![]() |
Git Öyleyse
Sevsem de seni ben ömrümce ölesiye İsteyip de yalvaramam dönesin diye Eğer o seni mutlu edebilecekse Boş ver bırak beni, bırak da git öyleyse. Olmasın içinde en ufak bir endişe Unutki; Yüzün gülsün, gönlün dolsun neşe Üzülme sakın, ayrılık tek dileğinse Boş ver bırak beni, bırak da git öyleyse. Ziya Kara |
Göç
Erkenden kalktığın Bir günün sabahı Sabah kahvaltısını hazırladığında 'Kalksana, kalksana' diye sesleneceksin Kalkmayınca da Kızarak 'Kalksana, kalksana' diye bağırarak Yanıma gelip, dürteceksin... Kalkamayacağım, Anlayacaksın! Sesin çıkmayacak, Dilin tutulacak, Haykıramayacaksın avazınca... Boylu boyunca cansız yatan Bedenime sarılacak Ağlayacak, ağlayacaksın! Daha o an İyi, kötü Eski günleri arayacaksın. Böyle zamansız bir göçü Hiç düşünmediğimiz için Sakın feryadı figan etme Sen kal istersen gurbette Memlekete dönme Sorumlulukların var unutma! Ziya Kara |
Gölge
Ben nerede Gölgem orada Ben mezarda Gölgem nerede? Ziya Kara |
Gönlü Yaralım
Gönlü yaralım sormadan söyle Sana ne oldu bensizken böyle Kimler kanına ruhuna girdi Karamsarlığa büründün böyle. Gönlü yaralım kulak ver bana Ne beni üz ne de kendin üzül O güzel yılların hatırına Yüzümüz olsun yüz yüze bakmaya. Gönlü yaralım sen yine sensin Bazen cennet bazen cehennemsin Fark etmez ben varım ya da yokum Bilki yaşıyor ve seviyorum. Gönlü yaralım gözü karalım Sanırım şimdi farkındasındır Yok yere kopardığın kıyametin Bakalım hesabını nasıl vereceksin! ? Ziya Kara |
Gönlümün Serabı
Öpücük kondurduğum dudaklara Bakarken daldım gittim uzaklara Bir an tadını alır gibi oldum Oysa gece ben sensiz uyuyordum. Çılgınlıklarımızın hatırına Rüyalarımı olsun bana bırak Bir de hayallerime dokunmazsan Yaşadığım dünya benim olacak. Gönül sarayımın kraliçesi Yegane hazinem sen olacaksın Cazibene dayanamazsam eğer Mecburen kulun kölen olacağım. Herkesi kandirabilirim belki Kendimi kandırmam mümkün degil ki; Sevmiyorum dersem asla inanma Nasıl sevdiğim apaçık ortada. Sen ki; alıp verdiğim her nefeste İçimde ılık ılık esiyorsan Rüya da, hayal de olsa; sen varsın Çöle dönen gönlümün serabısın. Ziya Kara |
Gönül Gözüm
Sen, beni satabilir Başkasıyla olabilir Güzel bir hayat sürebilir Hatta, hatta Sevilebilirsin bile. Ama sen Gönül gözüm Senin sevgin ne olacak? Ömrü hayatında Benden başkasını Sevebilecek misin? Ziya Kara |
Göreceğiz
Sen mi bende kaldın? Ben mi sende kaldım? Sen mi yalnızsın? Ben mi yalnızım? Ay kim? güneş kim? Yıldızlar kiminle? Kim, kimin benliğinde? Zamanla göreceğiz! Göreceğiz canım, göreceğiz! Dün göremediklerimizi; Bugün düşündüklerimizi; Yarınların ne getireceğini; Göreceğiz! Ziya Kara |
Görüşmeyelim
Ağlatan, inleten, güldüren kader! Onu seviyorum, ağlat diyemem Farketmez bilmesin, ben neredeyim O mutlu olsun da görüşmeyelim. Ağlatan, inleten, güldüren kader! Oyuncak etme sen beni elinde! Gözümde, gönlümde, dileğimde de O mutlu olsun da görüşmeyelim. Ağlatan, inleten, güldüren kader! Ben kimselere sır veremiyorum Ölümüme bile çoktan razıyım O mutlu olsun da görüşmeyelim. Ziya Kara |
Gözbebeğim
Gözümün nuru, gözbebeğim Dünüm, bugünüm ve yarınım Canım, kanım, suyum, ekmeğim İstediğim, isteyeceğim Bir türlü vazgeçemediğim Gözümün nuru, gözbebeğim Benliğim, dünyadaki herşeyim Ben kimselere ısınamıyor, Beni, bir tek sen sev istiyorum Hakkım mı yok, dilim mi varmıyor, Çaresizim, düşünüp duruyor, Bunu sana söyleyemiyorum. Ziya Kara |
Gözlerin Kapanıyor Gözlerime
Gözlerimi gözlerinden alamıyorum, Dalıp kalıyorum derinliklerinde. Yazı, kışı, baharı, güzü yaşıyorum, Tertemiz yüreğinin derinliklerinde... Her defasında vuruluyorum, Sana hayranlığım biraz daha artıyor. Gözlerinde temelli kalmak istiyorum; Gözlerin kapanıyor gözlerime... Ziya Kara |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.