![]() |
Tükenir
Sbaret dostum, günler geçer dert erir 'Sabra sarıl, sabır şifadır' denir. 'Zaman her yarayı tedavi eder, Zaman geçer, sıkıntılar tükenir. Rıfkı Kaymaz |
Uçur Bizi
Gözler beyaza hasret Tertemiz rüyalara Acı, bize yardım et, Götürüp uzaklara... Uçur bizi beyaz kuş, Götürüp uzaklara... Al bizi buralardan Uzak diyarlara at! Şu derin uykulardan Uyandır kanat kanat... Uçur bizi beyaz kuş, Uyandır! Kanat kanat... Sesliyor yücelerden Bir ses bizi; tık, tık, tık... Bu karanlık geceden, Ah! Bunaldık, bunaldık. Uçur bizi beyaz kuş, Ah! Bunaldık, bunaldık. Rıfkı Kaymaz |
Uçurtmalar
Kuşlar gibi kanat açıp, Uçun, uçurtmalar uçun! Gökyüzüne neşe saçıp, Uçun, uçurtmalar uçun! Kimi yeşil, kimi beyaz... Kimi atak, kimimde naz. Bulutlara koşup biraz, Uçun, uçurtmalar uçun! Gökyüzünde dizi dizi... Anlatayım sevginizi. Maviliğe çekip bizi, Uçun, uçurtmalar uçun! Gökyüzünü uzat bize, Olarak kol kanat bize. Öteleri anlat bize, Uçun, uçurtmalar uçun! Rıfkı Kaymaz |
Uyu Yavrum
Bir gül gibi kokarsın, Işıl ışıl bakarsın. Güllerden güller derip, Yüreğime akarsın. Ninniyle uyu yavrum, Dillenip büyü yavrum. Rüyalarla el ele, Aydede gelsin dile. Korkular bir bir dinsin, Dikenler dönsün güle... Ninniyle uyu yavrum, Dillenip büyü yavrum! Kulak ver ki sözüme, Uyku girsin gözüne. Mutluluk pul pul olup, Dökülsün gül yüzüne. Ninniyle uyu yavrum, Dillenip büyü yavrum! Rıfkı Kaymaz |
Ümit
Sensin günden güne büyüyen tohum Sonsuz denizlere akan ırmaksın Ey mavilikte dinlenen ruhum, Temiz ümitlerle yıkanacaksın. Rıfkı Kaymaz |
Vakitsiz Açan Gül
Her şeyin bir vakti, saati varmış. Her çiçek, zamanla açar solarmış. Her iş zamanında doğru, güzeldir. 'Vakitsiz açan gül, çabuk solarmış.' Rıfkı Kaymaz |
Veda
Gecenin yalnızlığı beni alıp giderken, Ufuklardan göründü sallanan beyaz mendil. Gitgide yüreğimde irileşen karanlık, Birdenbire eridi, yandı içimde kandil. Yalnızlığın tatmıştım acılı hayatını, Yalnızlıktı dayanan boğazıma çelik el. Karanlığı titretti içten içe yankılar, Yankılardan bir hayal dedi: Haydi durma gel! Bu ses beni çağırır, bu ses beyaz ufuktan, Yıllardır hasret hasret andığım ülkelere. İçimde dinmez arzu; sonsuzluk, ölümsüzlük, Kuş gibi kanat kanat uçmak maviliklere. Rıfkı Kaymaz |
Yağmur
Bir yağmur altında, ıpıslak, serin, Düştüm uzaklara, anılarıma... Yürüdüm durmadan, koşarcasına, Eski anıların dünyalarına. Yağmur damlaları düşerken bir bir, Yola, insanlara, toprağa, taşa... Titreşir yapraklar, kımıldanarak, Ve bir serçecik, başlar uçuşa. Temizler gönlümde çirkinlikleri, Yağmur taneleri yıkar her yeri. Dinmeyen bir şarkıdır duyduğum; Kulağımda yağmur, yağmur sesleri. Yağmur günleridir, beni götüren Yağmur sularıyla ta uzaklara... Bir damla misali düşsem diyorum, Denizlere akan ak ırmaklara. Rıfkı Kaymaz |
Yalancıda
Doğruluk her zaman yalanı kovar. “Yalancıda vefa olmaz, ne de ar.” Atalar demiş ki: “Yalancının, yalanın, Ne semtine uğra, ne yanına var.” Rıfkı Kaymaz |
Yaş/Baş
Akıl insan için ne büyük nimet! Onu veren Yaratana şükret! Her zaman her yerde aklını kullan, “Akıl yaşta değil baştadır” elbet. Rıfkı Kaymaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:38 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.