![]() |
Deli
Sımsıcak bir yaz günüydü, Issız sokaklarda sokak taşını kendine yastık yapan, Saçı başı darma dağın Hali perişan,bir deli gördüm. -Adın ne senin? dedim Bana tebessümle güldü. -Kimin kimsen yokmu? dedim Utanıp boynunu büktü. -Evin barkın yokmu? dedim Sokakları gösterip Sokak taşını öptü. -Sevgi ne demek? dedim 'Hani nerde? 'dercesine,etrafı süzdü. -Ya aşk nedir? dedim bana bakıp kahkaha attı. Yavaşca ayağa kalktı Sonra oynamaya başladı. Eline aldı bir taş Karşı evin camlarına attı Camlar kırılıp parçalanınca, Oynayarak oradan uzaklaştı... |
Deniz'in Rengi
Bir savaşcının yorgun düşlerinde tanıştım sevdayla, Bir elimde kalbim,yüreğimde silahım. Gözlerim alev alev yanarken, Kah söylendi boş,kah söylendi hoş dudaklarım. Ben gökyüzünü gözüm kapalı iken tanıdım, Gök mavi derlerdi oysa ben inanmazdım. Hani deniz mavi renkliydi, ben denizi güneş batışında kan renklerinde tanıdım. |
Doğum Günün Kutlu Olsun
yayından fırlamış bir ok gibi geçiyor yıllar, Ne bir iz,ne bir haber,kayboluyor bir bir adımlar. Bir dilim ekmekti yaşam,doydum diyemiyorum, Üzülerek sevdiğim,doğum gününü kutluyorum. Bir hayli güç sevdiğim,hesap defterini açıpta bakmak Her sayfada hatalarınla,boşa geçen zamanınla karşılaşmak. Şimdi meçhul bir yolun,meçhul bir yolcususun, O yollarda mutlu ol,doğum günün kutlu olsun. İncecik bir yol,bir ucunda biz,bir ucunda ölüm, Gittikçe her kavşakta büyüyor,o çözülmez düğüm. Komut veripte durduramazsın zamanı,geçip gidiyor Doğum gününü kutlarken,bak içim nasılda titriyor. İnce bir dal misali savrulurcasına esen yellerde, Bir yıldız parlayıp,kayarcasına göklerde. Bir anlık tebessüm değilmi yaşam çizgili yüzlerde İçim bir hoş olur hep doğum günlerinde. Sabırla beklenen yaşlar,çoktan yok oldu, Neler bekler olmuştu gönlümüz,şimdi ne buldu. Her ateş yakmazmış,bunu her defasında anladım, RÜZGAR GİBİ ÖMRÜME,BİRDE SANA DOYMADIM. Doğum gününü şimdiden sensizce kutladım, Yıldızları söndürdüm,hediyem olsun sabahım. Hayatımı dilimledim,en büyük parça senin Bir gerçek var ortada,sen benim herşeyimsin. Bu son kıtamda sana,sevgimi anlatmak istiyorum Seni tüm varlığımla,tanrının huzurunda çok seviyorum. Elimde resmin,bağrıma basmış seni düşünüyorum Yarın doğum günün ya,doğum gününü kutluyorum. |
Dostum
Bıkmadım, hep sevdim hayatı Herşeye rağmen. Hüznümle gülüşümle karışık kucakladım Derdini sevincini. Yinede bıkmadım sevdim işte hayatı Sevdim işte insanları.. Yalnızlığıma ver olurmu sitemlerimi, Çaresizliğime vur,başımı yere eğişimi, İpe sapa gelmez sözlerimi Nedeni bir neden olan herşeyi... Dostum, bu gün beni Sinsice kuşattı birileri Açmadan ağzımı,söylemeden sözlerimi acımadan katlettiler içimdekilerini. Ne yapsam fayda vermez dostum şimdi Kırıldım,incindim,yoruldum artık Bitmeyen kavgadan,bitmeyen savaşlardan. Mayınlar dizilmişte