www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Hayat Dersleri (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=342)
-   -   Güzel Sözler... (https://www.cakal.net/showthread.php?t=93513)

KoJiRo 10-24-2007 12:26 AM

Sevmek, inanmak demektir.
Von Goethe

Üzüntü bugünün faresinin yarının peynirini yemesidir.
Lassy Eisenberg

Benim tüm ilgim gelecektedir, çünkü yaşamımın geri kalanını orada geçireceğim.
Charles F. Kettering

Güçlüğe hemen hemen her insan dayanabilir, fakat onun karakterini sınamak istiyorsanız, ona yetki verin.
Abraham Lincoln

Zaman herşeyi alıp götürür.
Ovid

Aynı nehirde iki kez yıkanamazsın, çünkü sonradan akan su ilk akan sudan farklıdır.
Heraclitus

Bilen konuşmaz, konuşan ise bilmez.
Lao-Tse

İnsanın kalbi çevresindeki kan kendi düşüncesidir.
Empedocles

Hiçbir şeyi kendisi kadar sevmeyen insan, sevdiği varlıkla, kendi kendisiyle başbaşa kalmaktan çok hiçbir şeyden korkmaz. Herşeyi kendi için arar, ama en çok kendinden kaçar. Kendini bulmak istemez. Çünkü kendini iyice görebildiği zaman, istediği gibi olmadığını anlar, içinde müthiş bir zavallılık, hiçbir zaman dolduramayacağı uçurumlar, boşluklar bulur.
Pascal

Düşünmeden vazgeçtiğimiz anda genellikle fırsatı da onunla birlikte kaçırmışızdır.
Publius Syrus

Telaşla oraya buraya koşarak işlerinin çok olduğunu gösteren adam, aslında çalışan adam sayılmaz.
Seneca

İnsan kendi hatalarını yalnız başkalarının gözleriyle görebilir.
Çin Atasözü

Birşeyi başarmak için ona kesin karar vermekten başka başarıya ulaştırıcı bir yol bilmiyorum.
William Feather

Hiç hata yapmayan insan genellikle hiçbir şey yapmaz.
E. J. Phelps

Dost, onunla birlikteyken gerçekten olduğun gibi görünebileceğin, ruhunun tüm gizliliklerini ona anlatabileceğin biridir. Onunla birlikteyken kendini korumana gerek yoktur.
Jean Jacques Rousseau

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.
J. Harris

En kolay şey insanın kendisini aldatmasıdır, çünkü bir insan genellikle istediği şeyin gerçek olduğuna inanır.
Demosthenes

Yaşamımızda işlediğimiz hataların çoğu, düşünmemiz gereken yerde hissetmekten, hissetmemiz gereken yerde düşünmekten ileri gelmektedir.
John Colbins

Susmak, dayanılması çok güç bir yanıttır.

Zaman büyük bir öğretmendir. Ne yazık ki tüm öğrencilerini öldürür.
Curt

Güzel olan sevgili değil, sevgili olan güzeldir.
Tolstoy

İnsanlar, yalnızca anladıkları konularda konuşsalardı, dünyadaki sessizlik dayanılmaz olurdu.
Max Lemer

Sık ve çok gülmek; zeki insanların saygısını ve çocukların sevgisini, şefkatini kazanmak; dürüst eleştirilerin takdirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine katlanabilmek; güzelliği takdir edebilmek, başkalarındaki "en iyiyi bulabilmek"; sağlıklı bir çocuk, bahçelik bir arazi ya da daha iyi duruma getirilmiş bir sosyal durum yoluyla bu dünyayı olduğundan biraz daha iyi bırakarak terk etmek; bir tek yaşamın bile sırf siz yaşadınız diye daha rahat soluk almış olduğunu bilmek. İşte "başarmış olmak" budur.
Ralph Waldo Emerson

Akıllı bir insan kazandığı paranın birazını, aldığı öğüdünse birçoğunu bir yana koyar.
Harry Carns

Yeni şeyler denemediğiniz sürece yeni şeyler öğrenemezsiniz.
H. Jackson Brown

Kişinin duyguları bildikleriyle ters orantılıdır. Ne kadar az bilirsen, o kadar çok kızarsın.
Bertrand Russell

Elmas yontulmadan, insan da yanılmadan mükemmelleşemez.

Kimi kişiler henüz benliklerini bulamadıklarını söylerler. Ama benlik insanın bulduğu değil, yarattığı birşeydir.
Thomas Szasz

Silginiz kaleminizden önce bitiyorsa yanlışınız çok demektir.
J. Jenkins

Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur: Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım etmez.
Pestalozzi

Dünya, tüm ileri hareketleri huzursuz kimselere borçludur. Nathaniel Hawthorn

Dünya baştan başa, aslı olmayan bir masaldan başka bir şey değildir.
Firdevsi

İnsan dünyada ancak dünyaya boş verdiği zaman mutlu olur.
Anatole France

Dünya dediğin araba gibi bir şey, kimi gelir, kimi gider. Giovanni Verga

Dünya, anlamsız bir düşten başka bir şey değilmiş meğer.
Alain

Hastalar için dünya yataklarının başucunda başlar, ayakucunda biter
H. de Balzac

Bütün dünya bir oyun sahnesidir. Kadın erkek bütün insanlar da yalnızca oyunculardır. Her birinin sahneye giriş ve çıkış zamanları vardır.
Shakespear

Bu dünya bir ağaca benzer, biz de bu ağaçta yarı ham, yarı olmuş meyveler gibiyiz.
Mevlana

Bu dünya kaçan tavşanla ardındaki tazınındır.
Scott Fitzgerald

İnsan dünyanın sorunlarını çözmek için değil ama sorunun nerede olduğunu aramak ve sonunda da kavranabilir alanın sınırında durabilmek için doğmuştur.
Goethe

Hepimiz için bir dünya vardır. İyilikle kötülük, günahla suçsuzluk bu dünyanın içinde elele yürürler.
Oscar Wilde

