![]() |
Dairesini kirasını siz alın
Dudak kovanından dil balı yerim Üzümünü şırasını siz alın Ben bir gönül bulur açar girerim Dairesini kirasını siz alın Başımda sevdanın dumanı tüter Bana sevgi barış hoş görü yeter Aşığım vuslatım dünyayı tutar Rakısını birasını siz alın Beni güneşlerin ayına koyun Sevgi oklarının yayına koyun Beni güzellerin payına koyun Cehaletin mirasını siz alın Sevmiyen sevgiyi aşkı ne bilsin Sevginin önünde nasıl eğilsin Sevgiyle güzellik buluttan insin Yerin göğün arasını siz alın Cahilin meç liste olur mu sözü Nasıl görsün kapalıysa can gözü Ne şamın şekeri arabın yüzü Siyasetin karasını siz alın Bu aşık borani aşkın delisi Aşkın mezhebinde güzel velisi Bana sevgi verin kucak dolusu Bu dünyanın parasını siz alın Halil Çimen |
Damarımda gürül gürül akan kan
Bu nasıl yürektir bu nasıl gönül Gezer sahra sahra yorulmuyor ki Damarımda gürül gürül akan kan Bir türlü kocayıp durulmuyor ki Aşığın kurumaz gözünün yaşı Aşık yar yoluna kestirir başı Arada bahane muhabbed aşı Bahanesiz dosta varılmıyor ki Yıkık örenlerde bülbül öter mi Toprak tav olmazsa tohum biter mi Aşığın gönlünde sızı biter mi Cefasız bir güzel sarılmıyor ki Borani gönlüne sevgi örüyor İnsana gül bakıp çiçek görüyor Herkes çıkarına selam veriyor İçten bir hal hatır sorulmuyor ki Halil Çimen |
Dara durmak yezitliktir bilesin
Tertemiz olmadan gönül sarayı, Dara durmak yezitliktir bilesin. Devasını bilmediğin yarayı, Alıp sarmak yezitliktir bilesin. Şeytana yar olmuş o kara dinli, Fitne fesat dolmuş kafası gönlü, İster alevi ol istersen Sünni, Gönül kırmak yezitliktir bilesin. O melun Yezid’in davasın güdüp, Aldanıp şeytanın izinden gidip, İki emanete ihanet edip, Yola vurmak yezitliktir bilesin. Adam mıdır insanlığa küsenler? Hayvan gibi boğazlayıp kesenler. Allah’ın indinde birdir insanlar. Ayrı görmek yezitliktir bilesin. Yola gitme kör şeytana uyarak. Hak bilinmez kul hakkını yiyerek. Sana gül verene kardeş diyerek, Zehir vermek yezitliktir bilesin. Borani şahlandı gönlün atı, Göklerin uçağı denizin yatı. Olmak isterisen muhabbet zatı, Arif yormak yezitliktir bilesin. Halil Çimen |
********* sen
Çekinmeden nasıl girdin koynuma Deli miydin sarhoş muydun o gün sen Kement kement sarılırken boynuma Deli miydin sarhoş muydun o gün sen Ter kokundan almış idim ferimi Bedenime gıda ettin terini Hani beni seçmiş idin yarini Deli miydin sarhoş muydun o gün sen Bakınca sessizce gülmüştün biraz Yanağın elmaydı dudağın kiraz İnsan haya eder çekinir biraz Deli miydin sarhoş muydun o gün sen Borani oturdum taşın üstüne Yığmışın kakülü kaşın üstüne Kaç kez Yemin ettin başın üstüne Deli miydin sarhoş muydun o gün se Halil Çimen |
Dengeler değişti orta doğuda
Kuzgun dolaşıyor insan leşinde Kan kokuyor orta doğu dostlarım Bizimkiler ak karanın peşinde Kan kokuyor orta doğu dostları Şimdi Somali'ye vurdu meraklı Parça parça bölünüyor ıraklı Türk'ün sonra gelir başına aklı Kan kokuyor orta doğu dostlarım Halkının suçu ne itler dalaştı Salyası kerkük'ten dışarı taştı Iraktaki yangın bize ulaş Kan kokuyor orta doğu dostlarım Coniler kuruldu saraya hana Petrol içiyorlar hep kana kana Bunlar benzemiyor gerçek insana Kan kokuyor orta doğu dostlarım Yazmakla bitmiyor dertler kağıda kadın erkek kuruluyor ağıda Dengeler değişti orta doğuda Kan kokuyor orta doğu doslarım Şimdi adam oldu o iki cani Onlar asla konuşmazlar merdani Çok yalaka Talabani, Barzani Kan kokuyor orta doğu dostlarım Aşık Borani'yim gidişat kötü Eli kolu bağlı Türkmen yiğiti Kerkükte hırlıyor coninin iti Kankokuyor orta doğu dostlarım Halil Çimen |
Dert oldu bana
