![]() |
Bir gul olsaydim
Bir gül olsaydim Yapragim olurmuydun Kirmizi yapraklarima kan veren Topragim olurmuydun. Bir gül olsaydim Sende bulut olurmuydun Benden uzak oldugun için Aglar durumuydun Bir gül olsaydim Beni dalimdan koparirmiydin Odandaki vazoya kor Herzaman yanimda olurmuydun Eger bir güle bu kadar deger verirsen Onu candan çok seversen Birak bu gülün bir yapragi olayim Ve gözlerinin önünde yavas yavas solayim. Sende benim gibi gül olamayasin Hasret acisi ile sararip solamayasin Güller tek degildir bir birine benzer Ama sen benim birtanemsin |
Sen hayatımın en vazgeçilmez aşkı
Sen uğrunda en çıldırdığım esmer Sen yolunda savaşlar verdiğim sevdam Sen uğrunda ölümlere gidip geldiğim Sen beklediğim Sen özlediğim Sen gizlediğim... Güneş doğmayı unutabilir Sabah olmayı Yağmur yapmayı Ama ben seni asla... Çiçekler açmayı unutabilir Kuşlar uçmayı Baharlar gelmeyi Ama ben seni asla... Ne zaman bir şiir okunsa aklımdasın Ne zaman bir telefon çalsa karşımdasın Sen tanrımın en güzel armağanı Sen hayatımın en gerçek yalanı Sen bütün huylarımı ezbere bilen Sen gözyaşlarımı en iyi silen Sen yemeğimin tuzu Yüreğimin buzu Sen kalbimde en tatlı sızı Sen bütün varlığımın en sevimli hırsızı Sen sevdikçe sevilesi Övdükçe övülesi Öptükçe öpülesi aşkım... Sen beni yokluğuyla delirten varlığıyla yolumu yolundan çeviren Sevdasıyla beni bir dağ gibi deviren Bundan böyle senden sorulsun günahlarım Sende bütün sorularım Sende bütün cevaplarım Adam olmuşsam senden Katil olursam senden Ben çoktan vazgeçtim kendimden Ama senden ASLA!!!!! |
Sus Be Yüregim
Ah zalim bu dünya. Vermedi yasamak icin bana sira. Acimadan itti beni hep dara. Sus be deli yüregim ,mutlu olmak sana haram. Kapilar kapandi hep yüzüme. Kulak vermedi kimse feryadima sesime. Her dostun vurdugu tas dert oldu düstü bedenime. Sus be deli yüregim verme beni ele. Derdim söz oldu düstü dilime. Allah dogrulugu kilic diye verdi elime. Her dostun vurdugu kursun nefret oldu düstü yüregime. Sus be deli yüregim sevgi senin neyine. Seven yokmus meger ölümüne. Yasarmis bu dünyada herkes menfahtine. Her dostun vurdugu hancer kan oldu düstü gözüme. Sus be deli yüregim mutluluk senin neyine. |
SONUNU SÖYLEMİYORUM
nereden başlasam bilemiyorum bir türlü kendime gelemiyorum ölmek istiyorum ah ölemiyorum anlayın işte sonunu söylemiyorum yolum yok başka yol izlemiyorum çok sevdim o vefasızı gizlemiyorum ondan gayrısını inanın özlemiyorum anlayın işte sonunu söylemiyorum ALLAH canını alsın diyemiyorum yalnızlık elbisesini giyemiyorum bu aralar içemiyor yiyemiyorum anlayın işte sonunu söylemiyorum... |
Güvercinler kadar olmadi sevgimiz.
Ne yapalim, bizde sevmeyiz. Hayatin sonu degil ya, Sevdikmi, UNUTMASINIDA BILIRIZ!!!!!!!!! |
Kıskançlık Başa Bela..
İçimi yiyip bitiren bu kurt, Çık artık aşkla kavurduğum yüreğimden, Bilirim sever beni, Bakmaz gözleri dokunmaz elleri başka birine. Adamcağız gider gelir evden işe işten eve. Tek derdi ben,birde FENERBEHÇE. Akşam rüyamda görsem onu başka biriyle, Sabah yüzüm asılır , Hazırlamam kahvaltı bile. Sorar bir derdin mi var diye , Bulamam söyleyecek söz, Suçlayacak kelime ,kızarım kendime.. Savunmamı hazırlarım hemen kendimce, Seven kıskanır bu değil ki elde, Ama bazen bu kıskançlık adamı usandırır, Bitirir ölümsüz denilen aşkları bile.. Şimdi biri ölmeli içimde, Güçlü olan kalsın geriye, Hadi kıskançlık cek git işine, Bırak bu ölümsüz denilen sevdamı geride |
BiR güL oLup açSan BahÇemDe
Ben Senin büLbüLün oLmazmıyım CigaRamda bir nefeS oLup DoLaşSan içimDe öLSem biLe ben SeninLe kaLmazmıyım Sen biR çiCek oLSan DünyaDa ÇokCa kaLSan SonRa biR anDa SOLsan Bir kardeLen oLup SeninLe soLmazmıyım Bir ızDıRap oLsan yüReğimDe Bin hançer SapLaSan gönLüme göLGeLeRLe geLSen Sevgime Ben yinede Seni Sevmezmiyim Sen biR güzeL oLSan DünyaDa iki günLük ömRün kaLSa SEN BENİ SEVMESENDE BEN SENİNLE ÖLMEZMİYİM....! |
Sen yokken biraz daha ölüyorum ben
Gönlüm sonbahar, yaprak yaprak dökülüyor Her mevsim kış, hergünüm gece Sonu yok yolların, yarını yok saatlerin Ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında Kokusu yok çiçeklerin, gök kuşağının rengi yok Ateşi yok sevmelerin, sigaramın dumanı yok Gözlerin her yerde, ne yana baksam gözlerin Ve ben biraz daha ölüyorum gözlerinin ortasında Alevi yok yangınların, suyu olmadığı gibi yağmurun Denizin mavisi yok, tıpkı gözlerin gibi Gözlerin her yerde, ne yana baksam gözlerin Ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında Dostu yok *******in, ******* çok uzun ******* bir ömür, ömür dediğin bir tutam ümit Ümidi yok yarınların, Tıpkı senin yokluğun gibi Ve ben biraz daha sana hasret Hasret bir ip boğazıma düğümlenmiş Düğümler her tarafımda, bütün yollar kör düğüm Ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında Yalnızlığını ben yazarım şiirlerin, ayrılığını ben Karamsarlıkları hep senden Hayalinle süslenen bu şehir Ve ben ölüyorum bu şehirde sensizlik ortasında |
Saçlarima beyaz çiçekler birakarak