Herkes dünyanın düzene girmesini ister. Fakat çabayı komşusundan bekler.
A. Tardieu

Dünya terzi dükkanı gibidir, ölçüyü veren gider.
Vachel Lindsay

Dünya değirmen taşına benzer, her saat nice kalpler öğütür.
Sadi

Bu dünyada tortusuz şarap olmadığı gibi, üzüntüsüz neşe de yoktur. Gül için dikene razı olur musunuz, yoksa dikeni de gülü de red mi edersiniz?
de Salles

Neşe uykuya benzer, eğer kendiliğinden gelmezse zorla getirilmesi yorucu olur.
Montaigne

Kendinizi adayabileceğiniz bir iş, yüksek bir maaştan daha ödüllendiricidir.
Richard Mattessich

Bugünden başlayarak, rastladığın herkese sanki gece yarısına dek öleceklermiş gibi davran. Onlara gösterebildiğin kadar iyilik, anlayış ve özen göster. Ve bunu herhangi bir ödüllendirilme düşüncesi olmadan yap. Yaşamın dönüşü olmayacak bir biçimde değişecektir.
Og Mandino

KoJiRo 10-24-2007 12:27 AM

♥ Eğer gökyüzü bir parça kağıt, deniz bir şişe mürekkep olsaydı yine de sana olan duygularımı yazmaya yetmezdi. Seni o kadar çok seviyorum ki...

♥ Ben asla ağlamam deyip her gece yatağa yattığında aklına o gelip gözünden iki damla yaş süzülüyorsa eğer utançla işte o zaman aşıksın demektir..

♥ Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan, yalnız söylenen sözü duyabiliyorsan, Ne görebiliyorsun Ne de duyabiliyorsun...

♥ Sana bahçeden gül değil güneşten atom koparıp getirmek istiyorum ama kalbim gibi ellerin de yanar diye korkuyorum.

♥ Aşk kaçmaktan çok kovalamak, görmekten çok özlemek, gitmekten çok beklemek, dokunmaktan çok düşünmektir.Ve aşk öyledirki nerde imkansız varsa onu seçer.

♥ Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar. Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar. Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık. Kargalar Sürüyle Kartallar Yalnız Uçar.

♥ Gençliğine güvenip erken derken belki elveda bile diyemezsin giderken.

♥ Gözlerin gözlerimde, ellerin ellerimde, aşkın içimde ve ruhun bedenimde olduğu sürece seni çok sevmeye devam edeceğim...

♥ Benim Kalbimi Kırmak Suya Yazı Yazmak Kadar, Gönlümü Almak İse Güneşe Dokunmak Kadar Zordur. Sen Suya Yazı Yazmayı Başardın, Şimdi Güneşin Batmasını Bekle.

♥ Allahım beni öyle bir sonbahar ayazı öldür ki , sevdiğim mezarıma koyacak tek bir gül bile bulamazsın...

♥ Bana öyle bir mektup yaz ki sevgilim açar açmaz duyayım kokunu. Sevda essin başak saçlarında, sesin yüzümü rüzgarla bulsun... Bana öyle bir mektup yaz ki sevgilim, gelsin beni en koyu zulamda bulsun ve öyle bir mektup yaz ki sevgilim varsın ölümüm olsun.

♥ Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
♥ Özgürlük düşlerde değil ,kendi kendimize yükselttiğimiz çitlerin ardındadır

♥ Uzaklıklar Küçük Sevgileri Yok Eder, Büyükleri Yüceltir. Tıpkı Rüzgarın Mumu Söndürüp Ateşi Yükselttiği Gibi.

Güzel gören güzel düşünür...
Güzel düşünen hayatından lezzet alır...

-Bediüzzaman Said Nursi-

acıyı yasamayanlar askıda olumude anlamas,,,

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer...Sular çekilince de karıncalar balıkları yer...Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir...Çünkü kimin kimi yiyeceğine... 'suyun akışı' karar verir!

"Sevgi ile yüklü dostlar isterler ki, aralarında yardım istemekten çok yardım etmeye hazır olsunlar. Böylece yaşamlarına onur kazandırırlar.”

“Yaradılışımız değişmeyeceği için gerçek dostluk ölümsüz olur. İnanıyorum ki dostluğun kökeni budur.”

"Dostluklar, çıkar kaygısı ile kurulmaz. Başkalarını minnet altına sokmak için iyilik sever ve eli açık olunmaz. Bu nedenle de dostluk, bir ödül almak kaygısı ile değil, bütün kazancı o sevgide olduğu için aranmalıdır.”

KoJiRo 10-24-2007 12:28 AM

“Dostluk insana erdem kazandırır. Bir başka deyim ile; erdem, dostluğun oluşmasının yardımcısıdır. Erdem, tek yaşayan insan için değil, toplum halinde yaşayan insanlar içindir. Erdemliliğimizin varlığı, ancak birlikte olduklarınızın kabulü ile gerçeklik kazanır."

“Dostluk ancak iyi ve erdemli insanlar arasında gerçekleşebilir. Yani, aralarında uyum olan insanların birlikteliklerinden dostluk doğar. Bu nedenledir ki birliktelikler dostlukla devam eder. Erdemli kişilerin birliktelikleri, süreklilik kazanır.”

“Aptallar ve içinde sevgi duymayanlar dostluk kuramazlar. Çünkü dostluk birliktelikle sürer, sevgi ile yeşerir, emekle meyve verir.”

“Aptallar ve içinde sevgi duymayanlar dostluk kuramazlar. Çünkü dostluk birliktelikle sürer, sevgi ile yeşerir, emekle meyve verir.”

“İnsan yalnız yaşamak için yaratılmamıştır. Doğa madem ki birlikteliği önermiş, dolayısıyla uyuşmayı ve bunu geliştirip dost olmayı da önermiş oluyor.”

