![]() |
Gerisi Hikaye
Yine gülümsetecek diyen arzlarımın tepelerine Taleplerden soluduğum sonlu acılarım diziliyor Olur da tutar diye, çalınan maya seferlerine Ağrılı sancılarım akıllatmıyor şavkları batırdığım *******de Tırnaklarımı bileyen büyütmeler devinimlerinde Yarıyor avuç içlerimin tüm kader çizgilerini özenle Kaderim değişiyor med-cezir salınımlarında ömrün Durağanlaşamayan sancılar sanrılardan dönemiyor Sular hep su, tuzlanmıyor gözlerimle Kemikleştim, dev kayanın yontulu gövdesiyle Yarına inancım yalnız gücüme Gerisi hikaye... 11.12.05 Yasemin Sezer |
Gerisi I-ıh
Bir şarkı dinliyorum Önce çocukluğuma, sonra ilk aşkıma dair Yaşam parçalarından film oluyor Bol ışıklı bir caddede Bağıra çağıra detone aşkı söylediğimiz o gece Ne öncesi, ne sonra O kare nasıl da yapıştı yolun sol kenarına Ihlamur ağacının çatırdayan dallarına Hep mi unutulmazdı ilk aşk dedikleri İlk ve şimdi tek dediğim Yılları neye bulasam Hangi miladı tutup içinden çıkarsam Kaç yaşıma eklesem Bilmiyorum Bilemiyorum Şimdi “Öyle bir şey” demek geçiyor içimden Öyle tatlı bir şey Bir ikinci kare Dudakların arasında Sayfalarca romanın özeti gibi Aydan beyaz dişlerin Gitmiyor gözüm önü gülümseyişin Tam otuz iki diş İlkin üstüne nice ikincil sanrılar dizdim Her ikinci sonu ses verdi I-ıh... Tali düşler içinde seneleri geçtim İlk yazdım Aşk yazdım, şiir hiç değil... Göller doldurdum hasretine buhar ettiğim *******e Suçlar giydirdim prangalarıma Yüklerken yüklendim İçimin kanayan yarıklarını limelerken Hiç ah etmedim Kirpiğin düşmesin benden Benden uzak, kendine iyi ol Tamamdır dedim. Benden uzak geçtiğin yollar Yanıma varışınmış meğer Bilemedim Şimdi şaşkınım Hatta şapşalım Vapurda martılara bakıp sırıtıyorum Seyrettiğim her film iki kare Biliyorum Bilebiliyorum Şimdi Ben bir tek sana geçtim Gerisi I-ıh... 18.05.06 Yasemin Sezer |
Gider G e l i r
savaş alanlarında kandan filizlenen güller can gider can gelir g e l m e l i d i r! ! ! 17.10.05 Yasemin Sezer |
Giderken...
Dur ki az, seyrettsin gözün üstüne dualar inleten sevdiğin Göğsüne bana bana, gözünü kırpmadan sevenin Ayrı düşülen yollar ki boyunca, huyunca çiçek olsun Diye diye uğurlar, uğruna can feda anneciğim... 26.08.2006 Yasemin Sezer |
Gök Yüz'ü(m) Pembe
düşündüm hıçkırabildiğim kadardı hüzün mecalleri sırıtarak diriltişlerimde biliyordum riyaydı hayalden yüzüm olmazlar vururdu kafama sert taşlar gibi dünümden ağır kahkahalarım adımaydı hellallerim utkuma böylesi yalan böylesi hiç Helal! ! ! caymalarımın bağırtıları zirvesindeyken us’umun ılık bir ses duyuldu; “Sus......” sustum... inceden dillendi ilk adı son olan baharımın susmak; hiç bu kadar keyif vermedi tizden dillendi “gerçek” hayal sözcükler ard arda oturdu damağıma aynı da olsa başka bir tadla anlatı tek; “yaşanası can/hayat” elan haber olsun, cümle tanışa gülebildiğim(iz) kadarmış hayat gök yüz’ü(m) pembe mor gülüşlerim(iz) de vuslat varsın desinler; ölüme ramak.... 27.10.05 Yasemin Sezer |
