![]() |
Gece Ve Çocuk
bir gece bir çocuk gördüm, çok tatlıydı. koyu kahve gözleri, simsiyah saçları vardı. saçlarını okşadım. ağladı. dün gece bir çocuk gördüm, yanlızdı. çatık kaşları, ürkek bakışları vardı. seslendim. duymadı. bu gece sokaklardaydım, yanlızdım. bir sıcak dost eli aradım,bulamadım. hava soğuktu,rüzgar vardı, rüzgar saçlarımı okşadı, ağladım. ey gece......... dün gece ben bir çocuktum ellerinde. üşüyordum. nefesin sıcacıktı, ısındım. seni bahar sandım, sana sarıldım, aldandım... büyüttün beni keni içinde, öyle çok büyüdümki, artık san sığamadım. döküldüm, fışkırdım her yanından sağanak sağanak. dağıldım,parçalandım. buz kesti her yanım. seni hazan sandım. aldandım.... oysa sen ellerimdin bir çocuğu ağlatan. oysa sen gözlerimdin karaları yaşatan. oysa sen bir yalandın dostun eli sanılan. oysa sen bir yeldaydın hiç aydınlanmayan....... kurşun sıktım sana olmadı. sesi karışıverdi çocukluğumun gözyaşlarına. kendisi yokoldu gençliğimin tenhalarında. ve ömrümün en kara zamanında, bir çocuk gördüm ağlıyordu, seni annesi; kendini ben sanıyordu. senin karalarına, dünyanın yalanlarına aldanıyordu.......... sonra bir çakmak kıvılcımı parladı karanlıkta. çocuk gözlerini araladı. ansızın dünyası aydınlandı. ve yıllardır gözlerini yumduğunu o an anladı. mutluydu artık. hiç değilse dünyasını aydınlatan, küçükte olsa bir ışığı vardı. ben oracıkta öldüm. çocuk kaldı. çocuk bir daha ağlamadı. ve asla gözlerini yummadı... İrfan Bakırcı |
Gece Yarısı İhanet Sevdalara
oysa, anlık bilinçsizliklerle güllerdi ayaklar altında ezdiğimiz. sancıtan dikenleriydi, katlanamadık... giderken vuslat sandığımız aldandığımız yalancı akşam üstlerine. nasırlaşmış bilinçlerimiz. ve buz tutmuş tebessümlerimiz mani oldu hep. oysa dillerdi hep gramerine takıldığımız. aynı coğrafyanın farklı çocuklarıydık. anlaşamadık. saldık ruhumuzu beş para etmez sevdalara.. yalancı baharlar mani oldu riyakar ılıklıkları benimsedik hep. oysa ellerdi hep günahına girdiğimiz tenin esmerine,beyazına takıldık tutuşamadık. yaktık ellerimizi vede tüm gerçeklerimizi gece yarısı ihanet sevdalara. İrfan Bakırcı |
Geceye Doğru
gözündeki güneş aydınlığımdır yokluğun en büyük yalnızlığımdır. dilimden düşmeyen duam adındır, akar name neme geceye doğru. efkarım çoğalır hicranım artar, feryadım çağlayan ırmağı yırtar, albümdeki resmin elimden tutar; çeker usul usul geceye doğru. gelmezsen karanlık çöker gönlüme, ziyan olur inan bu genç ömrüme, can gelsin seninle solan gönlüme, açsın gonca gonca geceye doğru. kabusla bölünür hep uykularım. bir ah çekmek olur bu aşktan karım. düşlerimde bile hep yarım yarım, görünür gidersin geceye doğru. tükenir umutlar geceye doğru, akar kanlı yaşlar geceye doğru, açılır ellerim yüce tanrıya, seni dilenirim geceye doğru. İrfan Bakırcı |
Gel Sırılsıklam
koca kentte seni arıyormuşum oysa... sebepsiz kopan fırtınalar içinde nereye sığınıp nerede yaşadığını bilmeden. taki bir fırtına o fırtına benide savurasıya ziyan edilmiş akşamlara hep seni yaşarken yarım,kırsal aşklarda neyini yitirdiğini bilmeyen korkan acıdan, tedirgin olan her yağmurdan. o benmişim meğer. sana doğması gereken bütün sancıların ardından... yağmurlar tedirgin etmiyor artık. elini tutamasamda seni bulmak yetti sancımı almaya. yağmurlar tedirgin etmiyor artık. kent ıslanırken senide ıslatıyormuş oysa. gel.. sırılsıklam, ateşin düştüğü yere. gel yağmurum bütün yaşanmamışlığı bırakıp geride. İrfan Bakırcı |
Gelme Başın Girmesin Derde
git. umurumda ile değilsin artık. sildim adını benliğimden. sildim içimden dilimden ömrümden yüreğimden. gelme.. gelirsen ben yokum artık bıraktığın yerde. bizim sokaklar pek tekin değil. gelme. başın girmesin derde İrfan Bakırcı |
Gelmeden Git Benden
gelmeden git benden gül yüzlüm, benden sana kalsa kalsa bir siren kalır. yani ya ekip arabası ya da acı bir ambulans sesi. haram bana solumak seninle aynı nefesi. sana gelmeyi bırak; sokağa çıkmak haram bana. henüz yakalanmadım ama kod adım listelerin ilk sırasında gelmeden git benden can parçam, benden kalsa kalsa bir kağıt kalır. yani ya robot resmim ya da kabarık bir vukuat listesi. haram bana solumak seninle aynı nefesi. senin olmayı bırak; elini tutmak haram bana. henüz tutuklanmadım ama; adım arananların ilk sırasında. gelmeden git benden ah sevdalım. benden kalsa kalsa bir mezar kalır. yani ya bir parçacık kefen ya da bir erken sabah selanın sesi. haram bana solumak seninle aynı nefesi. seninle yaşamayı bırak. senin için ölmek haram bana henüz vurulmadım ama; adım vur emrinin baş nüshasında. İrfan Bakırcı |
Giderken
bu akşam sana benden armağan yanında küçük bir şiir bir tutam baş ağrısı bir eski yürek yarası ben gittikten sonra ağla şimdi değil sırası. kahrolmak için sevmek yeter, lüzumu yok ayrılığın, hüzzam değilmi zaten her aşk sonrası İrfan Bakırcı |
Gidersen Git
ne zaman darıldık? haberim yok. kırdıysam özür dilerim. lakin bile bile susuyor, konuşmuyorsan. diyecek lafım yok. sende belki güzellik, ama bende umut çok. gidersen git korkma birşey eksilmez ömrümden. kimler geldi, kimler geçti bilmiyorsun bu ihtiyar gönülden. İrfan Bakırcı |
Git
git kendeine bensiz, dertsiz bir hayat kur. benden adam olmaz. serseriliği iyi bilirim aşkı sevdayı değil. git sevmeyi bilene git. gönlünce sevil... İrfan Bakırcı |
Git Ama O Kadar Uzağa Değil
aldanma sıcağına ellerimin. çek ne olur. öyle uzun süre tutamam ben bir eli. alışkın değilim. diretme. dur. o kadar uzağa da dayanamam., gitme. evet. çatlak dudaklarım. hayır. ıslatma. git.. ama o kadar uzağa değil. gel.. kendini ve beni aldatma. bir taze sevinçsin dudaklarımda. yıpratma. İrfan Bakırcı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:04 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.