KoJiRo 10-24-2007 12:29 AM

Boş Cigara Sarıp Kafa yapanlar Suratına Boyaıp Güzelim Diye Geçinenler Klavırım Tikky`im Diyenler Baba Parası Yiyenler UZAK DURUN

DOSTLUKLARA MESKEN ßU YUREK ASKLARA DEGIL SEVGILININ GOZLERINE DEGIL DOSTUN SOZLERINE, SELAMIN'A MERHABASINA MUHTAC BU YUREK MERHABA EY DOST BU GECE DE YUREKTESIN...

kır kalbimi gönlün olsun al herşeyi gözün doysun şimdi başka kollardayım bu da sana kapak olsun

DOSTUM OL AGLARKEN YABANCI OMUZ ARAMAYAYIM DOSTUM OL KALBEN TUT SEVGI SUN GOZLERINLE VE NE OLURSAN OL DOSTUM OL ISTER YANIM DA ISTER UZAKTA ISTER GULUSUM DE ISTER GOZ YASIM DA BIR SES CIGLIGIM OL ODAMA DOL AMA BENIM DOSTUM OL

KoJiRo 10-24-2007 12:30 AM

Hayatta canın ne yapmak istiyorsa o an yap! hayat ertelemeye gelmiyor, sonra zamanın kalmayabilir (arkana bakıp keşke demek istemiyorsan tabi!)

"Aşk, kapıyı ne zaman çalacağı belli olmayan konuk gibidir!

Beklenmedik bir anda, bazen usulca, bazen deli dolu çalınır kapınız...

Evde iseniz ve yüreğiniz, ruhunuz hazır ise açın kapıyı sonuna dek;

İçeriye girmesine izin verin!

Gökkuşağının tüm renkleri dolacak odanıza..."

Değer vermek kendinizle başlar.

Kendine değer vermeyenin çevresine değer vermesi imkansızdır.

O yüzden kendinizle başlayın şahaserlere.

Siz hayattan keyif aldıkça, hayatta farklılaşır.

Ancak, kendinizi severseniz etrafınızdakileri sevmeye başlarsınız.

Bir kitaptan...

"...bir kadını ağlatırken çok dikkat edin,

çünkü Allah gözyaşlarını sayar!..."

Kadın erkeğin kaburgasından yaratıldı,

ayaklarından yaratılmadı, öyle olsaydı ezilirdi;

Üstün olmasın diye başından da yaratılmadı.

Ama göğsünden yaratıldı, eşit olsun diye;......

kolun biraz altından korunsun diye....

kalp hizasından SEVİLSİN diye...

İnsan yüreği, kaç yaşında olursa olsun ancak ona açılan yüreğe karşılık verir.
Maria Edgeworth

İnsan çocukluğunu anımsayınca antik çağlarda yaşanmış gibi geliyor
Kathlen Fraser

En iyi dostlarımdan kimileri çocuklardır. Aslında tüm iyi dost-larım çocuklar...
J. D. Salinger

Kendinize gülebildiğiniz ilk gün büyümeye başlarsınız.
Ethel Barrymore

Sen benim için, güzel dostum, asla yaşlı olamazsın. Çünkü seni ilk gördüğümde güzelliğin neyse şimdi de öyle görünüyor.
Shakespear

İnsanların büyük çoğunluğu tüm mutluluklarını bir başka insanın eline bilerek koymaya çalışır. Bu tür mutluluk arayışı insanın olgun olmadığını gösterir. Olgun insan mutluluğunun temelinin kendi içinde olduğunu bilir.
Quentin Crisp

Yeteri kadar nedeniniz varsa herşeyi yapabilirsiniz.
Jim Rohn

KoJiRo 10-24-2007 12:31 AM

Herşey aynı nefesten alır: Hayvanlar, insanlar, ağaçlar... Hayvanlar olmazsa insanlar ne yapar? Tüm hayvanlar gitse insanların ruhu büyük bir yalnızlığa boğulur; insanlar yalnızlıktan ölür.
Kızılderili Reisi Seattle

Doğuştan sahip olduklarınızla yaşamayı öğrenmek bir süreç, bir katılım, yani yaşamınızın yoğrulmasıdır.
Diane Wakoski

İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez.
Harriet Tubman

Ne zaman yaşamını anlamsız, yüzeysel ve sıkıcı bulmaya başlarsan, şu dünya üzerinde kaç günün olduğunu düşün ve bu bilinçle davranışlarını gözden geçirerek yönlendir.
Don Juan Matu

Güvenilmek sevilmekden iyidir.
George Macdonald

Kıskançlıkda gururun payı aşktan fazladır.
La Rochefoucauld

Kitaplar kaybolmuş kafaların anıtlarıdır.
Sir William Davenant

Mumların parası pastadan fazla tutmaya başladığı zaman yaşlandığınızı anlarsınız.
Bob Hobe

Suskunluğu gevezeden ,hoşgörüyü hoşgörüsüzden ,kibarlığı kabadan öğrendim ;garibtirki ,öğretmenlerime karşı hala nankörüm.
Halil Cibran

Zorlukları karşılamanın iki yolu vardır; ya zorlukları değiştirirsiniz ya da zorlukları çözmek için kendinizi.
Phyllis Bottome

Yaşamda asla geriye bakmamayı ve pişmanlık duymamayı bir kural olarak benimseyin. Her gün, her saat bilinmezlikler içinde yaşıyoruz.
Mary McCarthy

Kendinizi bağışlamazsanız başkalarını nasıl bağışlarsınız?
Dolores Huerta

Uçmak dürtüsünü duyumsayan bir kişi, sürünmeye asla razı olamaz.
Helen Keller

Önemli olan elinizdekilerle ne yapabildiğinizdir.
Shirley Lord

Umarım yaşamımın sonunda, Tanrı'nın huzuruna tüm yeteneklerimi tüketmiş bir durumda çıkarım ve ona “Bana verdiğin herşeyi kullandım” diyebilirim..
Erma Bombeck

