![]() |
İzmirli Şiirler -I-
bu kentin rüzgarları hep sevmeye varıyor korkuyorum körfeze tutulan çocukluğumdan dilimde içli bir Ege türküsü kumru bakışlı aynam gtmiyor ıtır kokulu ergenliğim gönüllü düş oyunumdan işte! ...iskelede kalan son gemi ve ağlarda unutulan bir parça zaman deniz yüzü gözlerde yüzsem de her an yine İzmir’dir suyun üstünde bizden... fazla kalan yemin olsun içlenmeyeceğim silinsem de hayatın seyir defterinden yalansa çarpsın yosun kokusu yüreğimi her dizesi İzmir di şiirlerimin Ege mavisidir soluk yüzümü okşayan Güzin Eye Dündar |
K o z a d a n Ç ı k m a y ı B e k l i y o r
K o z a d a n Ç ı k m a y ı B e k l i y o r a f s u n l u d i l i m ezberim acı biber tadında giyiyor dünya esirliğin ölüm pusu kurmuş kıvrımlarına kanıyor curcuna toprak her acıya bir koza çatlayacak bebeklerin göklerin ve yerin ölümcül öfkesi çaktı çakacak k o z a d a n ç ı k m a y ı b e k l i y o r a f s u n l u d i l i m yazılsın hayatın bir ucuna Hiroşima’nın, Nagazaki’nin ve…tekrarı tarihin, çernobil in dost yüzlü, aç gözlü devin utancı gökyüzüne bedeli ödenmeyen nükleer kirin lanet ütopyası, arka bahçelerin izdüşümü soğuk savaşın k o z a d a n ç ı k m a y ı b e k l i y o r a f s u n l u d i l i m ölüme açıyor kalbi bebelerin secde ediyor imgelerim tekin olmayan anlamlara ezberini tutuyor gizli ölümlerin okşuyor kalbimizi teknolojinin eli tattıkça gönüllü esareti nabzımızda demleniyor ölümcül zehri kim ödeyecek yeni doğanların diyetini arındıracak evreni, nesilleri soyutlanıyor kül bedenim ezberim acı biber tadında k o z a d a n ç ı k m a y ı b e k l i y o r a f s u n l u d i l i m ölümsüz yanımdır size kalan… tenime acıkmış toprak bu gök kuşağı yalan soğuk,nedensiz savaşlar da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak bir yılkı atı zamanı değiştiriyor yıkılmakta köhne tapınak... Güzin Eye Dündar |
Kaçak Yaşayan
Yabancı kentlerin tüm caddelerine dost oldum ışıklarına küstüm yalnızlığın hafifliği adımlarımda karanlıklardan ürktüm. Güzin Eye Dündar |
Kaçış-II-
alıp başını gitmek istedi sıkıntım bahçeler öyle görünmez oldu tırısa kalkmış bir tay gibi hızlı ve ritimli ıradım dışarı kapana kısılmış yaralı hayvan gibi öfkeli bir deniz ki deli mi deli tuz, buz bastım yaralarıma ışıklarımı yakıp günün gözüne bir ağaç gölgesini giydirdim çapkın otlar, akşamdan kalma adımlarıma denk düşmüyor uykuya kanıyordu sevindirdim bir martı kanadı gönül yüküm isteyene yolladım şimdi! demirliyorum gül renkli sabahın eteğine kente sığmıyor göğüm renklerini getirdim zakkumun bademleri pembeleriyle aldatıyor kentin kirli havasından uzakta Tanrı elini atmış omzuma içime bakıyor adımı yineliyor rüzgar yanık sesiyle orada kadim bir çınarın yaşlandığı yerde intihar etmiş sıkıntım kekik kokusu genzini yakmış saatleri vurmuş yeşil vallahi duymadım. Güzin Eye Dündar |
Kaçış
Suskun *******ime uzanmasın gözlerin şimdi yatağım sıcak ve buz gibi bedenim bir tasasız gecenin hasretini çekerek yıllar yılı boşluğu kucakladı ellerim senin zalim sevgine tutsak olmamak için düşmeden kucağına ayakta kalmak için zorluğunu bilerek yaşam boyu sevmenin büyüsüne kanmadım vadedilen cennetin! Güzin Eye Dündar |
Kalbimi Öperdi Babam
Bir çığlık ekledim yalnızlığa öptüm eski günlükleri başucumda içimi sızlatan eski bir resim farkında değildim amma o zamanlar Tanrı tutardı günahsız ellerimi güne ışıktı kalbimi okşayan her masal ana kucağında bulurdum sevdiklerimi hayatı taşırdım bir okul çantasında her akşam çok ağrıyan yerlerimi kalbimi öperdi babam yorgun güne ödül sevgi rengi mavi ince tül büyük bilirdim çocuk düşlerimi. Güzin Eye Dündar |
Kanayan Ayrılıktır
Bazen her bahar aşktır tendeki gizemli cevher gitme zamanı geldiyse eğer dökülür şiir üç harf… kafiye gürler yenik düşer aşk kanayan ayrılık fısıltıya döner çığlık yorgun martı kanatlarında ölü sözcükler zamandır beklenen yeni iklimler bin şiir yıkanır taşa oyulan söze her acıya bir şiir her anıya bir dize düşsel yolculuk zamanda bazen bahar da insanı incitir. Güzin Eye Dündar |
Kapat… Perdeleri
Kapat… perdeleri son nota kaçmasın pencereden bu erguvan şarkı eksilmeden gün hasreti sarsın diril sensizliğe gün ışığı tende çoğalsın seninle şenlensin bahar bedenim kuşat hüznü gölgelere bırak son saat çalsın. Güzin Eye Dündar |
Karanlıklara Gittim
çatlıyor mutluluğun güncesi biliyorum ayrılık vakti ışıktan çalınan geceye veda ettim uçurumlarından korktum yüzünün fırtına öncesi karanlıklara gittim poyrazın korkusundan bir ağaç kovuğuna sığındım kırgın çocuk gibi sımsıkı sarıldım suskun yanıma hangi yağmur deydi alnına hangi batı rüzgarı dağıttı renklerini kaçıncı kez uyandım yokluğuna nasıl değiştim kimbilir? ...bilmedin. Güzin Eye Dündar |
Kısır Döngü
tutsak ayaklarımızda kırıldı zaman alakoydu bizi birşeyler yaratmaktan aldı da onca bütünlükleri bıraktı bize en yarım şenlikleri Güzin Eye Dündar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:50 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.