![]() |
Gelmiyor Gidenler
Vazgeçmiyor yüreğimin bir yanı Yaş döktüğüm bu sevdânın izinden Söyle kalbim buna nasıl dayanı Bitkin düştü koşanların hızından Söz bulunmaz söylemeğe derinden Göz bulunmaz can yakmağa ferinden Oynasa da cümle toprak yerinden Medet yoktur vefâsızın kızından Yalanın yurdunda denmiyor doğru Sabahı hapseder inleten ağrı Yakıp geçer alev alev bu bağrı Duramazsın göğsündeki sızından Ayhan'ım gidenler gelmiyor geri Böyledir bu düzen ezelden beri Duyanda böylesi zor bir haberi Yıkılırsın, derman gider dizinden |
Gerçekten
Seni her düşündüğümde, yüreğim alev alev yanıyor... Şiir olsun diye değil, Gerçekten yanıyor... |
Gereğin Var mı
Ey çaşıt benimle tutmaya bilek Bir damla dünyâlık yüreğin var mı Aksindir duvara astığın elek Gayrı bundan sonra gereğin var mı |
Gidince Anladım, Sevmiyormuşum
Sükûnet... Sessiz ve tatlı... Oh... Ne güzel... Üzgünüm... Ben seni değil, sensizliği seviyormuşum... Gidince anladım... |
Gidiyorum (Askere Gitmeden Son Şiir)
Gidiyorum Saklı bıraktıklarımı açığa vurmadan Ve önemsemeden, zâten önemsemediklerimi Yemin bozarak belki Ama ihânet etmeden Gidiyorum Döneceğim zamânı tam olarak kestiremiyorum Bilmiyorum Belki hemen dönerim, sessiz sedâsız, ağıtlarla Belki hiç dönemem, ağıda bile zamân bulunmaz Gidiyorum Serzenişlerimi bir kâğıda yazıp, zarfa kilitleyerek Ve yemin ettirerek sevdiğime, açmaması için Açılmayacak, okunmayacak, bilinmeyecek Mâdem öyle, neden yazdın? Bilmiyorum Gidiyorum... |
Gidiyorum Buradan
Israr etme sevdiğim Gidiyorum buradan Yüreğim binbir düğüm Gidiyorum buradan Yuvam hepten dağılmış Boynum her dem eğilmiş Kalmak çözüm değilmiş Gidiyorum buradan Elim oğlumda dursun Yeni bir yuva kursun Kal deme ne olursun Gidiyorum buradan Mert yetiştir kızımı Duymasın hiç sızımı Hazırlayın sazımı Gidiyorum buradan Sakın eğme başını Sil gözünün yaşını Hiç unutma eşini Gidiyorum buradan Daha fazla kalmadan Sen uykuya dalmadan Hırkamı da lamadan Gidiyorum buradan |
Git Öl Gayrı
Varmak nedir bilmiyorsan Ne diyeyim git öl gayrı Sen de salât kılmıyorsan Ne diyeyim git öl gayrı Ehl-i vücûddan kal ayrı Yol boyunca yürümezsen Çiçek olup bürümezsen Gazel gibi kurumazsan Ne diyeyim, git öl gayrı Ehl-i vücûddan kal ayrı Ne söz kalır ne de imlâ Kuramazsın bir tek cümle Dökmeyince iki damla Ne diyeyim, git öl gayrı Ehl-i vücûddan kal ayrı Ağlayarak bakmadıkça Kanın cânı yakmadıkça Oluk oluk akmadıkça Ne diyeyim, git öl gayrı Ehl-i vücûddan kal ayrı Bu hâl nedir sormuyorsan Yüreğini yormuyorsan Ayhan'ı da görmüyorsan Ne diyeyim, git öl gayrı Ehl-i vücûddan kal ayrı |
Gitme Yâr
Gitme yâr uzağa Düşersin tuzağa Bakmazlar yaşına Orda bir başına Feryadın' duymazlar Sevincin' koymazlar Özlersin yurdunu Bilmezler derdini Gurbetlik sert vurur Olmadı, dert vurur Ağlayıp durursun Sararıp kurursun Ayhan'ın gün sayar Gitme yâr, gitme yâr |
Gitmeliyim
Gölgem gibi yıkılmadan Bir yol bulup gitmeliyim Varlığımdan bıkılmadan Bir yol bulup gitmeliyim Döndüm gönül bağlayana Sular gibi çağlayana Kanmadan her ağlayana Bir yol bulup gitmeliyim Zaman ömrümü yutmadan Toprak bana kin tutmadan Kimliğimi unutmadan Bir yol bulup gitmeliyim |
Gonuşmuyom Senle Gayrı
Ben karşında kekelerken niye gülüyon Gonuşmuyom senle gayrı, küstüm ben sana Senin için dağ aşardım, bunu biliyon Gonuşmuyom senle gayrı, küstüm ben sana Amminoğlu kur yapınca, cilve ediyon Ben gelince yamacına, gaçıp gediyon Bana deli, başkasına sevdiğim diyon Gonuşmuyom senle gayrı, küstüm ben sana Aklım yetmez okumağa, câhil galmışım Taramamış saçlarımı, yele salmışım Ne sevilmiş ne de bir kez murad almışım Gonuşmuyom senle gayrı, küstüm ben sana Sevmesen de alay etme, vardır onurum Ben seni ta güccüklükten beri tanırım Dün görenler kandırmışlar seni sanırım Gonuşmuyom senle gayrı, küstüm ben sana Adım Ayhan, nâmım deli, olsun sevdiğim Gözyaşlarım kör kuyuya dolsun sevdiğim Vermem artık sana çiçek, solsun sevdiğim Gonuşmuyom senle gayrı, küstüm ben sana |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:03 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.