![]() |
Kara Karga Yeşil Ördek
1/: Kara karga 'Gak! ' dedi Peyniri uyanık tilki yedi 'Pencereden bakayım.' derken Sütü bir çocuk içti Acıdım zavallıya Sofradaki kırıntıları Verdim bizim kara kargaya Haydi siz de acıyın ona Sofranızda artan kırıntıları Verin acıkan kara kargaya. 2/: Yeşil ördek 'Vak! ' dedi Deredeki yosunu balık yedi 'Pencereden bakayım.' derken İçti gölün suyunu bir sarı inek. Acıdım zavallıya Soframızdaki kırıntıları Verdim bizim paytak ördeğe Haydi acıyın ona siz de Sofranızda artan kırıntıları Verin acıkan paytak ördeğe. Ahmet Yozgat |
Kara Tahtanın Uyarısı
Son dersin son dakikası, Sınıfın karatahtası, Alıp eline tebeşirin, Derslerden artanını. Der ki: 'Sevgili çocuklar! Dersimiz buraya kadar. Şimdi toplayın masanızı. Bırakmayın geride, Sakın hiç bir eşyanızı.' 'İyi akşamlar' dileyin, Sevgili hocanıza. Yavaş yavaş ve sakin, Terk edin dershaneyi. Geride kalsın, Öfke, kıskançlık ve kin. Arkadaşlarınıza mutluluklar dileyin! Yolda, sakın koşmayın. Kaldırımın sağı sizin. Karşıdan karşıya dikkatli geçin. Kırmızı ise yanan, Aman, Bekleyin ha geçmeyin. Sarı yanınca hazır, Geçerken arabalar vızır vızır... Atlamayın asfalta, Yalnız yeşilde geçin! Uyarım budur size. Varınca evinize, Babanızı selamlayın. Dokunun annenize. Ben bir karatahta, Buluşalım gelecek hafta. Gidin artık güle güle, İyi günler hepinize! ' |
Bizim Kapı
1/: Uğurlar beni her sabah Karşılar her akşam beni Bizim evin kapısı Sökmez pervazını Kırmaz menteşesini Durmadan açılır kapanır da Hiç çıkarmaz sesini. 2/: Bizim evin kapısı İşini hiç aksatmaz Ben iş yapmam parasız Babam her ay aylık alır Ama bizim evin kapısı Ay başında maaş almaz. |
Kardan Adam Ne İster?
Aralıkta yağan kar üşümez de Ocakta kardan adam üşür neden? Doğrusu merak ettim Sordum dedeme Dedem: 'Üşümez oğlum,' dedi 'Eğer üşüseydi kardan adam Bir de sizden kardan ev isterdi.' Ahmet Yozgat |
Bizim Kedinin Bir Günü
Bizim sevimli mestan kedi: Sabah erkenden bana: 'Süt isterim.' dedi. Bizim sevimli mestan kedi: Sabah erkenden bana: 'Ciğer isterim.' dedi. Bizim sevimli mestan kedi, Oturdu benimle masaya, Sütü içti. Ciğeri yedi. Bizim sevimli mestan kedi: Masadan kalkarken bana: 'Sağ ol ağabey.' dedi. Bizim sevimli mestan kedi: Süründü bacağıma: 'Sevilmek isterim.' dedi. Bizim sevimli mestan kedi: Mırıl mırıl mırladı: 'Oyun isterim.' dedi. Bizim sevimli mestan kedi, Çıktı benimle arsaya, Sevdirdi kendini arkadaşlara, Katıldı tüm oyunlara. Bizim sevimli mestan kedi: Bütün dostlara: 'Teşekkür ederim.' dedi. Ahmet Yozgat |
Kardan Adam Ne İster?
Aralıkta yağan kar üşümez de Ocakta kardan adam üşür neden? Doğrusu merak ettim Sordum dedeme Dedem: 'Üşümez oğlum,' dedi 'Eğer üşüseydi kardan adam Bir de sizden kardan ev isterdi.' Ahmet Yozgat |
Bizim Köyde bir Minik Kız
1/: Bizim köyde bir minik kız... Gözleri sanki sarı ışıklı yıldız. Belki adı Merve, Adı belki Kamile, Adı Saniye belki de, Adı Sonay. Yusyuvarlak bir yüzü var Sanki ağustos *******inde dolunay. 2/: Bizim evde bir minik kız... Gözleri güler ta dipten dibe Körebe oynar dedesiyle. Belki adı Havva, Adı belki Ayşe, Adı Zühal belki de, Adı Nadide. Sorar en uygun zamanda: 'Baba okul ne nerede? ' 3/: Bizim okulda bir minik kız... Maharetli elleri ufacık tefecik. Derste şarkı mırıldanıp Paydosta türkü söyler. Marş okur bayramlarda. Belki adı Canan, Adı belki Fadime, Adı Elif belki, Adı Şekercik. Sesi sanki ipek gibi incecik: 'Cik cik de cik cik! ' Ahmet Yozgat |
Kardan Adam Ödünç Süpürge İster
1/: Aslan arkadaşım kardan adam, Her kış geldiğinde evimizin önünde, Saatte bin kilometre esen tipide, Bin bir kilometre hızdaki fırtınada, Durur sepsessizce öylece, Havuç burnu kocaman. 2/: Canım arkadaşım kardan adam, Tıklatır camını yatak odamın. Bir ödünç süpürge ister. Der ki: 'Süpüreceğim de çevremi. Eğer süpürürse herkes önünü, Tertemiz olur şehir.' Ahmet Yozgat |
Bizim Mor Kedi
1/: Bizim kasabalı mor kedi Kim boyadı böyle seni? Doğduğun günden beri Tüylerinin rengi mor mu idi? 2/: Bizim mahalleli mor kedi Kim büyüttü böyle seni? Doğduğun günden beri Soğuk ve yalnız sokaklarda Kolay mıydı yaşamın Yoksa zor mu idi? Ahmet Yozgat |
Kardeş Dünyalara Uçan Balonlar
1/: Uçan balon kardeşler Söyleyin yolculuk nereye? 'Gökyüzüne gökyüzüne.' Eğer uğrarsanız ay dedeye, Oradan el sallayın dünyaya Yani sizi salan çocuklara... 2/: Uçan balon kardeşler Kırlangıçlarla yarışır mısınız? 'Yarışırız yarışırız.' Karışır mısınız pamuk bulutlara? 'Karışırız karışırız.' Eğer uğrarsanız güneşe, Bizden selam söyleyin ona. 3/: Uçan balon kardeşler Söyleyin yolculuk nereye? 'Yıldızlara yıldızlara.' Ulaşınca uzaya, Oradan el sallayın dünyaya Yani sizi salan çocuklara... 2/: Uçan balon kardeşler Yeni dünyalarla tanışır mısınız? 'Tanışırız tanışırız.' Ulaşır mısınız en uzaklara? 'Ulaşırız ulaşırız.' Eğer uğrarsanız gezegenlere, Bizden selam söyleyin onlara. Ahmet Yozgat |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:51 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.