geçip gitti mevsimler yorgun kanatlarinda göçmen kuslarin agaçlar yapraksiz kaldi çoçuklar uçurtmasiz, kuslar sarkisiz kapatti tüm kapilarini kalbime bahar simdi ben hangi dala konayim siirimin kanadi kirik diyorumki bir gün, hüzünlü yüzüm aykiri sakalimla çekip gitmeliyim bu sehirden her evin kapisina bir avuç siir birakarak ve yikarak egreti duvarlarini vefasizligin hosça kal soguk odam kalbimin dilsiz yani artik hiç bir metropole sigmiyor adim asklar yalanci, sokaklar ince bir hüzün bu sehirde kimse kimseyi sevmiyor artik kimse kimseyi özlemiyor ölüm soluklu günlere güz oldu acim yanlizim, üstelik parasizim dalimda gurbet türküleri ve kirik sazim denizler dalgasiz kaldi agrilar sargisiz bir sevda kaldi yüregimde savunmasiz bir de dalip dalip giden gözlerim *******in sayfalarinda savunmasiz aciyan yüregimi alip yanima ve düs kirigi bakislarimi cebimde eski bir kimlik içimde yarali irmaklar ve *******e saklayip yasli gözlerimi arkami dönüp gidiyorum bu sehirden ey hayat kirginim sana hosça kal güz çiçegim kalbimin sarsik yani artik hiç bir sevince yakismiyor yüzüm kimim kimsemde yok üstelik, öksüzüm bu duyarli, bu aykiri, bu yarali yanimla hangi kiyiya siginsam ölürüm |
Asilacak Adam Kadar EndİŞelİyİm,
Sarilacak Ne Can Kalacak Ne De Canan... Lİmanim MeÇhule DoĞru SÜrÜklenmekte Bu Zaman Irak SaymiŞ Benİ Kendİsİne,bana BÖyle YÜklenmekte. Kiymetİnİ Bİlİyorum,bİlmez DeĞİl. ÜstÜme Vazİfe Bİlİrİm İhtİlal Kasirgalarini Çekİlİn Artik OcaĞimin BaŞindan ÜŞÜmek De Parayla Olmaz Elbet Kaderİme Tutsak,yİne Kaderİme Mahpus Baharim Da Ayni KiŞimda Ayni Aralik Da Ayni Temmuzum Da Hatiri Bİle Sayilmaz Oldu Bu Devİrde Kahvenİn Asilacak Adam Kadar EndİŞelİyİm Rİvayet Olsa KeŞke SÖylenmeyecek Tek CÜmleyİm |
Azmı Cigara Bastık İnşaatLarda
Azmı İsyan Ettik KaranLık SokakLarda Göz Yaşımı İçime Akıttığımda Sen Yoktun Yanımda HAYALİN VARDI .... Korkunun BiLe korktuğu KaranLık yerLerde Sevginin Geçemediği Dar GeçitLerde İşkence Görürken Nezaharet HaneLErde Sen Yoktun Yanımda HAYALİN VARDI.... Pan Zehir Esrarımdan DumanLanırken Rakıyı Bitirip Şarabı YudumLarken Robota BağLamış GözLerim YaşLanırken Sen Yoktun Yanımda HAYALİN VARDI ....! Hayatta hiçbirşey ağlamaya değmez. Değen zaten ağlatmaz. Ağlarken başını dik tut ki gözyaşların seni ağlatan kadar alçaltmasın |
Nefretimin en doruk noktasındayım belki sana karsı.
Belki isyanlarımın en uçlarını yasıyorum. Bir kez olsun okşamadığın saçlarımı kesiyorum artık. Hanı hep uzun up uzun olmasını istediğin saçlarımı kesiyorum Neden uzattıgımı bilmediğim Belki bir gün sever okşarsın diye beklediğim saçlarımı Yuregımdeki haykırısların tükendiği noktadayım bugece İçimdeki acıların susmadıgı bır kordugumun tam ortasındayım Senın anlayacagın Ve belkide asla anlamayacağın Bir gun hatırlamıyorum kı zaten benı anladıgın Tek bır gun gecen onca zamanda Nelerı yıtırmısız bır tek onu goruyorum Hıc olamayan sevgılerımız tukenmıs Bızım sana verdıgımız ama senın asla ıstemedıgın sevgılerımız tukenmıs artık Artık tek taraflı bır savas vermekten tukenmısım Oysa senı anlamak ıcın cok ugrastım Ne olursa olsun hep yanında olmak ıstedıgımde Nasılda kendı ellerınle benı dısarı ıttıgını hatırlıyorumusun O kadar uzaklara gondermıstın kı Yıllarca tasıdım ozlemımı ıcımde belkı bır seyler degısır dıye Dondum ama degısen bır sey goremedım sende... En dıplere ındıgın zamanları saymıyorum O gunlerde en sevdıgındım ya ben senın Hep kurtarıcın oldum dımı Ellerinle ölüme ittiğin kızın ozaman senın kurtarıcın oluyordu Yanlıs rollerı oynadık hayatta senle ben Benım kurtarıcım olmalıydın halbukı kahramanım olmalıydın sen Dustugum zamanlarda kanayan yaralarımı sarmalıydın Elımden tutup korkma kosmaktan ben yanındayım demelıydın yaa Nedense soyleyen taraf sen degıldın Ve nedense bu kelımlerı soylemekten yorulan taraf ben oldum.. Bu zamana kadar duymadıgım ama hep ozlemını duydugum "kızım" kelımesı "kızım senı sevıyorum" kelımesı hep zor geldı sana Oysa ben nelerı feda ederdım senın gulen yuzun ve bır tatlı sozun ıcın Yanlıs zamanalarda yasadık demekkı bız senınle Sen sıselerde boğulmaktan yorulmadın Ama bense senın ardında koşmaktan yoruldum Sana olan nefretim işte hep bu yüzden Sadece içimdeki gizlediğim sevgimin büyüklüğünden Babama olan özlemimden Babacım dıyemedıgımden Belki birgün yine değişecek hersey Ve belki birgün sen kızım senı sevıyorum, seni çok seviyorum diyeceksin Kuçucuk kalbıme yukledıgım tonlarca yuku almak isteyceksın benden İşte o gun belkı dokmek ısteyecegım sana ıcımı İşte o gün kusmak ıstıycem belki nefretimi Ve sevgimin buyuklugu altında ezilicem yine Yine susucam ve yine belki yalan sevgi sözcuklerı dinleyceğim senden Yalanda olsa duyması güzel ama Yalanda olsa seviyorsun yaa Bir kez olsun Babacım dıyemedıgım sana En Buyuk Nefretim ve En zor Sevgimle Soyluyorum Oysa Ben Seni Ne Çok Seviyorum. |
ne tuhaf sevgilim
ne de zor bir proplem çöz çözebilirsen mesela ekliyorum seni kendime seninle bir fazlayız çarpıyorum seni kendimle iki katıyız ikimizin bölüyorum kendimi sana bilmem kaç milyom ediyoruz çıkarınce seni kendimden ben yokum geriye hiç bir şey kalıyor benden |
sen benimsin; bana aitsin...