Gönül sarayımı sen sıra sıra Yıkarak gittin de dert oldu bana Diri diri koyup beni mezara Bakarak gittin de dert oldu bana Ezelden yaralı ozanın bağrı Nasıl yar edersin yüreği sağrı Abu reyhan gibi ellere doğru Kokarak gittin de dert oldu bana Mızrabı vurmadan muhabbet saza Zemheride kaldım hasretim yaza Daha doyamadım cilveye naza Bıkarak gittim de dert oldu bana Beni çağırıyon gel diye diye Geliyom gidiyom yoktur hediye Dostluktan bıktın mı sevgiden niye Çıkarak gittin de dert oldu bana Aşık Borani’ de dert dizi dizi N’olur demeseydin o acı sözü Koydun yüreğime ateşi közü Yakarak gittin de dert oldu bana Halil Çimen |
Dili yalan kalbi fesatlar
Söz ile sohbete tutkusu olmaz, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Sevgiye güzele katkısı olmaz, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Meclise giremez arada kalır, Herkes özündeki mayayı bulur, Arif meclisinde acuze olur, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Ağzının içinde dil terse döner, Gönül kandilinin ateşi söner, Kalbinin içine şeytanlar tüner, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Cahil ile iki çift laf konuşma, Muhabbet ehliysen ariften şaşma, Gerçeği söylemez boşa uğraşma, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Aşık Borani’yem derdim bitmiyor, Tabibin ilacı tesir etmiyor, İnsanlığın mayasından tutmuyor, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Halil Çimen |
Dilin yaktığını üfrük söndürmez
Yalan dünya devranını döndürmez İnsanlar karılıp katışmadıkca Dilin yaktığını üfrük söndürmez Gönül itvayesi yetişmedikce İnsanlığa bakmıyorsa gözlerin İnsanlığa çıkmıyorsa özlerin Hayvana kiymeti olmaz sözlerin Sonu insanlıkla bitişmedikce Karın doymaz haramzade aşıyla Binamı kurulur cahil taşıyla Bahçe şenlenirmi cudi kuşuyla Bülbülü şeydalar ötüşmedikce Gidi yobaz olanları ne bilir Anlatırsın anlayamaz bön gelir Aşık konuşamaz susarsa ölür Gönül tansiyonu yatışmadıkca İnsa olan insanlığı yıkarmı Arif ile muhabbedden bıkarmı Cahil meçlisinden dalgıç çıkarmı Gönül deryasında batışmadıkca Borani yrmedim muhabbed aşı Dört yanımdan gelir cahilin taşı Çabuk söner imiş gönül ataşı Yarin eli ile tutuşmadıkca Halil Çimen |
Dillerin dilime değdiği zaman
Başıma bir avuç bulut döküldü Ellerin elime deydiği zaman Bütün yıldızlarım göğe çekildi Dillerin dilime deydiği zaman Ben yanıp inlerken yanımda yoktun Gamı hiçran ile yalnız buraktın Bir vadi içinde kıvrılıp aktım Sellerin selime deydiği zaman Sevgi dergahında ömrün çektiği Çilenin tarlama tohum ektiği Güneşin yakarak ufka döktüğü Küllerin külüme deydiği zaman Yanarken içimde sevdan uzaktan Kanıma kurduğun kızıl tuzaktan Su aradım gazel olmuş yapraktan Çöllerin çölüme deydiği zaman Çabanın elinde dertli kavaldım Eyildim önüne diz çöküp çaldım Uzandım yüzünden bir buse aldım Tellerin telime deydiği zaman Aşık boraniyem yürekde vurgun Gamı esrar doldu gönülüm yorgun Kavurmuş sam yeli bahçelersolgun Ellerin ölüme deydiği zaman Halil Çimen |
Dini siyasete alet edenin
Hakkın yarattığı cana kıyanın Ölüsüne ah edersem namerdim Bir tek insanlığa iki diyenin Ölüsüne ah edersem namerdim Senelerdir görmediler önünü Hep kustular insanlığa kinini Sebep yokken ayıranın dinini Ölüsüne ah edersem namerdim Din diyerek hurafaya tapanın Sevgiye güzele hile katanın Dinde dilde renkte ayrım yapanın Ölüsüne ah edersem namerdim Benzin döküp insanları yakanın Kara çalıp yuvaları yıkanın Bunlara seyirci olup bakanın Ölüsüne ah edersem namerdim Söylediği sözü inkar edenin Hayvan gibi gezen arsız bedenin Beytül maldan çalıp hacca gidenin Ölüsüne ah edersem namerdim Emrine uymayıp hadis kuranın Ariflere yanış sual soranın Kılıçla satırla insan kıranın Ölüsüne ah edersem namerdim Yıllardır yurdumda zehir kusanın İnsanları yüzüp asıp kesenin Bunca mezalimi görüp susanın Ölüsüne ah edersem namerdim Aşık boraniyim köşe kapanın Memleketi soyup çalıp çırpanın Dini siyasete alet yapanın Ölüsüne ah edersem namerdim Halil Çimen |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:30 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.