![]() |
Cahilin elinde koza dönüyor
Hani her gönülde bir aslan yatar Aşıklar mızraba saza dönüyor Arada selamın gelirse yeter Boranım tufanım yaza dönüyor Gelip masum masum yüzüme bakma Ezik ciğerimi yaktıkça yakma Gidip burcum burcum ellere kokma Cahilin elinde koza dönüyor Çakal makamına aslan mı yatar Sır verme cahile götürür satar Nimet cömertlerin elinde artar Namerdin elinde aza dönüyor Belik örülmüyor kaküle saça Sevginin fiyatı sorulmaz kaça Kimisi düşünür göbekle kalça Kimi gelin ile kıza dönüyor Borani yem zehir oldu yediğim Cehalete ötmez benim düdüğüm Şu benim çorumda turna bildiğim Varıp Ankara da kaza dönüyor Halil Çimen |
Cahilin karası
Gel canım benim yarama Merhem bulup süremezsin Boşuna beni arama Kalp evime giremezsin Uzanma cahil aşına Tutulun gönül kışına Gitme dağların başına Çiğdem bulup deremezsin Arada yokla orayı Dostla uzatma arayı Cahil sürerse karayı Ömür boyu silemezsin Hayat yolu ince ince Eririm yari görünce Kara toprağa girince Yol bulupta gelemezsin Boranide aşkın şoku Olamam sevginin yoku Seni vurur cahil oku Nerden gelir bilemezsin Halil Çimen |
Cahilin taşı
Niçin taş atarsın kendini bilmez Hiç olmazsa insan gibi gör beni Eğriyi bura kıp doğruya gelmez Bilmiyorsan bir bilene sor beni İçimde geziyor koca kainat Gel şu içindeki ikiliği at Tüm insanlar kardeş eyleme inat İnsan isen kolun açıp sar beni Kabe bende kuran bende hak bende Benlik ile gezen insan yok bense Ne kadar istersen sevgi çok bende Daha neden görüyorsun hor beni Mana aleminden sohbetin söyle Kaçırma kervanı gönülde eyle İster batun ister zahirden söyle Var ise ilimin otur yor beni Borani ağzında sevgiden bir ses Sevgisiz söylerse sen o dili kes Vallahi dostumdur namuslu herkes Namussuza yoldaş etmek zor beni Halil Çimen |
Çatlasın kavgalar
ÇATLASIN KAVGALAR Duygularım kucaklar Yıllardır sessizliği Söz eder çok bilmişler Fetva verir ağız dolusu Sonradan görmeler Gökdelen tepelerinde Sevgiyi bilmez sevdayı bilmez Onlar nerde bilmiyorum Ben bir şiirin kıyısındayım Benim saçlarımda ak Senin ellerinde yaz Gelmesem olmaz Görmesem olmaz Toprak gibi gönül Duymaz gülüm duymaz Bir sevinç yeşerir gülüm Yeni bir sevda yeşerir Cebimde şiir dolu Gönlümde sevgi dolu Ben sana geliyorum doğru Şiir dolu sevdalar Çatlasın gülüm Çatlasın kavgalar Halil Çimen |
Çıkar alır kara toprak
Arı gibi iğnesini Sokar alır kara topr Kirin ile kabul etmez Yığ kar alır kara toprak Kopmasın sevgi ipleri Yalan doldurma cepleri Saklamaz çalı dipleri Bakar alır kara toprak Ömür biter yürüyerek Yok olursun çürüyerek Kurşun gibi eriyerek Yakar alır kara toprak Kanma düğün balayına Girme işin kolayına Güvenme han sarayına Yıkar alır kara toprak Borani çektiğim çile Sevgiye yapılmaz hile Dağların başına bile Çıkar alır kara toprak Halil Çimen |
Çingene atını nallayıp durma
Adressiz postada mektup gidermi Gel yanlış adrese pullayıp durma Yozan tavuk yavrusunu güdermi Sürüden yozanı yolayıp durma Arifin sohbeti tatlı dillidir Yaşamın iyisi orta hallidir Yarış atı taylığından bellidi Çingene atını nallayıp durma Mevsimler değişti yitirdik yazı Ağustos ayında yedik ayazı Kagal köpeğinden olurmu tazı Boşuna atlastan çullayıp durma Ozanın sırtında ağrının dağı Gönlünde sevgiyle sürer toprağı Sineğin kovanla var ise bağı İçi mikropludur ballayıp durma Borani ozanlar halkına yardır Ozanca yürüyüp yol almak zordur Ozanın ozanlık özünde vardır Ayrılığa mendil sallayıp durma Halil Çimen |