market arabası iterken de sayısal loto oynarken de yağmurda yürürken de sen benimsin bana aitsin yılbaşı kartı seçerken de şarjın hemen biterken de sabah işe giderken de sen benimsin bana aitsin bir başka çift göze bakışında bir başka sırta dönüp yatışında gözlerini her kapatışta sen benimsin bana aitsin düşünde görmesen de bir ömür geçirsen de aksini düşünsen de sen benimsin bana aitsin |
Ben bir Ayten'dir tutturmuşum
Oh ne iyi Ayten'li içkiler içip Sarhoş oluyorum ne güzel Hoşuma gitmiyorsa rengi denizlerin Biraz Ayten sürüyorum güzelleşiyor Şarkılar söylüyorum Şiirler yazıyorum Ayten üstüne Saatim her zaman Ayten'e beş var Ya da Ayten'i beş geçiyor Ne yana baksam gördüğüm o Gözümü yumsam aklımdan Ayten geçiyor Bana sorarsanız mevsimlerden Aytendeyiz Günlerden Aytenertesidir Odur gün gün beni yaşatan Onun kokusu sarmıştır sokakları Onun gözleridir şafakta gördüğüm Akşam kızıllığında onun dudakları Başka kadını övmeyin yanımda gücenirim Ayten'i övecekseniz ne ala, oturabilirsiniz Bir kadehte sizinle içeriz Ayten'li İki laf ederiz Onu siz de seversiniz benim gibi Ama yağma yok Ayten'i size bırakmam Alın tek kat elbisemi size vereyim Cebimde bir on liram var Onu da alın gerekirse Ben Ayten'i düşünürüm, üşümem Üç kere adını tekrarlarım, karnım doyar Parasızlık da bir şey mi Ölüm bile kötü değil Aytensizlik kadar Ona uğramayan gemiler batsın Ondan geçmeyen trenler devrilsin Onu sevmeyen yürek taş kesilsin Kapansın onu görmeyen gözler Onu övmeyen diller kurusun İki kere iki dört elde var Ayten Bundan böyle dünyada Aşkın adı Ayten olsun |
AŞKIN BİR BELA BANA... Yine daraltmaya başladı yüreğimi bu aşk acısı denen bela. İçim kan ağlıyor yok mu bu derde bir deva? Damarlarımdaki kan durmuyor yerinde,fışkıracakmış gibi sanki her an. Dönmüyor dünyam,geçmiyor zaman Yine sardı bütün benliğimi bu belan. Meğer aşk denen şey insanın başına gelen en güzel şey, Ama bir o kadarda katran. Yarim nerdesin? gel bi de bu acıya sen katlan. Eğerki beni Seviyorsan,özlüyorsan, GEL GEL DE BU CANA BİRAZDA SEN DAYAN |
Yokluğunda ne ateşleri hasretinle yaktım da
Bir seni yakamadım,beni yaktığın gibi Çölde su,mahpusta gün,oruçta ekmek gibi bekledim seni Sende araya korkular koydun. Yasaklar koydun... Bitmez tükenmez engeller koydun... Şimdi nerdesin diye sakın sorma SEN ÇAĞIRDIN DA BEN GELMEDİM Mİ? Sen varken darılmazdım çiçeksiz baharlara, Yağmurlu havalara...Bu kasvetli akşamlara Sen varken Bakıp içlenmezdim tren istasyonlarına Otobüs duraklarına... Sen varken ayrılanlara ağlamazdım... Yıkılmazdım biten sevdaların ardından Gidenlere küsmezdim Kalanlara acımazdım... Sen varken böyle üşümezdim-titremezdim Masumdum,çocuklar gibi Böyle delirmezdim-küfretmezdim... Hele ölmeyi hüç düşünmezdim. Şimdi soruyorum sana Adı sevdaysa bu cehendemin SEN YAKTIN DA BEN YANMADIM MI? Biliyorsun Bütün acılarına``yeşil ışık``yaktım olmadı Bütün korkularına ``arka çıktım``olmadı Dağlara merdiven dayadım olmadı. Haziranda kar oldum yağdım avuçlarına olmadı Sevdim olmadı-yandım olmadı-taptım olmadı ARTIK BENDEN PES BU AŞKIN BİLETİNİ İSTEDİĞİN GİBİ KES Nasılsa gidiyorsan Biliyorum git... Ama ardında Ağlaya bir çift göz Paramparça bir yürek Ve yıkılmış bir dağ görmek istemiyorsan Çek silahını-daya sırtıma Titrersem namerdim... SEN VURDUN DA BEN ÖLMEDİM Mİ? |
Biliyorum sen de seviyorsun beni. Gözlerinden okunuyor, uyku gibi, yağmur gibi, duman gibi aşk dökülüyor gözlerinden. Beni sevmediğini söylerken dudaklarının kıvrımında öyle bir işaret görüyorum ki sevdiğini söylüyor. Elini tutuyorum, elimi iterken elin, yanarak titriyor.
