![]() |
Kılım Desenli Kazak
1/: Bayram kapıyı tıklatınca... Tüm dünyalar benim olur. Hele duyunca, Kız kardeşim Gülizar. Gül açar, Çiçek açar... Ama bayramlıksız bayram, Bana haram. Gülizar'a da haram. 2/: 'Ben geldim' deyince bayram... Fırlatırım şapkamı havaya. Taa... ay dede diyarına... Sevinirim. Ateş kaplar kanımı. Babam sorar: 'Kızım Gülizar, Bakalım bayramda neler arzular? ' 3/: Bayram 'Merhaba' deyince... Çıkar ceviz sandıktan, Döşü kilim desenli kazak. Onun görevi beni, seni yani hepimizi Bayramda mutlu kılmak. Annem sorar: 'Oğlum Hazar, Bakalım bayramda neler arzular? ' 4/: 'Geliyorum' deyince bayram... Benim ellerim kınalanır. Sürmelenir gözleri Gülizar'ın. Kim erken kalkarsa yarın, Kilim desenli kazak süsleyecek gününü. Bayramda kazaksız olmak, Sayın ki ağaçsan çiçeksiz olmak. Buğdaysan başaksız olmak. Öyleyse en iyisi erkenden yatmak... Ahmet Yozgat |
Kıskanç Kardeşin Mesajı
Söyle neden doğdun? Benden sonra küçük açıkgöz Bir de kardeş olacaksın Söyle hangi kardeş yapar? Senin yaptığını Herhangi bir kardeşine. Ahmet Yozgat |
Kış
Her gece Beyaz ve çiçekli yorganımı Üzerime çekince Ben ısınıyorum da Nedense bilmem Sopsoğuk oluyor hava Bürününce beyaz karı Üzerine düz ova. Ahmet Yozgat |
Kış Demek Ne Demek?
1/: Kış demek Ellerde yeşil eldiven demek Sırtta kahverengi kaban demek Ayakta siyah postal demek Boyunda kırmızı atkı demek 2/: Azgın tipide ya da ayazlı karda En büyük mutluluk Nedir bilir misiniz siz? Sırta sıcak kaban Ayağa sıcak potin Ele sıcacık eldiven giymek Yünlü atkı dolamak boyuna Öylece devam etmek kartopu oyununa. Ahmet Yozgat |
Kıvrım Kıvrım Yollarız
1/: Bir çocuk hayal kuruyorsa Masallardaki Kaf dağının üstüne. Uğrarız onun da köyüne. Dalarız sınırsız hayallerine. Biz, kıvrım kıvrım yollarız. Belki bir gün size de uğrarız. 2/: Bir çocuk gitmek istiyorsa Çok uzaklardaki koca dağlara. 'Aç önümüzü! ' deriz engin ovalara Yara yara karlı yaylaları, Metal tabelalar çaka çaka, Sınırsız arzulara uğrarız. Biz kıvrım kıvrım yollarız. Bekleyin umut ile Bakarsınız bir gün sizi de uğrarız. Ahmet Yozgat |
Bir Tuzlu Bir Tuzsuz
1/: Zavallı annem Bir gün tuzlu yapar Pişirdiği yemeği Babam yemez kalkar sofradan Ablam batırmaz kaşığının ucunu Bense hemen kıvırırım burnumu Hiç sormayın delidolu ağabeyimi Bu gün de olmaz yiyen Annemin tuzlu yemeğini Kalmaz sofrada hiç kimsenin isteği. 2/: Zavallı annem ertesi gün Tuzsuz yapar yemeği Babam çatar kaşını Ablam koşar okulun kantinine Ben de hamburgere Hiç sormayın aklı havada ağabeyimi Bu gün de olmaz yiyen Annemin tuzsuz yemeğini Kapanır sofrada herkesin isteği. 3/: Zavallı annem Az koyar tuzu olmaz Çok koyar olmaz tuzu Bir türlü ortasını bulamaz Zavallı annem ne bilsin Ayak üstü beslenmeye alıştığımızı Bu gidişle kimselere yaranamaz. Ahmet Yozgat |
Bir Uzaylı Amcaya Şiir
1/: Merak bu ya Söyle bana uzaylı amca Üzerimde uzanan şu lacivert uzaya Gidiş - dönüş kaç lira? Uzaylı amca bak şu kumbarama Uzay biletini almaya yeter mi acaba? Bir yıldır biriktirdiğim bu para 2/: Merak bu ya Söyle bana sevgili uzaylı amca Ay'a bilet kaç lira? 3/: Merak bu ya Söyle bana dostum uzaylı amca Güneş'e bilet kaç lira? 4/: Merak bu ya Söyle bana arkadaşım uzaylı amca Yıldızlara bilet kaç lira? Eğer yetmezse kumbaramdaki para Biraz borç verir misin bana? Ahmet Yozgat |
Kızılay'a Teşekkür
1/: Bir gece saat üçte ansızın Hızla salladı her yanı deprem Yıkıldı gitti o güzel evim Çok geçmedi, çat kapı: 'Kimdir o bayım? ' 'Ben kızılay'ım.' 2/: Bir gece saat beşte Azgın seller yürüdü üstümüze Sürüdü indirdi bizim köyü denize Çok geçmedi, çat kapı: 'Kimdir o bayım? ' 'Ben kızılay'ım.' 3/: Bir gece saat onda ateş uçuştu Birbirine bitişik evler tutuştu Çok geçmedi, çat kapı: 'Kimdir o bayım? ' 'Ben kızılay'ım...' Ahmet Yozgat |
Bir Topak Taş
1/: Bekler beni her sabah Sokakta topak bir taş Sanki 'Merhaba...' der bana Ve usulca her gelene geçene: 'İyi günler satıcı amca...' 'Bol şanslar işçi abla...' 2/: Çok komik gelir bana Nedendir bilmem o anda Topak taşın selam verişi İşlerine giden insanlara Dokunurum yumru yumru yanağına Ayağımın ucuyla usulcana Nedense topak taş bundan Doğrusu ya hiç hoşlanmaz Sanırım ki çok üzülür Çünkü o sırada ağızcığı büzülür Siz onu taş kalpli sanırsınız ya Bizim sokaktaki topak taş ağlar Ve akıtır gri gözlerinden İki damla altın yaş Vazgeçer insan olmaktan Yine taşlaşır yavaş yavaş... |
Kırmızı Başlı Civciv
1/: Bitti yirmi bir günlük yolculuğu Çatladı tam orta yerinden O çilli ve turuncu yumurta Bir kırmızı başlı civcivdi Gelen mavi dünyaya. 2/: Ben şaşırdım Anne tavuk şaşırdı Mor horoz oldu Doğrusu en çok şaşıran Hoş geldin kırmızı civciv Hoş geldin bizi böylesine şaşırtan. Ahmet Yozgat |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:51 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.