Kendiniz hakkında doğruyu söylemezseniz başkaları hakkında da doğruyu söyleyemezsiniz
Virginia Wolf

Yaşamda ne istiyorsanız, başka insanlar da isteyecektir. Sizin de onun üzerinde eşit hakka sahip olduğunuz fikrini, kabul edecek denli kendinize inanın.
Diana Sawyer

Kendimizle arkadaşlık çok önemlidir. Onsuz, dünyada başka hiç kimseyle arkadaş olamayız.
Eleanor Roosevelt

İsterseniz yanlış düşünün, ama her durumda kendi kafanızla düşünün.
Doris Lessing

Mutluluğu kendimizde bulmak zor, başka bir yerde ise olanaksızdır.
Agnes Repplier

Sevmek, inanmak demektir.
Von Goethe

Üzüntü bugünün faresinin yarının peynirini yemesidir.
Lassy Eisenberg

Benim tüm ilgim gelecektedir, çünkü yaşamımın geri kalanını orada geçireceğim.
Charles F. Kettering

Güçlüğe hemen hemen her insan dayanabilir, fakat onun karakterini sınamak istiyorsanız, ona yetki verin.
Abraham Lincoln

Zaman herşeyi alıp götürür.
Ovid

Aynı nehirde iki kez yıkanamazsın, çünkü sonradan akan su ilk akan sudan farklıdır.
Heraclitus

Bilen konuşmaz, konuşan ise bilmez.
Lao-Tse

İnsanın kalbi çevresindeki kan kendi düşüncesidir.
Empedocles

Hiçbir şeyi kendisi kadar sevmeyen insan, sevdiği varlıkla, kendi kendisiyle başbaşa kalmaktan çok hiçbir şeyden korkmaz. Herşeyi kendi için arar, ama en çok kendinden kaçar. Kendini bulmak istemez. Çünkü kendini iyice görebildiği zaman, istediği gibi olmadığını anlar, içinde müthiş bir zavallılık, hiçbir zaman dolduramayacağı uçurumlar, boşluklar bulur.
Pascal

Düşünmeden vazgeçtiğimiz anda genellikle fırsatı da onunla birlikte kaçırmışızdır.
Publius Syrus

Telaşla oraya buraya koşarak işlerinin çok olduğunu gösteren adam, aslında çalışan adam sayılmaz.
Seneca

İnsan kendi hatalarını yalnız başkalarının gözleriyle görebilir.
Çin Atasözü

Birşeyi başarmak için ona kesin karar vermekten başka başarıya ulaştırıcı bir yol bilmiyorum.
William Feather

Hiç hata yapmayan insan genellikle hiçbir şey yapmaz.
E. J. Phelps

Dost, onunla birlikteyken gerçekten olduğun gibi görünebileceğin, ruhunun tüm gizliliklerini ona anlatabileceğin biridir. Onunla birlikteyken kendini korumana gerek yoktur.
Jean Jacques Rousseau

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.
J. Harris

En kolay şey insanın kendisini aldatmasıdır, çünkü bir insan genellikle istediği şeyin gerçek olduğuna inanır.
Demosthenes

Yaşamımızda işlediğimiz hataların çoğu, düşünmemiz gereken yerde hissetmekten, hissetmemiz gereken yerde düşünmekten ileri gelmektedir.
John Colbins

Susmak, dayanılması çok güç bir yanıttır.

Zaman büyük bir öğretmendir. Ne yazık ki tüm öğrencilerini öldürür.
Curt

Güzel olan sevgili değil, sevgili olan güzeldir.
Tolstoy

İnsanlar, yalnızca anladıkları konularda konuşsalardı, dünyadaki sessizlik dayanılmaz olurdu.
Max Lemer

Sık ve çok gülmek; zeki insanların saygısını ve çocukların sevgisini, şefkatini kazanmak; dürüst eleştirilerin takdirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine katlanabilmek; güzelliği takdir edebilmek, başkalarındaki "en iyiyi bulabilmek"; sağlıklı bir çocuk, bahçelik bir arazi ya da daha iyi duruma getirilmiş bir sosyal durum yoluyla bu dünyayı olduğundan biraz daha iyi bırakarak terk etmek; bir tek yaşamın bile sırf siz yaşadınız diye daha rahat soluk almış olduğunu bilmek. İşte "başarmış olmak" budur.
Ralph Waldo Emerson

Akıllı bir insan kazandığı paranın birazını, aldığı öğüdünse birçoğunu bir yana koyar.
Harry Carns

Yeni şeyler denemediğiniz sürece yeni şeyler öğrenemezsiniz.
H. Jackson Brown

Kişinin duyguları bildikleriyle ters orantılıdır. Ne kadar az bilirsen, o kadar çok kızarsın.
Bertrand Russell

Elmas yontulmadan, insan da yanılmadan mükemmelleşemez.

Kimi kişiler henüz benliklerini bulamadıklarını söylerler. Ama benlik insanın bulduğu değil, yarattığı birşeydir.
Thomas Szasz

Silginiz kaleminizden önce bitiyorsa yanlışınız çok demektir.
J. Jenkins

Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur: Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım etmez.
Pestalozzi

Dünya, tüm ileri hareketleri huzursuz kimselere borçludur. Nathaniel Hawthorn

Dünya baştan başa, aslı olmayan bir masaldan başka bir şey değildir.
Firdevsi

KoJiRo 10-24-2007 12:32 AM

İnsan dünyada ancak dünyaya boş verdiği zaman mutlu olur.
Anatole France

Dünya dediğin araba gibi bir şey, kimi gelir, kimi gider. Giovanni Verga

Dünya, anlamsız bir düşten başka bir şey değilmiş meğer.
Alain

Hastalar için dünya yataklarının başucunda başlar, ayakucunda biter
H. de Balzac

Bütün dünya bir oyun sahnesidir. Kadın erkek bütün insanlar da yalnızca oyunculardır. Her birinin sahneye giriş ve çıkış zamanları vardır.
Shakespear