Biliyorum sen de seviyorsun beni. Bazen hiç ses vermiyorum sana, beni çağırıyorsun, adımı sesleniyorsun, yüreğin beni arıyor. Uzaklara giderken beni de alıp götürüyorsun, yoksa bu kadar çınlar mıydı kulaklarım ?. Akşam yıldızına bakarken ben geçiyorum aklından, yıldız birden ışığa kesiyor. Beklenmedik bir zamanda, umulmadık bir yerde ansızın karşıma çıkıyorsun, gözlerimiz karşılaşınca yüzünü çeviriyorsun. Benim yanaklarım alev alev..senin dudakların nar çiçeği.. bir rüzgar esiyor aramızdan görmezden geliyorsun. En yaşanacak zamanda saatler boşa akıyor, çileler sarıyorsun. Sevgilim, benim nazlı sevgilim.. Neden bu cefa ? Neden susuyorsun? Aramızda niçin bu kadar insan, neden bu kadar engel koyuyorsun ? Sevgilim her şey bahane.. bütün söylediklerin.. Kelebek kanadı kadar ince, yağmur damlası kadar temiz bir aşk bu.. Korkmana, kaçmana gerek yok. Sevgilim, biliyorum sen de seviyorsun beni, itiraf etmiyorsun |
Umurun da değilmişim
Öyle demişsin arkadaşlarına Hatta nefret ettiğini söylemişsin Şimdi gülüyorum sana Yoksa üzüldüğümü mü sandın hıh Ben seni, beni sev diye mi sevdim Gülüyorum sana Anlamazsın sen aşktan Ben senin başını öne eğen aile terbiyeni sevdim Baktığım da utanan Konuştuğum da susan Masum çocukluğunu sevdim Sevme istemem Ben seni, beni sev diye mi sevdim Sevdiğin biri varmış Yeni duydum O yüzdenmiş nefretin Bilsem üzermiyim seni Git mutlu ol sevdiğinle Hayallerine bir şey yapamam ama Görünmem artık sana Hiç kimse hiçbir şeye mecbur değildir Sevme beni Ve sorma bana niye seviyorsun Ben seni beni sev diye mi sevdim “Sevmek sevdiğinin mutlu olduğunu görmektir.” |
Hayati Seveceksen
Zorluklarina Katlanacaksin. Ben GÜÇlÜyÜm Dİyeceksen Hayatin Merdanesİyle YoĞrulacaksin. Engeller AŞacak, AÇ Kurtlarla SavaŞacak, Zehİrlİ Yilanlar İÇİnde Kalacak, Her Bİr Yilanin Zehrİnden Tadacaksin. BiÇaklar Saplanacak, YÜreĞİn Kizgin Demİrlerle DaĞlanacak. Geceye Dost Dİye Sarilacak GÜnlerce AĞlayacak Yardimlarin Gİzlİden, Dostluklarin Çikarsiz Sevdalarin YÜrekten Olacak DoĞruluktan Sapmayacak Allah Tan BaŞka Kİmseden Korkmayacaksin. |
Bİlİr Mİsİn PaylaŞmak Nedİr? Nefesİn Kesİlİrse Al Bu Can Senİndİr
Eger UÇurumun Kenarindaysan, Kenara Çekİl İlk Adim Benİmdİr... |
Denizler dalgali bak,
senin kokundur kokladigim, islaksin,sicaksin,sirilsiklamsin, tenini tenime sariyorum... bak bende islandim askindan saclarim alnimda yapis yapis., senden bir koku,her yanim sen kokuyor ne zaman özlesem,kokluyorum tenimi, ellerimi,saclarimi uzattigim ellerimi cevirme geri bak denizler dalgali, ruzgar senin kokunu tadini tasiyor dudaklarima islaksin sicaksin bir alev topundayim simdi yandi gözlerim bir damlada olsa inan seninle caglayan oluyor yuregim ...denizlere selam sevdigim |
*Ben Seni Sevdim Mi?
Ben seni sevdim mi? Sevdim, kime ne Tuttum, ta içime oturttum seni Aldim, oksadim saçlarini, öptüm içtim yudum yudum güzelligini Ben seni sevdim mi? Sevdim elbette Bendeydi özlemlerin en korkuncu Çildirirdim sen ne kadar uzaksan, Ask degil, hiç doymayan bir seydi bu Ben seni sevdim mi? Sevdim dogrusu Sevdikçe tamamlandim, bütünlendim Biri vardi aglayan *******ce Biri vardi sana tutkun; o bendim Ben seni sevdim mi? Sevdim en büyük En solmayan güller açti içimde Ömrümü degerli kilan bir seydin Sen benim boz bulanik gençligimde Ben seni sevdim mi? Sevdim, öyle ya Bir çizgiye vardim seninle beraber Ve bir gün orada yitirdim seni Ben seni sevdim mi? Sevdim |
KAHRINDAN ÖL DİYE
Seveceğim seni ben inadına Gitsende seveceğim işte Dönmiyeceğini bile bile Bekliyeceğim sonuna kadar.. Ve sen sevdiğimi bileceksin Ve sen beklediğimi de bileceksin.. Ama dönmiyeceksin inadından.. Çünkü sen sevgiyi satansın Çünkü sen adam gibi sevemeyen Adam gibi ölemeyensin.... Bunu bile bile seveceğim seni ben Sen beni her hatırladığında Kahrından ölesin diye.. Dönsende kabul edilmeyeceğini bile bile Öleceksin yavaş yavaş... Ölümün bile bir ödül olacak bana Ölürsen bileceğimki başkası yok koynunda İşte o zaman seni daha çok seveceğim.. |
YABAN GÜLÜ
Cok istedim yaban gülüm hayatta bir dost bulmayı ama insan bir dikendir batar kalbine dediler güvenmek istedim acılara esir ettiler seni buldum yaban gülüm! dağların en kuytusunda çiçeklerin en solmazında, yalnızlıkların en derininde Sen yaban gülüm! yalnızlık nedir bilirmisin? yıldızların altında ağladın mı ******* boyunca aydınlıklar içinde karanlığı yaşadınmı yalnızlığım utandımı senin yalnızlığını tattığı için haline bulutlar gözyaşlarını döktülermi doğan güneş "ben senin için doğmuyorum" der gibi baktımı nemli gözlerine Sen yaban gülüm! ölmeden ölümü tattınmı yapraklarını tek tek vücudundan kopardılarmı günlerce seni bıraktılarmı çölün ortasında biliyormusun yaban gülüm! yaşamak suçsa eğer ben cezamı sorgulanmadan idam isterim Benim hayattaki tek arkadaşım gel sen ol yaban gülüm seninle tekrar yaşama dönmek istiyorum yaşayamadığım islamı seninle yaşamalıyım haykıramadığım Rabbimin aşkını seninle anlatmalıyım bir ömür