yollarıma Bilmeden dalmışım kucaklarına. Dostum,ben sana koşuyordum oysa Kapını çalacaktım eğer vurulmasaydım sırtımdan. Sense dostum,bir ok gibi girdin sol yanıma Tutmaz şimdi sol yanım Ama inan ki acımaz o sol yanım. Dostun vurduğu yerde güller açarmış Üstelik beyaz güller.. Yaşamıştım zaten yaşayacağım kadar herşeyi ama aklıma gelmezdi böylesine bir anı ne kaldırabilmek Nede yaşayabilmek.. hatta yaşatabilmek yada yaşattırmak.. Umudumun bittiği yerde olan kalbimin en güzel yerlerinde tahta oturan... Dostum derken yıkıldım bak şimdi Dostum arkadaşım derken yığıldım hayatın gözlerinde. Ben kucak açmışken sırtını döndün İşte ben varya dostum O an sende kıyametimi gördüm. Dedim ya dostum Yıkılmıştım oysa ta dünden yıkacak ne vardı yeniden yeniden. Görmeliydin dostum o an içimdekilerini Soluğumu duymalıydın bir kez nefesimi Hani can dayanırda gırtlağa Gitmek ister ya benden den Yaşadığım şeyler beter oldu hepsinden. Terketmiş dedim dostlarım çoktan birer birerde Dostum var diye avunmuşum beyhuda. İşte o yüzden, Bu gün anladım ki yorgunum Hemde çok yorgunum. Aynalara yansımıyor dostum Artık ne gülüşüm,ne sevincim. Bağ bozumunda artık biliyorum Yüreğim. O an varya kaskatı kesildi bedenim Ölümden birşeylerdi sanki,hissettiğim. Gözlerim güzel görmüyor Aklım herşeye ermiyor... Anladınsa biraz dostum, Bu hayatta zamanım artık tükeniyor... Sana dostum derken bile Nasılda incinip acıyor yüreğim. Yanaklarım kızardı bak yine Utanır birde gözlerim. Sebebsiz yığıldım kaldım anlayacağın belediyenin toplamadığı, Dolup taşan bir çöp bidonunun yanıda. Bakışlar pis,gülüşler o biçim. Ben kendimi tanırım sanırdım İçimde hep kötülük varmış, Artık öğrendim... Dostum,arkadaşım,sırdaşım Hüznümün diğer adı,canım. Bakmayacak,bakamayacak gözlerim Bir daha yoluna. Ellerim uzanıpta bir sabah telefona Bir çağrı bile atamayacak numarana. Ben yoruldum,ben bittim Bıktım severken yaşamayı Bıktırdılar birileri anlayacağın. Unutturup sevincimi dostum Yüklediler boynuma birşeyleri. Sahipsiz dertleri Susturdular şimdi sesimi... |
Dur Bekle
Yanacaksa yüreğim bir gün ateşlerde Dur bekle bir kibrite sen yak ve öyle git. Sonra,savrulacaksa hayallerim esen yellerde Dur bekle bir avuç toz da sen savur öyle git. Mevsimlerde zamansız solacaksa bu sevdam Gözyaşlarıma bir gün karşı koyamayacaksam. Sebbi benmiyim,senmisin diye soramazsam Dur bekle bir yumrukta sen vur öyle git. Uğruna verdiğim savaş zafer değilse seven gönlüm,gerçekten sensiz sefilse. Bükülüp te boynum başım yere eğilirse, Dur bekle,son bir hesapta sen sor öyle git. Ardından gözyaşlarım hiç durmayacak, Akacak kanım var,damarımda durmayacak. Gönülden söyledim,inan kalbim inanmayacak Dur bekle,sonkez yüreğimi kavur öyle git... |
Dünya
