![]() |
Dağlar
Dağlar cevap verin ben nerdeyim Toprağınıza alıp beni gökyüzüne teslim edin Bir aşk uğruna harcanan ömrümü Rüzgarlara serin Dağlar dağlar söyleyin ben nerdeyim Ağlayayım diyorum Olmuyor Güleyim diyorum Olmuyor Ağlasam olmaz gülsem olmaz Kabus olur ******* kimseler bilmez Sen yoksun ya yoksun işte Gülüşlerim Yalan Sevinçlerim Yalan Feryatlarımı figanlarımı yok ki duyan Kalbimde bir sancı var nedendir bilmem Senden başkası mı Sevemem sevemem Dağlar dağlar cevap verin ben nerdeyim Bir gece apansız uykumdan kaldırıp beni Yıldızlara teslim edin Dağlar dağlar söyleyin ben nerdeyim Göz yaşlarımdan şarkı yaptım Sözlerine hep acı kattım Gitarımın bozuk akorduyla La minörden çaldım Sensizken hep ağladım Ağladım Cevap ver bana bunu neden yaptın dağlar dağlar söyleyin ben nerdeyim beni bu hallere koyan yarime selam deyin eyyy dertlerim kederlerim bir sabah beni de alıp bu şehirden gidin. |
Dağlar
Aşkın gözü kördür,demişler, Gönül gözü neylesin dağlar Aşk ateşi yakar,demişler,. Gönül sözü,neylesin dağlar. Sesini duyunca gülümser, İçinde umutlar iyimser, Aşkını baharla özümser, Gülşen güzü,neylesin dağlar. Yarin gözleri sulu sulu, Gönlü sevgiyle dolu dolu, Sarp,dikenli kader yolu, Geçit vermez,neylesin dağlar. Bir güvercin gibi yüreği, Yare uçmaktır,hep dileği, Ne yazık,kırılmış bileği! Uçamıyor,neylesin dağlar. Aşk ölçülemez parayla pulla, Sevda bitmez kapanan yolla, Uçan kuşla bir selam yolla, Habersiz yar,neylesin dağlar. Yıllar yılı hasret çekmişler, Gözden ırak olsa bile sevmişler, Kalplerine sevgi ekmişler, Tohumları,neylesin dağlar. |
Dağlar
Uzun olur dağlarda yaşayanın ömrü Güzel olur dağlarda yaşayanın yüzü Temiz olur, dağların havası ile suyu Lezzetli olur, her şeyinin tadı - tuzu Güneş her sabah, ilk kez dağı işitir Leyla’nın gözyaşı gibi karları eritir Dağlar akıtır, Kevser gibi ırmakları Rüzgar harman eder, tüm kokuları Dallar raks ettikçe yar gelir aklıma Bülbüller öttükçe yar gelir aklıma Estikçe rüzgar kokusu gelir burnuma Çaldıkça çoban kavalı O gelir aklıma *******i ay avize, yıldızlar spot lamba Gel de sen, o dağlarda Leyla’ya arama Başka kimse derman olamadı o yarama Dağlar ne olur bir de siz bakin yarama Hep belleğimdedir, o dağların öyküsü Kulağımdadır, hala bülbüllerinin ötüşü Burnumdadır, hala çiçeklerinin kokusu Gözlerimdedir, hala yaylarının dokusu Islık ötüren rüzgara, eslik eder ağaçlar Hep öter kuşlar, öpüşür yeşil yapraklar Karlı dağdan, engin ovaya sular çağlar Rüzgarlar, bin bir çeşit koku harmanlar Yanımda yar, meskenim de olsaydı dağ O an olurdu, gönlüm bağ, duygularım dağ Soğan, ekmek, yanında su sanki olurdu bal Başka şey istemezdim, yeterdi bana bu hal Feryatlarımı, yalnız dağlar cevap verdiler Ağaçlar, kuşlar, böcekler de teselli ettiler Ağaçlar, dallarını hep benim için eğdiler Kollarını benim için birer hamak yaptılar Dara, vefasıza, düsenler hep size sığındı Peygamberler, veliler, hep sizlere sığındı Dağlar, bazen sel verse de hiç sır vermedi Kıymetli ve kutsal şeyleri kalbinde sakladı Dostlara güven düşmanlara korku verirsiniz Hep Aşıklara, Maşuklara, mesken olursunuz Dara, vefasızlara, düşenlere kucak açarsınız Güzelliğinizle de etrafınıza, neşe saçarsınız Hey dağlar buralarda bağıramıyorum yasak Buralardaki insanlar olmuşlar sanki tutsak İçimdeki bir his diyor, dağın yolunu tutsak Askı yasamak için dağlara mesken kursak Sikildim ben buralardan, deşarj olmak istiyorum Temiz havandan bol bol içime çekmek istiyorum O Berrak sularından kana kana içmek istiyorum Arının bal yaptığı, çiçeğini koklamak istiyorum |
Dağlar
Çekmece'den, Maltepe'den ileri Gitmemiş Sadabat çelebileri Alem tepesine Alemdağ derler Dağlar var karanlık, dağlar var beyaz Korka, korka eteklerinden öper yaz Babadağ, Gavurdağ, Kocadağ, Ilgaz Kubbelerdir, dolaşılır aşılmaz Tendürek'te, Kop'ta, Palandöken'de Kurtların payı var, gelip geçende Ki alırlar vermek istemesen de Medetsizler, Aklar, Nurlar, Yıldızlar Karalar, Kızıllar, Bozlar, Yağızlar Karla dolar 'imdat' diyen ağızlar Yollar kesen, haraç alan dağlar var. Dönmez misiniz, ey yolda kalanlar Yolcular, garipler, garip çobanlar Allahuekber'de tekbir alanlar Ovalar, konaklar, yollar aşırı Birbirini selamlayan dağlar var. Sarkarken Cudi'nin karları dal dal Bir yıldız kayar ki tutuşur çamlar Bir kızıl şehrain olur akşamlar Tacı tahtı olan karlı dağlar var Tüter sarı çiçek burcu burcudur, Yazın ya mor, ya da turuncudur. Ve kışın dünyanın öbür ucudur. Dağlar batının yangınlarında kor, Dağlar var adları, Nemrut, Balahor. Kayışdağı kim, Alemdağ kim oluyor? Lakin ufku görünce birden yoksul, Dağ yerine kubbe yapmış İstanbul Kurşun şamdanlarda mumlar fildişi, Ki pırıltıları sularda pul, pul. |