hayatı seninle paylaşmalıyım ama sakın ağlama! yenik düşme bu dünyaya Allah aşkı hayatta kalmana yetecektir susuzluğunu bir ömür boyu gözyaşlarımla ben gidericem güleceksin yaban gülüm! Hiç solmayacaksın çünkü herşey rabbini sevdiği müddetçe yaşar Islamı yaşadığın sürece kökleri zamanı sarıyor Bunun için burdayım yaban gülüm! bu yüzden merhametsiz insanlardan uzak senin yanında ölmek istiyorum yaban gülüm! seninle gözlerimi bu hayata kapatmak istiyorum mezarım senin hemen başucunda olsun ben ölürsem yaban gülüm, tohumlarını mezarıma dök dök ki yeni yaban gülleri filizlensin üzerimde Hayatında gülmeyen bu acizane kul, son defa gülsün beni ilk ve son sen mutlu et yaban gülüm Toprağın altında unutmaki ruhlar ölmez ve sorgu melekleri glip dünyada ne yaptın derlerse seni gösterek "yaban gülüme sorun" diyerek ağlayacağım anlatırken boynunu büküp sakın sakın utanma ah dağların gülü bizi bu duruma düşürenler utansın, onlar kahrolsun Ben cehenneme gidersem beni unutma yaban gülüm! mezarımda senden başka ot bitmesin başka kökler sarmasın günahkar bedenimi sadece sen ol yanımda bana dünyayı hatırlatan sen ol ki hayatı olduğu gibi kabul etmeyeyim görmek istediğim şekilde düşünebileyim ama nasıl olursan ol nasıl yaşarsan yaşa asla hiçbir zaman beni unutma sakın unutma olurmu yaban gülüm.. |
Sen gitmelerin eşiğindeyken
________Vurgun buyruklar dillendi yüreğimde Biraz ellerim yandı Buz tutmuş *******e inat Biraz anaları ağladı memleketimin Biraz da anılar Yenik düşmüş savaşçı gibi Göçebe bir yanım Uykusuzluğa direnen gözlerim Kan çanağı Biraz öfkelendim kendime Biraz kızdım Aynada ki yarım yüzüme Ölüm de olsan kal bende _______Kal ne olur __________Gitme ____Sen gitmelerin eşiğindeyken ben dokuz kez öldüm can ______Dokuz kahpe bıçak yedim sırtımdan Zebaniler arasında ezildi ruhum Sıra sıra vicdansızlık Yaprak yaprak zulüm yağdı üzerime Bu Eylül namussuzluğunda Her köşe başında umudum vuruldu oyy Yüreğin namlusunda kurşun yoruldu oyy Yitirdi heybetini yürüyüşlerim Karanlığın bağrına bastığım ayaklarım paramparça En sıkı prangalarla tutsak Turkuaz düşlerim Söküldü dudaklarımda ki masum tebessüm En hoyrat rüzgar gençliğime esti Hallaç gibi dağıldı hayallerim oyy Bu gitmeler infazıma ferman kesti Kapılarda boğuldu hayallerim oyy Zehirli hançer de olsan kal böğrümde ______Kal ne olur _________Gitme |
Derinliğim fazla geldi sana,
-------------------------------------------------------------------------------- ve fazlasıyla dönüşü olmayan imkansız diyarlara gidiyorum gerçi bu elveda da fazla sana ya neyse... elveda... -------------------------------------------------------------------------------- fazla sevdim seni. fazla sakındım seni gözümden... fazla özledim, fazla bekledim, fazla dinledim seni. fazla anlattım sana.. derinliğim fazla geldi sana, fazla korktu gözün.. sense en kolayını seçtin: görmemezlikten geldin. çırpınırken sana, sense yaraladın beni her adımda. biliyordun çünkü heryerimi, herşeyimi.. bu acı fazla bedenime, ruhuma, kalbime... yüreğim fazla yaralandı, kırıldı... elinden gelenin en fazlasını yapsan da artık eskisi gibi olamaz ki.. zaten sende fazlasını yapmazsın ki... işte bende hayatımdaki tüm fazlalıkları temizliyorum. öncelikle en fazla yeri olan "seni" gönderiyorum hayatımdan. özgürsün artık, fazlalıklar ağır gelmeyecek sana.. bense temizlendikten sonra, fazlalıkları çıkarınca hayatımdan, ruhum eksilmiş, kaybolmuş ama ben çoğalmış olacağım bu hayata... doğru ya haklısın ben fazla geldim sana.. işte bu yüzden fazlasıyla bencillik yapıyorum ve terk ediyorum bu hayatı. öylece gidiyorum fazlasıyla yalnız fazlasıyla yorgun fazlasıyla kırgın fazlasıyla bıkkın ve fazlasıyla dönüşü olmayan imkansız diyarlara gidiyorum gerçi bu elveda da fazla sana ya neyse... elveda... |
GİDERKEN
------------------------------------------------------------------------------ giderken en çok neyi götüreceğim acaba cebimde? sadece cebime sığacak kadar küçük bir şey götürmem gerek.. yumruğum kadar olmalı büyüklüğü.. ------------------------------------------------------------------------------ gidiyorum tüm yaşadıklarımla ve yaşayamadıklarımla herkes hoş kalsın güzel kalsın bıraktığım gibi kalsın neler bekliyor acaba beni gittiğim yerde? neler bekliyor beni acaba kaldığım yerde, diye bu kadar düşünmemiştim şimdiye kadar, tuhaf. halbuki kalırken de bir yerde, bir şeyler bekliyor bizi. demek giderken aklına geliyor insanın beklenenler bekleyecekler.. birileri de bekleyecek mi acaba beni? az da olsa özleyecek mi acaba? burada olsa da , ne yapsa denir acaba benden için? gittiğim yerden size soğuk havalar getireceğim, şimdilik tek o'sunu biliyorum gidilen yerin. belki daha ılık şeyleri de vardır onları da armağan ederim size o zaman , şayet benimle gelirlerse. ilk defa uçacağım kendi içime kendimle.. gerçekten, ilk defa yalnız kalacağım yalnızlığımla.. bir kabileye esir düşmek gibi'den çok daha farklı olacak bu eminim, belki orda