Dünya bir çalar saat, Sağ adım akrep,sol adım yelkovan. Yada sol adım akrep,sağ adım yelkovan, her ne olursa olsun,biri önde gider. Her saat dönümünde çalar saat Gözyaşlarıyla bir kuş çıkar haykırır, İçindeki isyanını anlatır. Gün gelir,büyüsü bozulur, Fersiz kalan gözler yorulur., Kuş çıkmaz yuvasından Yelkovan ve akrep, Hep aynı sayıyı gösterir durur. Çarklar arasındaki insan, Sessiz ve sakin sonsuza dek uyur... |
En Yakın Arkadaşımla
İnanmamıştım hiçbir gün,duyduklarıma Yakıştıramazdımya seni,en yakın arkadaşıma. Gözlerimle görünce seni onunla, Anladım,hep kandırmışsın beni,adi yalanlarınla. İşte o an yıkıldı dünyam başıma, 'Bitti'dedim herşey,taş basıp bağrıma. İğrendim hayattan,nefret ettim senden Yinede mutluluk diledim,size içimden. Arkadaş diyemem,o bir yabancı Sen kendini sorma,içimdeki en büyük sancı. hatam olmayacak demiştin,bak bu kaçıncı Oysa sen olamazdın,o adi yalancı. Sana mutluluk dileri sevgilim, Umudum,hayallerim herşeyimdin benim. Artık anlamsız herşey,dostluğa sevgiye İnancım kalmadı,dönmek zor geriye... |
Eskiden
Ne gözyaşlarım çağlar akardı gözlerimden, Nede acıyla haykırıp,sitem ederdim eskiden. Hep yanık bir türkü çoşardı dilimde Ümidim bitmeyen bir kaynaktı yüreğimde. *******im böyle zindan,böyle karanlık değildi, Sen girdinde hayatıma,başım sebebsizce eğildi. |
Farkına Vardımki
Hani ağlatmayacaktın,gül yüzüme yağmurları yağdırmayacaktın, Her ne olursa olsun,ayrılıkla beni tanıştırmayacaktın. Bir sabah uyandım,koskoca odada yalnızdım, Aramasına aradımda seni, MEĞER YOKLUĞUNUN ÜZERİNE KAÇ TÜRKÜ YAKMIŞIM. Nereye baksam hayalini gördüm,fırladım yerimden Sen kayboldukça ben çıldırdım derdimden. Nasıl bir rüya idi bu,ne biçim hayaldi bilmeden Bir de baktımki MEĞER SENLE AYRILALI,KAÇ ŞAFAK SAYMIŞIM. Hani söz vermiştik,ayrılmayacaktı ellerimiz, Güne hüzünle dalıp,ağlamayacaktı gözlerimiz. Özleme hasrete yenik düşmeyecekti yüreğimiz, O an farkına vardımki MEĞER SENSİZLİĞE KAÇ ŞİİR YAZMIŞIM. Şaşkındı sevdam,şaşkındı aşkım, Sensiz nasılda bomboş kalmıştı bakışım. Daha yokluğuna bile alışamadan, Birde baktımki HASRETİN DEFTERİNİ ÇOKTAN AÇMIŞIM. Dön diyordum,seni ilk yağmurlarda bekliyorum, Ha geldi,ha gelecek diye kapı sesi dinliyordum. Ellerim dualarda,seni diliyordum Öyle bir baktımki SENSİZ RÜYALARA MEĞER ÇOKTAN DALMIŞIM |
Gel
Bir şafak vakti,doğan güneşle beraber İçine sevgi bohcasını,atıverde gel. Günle hasretini gidermeden daha gökler İçine bir yangın yakıverde gel. Azgın bir dere gibi,akıp geçmeden günler Günlere ateş zincirini bağlamadan seneler. Saçlarımı tel tel aklara savurmadan yeller İçine bir fidan dikiverde gel. Doğanın acımasız engellerini yıkıp, Ayağındaki o dost zincirlerini kırıp. Dünyanın çekilmiş perdelerini yırtıp, İçine bin özlem atıverde gel |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:13 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.