Bu dünya bir ağaca benzer, biz de bu ağaçta yarı ham, yarı olmuş meyveler gibiyiz.
Mevlana

Bu dünya kaçan tavşanla ardındaki tazınındır.
Scott Fitzgerald

İnsan dünyanın sorunlarını çözmek için değil ama sorunun nerede olduğunu aramak ve sonunda da kavranabilir alanın sınırında durabilmek için doğmuştur.
Goethe

Hepimiz için bir dünya vardır. İyilikle kötülük, günahla suçsuzluk bu dünyanın içinde elele yürürler.
Oscar Wilde

Herkes dünyanın düzene girmesini ister. Fakat çabayı komşusundan bekler.
A. Tardieu

Dünya terzi dükkanı gibidir, ölçüyü veren gider.
Vachel Lindsay

Dünya değirmen taşına benzer, her saat nice kalpler öğütür.
Sadi

Bu dünyada tortusuz şarap olmadığı gibi, üzüntüsüz neşe de yoktur. Gül için dikene razı olur musunuz, yoksa dikeni de gülü de red mi edersiniz?
de Salles

Neşe uykuya benzer, eğer kendiliğinden gelmezse zorla getirilmesi yorucu olur.
Montaigne

Kendinizi adayabileceğiniz bir iş, yüksek bir maaştan daha ödüllendiricidir.
Richard Mattessich

Bugünden başlayarak, rastladığın herkese sanki gece yarısına dek öleceklermiş gibi davran. Onlara gösterebildiğin kadar iyilik, anlayış ve özen göster. Ve bunu herhangi bir ödüllendirilme düşüncesi olmadan yap. Yaşamın dönüşü olmayacak bir biçimde değişecektir.
Og Mandino

"Bazen dudaklarin bitiremedigi cümleleri gözler tamamlar" A. Hikmet Müftüoglu

"Sevgi ruhun güzelligidir." Augustinus

"Sevmek aci cekmektir, sevmemek ölmektir" Aristo

"Sevmeye ba$layinca, eskisinden bamba$ka bir insan oldugumuzu anlariz. Pascal

"Sevgi, bizi zamanin yikimindan koruyan yikilmaz bir kalemdir." Constance Foster

"Sevdigini elde edemezsen, elde ettigini sevmeye cali$." Corneille

"Sevgi, cicek acmayan yere ugramaz." Eflatun

"Iyi ya da kötünün ne oldugunu fark edemeyen insan, nasil sevebilir?" Epictetos

"Cabuk sevenin unutmasi da cabuk olur." Goethe

"Sevilen kusurlarini ho$ görmeyen, sevmiyor demektir." Goethe

"Sevdigi kadin ve sevdigi i$i bulan erkek, yeryüzünde cenneti bulmu$ demektir." Helen Rowland

"Bilen sever." Leonardo da Vinci

"Insan sevmeye basladi mi, yasamaya da baslar." Madame de Scudery

"insanlari sevmeyi ögrenmek, gercek bir mutluluktur." Platen Hallermund

"Bir adam, ne kadar cok $eyden utanirsa, o kadar saygidegerdir." Bernard Shaw

"Utanc duymamak kadar, utanc verici bir sey yoktur." Saint Augustus

"Utanci giden kimsenin kalbi ölür." Hz. Ali (r.a.)

# Köpeklerin dudaklari degdi diye deniz kirlenmez----Mevlana
# Bir kimsenin sesindeki, gözlerindeki ve davranislarindaki mana, kullandigi sözlerindekinden az degildir. ?
# Gözler yasarmadikca gönülde gokkusagi olmaz. ?
# Yüzü isiga yönelmis insan kaç yasinda olursa olsun, gençtir. ?
# Dürüstlük en iyi siyasettir.-----Japon Atasözü
# Hepimiz ölümün nisanlisiyiz.---Cenap Sahabettin
# Gök aglamayinca yer gülmez. ?
# Akan suda nasil tortu bulunabilir.
# Gönül bugday tenesine benziyor, Bizse degirmene
Degirmen nerden bilecek Bu dönüsün hikmeti ne
# Gülünecek seyleri ciddiye alanlar, ciddi meselelerde gülünecek hale gelirler.
# Ümit ,benim ruhumun vazgeçilmez ihtiyaçlarindandir. Z.GÖKALP
# Sevmeyi bilmeyen, ölmeyi de bilmez----Atasözü
# Bütün büyük yanlislarin altinda gurur yatar.
# Ün rüzgara benzer, her zaman ayni yöne esmez.
# Denizi sev, ama kiyida dur.....George Herbert
# Insanlarin en büyük dostu, zorluklardir ; çünki insanlari karsilastiklari zorluklarkuvvetlandirir.
# Öfke, aptallari akilli yapar; ama yoksul birakir...Lord Baco
# Unutmaki sairleri haykirmayan bir millet;
Sevenleri toprak olmus öksüz çocuk gibidir. M.emin Yurdakul
# Düsman karinca ise sen fil san....Atasözü
# Önce kendi gidecegin yolu ögren, sonra ögretmeye kalk---Buda
# Düsene gülen ciyandan çok bulunur.....N.Kemal
# Kelimelerin ücünü anlamadan, insanlarin gücünü anlayamazsiniz....Konfüçyüs
# Baska dile ymaz annenin sesi,
# Her sözün rarsan vardir Türkçesi....Z.Gökalp
# En büyükyalanci kimdir?......En çok kendinden bahseden...Fotonel
# “Yalniz duyan yasar” sözü derlerki dogrudur;
“Yalniz duyan çeker”derim en dogru söz budur.....Y.Kemal
# Yazi yazmayi ögrenmek, herseyden önce düsünmeyi ögrenmektir...Amie Suche
# Kabul edilen bir yanlislik kazanilmis bir zaferdir.....Gascoigne