bile daha iyi ağırlanabilecekken burada hafife alınacağım belki de.. tüm bunları kendi özgür irademle yapıyorum kendime, diye bir yazı imzalamam gerekir mi acaba, dengeler kaybolursa sorumlusu yine ben olmak için? size başka bir de anı getireceğim oralardan anı biriktireceğim yine, pişmanlıklardan arıtılmış anılar.. süzülerek geçecek o anılar benim belleğimden ki pişmanlıklar hep kalburun diğer tarafında kalsın diye. tüm bunları hissetmek için gitmek var çünkü, pişmanlıklar acılar burada da baki yoksa.. giderken en çok neyi götüreceğim acaba cebimde? sadece cebime sığacak kadar küçük bir şey götürmem gerek çünkü,, görmesin kimse ne götürdüğümü.. ara sıra çıkarıp cebimden bakıp dalmalıyım, biri aniden gelecekken hemen telaşlanıp tekrar saklamalıyım cebime, yumruğum kadar olmalı büyüklüğü, yusyuvarlak bir yumru gibi.. o yumruğum kadar olan şey açılınca yüreğim kadar olacak kocaman olacak. evet evet! ben cebime sığabilecek ve yumruğum büyüklüğünde bir şey götüreceğim sadece yanımda! koklamak için tüm hasretimi.. ağlamak için, için için , içime .. her şeyi yaşamalıyım çünkü gittiğim yerde , eksik kalmamalı hiç bir acı da keyf de! belki sarhoş olup cebime bakarken nemli nemli kimse anlam veremeyecek.. yada bir yandan çorba içip bir yandan iç çekerken.. belki bir garsona anlatacağım tüm hüznümü özlemimi, yaşadığım güzellikleri göz ardı ederekten .. şaşkın ve anlam verilemeyen bir bakış alarak çıkacağım belki o yerden ama içim çok daha rahat bir şekilde. acıyamadı bana teselli edemedi,teselli olmak isteyen kim ki zaten, teslim olmak gibidir teselli olmak. olmam teslim! acımı da çekerim kahrolurum sefamı da sürerim keyf olurum, diyeceğim belki ve bir an fark edeceğim en sevmediğim bu sesi bile özlediğimi.. sonra annemi arayacağım tüm gücümü toplayarak kocaman gülümseyerek açacağım telefonu canım annemmm!!! diye sesimi sesine geçireceğim nasıl mutlu olur beni duyunca, ben de mutlu olacağım dakikalarca .. sıkmayacağım kendimi ağlamamak için anlar yoksa o da ağlar.. sanki zırt pırt arayıp, n'apıyosun anne? dediğim iş yerini arar gibi arayacağım bu yüzden.. babama sevgi sözcüklerimi daha mı kolay sarf edeceğim acaba? kardeşime de okulunu ve antrenmanlarını soracağım o da bana, iyi! diyip ona ne aldığımı soracak hemen çocuk saflığıyla .. metazori oluşan kocaman bir gülümseme pinokyo'nun perisi tarafından gerçeğe dönüşecek sanki, sonra iç huzurumla birlikte 'evime' gideceğim ve yarın olacak... ------------------------------------------------------------------------------ SeSsİz SeSsİz GiDeRiM BeN |
BEYAZ GUL
Öyle çaresiz bakma yüzüme Belki bakıslarını okuyamam Bana sen anlat Bana sevgini anlat Seni seviyorum demek zorsa Tut ellerimden Heyecanından da sakın korkma Gözlerime bak ve saçlarıma dokun Inan ben sendende heyecanlıyım. Iste o an... O an herseyi unut Bana sıkıca sarıl Kulagıma seni seviyorum de. Son noktayıda dudaklarıma koy Öylece dudaklarında kalayım. Bunların hepsi bu kadar zorsa Bir beyaz gül yolla Ben genede anlarım. |
Mühürledim aklımı,
Bıraktım dingin sulara, Kendi ellerimle... Pişmanlığa mahal vermeden, Alelacele... Mühürledim ellerimi, Kesip attım bileklerimden... Hiç yaşanmamışcasına-ellerinle... Hatırlamaya mahal vermeden. Mühürledim gözlerimi, Kendim dağladım birer birer, Sanki seni hiç görmemişcesine... Sevmeye mahal vermeden. Mühürledim kulaklarımı, Kapadım tüm seslere etraftaki, Senin sesin de dahil buna,unutma, Vicdana mahal vermeden. Mühürledim kollarımı, Zincirledim onları da vücuduma, Bir daha kimseye sarılmasınlar diye, Merak etme,kıskançlığa mahal vermeden Mühürledim dudaklarımı, Kelimelere de,öpücüklere de... Yapıştırdım birbirlerine, Acıya mahal vermeden. Unuttum anıları,taşlaştı ya artık kalbim, Hissetmez oldum düşünsem de çarpışını Benim ya da değil artık çok önemsiz Ben bana yetiyorum,işte sana temyiz! |
Bilmeyeceksin
Ne düsündügümü Ne hissettigimi Affetmeyecegimi Bilmeyeceksin Dumanlar basimin üstünde halka halka oldugunda Aklima geldigini Her aklima gelisinde Yine bir deprem yeri oldugumu Affedilmeyecegini Bilmeyeceksin Sarardiginda baharlar Basimin sola düstügünü Sol yanima bir yaprak düstügünü Giderken buralardan Düslerimde neler oldugunu Affetmeyecegimi Bilmeyeceksin En güzel siirlerimi de bilmeyeceksin Bir gün oturup karsima Gözlerimde neler yazdigini Artik okuyamayacaksin Affedilmeyecegini Bilmeyeceksin Seni sevdigimi unutacaksin Sonra da bilmeyeceksin seni sevdigimi Kalkip giderken ardinda neler kaldigini Sormayacaksin Önce merak etmeyeceksin Sonra unutacaksin Bilmeyeceksin Kahramanlik ne care Elden gelmez namertlik ki Bu can kac ben tasir Bilmeyecekler Gelmez kalbine üflesem nefesim Üflemeyecegim Bilmeyeceksin Daha nice daglara yetmez ki gücüm Yazsam seni yagmura tükenmez ki icim Bir gergef dokur ki yara icimde bicim bicim Bu onulmaz yaralarima bir kavlin kâfidir Söylemeyecek dillerim Bilmeyeceksin Daha da ötesi Affedilmeyeceksin... |
Sen, her zaman gerçeğim ol istedim ..
