![]() |
Boncuk Gözlüme Şiir
A/: Çocuğumun gözleri boncuk. Güneş vurur ışıl ışıl Ay vurur yalap yalap... Sanki uçar ışıltılı derinliklerden Konar gözbebeklerine Bir dantelli kelebek Gerer şeffaf kanatlarını Çocuğumun boncuktan gözlerine. B/: Çocuğumun gözleri zeytin. Güneş gözlerine vurur, Geceden arta kalan bir yıldız Çocuğumun gözlerinde ******* Çocuğum uyanır sabaha, Rengarenk bakar gri dünyaya. Çocuğum kahkahalarla güler, Çocuğumun gözleri zeytinler gibi kara Yanakları yayılır ufuklara. C/: Çocuğumun gözleri damla. Bulutlar vurur şıpır şıpır İpekten göz kapaklarına. Dökülür üstümüze uzaklardan Mavi yüklü bulutlar. Gözyaşı sağanağında kalan Bütün analar sırılsıklam ıslanırlar Gererler şeffaf şemsiyelerini Korurlar çocuğumun boncuktan gözlerini. Ç/: Çocuğumun gözleri iri mi iri. Güneş gözlerine vurur onun, Yansır tüm renkler çevreye çizgi çizgi Bir ezgi buharlanır mavi havaya Gerer şeffaf kanatlarını türküler Çocuğumun boncuk gözlerine. O gözler iri gözler Damlalar gibi diri gözler O beni özler her yalnız kaldığında Ben onu daha çok özlerim Çocuğumun gözleri boncuk, Çocuğum çok çocuk... Ahmet Yozgat |
Boş Arsa Katliamı
1/: Tükendiler tek tek Boş arsaları mahallemizin Bir apartman dikildi Eksildi bir boş arsa daha Körebeye mezar oldu sonunda Derin temeli o apartmanın da. 2/: Yirmi katlı bir site dikildi Mahalleden eksildi Kocaman bir boş arsa daha Saklambaç da kurban edildi sonunda Yirmi katlı sitenin açılışında. 3/: Bu sefer sıra geldi Büyükçe bir iş hanına Bir boş arsa daha kapandı sonunda Çelik çomağımız da odun oldu Mahalle fırınının külhanında. Ahmet Yozgat |
Kasım Dayı
1/: Uçuşur başımda kelebek gibi karlar Yağmurlar süzülür yüzümden Buluşur kış ile sonbahar Kasım dayı gelince Bizim yoksul kenar mahalleye. 2/: Kırmızı kiremitli çatılar ıslak ıslak Dar sokaklar çamur çamur bulaşır Zavallı babalar evlere odun taşır Torba torba kara kömür taşır Yaz yorgunu kenar mahallemiz Beklediği karakışa ulaşır. Ahmet Yozgat |
Boyacı Amca
1/: De bana boyacı amca Tüm yolları sarıya Siyahları beyaza Boyayacak boyan var mı? Eğer yok ise boyan Feda olsun sana Kumbaramdaki param. 2/: Söyle bana boyacı amca Grileri yeşile Eskileri yeniye Boyayacak boyan var mı? Eğer yok ise boyan Feda olsun sana Cebimdeki tüm param. Ahmet Yozgat |
Boyacı Nurettin
1/: Taa yıllar önce, şu kadarcıktı. Bizim mahallenin boyacısı Nurettin, Her sabah, tin tin tin! Babasının arkasından giderdi atölyeye. 2/: Evlerinde babaydı koca Hıdır. Boya atölyesinde ise sinirli usta. Ne kadar bildiği varsa, Boya, boyacılık ve badana üstüne, Öğretirdi çırağı Nurettin'e. 3/: Günlerden bir gün geldi, Emekli oldu boyacı Hıdır usta. Artık usta Nurettin boyuyor evleri. Üstüne yok bu hususta... Ahmet Yozgat |
Kentler Türkü Çığırır
1/: Dağlar türkü çağırır Bereketsiz kulaklarıma Dudaklarıma esrik notalar düşer. Gönlüme Karacaoğlan Kayalıklara Ferhat düşer Doruklarda yar düşer yüreğime... 1/: Yollar türkü çağırır Duyarsız kulaklarıma Dudaklarıma yorgun notalar düşer. Gönlüme Karacaoğlan Yollara Kerem düşer Uzaklarda yar düşer yüreğime... 1/: Kentler türkü çağırır Çıldıran kulaklarıma Dudaklarıma cesur notalar düşer. Gönlüme Karacaoğlan Çöllere Mecnun düşer Gurbette yar düşer yüreğime Döşeğime bir damla hüzün düşer... Ahmet Yozgat |
Boyalarım
Çantamda dolu boyalarım var Kuru boyam baş parmak boy Sulu boyam el kadar Kafamda kurduğum Rüyalarımsa dünyalar kadar Hayallerimse dağlarca Sorsam küçük boyalarıma 'Yeter misiniz? ' diye Dünyalar kadar rüyayı Dağlarca hayalleri Sonuna kadar boyamaya. |
Bozuk Musluk
Oğlunuz ya da kızınız Veya kendiniz nezle olsanız Koşmak olur bilirim hastaneye işiniz Sayın ki biz de nezleyiz Gün boyu damlıyoruz Ve akarak giriyoruz koca geceye Bizi neden Bir tamirciye götürmezsiniz? Ahmet Yozgat |
Bu Bayrak Var Ya Bu Bayrak
1/: Üşürüm kışta, kar ortasında, Kurtlar sofrasında yaprak gibi titrerim. Üstümü örtesim gelir. Bu bayrak var ya bu bayrak, Yün yorgandan daha sıcak! 2/: Ağlarım savaşların ortasında, Zalimler sofrasında ipek gibi üzülürüm. Yüzümü süresim gelir. Bu bayrak var ya bu bayrak, Ak mendilden daha yumuşak! 3/: Gülerim barışın ortasında, Düğün sofrasında oğlak gibi zıplarım. Halaya durasım gelir. Bu bayrak var ya bu bayrak Yüreğimde kuşlar gibi uçacak. Ahmet Yozgat |
Bozmayın Yuvamı
1/: Ben bir evsiz kuşum Günlerce yollardayım Ve günlerce aç susuz uçmuşum. 2/: Ben bir evsiz kuşum Unutulmuş bir şehrin Yetim bir sokağında Eski bir direk bulmuşum. 3/: Ben bir evsiz kuşum Çalışıp çabalamış Yetim sokaktaki direğe Yuvamı kondurmuşum. 4/: Ben bir evsiz kuşum Çocuklar bozmayın yuvamı Ben bir öksüz kuşum Sizinle komşu olmuşum. Ahmet Yozgat |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:29 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.