkem namaz kılana değil İtikadım canlar alana değil Kök koparan şeriata karşıyım Şeriat ilk kapı doğru gitmektir Şeriat hak ile yolu gütmektir Şeriat kötüyü ıslah etmektir Yoksa her an şeriata karşıyım Şeriatta olmaz farklı düşünce Düşünmek gerekir bilimce fence Geçmişten bugüne böyle mi geldik sence Bilime karşı çıkan şeriata karşıyım Mahzuni Mevla'yı koymaz dilinde Çağlayıp inledim aşkın selinde Bir kaç şeyhin, bir kaç şahın elinde Hüküm süren şeriata karşıyım |
Şeytan Yatar
Öyle bir sülb-i köpeğe çattırdı felek beni Hak bilir ki her tüyünde yirmi bin şeytan yatar Dev halimde kel kirpiye yutturdu felek beni Burnunda leş kokar itin bıyığı kaytan yatar Ayrılmaz mebusu milletin bir yudumcuk yal için Ovuşturur pis elini ar'ında duman yatar Pezevenklik şiarıdır para için pul için Avradı yatmasa yere kendisi gene yatar Böyle edepsiz çığırtkan elinde bir saz gezer Mızrabında fitne fücur, perdesinde kan yatar Bu doğarken kefereden ebe etmemiş nazar Nasıl olmuş bu köpekte suret-i insan yatar Bir bakarsın el göğsünde şah-ı merdanı anar Göğsündeki her pamağın altında milcan yatar Gözlerinin bebeğinde pisliğin mumu yanar Gönlünde hara yapılmış her çeşit hayvan yatar Böyle mülehhez şerefsiz bulunmaz her toplumda Yatağında ortağı var kendisi hep yan yatar Haysiyet neyine gerek, zikri fikri dumdumda Ayağı yerden kalkarken namusu kaygan yatar Derim ki ey Haydar'ı sevenler koymayın bu züppeyi Onun kılsız kafasında kaç çeşit mervan yatar Dost meclisi ahır değil sokmayın adam deyi Her tüyünde lanet kokar, sözünde lanet yatar Eskaza bir mezarlıktan geçse böyle namussuz Ağa ölüsüne kadın satmaya plan yapar Dua biçiminde hesap yapar geçer kaygusuz Dünyaya geç geldiğine pişman yatar Ey Mahzuni bu yezidden uzak tut yollarını Varmak istediğin yolda ol şah-ı merdan yatar Yeter ki can ile sev mevlanın kullarını Bir canını onlara ver, uğrunda bin can yatar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.