# Herkes benim düsünceme katilirsa, yanlis olmaktan korkarim....Oscar Wilde
# Ancak yaratma, buluslarin yeserdigi yerlerdir. Gerçek buluslar, düsüncelerin, yada duygularin tutusmasindan dogar..... Max Jacob
# Yükselen her ruh dünyayi yükseltir.....?
# Okumasini biliyorsan, her insanin bir kitap oldugunu göreceksin....Channing
# Ani yazmak, ölümün elinden bir sey kurtarmaktir.....Andre Gide
# Dag ne kadar yüce olsa, yol onun üstünden asar....Atasözü
# Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.....Atasözü
# Dostun attigi tas bas yarmaz......Atasözü
# Fazilete giden kapiyi açmak güçtür.....Çin atasözü
# Ulu sözü dinleyen yüce daglar asmis.....Atasözü
#Baskalari ile ilgilenirsen iki ay içinde birçok dostlar kazanabilirsin; baskalarinin seninle ilgilenmesini beklersen, iki yilda bile tek dost kazanamazsin......Dale Karnegie
# Ben bilemedigimi bildigim için diger insanlardan akilliyim....Sokrates
# Gülmek bir günestir, insanin yüzünden hüzün ve keder kisini defeder...V.Hugo
# Nezaket hiçten gelir ; fakat herseyi satin alir.....Victor Pauchet
#Aksama karsi gitme, tan’a karsi yatma........Atasözü
# Bir tasla duvar yapilmaz........Atasözü
# Muhabbet ve merhamet insanligin ; hiddet ve sehvet de hayvanlarin sifatlaridir........Mevlana
# Cahil olanlarin merhameti ve lütfu azdir..........Mevlana
# Bu kitabin kaç dakikada okundugunu birak..... kaç senede yazildigini düsün !......
# Vazoyla saksinin farkini sen söyleme.....Çiçeklerden sor !....A.Nihat Asya
# Meyvesi çamura düsüyor diye agaca lanet edilmez....Hölderon
# Kuslar gibi uçmasini, baliklar gibi yüzmesini ögrendik ; ancak bu arada çok basit bir sanati unuttuk : Kardes olarak yasamayi....M.Luter KING
# Her kanat denizi asamaz.....Mevlana
# Içteki kiri su degil, ancak gözyasi temizler.....Mevlana
# En büyük felaket günahlarin agirligi altinda ezilerek ümitsizlige düsmektir.....?
# Silgi kullanmadan resim çizme sanatina, hayat diyoruz....J.Caristian
# Sevilmeyen yol kalabalikta bile issizdir...Tagore
# Insanlarin yaptigi sahte paralar kadar, paralarin yaptigi sahte insanlarda vardir......S.Harris
# Bataklikta bogulanin ne yuttugunu arastirmaya gerek yok....?
# Kabukta dolasan böcek, meyvenin tadini alamaz...?
# Tasi delen suyun kuvveti degil, damlalarin sürekliligidir...Atasözü
# Kötü adin çirkinligi harften, deniz suyunun aciligi kap’tan degildir...Mevlana
# Üç sabah erken kalkan bir gün kazanir....Atasözü
# Asagida olan düsmekten korkmaz....Buryan
# Günesi gözden kaçirdim diye aglarsan, yildizlarida göremezsin...Togore
# Yolunu bildikten sonra, önün çöl olmus ne çikar....?
# Kundak, bir gün öleceklerin sarildigi kefen; kefen, bir gün dogacaklarin sarildigi kundaktir......?
# Hayata yeniden baslasaydim , saniyelerin nabzini tutardim...Dostoyeviski
# Körler çarsisinda ayna satma , sagirlar çarsisinda gazel atma....Mevlana
# Kibir, bele baglanmis tas gibidir. Onunla ne yüzülür ne de uçulur....H.Bayram Veli
# Kanatlari altinla kapli kus uçamaz.....Tagore
# Iyilik yapmayi bilmiyorsan, hiç olmazsa kötülük yapma...H.Dehlevi
# Alkis isteyen isliga da katlanir......?
# Bi el tut ki, o da seni tutsun......?
# Tuzaga saçtigin taneler cömertlik sayilmaz ki.....Mevlana
# Tilki kümesi iyi taniyor diye bekci yapilir mi ?............?
# Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür......Hz. Muhammed
# Benim Mesleğim,sanatım YAŞAMAKTIR . !
# Kendini Olduğundan az göstermek alçak gönüllülük değil , Budalalıktır ;
Kendine değerinden az paha biçmek korkaklık,pısırıklıktır.
# Hiç bir iyilik sahtelikle bir arada gitmez,doğru hiçbir zaman yanlısa yer vermez.
# Felsefenin amacı erdemdir.
# İnsan DÜŞÜNCE ile görür ve duyar.
# Ancak Küçük ruhlar işlerin altında ezilir,Onlardan sıyrılmayı bir yerde durup yeniden baslamayı bilmezler.
# İnsanların Kulağına gitmesi koşuluyla iyilik eden kimse kendisinden fazla yarar sağlanabilecek
Bir İnsan Değildir !...
# Aşk arzulanan bir varlıkta bulacağımız tada susamaktan başka birşey değildir !..
# Uyku ruhun kötü güçlerini sarıp yok eder !.
# İnsanın doğumunu görmekten herkez kaçar,Ama ölümünü görmeye hep koşa koşa gideriz ! . . .

» Merhaba hüzün adası.. Ben duygu gemisi... Gecenin kat-ranlığında yanaştım limanına... Yüküm mutluluk... Kulak ver bak ne diyor gemide ki ses:öZLEDiM SENi.... BiRiCiĞiM...
» Yüreğim umulmayan yaralarla baş edemezken bir tatlı aşk gülüşü özledi gözlerim ve sen hangi alemde hangi düşlerde isen gel çünkü gülüşünü "Ç0K ÖZLEDiM"

» Sesine mevsimlerin eğildiği, gözlerine baharın ağladığı, ağlar gibi gülmeni, dokunuşlar gülecek gibi duran yüzünü ÖZLEDiM...

