![]() |
Hasat Zamânı
Kekik kokan sabahlar getir bana Ağlarken gözlerimde aç çocuklar, Bal rengi gözlerinle bak, doyur. Sağnak sağnak yağsın yağmur,; Lâpa lâpa yağsın kar; Kurumuş dudaklarım,çatlamış bu topraklar... Artık,sürgün başaklardır ellerim; içi boş, Doğsun güneş ellerinden, doldursun diş diş, Mutluluk tütsün tüm bacalardan Hasat zamanıdır güzelim şimdi; Varsın essin rüzgârlar üzerimize üzerimize Uzaklardan,âşina türküler getirsin Yarım kalmış şarkılar var dudaklarımda, Dudakların bitirsin... (2008) Ünal Beşkese |
Hatıra (Eski bir sevgiliye)
Yaşadığım engüzel şiirdin sen ömrümde, Kalbim sanki hep senden dizelerle vuruyor. Bir kor parçası gibi,gönlümün bir yerinde Yeşil gözlü,sırma saçlı bir hâtıra duruyor. Hicrânı kendim yazdım bu masalın sonuna; Belki de kader,şimdi benden hesap soruyor. Yangınyeri yüreğimde,küllerin arasında Yeşil gözlü,sırma saçlı bir hatıra duruyor... (2007) Ünal Beşkese |
Hüsn-ü Kuruntu
Güneş,bazen *******i de doğa biliyor, Ya da,bana öyle geliyor.... (2007) Ünal Beşkese |
Hüsrân (Bir deneme)
Bir nigâhı; nâr-ı hicrân, bir nigâhı; sanki ferhân, Her handesi nazdan üryân.her sitemi eyler giryân. Sînede hep dumân dumân tüter durur bû-i cânân. Öyle bir yâr; cânımda cân,bir gülendâm ol mihribân... Dil haraptır,eyler figân,vurmuş ânı tîr-i müjgân. Vuslatıdır âşıka şân,firâkında dil perîşân, Görmek ister gönül her ân.Heyhât! Ol yâr dilde nihân... Sevdâda yok artık dermân; hüsrân,hüsrân, yine hüsrân... (01/06/2008) Kelimeler; Hicrân ; Ayrılık Nigâh ; Bakış Nâr ; Ateş Nâr-ı hicrân ; Hicran ateşi Ferhân ; Sevinçli Hande ; Gülüş Üryan ; Çıplak Nazdan üryân ; Nazdan arınmış Giryân ; Ağlayan Bû :Koku,güzel koku Bû-i cânân ; Sevgilinin kokusu Mihribân ; İyi huylu,uysal,güzel Dil ; Gönül Figân :Feryat,inlemek Ânı ; Onu Tir ; Ok Müjgân ; Kirpik Tîr-i müjgân ; Kirpiklerin oku Vuslat ; Kavuşmak Firâk ; Ayrılık Nihân ; Gizli Hüsrân ; Hayâlkırıklığı Ünal Beşkese |
İçiçe
Öyle bir 'sen' ol ki içimde; İçinde hep 'ben' olayım... (17/4/2008) Ünal Beşkese |
İçimdeki Düşman; 'Hüzün'
Yıllardır,içimde yüzsüz bir hüzün, Gönlü mesken tutmuş,oturur,durur Dostça bir bakışı,bir güzel gözün Yönelse,kıskanır,hemen durdurur, Sevdâsına özensem bir güzel yüzün Yaşımı,örs gibi başa vurdurur. Söndüğünü görse,yaktığı köz'ün Durdurur zamanı,geri döndürür. Hiç tadı kalmadı şarkının,sazın; Ne keyif aldırır,ne tat aldırır, Mutluluğu bulsam,hiç vermez izin, Kiniyle,hıncıyla ona saldırır. Düşmanıdır sanki baharın,yazın, Yalnız 'kara kış'a selâm verdirir. Tek dostu,sararmış yaprağı güz'ün O da,zâten bana 'hüzn'ü andırır. Hasretinde kaldım sohbetin,sözün, Ne kendi güler ne beni güldürür. Bir zâlim yanı var ondaki öz'ün Kendi ölmez,ama beni öldürür... Ünal Beşkese |
İçinde Hep Ben Olayım
Öyle şarkılar söyle, içinde hep ben olayım. Öyle pembe düşler gör ki, içinde hep ben olayım... Yum gözlerini, gözkapaklarının içinde hep ben olayım, Hüzün şiirleri yaz,aşk tabloları yap, içinde hep ben olayım. Bir kadeh sevdâ doldur; içinde ben olayım. Bir yudumda iç varsın, ben yeniden dolayım... Gözyaşında ben, gülüşünde ben, İçinde hep ben olayım... 'Öyle bir sen ol ki içimde, içinde hep ben olayım.'.. (*) (*) son dize,'İçiçe'şiirimdendir. (18/04/2008) Ünal Beşkese |
Îdam
Gece,bir kanun taksimiyle girerken hicazkâra, Ay ışığı,mavi mavi parlıyordu saçlarında. İnce bir rüzgâr esiyordu eski bahçelerden,yasemin yasemin Ellerin üşüyordu belki,ürperiyordun Ve boyasız dudakların giderek kızıllaşıyordu... Sonra,Ay,bir bulutun ardında peçelendi, Saçlarındaki mavilik,dudaklarındaki kızıllık kayboldu. Hicakârdan şarkılar beklerken Taksim,susmuştu erken... Ben,sigaramın dumanından bir darağacına asılmıştım, Gözlerin,boynumda ilmiklenmişti,çırpınıyordum Ve çok uzaklarda,başka *******de Hicazkâr şarkılar söyleniyordu,duyuyordum. Îdamlar,hep gün doğuşunda yapılır diye bilirdim, Oysa ben Ay ışığında îdam edildim... (2007) Ünal Beşkese |
İhanetin Romanı Arenada Yazıldı
Endülüs akşamları,kızıl saçların gibi, Arena kumundaki kan,dudakların gibi... Oysa,matador sendin,kılıç senin elinde, 'Olle',ölüm demekti,arenanın dilinde... Al bir şalla kandırıp çektin beni ölüme, Bir kurşunla vursaydın,yanmazdım öldüğüme... Manikürlü bir kılıç alıyorken canımı, Ben,dudakların sandım yerde kendi kanımı... 'Olle'lerle coşarak o zafer gecesinde Topuk vurup raks ettin Roman Meyhanesinde. Aşkın sonsuz yaşamdı,sanma ki orda öldüm Ben,raksında saçına taktığın kırık gül'düm. İhanetin romanı arenada yazıldı, Endülüste o akşam,saçlarınca kızıldı... (2008) Ünal Beşkese |
İhtilâl
Ağustosböcekleri; 'Hakkımızı isteriz' dediler, Kaplumbağalar isyan etti:'İşler yavaş gidiyor'diye... Kediler,nankörlükten şikâyetçioldu Ve kargalar çare buldu bu kötü gidişe; 'Dumanlı dağ,az beri gel, Kara bulut,sen de şöyle...' İhtilâl güneşi(!) ,karanlıkları boğdu; Aslan hükümdarı parçaladılar, Çakallara gün doğdu... (Haziran/1960) Ünal Beşkese |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:29 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.