Hayallerimde yanına geldiğimde yüreğim titredi.. Çünkü sen hayalimdin... Yanlız yatağıma uzandığımda zamanlarda ise.. Bir burukluk vardı içimde.. Sen kavuşamadığım hayalimdin... Senin için umutluydum, gerçeğim olcaktın.. Sonunda anladım ki... Kırık bir cam parçasıydı, kalbime batan.. Hayalimden geri kalan bir parça.. Tüm bedenime dağılmıştı, toplayamazdım.. Sadece karanlıkla dertleştim, sensizliğime kahrettim.. Kendime ve sensizliğime kızdım.. Bir tek sana kızamadım.. Ben, yüreğim elimde gelmek istedim kapına... Ve o yürek ki, Birdaha canlı ve heyecanlı olmamak üzere kara toprağa düştü... |
Hüzünleri yapıştırıp gözbebeklerine
Yüreğinden öpebilir miyim? Okuduğun her satırımda, Attığın her umutvari adımda, Duyduğun her hüzünvari seste, Görmediğini bildiğim hergüzelliğini, acısını, dayanılmaz ağırlığını çıkardığında Hayat karşına Gülümsediğini düşleyebilir miyim herşeye rağmen... Denize dokunurken, Serçelere göz kırparken, Doğan güne,olmuşa,olacağa gülümserken düşünebilir miyim seni? Görmeden hiç tanımadan saçlarındaki aklara ,yarım kalan tebessümler asıverdiğin yüzüne ,yitirmekten korktuğun hüzünlerine, mutluluklarına dair şiirler yazabilir, okuduğun her mısrada Seni Yüreğinden öpebilir miyim? Gamzelerinden taşıveren mutluluklarına, Bir şarkıda vurulan umutlarımı karıştırabilir, Tekbaşınalığın farkındalıklarından karanlığı yırtarcasına Yalnızlığından seni kaçırabilirmiyim? "SEVDA"ya sevdalanışımı,kaçışlarımı,"merhaba"larımı, umutlarımı, arayışlarımı analatabilir miyim? "Yabancım değilsin Sevgilim"diyerek "Gönlümün Gurbeti Sevgililerimi" dinletebilir miyim? ve Sen bunların hepsine "HAYIR" dersen eğer.... Gözlerimdeki hüzün bulutlarını gizleyerek Gözlerinden, "Güle Güle Umut Meleğim Canımın Yarısı Sevdiğim,YARİM" diyebilir ve seni son kez... YÜREĞİNDEN ÖPEBİLİR MİYİM ??? |
Haydi toplan akşam oldu
vakit doldu toplan gidiyoruz ey kalbim kırkikindi yağmurlarına kalamam kaldıramam bunca ağrıyı, ihaneti biliyorum kirlenmiş hiç bir bakışta yer yok bana bu yüzdendir ceylanlara küsmüşlüğüm sevdalara küsmüşlüğüm bu yüzden bir gül yaprağı bulup sarmak için yaramı alıp götür beni buralardan içimdeki cesetleri çiğneyerek kalbimdeki mahşere bak akşam vakit tamam dürüp ömrümün defteriniToplan gidiyoruz ey kalbim yorgunum bir sonbahar ezgisi gibi bekleyemem son yaprakta sevgisi iğdiş edilmiş tarihlere koma beni ey kalbim bak güz yağmurları iniyor acılar ve ihanetler üstüne çırılçıplak ve sevgisiz kalmış bir şiirim kimsesiz bir kış sokağında ne gülen gözleri menekşelerin avutuyor benine de munzur bakışlı cerenler al götür beni buralardan ey kalbim geçtiğim tüm kıyılara kırık gözyaşlarımı ince duygularımı bırakarak ve kırarak aynalarını hüzünlü bakışlarımın artık hiç bir sevince yakışmıyor yüzüm sevinçlere geç kalmış yorgun ve yaralı bir yolcuyum heybemde türküleri unutulmuş bir şafağın yalnızlığı geçtiğim bütün kıyılara gözyaşı yağdırıyorum bütün dinlerden kovsunlar beni bütün ülkelerden bütün yüreklerden kovsunlar hangi tanrıya sığınsam yaramın merhemi yok biliyorum kirlenmiş hiç bir bakışta, yer yok bana bu yüzdendir ceylanlara küsmüşlüğüm sevdalara küsmüşlüğüm bu yüzden yeni bir gül yaprağı bulup sarmak için yaramı sevdalı bir kuş yükleyip acılarımı kanatlarına alıp götürsün beni buralardan içimdeki ölüleri çiğneyerek kalbimdeki mahşere hamuru çürümüş dostluğun, vefanın, aşkın vefasız mevsimlere bırakma beni ey kalbim ağlatma beni sevda kapılarında kahpe kapılarında eğme boynumu kurşunlar sıkılsada canevime çiğnetme yoksulluğumu ayaklar altında bırak başım dik, içim ezik kalsın onurlulara mahsus bir makamda ağırla beni satılmışlığın, alçaklığın, ihanetin ortasında koma biliyorum bu düş sığmaz kirlenmiş sokaklara bu sevda sığmaz bakmayın gözlerime nasıl saklarım yüreğimdeki incinmişliklerikınalı bir kelebek konunca saçlarıma ah! benimde hayallerim vardı baharlarım vardı yazlarım vardı kuşlar uçup gitti yüreğimden gökyüzü yaralı kaldı bir isyan giydirip gözlerime dipsiz bir uçuruma yuvarladım umutlarımı aşk diyordum talan oldu, yalan oldu ömrüm tınısı kırık bir keman sızısıyım artık yok gideceğim bir başka kapı haydi toplan vakit tamamtoplan gidiyoruz ey kalbim boşalsın ince duygularımın sırtındaki yük paranın sevgiye ihanetini gördüm insanın önünde diz çöküp ibadetini dünler harabe yarınlar umut değil hüznün neresinden dönsem, kırgınım |