Güç Kimde
Kıraça mutluluklardı aradığı Bir avuç suda kulaç atan Hiç inanılmadı Söylendi durdu “Deryalara gücüm çok Açılmaya gerek yok” Filizleri gonca pembe Ufacık kıraç kilde Gül bahçesini arayan Gülemez, gözü kör Ufku ırak, aç gözse Alınmasın başına Dillenmesin Deli direten eller Aklı zor büyüdü Ufaltmaya güç yetmez 04.06.06 Yasemin Sezer |
Gül'üm Gül
sarmaşık karışık adaletsiz hüzün ah hazan sil avuçlarımızı yalan yazan Çin Gülü'mde gördüm böylesi yalnız böylesi hüzün ürktüm korktum ___endişe ışıt ilkyaz___ışıt canına yandığımın sevmedim gül dem hüznü yakışmıyor gül'e ey bülbül şakıyacaksan şakı soldurma Gül'ümün Gün yüzünü 25 09 05 Yasemin Sezer |
Gül Yine de Gül
sanrılarla sarmalanmışsa aklın dur az koşmamalısın ölümün ne yakın esir düşmüş ben seyreder hataları yolunda durmaz sorunludur dişil, özrü ruhuna saldırmak ki işi etraf şaşkın bin buketten gonca ile açar keyfini dersin iç ki dökül bil harçtır gül yüze hüzün erdem ara, var bulsan da yaralarınla sır sokul dostla şansın deli ol, mâna yor yorul, düş hâyra baş de boş hatta tek dalda tek bülbül söylen derdine hiç düşme dengine varsın âlem kansın şen sansın ölümse en yakın gül yüzünle gül gül hüzünle gül gül solunca gül yine de, yeniden gören gördü soran mutlu sansın 25.01.08 Yasemin Sezer |
Gülümseriz
Seni tanımak; Binlerce son içinden bir başlangıç belki Boğuşmak acının kıvrak hazımsızlığında Bu “ilk” dedirten, yenilgisi kesin sonda Yenmek yenik olmak aşka Belki Merak Ha oldu olacak, Tutsan tutulacak yalanlarında Dipdiri gerçek durana, kendine Koşulsuz konuşmak Gizemsiz olmak Cesaretle can bulmak belki Bir başına Çekincelerin boş gelirken nicesine Cürretin dağlardan yüksek durur Anlaşılamadın ya bir türlü Seçimlerinde öptün yalnızlığı Şarhoş *******inin ay ışığında Bir tarafın dualarla büyüdü Kalanında hep eksiktin Belki Sorun neydi? Bu temposuz yürüyüş Ritmi bozuk belirsizlik Nereye gidiyorsun sessizlik? Boş vermişlik asla Sevgisizlik hiç Özellik hep Güzellik boş Değer ederinde yerin Körler diyarında Belirsizlik Bilinmezlik kaderin Belki... Üzgünüz biz Elbisemiz hüzün İnadına İmanına bir gün Gülümseriz Belki... 18.02.07 Yasemin Sezer |
Gülünmüyor
Yıldızın öptüğü deniz gibi Usul usul vuruluyorum Kıyılarına can verip Sokuluyorum soluğuna Saçlarımdaki parmakların Unuttum sanma Bunca zamanı yormak niye Bıkmadım da Ve hiç bilmediğimiz şu koca dünya bile Seyretseydi bizi bir kere Döner miydi hâla? Gülümsüyorum Kışlıklarımı katlayıp kaldırırken yukarılara Biliyorum sen kokmayacak yazlıklarımla Yalnızım yine Yoruyorum da zamanı iyiye İyi de nerdesin Zor ama bak Gülümsüyorum yine... Akasyalara bakmakla Akasya olunmuyor Gülümsemekle ..................... İşte.... 13.05.07 Yasemin Sezer |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:56 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.