Çingene kızından sadık yar olmaz
Gel kardeşim sözüm yabana atma Uzak dur cahilde namus ar olmaz Odunun üstüne samanı çatma Saman içten yanar dişta har olmaz Gönlünü temizle bedende canda Hakkı bulamazsın kirli mekanda Onulmadık dert bırakır arkanda Çingene kızından sadık yar olmaz Ağacın gölgesi kendine düşmez Saman ataşında pirzola pişmez Dünyalar değişse yobaz değişmez Cahil yaptığına tövbekar olmaz Zaman tünelinde aşınır beden Sana ibret olsun babanla deden Vicdanın temizse yap muhaseben Boşuna yorulma yoktan var olmaz Sakın ha cahile sırrını verme Gidip meçlisine çulunu serme Alçak gönüllü ol çok gidip gelme Çok gidilen yerde itibar olmaz Borani aç ölsen yıkma fırını Servet unutturur namus arını Var sevgiye yatır olan varını Daha bundan özge tatlı kar olmaz Halil Çimen |
Çorumun çulsuzum ben
Benim dünyam sevenlerin dünyası Sevgisiz bahçenin gülsüzüyüm ben Sevgi tellalıyım aşk pazarında Cahil meclisinin dilsiziyim ben Benim gözüm hep sevgiye bakacak Gönül pınarımdan sevgi akacak Bir gönül arıyom başım sokacak Dünyanın âvâre yârsızıyım ben Sevgi duman duman çıkar peçemden Sevgi yağmur gibi akar gecemder? Dersi öyle aldım Yunus hocamdan Sevgi pazarının kârsızıyım ben Alırım satarım azalmam bitmem Tartarım veririm zarar kâr etmem Döverler kovarlar bırakıp gitmem Sevgi pazarının arsızıyım ben İnsan sevgisiyle şiir yazarım Heceleri boncuk boncuk dizerim Sevgi çalar sevgi söyler gezerim Sevgi bankasının hırsızıyım ben Bağrıma yazıldı sevginin adı Cahil pazarının kalmadı tadı Kahpe felek dallarımı budadı Dünyanın kanatsız kolsuzuyum ben Borani'yem sevgi satmam muamma Boşuna uğraşıp çözerim sanma Aşkın mabedinde zenginim a Çorum'un bîçâre çulsuzuyum ben Halil Çimen |
Çorumun namlı gözleri
Bakarken tetiğe basıp bakıyon Gönül silahında namlu gözlerim Bir bakışta cayır cayır yakıyon Bugün erken erken zamlı gözlerin Neden cevap vermiyorsun çağrıma Vefasızlık gider benim ağrıma Gene kurşunları attın bağrıma Bitmezmi hiçranı kanlı gözlerin Her gün gözlerimden akan ırmaksın Sevip sevilmeden niçin ıraksın Hakimler hakimi davama baksın Gönül mahkememde zanlı gözlerin Saldın boraniye hiçranı gamı Gönül depreminin yoktur dermanı Bir bakışın yakar koca cihanı Senin türküyede namlı gözlerin Halil Çimen |
Daha başka cehennemmi arıyon
Bizim göz yaşımız içine akar Bakıp dışarıda nemi arı yon Cahilin sardığı yaralar kokar Cehaletten ilaç emmi arı yon Hayat gemisine inip bindiğin Yar ile berzahta semah döndüğüm Haki katın memesinden emdiğim Daha bundan özge demi arı yon Al yanına yaranını dostunu İyi yıka alt yanını üstünü Serince güzelle sevda postunu Daha ayni yakın cem mi arı yon Herkes sevdiğinden bir şeyler umar Aşkın ateşine düşenler yanar İnsan başka başka yer damar damar Elifi bilmeden cim mi arı yon Borani derdini arife danış İyi düşün taşın eyleme yanış Ateş nar ararsan cahille konuş Daha başka cehennemi arı yon Halil Çimen |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:11 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.