İyi günde gelmedin
Kötü günde hiç gelme Seviyorken gelmedin Sevilmeden hiç gelme Gülüyorken gelmedin Ağlıyorken hiç gelme Gündüzüme gelmedin *******ime hiç gelme Yanıyorken gelmedin Söndüğümde hiç gelme Ben sen iken gelmedin Ben ben iken hiç gelme |
Bölemem canı canana
Bir can daha istemem Sırtımda yüküm yeter Bir dağ daha istemem Alem güle boğulsa Bir tek diken istemem İstemem aşk yarası Bir damla yaş istemem Fani derki baki Hak'tır Bu dünyadan dal istemem Bu dünya köşkle dolsa Bir baraka istemem |
İlk aşkım değildin
Eşsiz bir sevdayı kucaklamıştı gönlüm Bin yıl sevilmek istercesine Aşık olmuştum sana Ayrıydın Çok farklıydın diğerlerinden Elbet sende bütün aşklarda olduğu gibi Kırıyordun kalbimi Özrünle alamadığın gönlümü Öpüşünle yeniden sevmeyi öğreterek alıyordun Sonrası Sende diğerleri gibi Terk ettin Senden sonra her şeyi bıraktım Aşkımda seninle gömülüp gitti maziye Halbuki Nasıl sevmiştim seni kahrolası Neleri mi vermiştim sana Tatlı bir gülüşünü Yüzümün siması yapmıştım Ölümü yemin yapmıştım aşkın için Nerden çıktı bu ayrılık Şimdi özlemek Kulaklarımda çınlayan bir efsane olmuş Nerdesin Sensizlik zehir olmuş bardağımda Ne zaman içip kurtulacağım olmayışından Ah birazcık cesaretim olsa Değer misin ki Hayır hayır Öldürmem kendimi Çünkü sen ne sevilmeye layıksın Ne de bu canı feda etmeye değersin |
Hani bulutlarla bana haber yollayacaktın
Sen her yağmur damlasına bir kelime yazacak; Bende o damlaları avuçlarıma alıp, Yazdığın mektubu okuyacaktım. Kokunu çiçeklere iliştirip yollayacaktın hani? Söz vermiştin... Bülbüller sözlerini getirecekti bana. Dalgalar,vurup vurup hasretini solumayacak mıydı? Yıldızlar,sana giden yolu göstericek, Mehtap yolumuzu aydınlatacaktı. Aşkımıza ondan başka kimse şahit olmayacaktı. Öyle sevecektik ki birbirimizi, Sorgusuz sualsiz girecektik cennete. Kıskanacaktı nurumuzu melekler bile... Şimdi neden solgunsun böyle birtanem, Niçin açıp gözlerini ellerimden tutmuyorsun? Uzat ellerini,al benide yanına Bunca hasret yetmez mi çıkmak için katına? Yoksa gittin ve unuttun mu beni? Unuttun mu oralarda? Göz kırp bana yıldızlardan. Bir an bile durmam buralarda inan; Davetini bekliyorum, Çağır geleyim artık, Çağır meleğim artık... |
Bana bir gun sordun. Benden hoslaniyormusun diye. Hayir dedim. Bana bir gun sordun. Ben eglenceli birisimiyim diye. Hayir dedim. Bana bir gun sordun. Kalbindemiyim diye. Hayir dedim Bana bir gun sordun. Ben gidersem aglarmisin diye. Hayir dedim. Beni birakip gittin. Ama bunu bilmeni istedim. Senden hoslanmiyorum. Sana asigim. Sen eglenceli birisi degilsin. Harikasin. Kalbimde degilsin. Kalbimsin. Sen gidince aglamam. ölürüm... |
sen hiç sevdiğinin hayaliyle konuştun mu sabaha kadar?
ona olan hasretini dört duvar arasına sığdırdın mı? çaresizce boynunu büktün mü? onun yokluğunda sen hiç aşkın için gözyaşı döktün mü? onun resmini bağrına basıpta doyasıya öptün mü? dolaştın mı yıldızlı akşamlarda? saatlerce kendi kendine konuştun mu? eline ne gecerse deviripte kırdın mı? doğan her güneşe onun ismini mırıldandın mı? kollarını çaresizce boşluğa sardın mı? yerlere çaldın mı hiç sevdiğin için gururunu? bir tarafa attın mı hiç kahrolası gururunu? onun ismini kalbine nakşettin mi? sen ewet sen hiç ona sevdiğim dedin mi? ellerini tutupta ona yüreğindeki sevgiyi kalbinin sıcaklığını mahsum bir kızın korkak ve titrek sesiyle anzısın ona aşık olduğunu itiraf ettin mi? ve kalbinin bütün kapılarını açıp işte ben senin sende benimsin dedin mi:? her yağmur yağdığında yüreğini bir kuş gibi ona emanet ettin mi? sen ewet sen şimdi sana soruyorum yosun gözlüm sen hiç benim kadar sevdin mi? |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.