» Ansızın bir duygu körüklenirse yüreğinde, aklına takılırsa uzaklar ve bir de kulakların çınlarsa amansız, bil ki! bir yerlerde özlenmişsindir...

» Usandım yeşermemiş umutsuz bahçeyi beklemekten, usandım, tarla kuşunun sesinden usandım bu yürekten kendimden usandım durup durup SENi öZLEMEKTEN :-((

» Hasretim rengine siyah mı desem ağarmak bilmiyor sonsuz ******* ya gülerdim ya ölürdüm görsem ömrümden uzansa sensiz *******....

» Kaybetme korkusu taa içimdeyken, bekle diyorsun,döneceğim bir gün. Beden beklemesine bekliyor ama yürek kan ağlıyor sensiz geçen hergün...

» Akşamın matem rengine büründüğü saatte gökyüzündeki kandiller tek, tek yanmaya başladığında içimde sessiz bir çığlık... Özlemeyi özledim. Özlemeye değer ne kaldıysa...

» Yalnızlık *******in, Ümit bekleyenlerin, Hayal çaresizlerin, Yağmur sokakların, Tebessüm dudakların, Sen ise yalnız benimsin birtanem...

» Bir KaranLIK geLiyor yokLuğunun ardından. Ne zaman güne$ batsa bu son gecem diyorum. Vazgeç yaLan dünyanın köhne saLtanatından. Yeti$ir bunca keder bunca eLem diyorum. Bu ne bitmez ayrıLık, bu ne bitmez özLem diyorum

» Neden bu kadar zor seni sevmek ve bulamamak dokunmak istedikçe uzaklaşmak düşündükçe unutmak neden bu kadar zor seni sevdiğim halde söyleyememek hep birşeyler gizlemek sana sahip olacağım yerde seni kaybetmek...

» Yalnızlık ne mavi derinlikleri olan denizlerde nede sıcak çöllerde olmaktır, yanlızlık bu şehirde seni arayıpta bulamamaktır...

» Bir anımsın okuyupta bitiremediğim, bir özlemsin yalvarıpta hükmedemediğim, bir sen sensin merhaba deyipte elveda diyemediğim, bir tek bildiğim var sensiz ben hiiiçiiimmm..

» Eğer canın sıkılıyorsa gece her zamankinden karanlık gözüküyorsa gökyüzüne bak ve sabahı düşün inan sabahı bekleyen tek sen olmayacaksın.

» Hasretin öldürdü beni ! Şimdi ******* çaresiz, ******* sensiz, Bir öpüşten daha sıcak şimdi yağmur damlası, Gelip konar dudaklarıma sessiz. Söylemişmiydim hasretin öldürdü beni hiç sebepsiz.

» Elimde denizden çaldığım bir midye var. denize o kadar uzak ki senle ben gibi ama aramızda bir fark var o denize sen bana aitsin.

» Simdi saat sensizligin ertesi,Yildiz dogmus Gökyüzü ayaydin,avutulmus cocuklar coktan uyudu.Bir ben kaldim tenhasinda gecenin,bir avutulmamis BEN...

» Giderim ben umutsuzca yelkensiz gemi misali hasretin vurur beni vefasız bir hançer gibi sanmaki korkarım ben ölümden.. acı ayrılıktan korkarım sensizlik ne demektir bilemezsinki ayrılıktan acı ölümden gerçek...

KoJiRo 10-24-2007 12:33 AM

» Bak yine soldu güneş yine akşam oluyor ömrümün kadehine sensiz birgün doluyor sen yoksun diye inan dertligim kederliğim gelmezsen kahrolurum yıkılırım sevgilim seni çok seviyorum

» Sen sigara dumanın altında yana yana en sonunda kül oldun, sen kibritin hiç yanmayan ucudan birinin hayatından geçmiş oldun !!!

» Ölmek dünyada unutulup gitmekmiş, ölmek bir kefen giymekmiş, ölmek o soğuk o korkunç ve o kara toprağa girmekmiş... yok be aşkım asıl ölmek "sensizlikmiş"

» Bir umuttu yanlızlık birşeyleri paylaşamamaktı belki,gözler dalıp giderken, yaralı bir serçeye ağlayan bir buluttu belkide,belki belkilerle dolu bir hayattı bu....

» Ben Sensizdim..! akşamın yaklaştığı saatlerde. kahrolursun görme ağladığımı. Başlayan düşü şafakla birlikte dağıtır ansızın her gün batımı..

» Vaktinden önce çiçek açmaz rüzgara kelepçe vurulmaz. Bende sen bitmedikçe veya bende ben ölmedikçe sana olan bu sevgim bitmez.

» Her deniz bir martı,her rüya bir uyku,her nota bir şarkı,her mezar bir ölü,her ağaç bir kök bulurda ben başka bir sen bulamam

» Her gün sevda cekipte gülünmuyor degil mi? Bir güzelden baskası sevilmiyor degil mi? Hani bensiz olurdun, olunmuyor değil mi

» Acının umutları yok ettiği anda, umutları yeşertecek bir sevgiye ihtiyaç duyarsan ben hep o bildigin adresteyim

» Gül filizlendigi günden itibaren güneşe aşıktır. Her ne kadar güneş her gece ayın görkemine kapılıp gülü bıraksa da, gül yıldızlara kanıp güneşi unutmaz

» Sesini duysamda heran yüzünü görmek değil özlediğimi bil heran.Hiçbir şey yüzünü görmek gibi değil

» Yine akşam oluyor, yine kalbim yanıyor, sensiz bahar gelmiyor, Sevgilim sen olmayınca bahçemde güller açmıyor.

» Güller anlatsın sana olan sevgimi. Güller anlatsın yalnızlığımı, çaresizliğimi,yavaş yavaş eriyen yüreğimi güller anlatsın.Ben anlatamadım güller anlatsın.