Dağlar Mahşer'e Taşır
''bitti'' diyorsun ya, bende bitmedi, kalbim, bu sevdayı Mahşer'e taşır. sevgime törenin sözü geçmedi, dağlar, bu sevdayı Mahşer'e taşır. şimdi dağlardayım, görmem yüzünü, ben, bir kez severim, yemem sözümü, kapasam dağlarda, iki gözümü, dağlar, bu sevdayı Mahşer'e taşır. sevdamı dinliyor, dallar yapraklar, gözyaşımı taşır, göller ırmaklar, varsın sarsın beni, kara topraklar, dağlar, bu sevdayı Mahşer'e taşır. yüreğim, aşılmaz töreyi aşar, ben gitsem, bu sevda dağlarda yaşar, gün gelir, ağaçlar kağıda düşer, dağlar, bu sevdayı Mahşer'e taşır... |
Dağlara
Doruk beyaz, dere mavi; Etekler, yeşil çuhadan.. Dağlar, koskoca dünyayı İkiye böler ortadan... Ki nesi kalır dünyanın Dağları çeksen aradan? Kartal, süzülür yuvadan; Yuvası vardır kayadan. Dağlarda kartopu diye Birbirine ay atan Kızlar... ki dudakları al... Alları, değil boyadan. Dağ uykulariyle mahmur Yüzlerini, gün doğmadan, Seyrederler, ya suyun ya Ayın tuttuğu aynadan. Yaratırken şu dünyayı Yeri, göğüyle yaradan, Dağı sahiden yaratmış, Geri kalanı şakadan! Kurtlarına helâl olsun Ne alırlarsa ovadan! |
Dağlarda Kar Olsaydım
Şu dağlarda kar olsaydım... Bir asi rüzgar olsaydım... Arar bulur muydun beni, Sahipsiz mezar olsaydım? Şu yangında har olsaydım... Ağlayıp bizar olsaydım... Belki yaslanırdın bana, Mahpusta duvar olsaydım... Şu bozkırda han olsaydım, Yıkık perişan olsaydım... Yine sever miydin beni, Simsiyah duman olsaydım? Şu yarada kan olsaydım, Dökülüp ziyan olsaydım... Bu dünyada yerim yokmuş, Keşke bir yalan olsaydım!. |
Dağlarda Şarkı Söyle
Al eline bir değnek, Tırman dağlara, şöyle! Şehir farksız olsun tek, Mukavvadan bir köyle. Uzasan, göğe ersen, Cücesin şehirde sen; Bir dev olmak istersen, Dağlarda şarkı söyle! |
Hayalperest bir çocuğum ben
Hayalperest bir çocuğum ben Bazen dünyayı kurtarırım Zalimlerin elinden Bazende sinirlenir Dünyanın anasını satarım En zaliminden Bazen katil olur Gider birilerini vururum Ama asla suçsuz değillerdir Bazende makdul olur Kendimi vururum Ama hep suçsuzumdur Bazen bir uçak olurum Gökyüzüne çıkar Bulutların üzerinde dans eder Kanatlarımı kuşlara gösteririm Bazen tren olur Sonsürat giderim raylarda Bütün istasyonları es geçerim Rüzgara yenilmemek için Bazende Gemi olur Fırtınalarla savaşırım Okyanus ortasında Kaybolur batarım Bazen çiçek olur Dalımdan koparıp Vazoya koyarım kendimi Üç gün sonra solarım Bazende Su olur Bir çiçeğe damlalarımı veririm Asla soldurmam Bazen Işık olur Bir çocuğun penceresinden Süzülüp yüzünü okşarım yavaşca Bazende karanlık olur O çocuğu korkuturum Masumca Bazende hayal kuramam Yatıp uyurum sessizce. |
ÇAPRAZ
Biliyorum dedim, baktım, baktınız Zaman hiç geçmez mi Sordum, sorguladınız Camlara yapışmış çiçek ölüleri Yüzleriniz Sokaklar boydanboya Adresimi sildiniz Beklemek böyle bir şey Islıkla bir korkuyu geri çevirmek Ucu keskin bıçakla Bir bulutu kesmek Duman gibiydi, kadın gibiydi bulut Gölün üstüne dağıldı Yarasında koyu bir gece Ağdı suya Üstüne fotoğraflar çektiniz Unutulmus kadınlarin dalgın ve agırdır Anıları Sevmeyi bilseydiniz Define avcısıydım Bundan önceleri Haritasız dedektörsüz Pusulam yosun tutmus Ağaç gövdesi.. Gizli dehlizlerden geçmek kolay Toprak kökleri Bir geyik çalımıyla biçmişim Kendim soymuşum gizlerini En büyük aşk orda gömülü Toprağı elemişim Bedelini ödeyemezsiniz Üste bir ömür sürdüm Ödüllü bir yalnızlık benimkisi Var varanın Git gidenin Bir rüyayi getirenin Nereye kadardır becerisi Aralıktan rüzgar giriyor Ya tam açın Ya kapatın artık pencerenizi |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:04 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.