» Buruk hasret dolu *******i öldüreceğim bir gün,bu ayrılık şarkılarını kurşuna düzeceğim.Seni benden ayrıdığı için kaderimi mahkemeye vereceğim

» Seni sordum sokak lambalarına; bekleme boşa gelmez dediler.Boynumu büküpte baktım onlara, halime bakıp zavallı dediler.

» Bir eski dost gibi hatırla beni.Bir selam ver yeter.Unutmuş olsanda eski günleri.Adımı arasıra an yeter.

» An gelir insan gülerken ağlarmış. Gözyaşları sel olup kalbine akarmış. Kahkaha bir maske derler bilrimisin? İnsan sevdiğinden ayrılınca bu maskeyi takarmış.

» Önceleri hasreti hiç tatmadım .Yarimden hiç ayrı kalmadım biter diye takvimlere baktım.Zor geldi ayrılık alışamadım.

» Hep kalanlara gidenleri kattım.Bir gün yerine geçemediler.O kalanlara gidenleri kattım yine bir tane sen edemediler.

» Bir ömür boyu seninleyim desende istemem artık.Çünkü sen rüzgarın çoşturduğu bir toz bulutusun.Bugün bana esersin yarın ellere...

» Aşkımız su üzerine yazılan bir masaldı, göz kırpımı kısalığında kelebeğin ömrü uzunluğundaydı. Kalbimizde bir ömür boyu çekeceğimiz yaralar bıraktı

» Adını kalbime aşkla kazımıştım boşver aldırma belki bir gün silerim.Güzel bir rüyayı gerçek sanmıştım. Seni sevdiğim için özür dilerim.

» Bir gün seni unutmak zorunda kalırsam aşkımın küçüklüğüne değil, çaresizliğimin büyüklüğüne inan.

» Haritalara bakıyorum evin yok. Sözcüklere bakıyorum adın yok. Kendime bakıyorum seni görüyorum, çünkü benden başka yerin yok.

» Birlikte yaşayabileceğin biriyle değil, onsuz yaşayamayacağın biriyle ol. Geldiği zaman boşluk dolduran değil gittiğinde yeri doldurulmayan biriyle ol.

» Hayat hiçbir insan için ağlamaya değmez. Zaten ağlamaya değen insan hiçbir zaman ağlatmaz. Sen yine de ağlamak istiyorsan başını dik tut. Göz yaşların ağlatan kadar alçalmasın.

» Gözlerin sözlerini örtecek kadar masum, düşüncelerin duygularını bastıracak kadar acımasız,ellerinde ellerimi tutamayacak kadar uzaksa benim suçum ne birtanem.

» Bir soluk kadar yakın yıldızlar kadar uzak derler sevgi için.uzanır yetişemezsin,yetişir dokunamazsın,dokunur vazgeçemezsin vazgeçer ama asla unutmazsın.

» Uçurumdan düşerken tutunduğum dal olsan ölmekten değil seni kırmaktan korkarım ki.Tutunduğum dalsın.Beni affet.

» Gidersen kim sular fesleğenleri,kuşlar nereye sığınır akşam olunca.Gidersen kar yağar avuçlarıma,gidersen kuşlarda ölür bende.

» Unutmaya beş kala gözlerini ve sana dair ne varsa bitmeye yakın işte bugün ben her şeyimi sende bıraktım sırf aşkımı aldım elinden onu da kaybettim. HÜKÜMSÜZDÜR

» Her deniz bir martı,her rüya bir uyku,her nota bir şarkı,her mezar bir ölü,her ağaç bir kök bulurda ben başka bir sen bulamam

» Seni uçsuz bucaksız bir okyanusta doğan güneşte,geceleyin parlayan ayda ve denizlerin o mavisinde buldum.Ancak gece doğabilecek bir güneşte kaybedebilirim.

» Sana gitme diyemedim; Gözlerim gözlerinde kaldı. Susuz büyürmü hiç çiçek; Su sende çiçek bende kaldı.

KoJiRo 10-24-2007 12:33 AM

♥ Beklemek güzeldir güzelim Dönecekse eger beklenen.... Özlemek güzeldir güzelim Özlüyorsa eger özlenen..

♥ Özledigim ne sensin ne de bir baskasi... özledigim gerçekten hissetmeden bana "seni seviyorum" demeyecek biri..

♥ Hani insan aglamak ister, Gözlerinden yas gelmez ! Hani gülmek ister,yürekten gülmez! Hani birini bekler o hiç gelmez! Iste o zaman ölmek isterde ECEL gelmez!

♥ Gözlerimi kapattigim an gözümün önünde konusmaya basladigimda ismin agzimda sanki benim gölgem gibisin peki ya ben senin için neyim söylermisin ?

♥ Özlem bence ne bir seye duyulan hasret nede ulu bir arzulayis. O bence içten içe aglayis yada senden ayri yasayis...

♥ Yasamak özlemsiz, özlem sevgisiz, sevgide sensiz olmaz... Unutma sevmek daima beraber olmak degildir. Sen yokken bile seni yürekte yasatabilmektir...

♥ Ilik bir rüzgar esti buradan, nereden estigini bilemedim nereye gidiyorsun dedim özlenen heryere dedi aklima sen geldin cünki özlenen sendin. birtanem Ya onu kaybedersin, ya da kendini mahvedersin.

♥ Baliklarin sevgisini bilirmisin birbirlerine dokunamazlar ama sevgilerini hep yüreklerinde hissederler bende simdi sana dokunamiyorum çünkü sen hep yüregimdesin.

♥ Bir gün bir sevda çalar kapinizi... Sasirirsiniz, beklemiyorsunuzdur... Bu güne kadar gelen sevgilere hep misafir olarak bakmissinizdir... Ancak, bu sevgi asktan öte olarak yerini alir gözlerinizden kalbinize !

♥ Biraz buruk bir duygu yüklenirse yüregine gözlerin zaman zaman takilirsa uzaklara kulaklarin ansizin çinlarsa bilki bir yerlerde delice özleniyorsun.

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:01 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.