![]() |
Dini suratına maske yapanın
Hakkın yarattığı cana kıyanın ölüsüne ah edrsem namerdim Birtek insanlığa iki diyenin ölüsüne ah edersem namerdim Senelerdir görmediler önünü Hep kustular insanlığa kinini Sebeb yokken ayıranın dinini ölüsüne ah edersem namerdim Din diyerek hurafaya tapanın Sevgiye güzele hile katanın Dinde dilde renkte ayrım yapanın ölüsüne ah edersem namerdim İlime irfana yanış bakanın Sevgiye barışa karşı çıkanın İnsanları diri diri yakanın ölüsüne ah edersem namerdim Emrine uymuyor ümmül kuranın Ariflere yanış sual soranın Kılıçla satırla insan kıranın ölüsüne ah edersem namerdim Aşık boraniyem köşe kapanın Memleketi çalıp soyup çırpanın Diğni siyasete alet yapanın ölüsüne ah edersem namerdim Halil Çimen |
Doğuruyom şiiri şairler günü özel
Bir sancı geliyor inceden ince, Ihınıyom doğuruyom şiiri. Mısraları kaynaşmamış görünce, Hamur gibi yoğuruyom şiiri .Bazen kalem aynen ateş oluyor. Kereme Mecnun’a bir eş oluyor. Gönül ayıkmayan sarhoş oluyor. Haykırıyom bağırıyom şiiri. Usanmam şiirden ne kadar yorsa, İsterse ölümün bezine sarsa, Bazen hecelerde acıkan varsa, Emziriyom doyuruyom şiiri. Borani’yem ben sevgiye bakıyom. Şiirleri iplik gibi dokuyom. Bağ zen gidip insanlara okuyom. Ben topluma duyuruyom şiiri. Halil Çimen |
Dost arıyoruz yerin dibinde
Bir dost arıyoruz yerin dibinde Yar kazıyor ben kazı yom bilen yok Yağ gibi eridik aşk kandilinde Yar sızıyor ben sızı yom bilen yok Yüreğim kurudu içim susadı Günler geçti gitti ömür kısaldı Postacı usandı mektup usandı Yar yazıyor ben yazı yom bilen yok Bir duvar ördüm ki geniş alana Ömrümün yarısı gitti talana Kovu kıy bet fitne fu cur olana Yar kızıyor ben kızı yom bilen yok Aşık boraniyim gönlüm kırdılar Cahil meclisleri beni yordular Bütün yollarıma tuzak kurdular Yar bozuyor ben bozu yom bilen yok Halil Çimen |
Dost aradım dost aradım
Gönülde seyran edecek Dost aradım dost aradım Görünce bayram edecek Dost aradım dost aradım Canıma katacak canı Birlik dolaşacak kanı Sevgi saygı temiz anı Dost aradım dost aradım Dost dosta verir mi acı Dost dostun derdin ilacı Bir ömür başımın tacı Dost aradım dost aradım Bedenime baş olacak Kazanımda aş olacak Sırrıma sırdaş olacak Dost aradım dost aradım Borani sevgiye kanık Benim gibi bağrı yanık Bir ömür gönlüme konuk Dost aradım dost aradım Halil Çimen |
Dost ararken
Dost ararken sen ırakta Dost seni bekler durakta Bir ateş yaktın yürekte Dost ararken dost ararken Yüreğime ateş verdin Beni yaktın nedir derdin Aşkın vuslatına erdim Dost ararken dost ararken Hesaplara küsür oldum Günahlara kusur oldum Gözlerine esir oldum Dost ararken dost ararken Boraniyem kapın çaldım Derdin havuzuna daldım İnan beni benden aldın Dost ararken dost ararken Halil Çimen |
Dost dostu görünce bayram
Aşığın çilesi derdi Bitmeyecek inandım dos Virandır bülbülün yurdu Ötmeyecek inandım dost Sevdalar zehir saçarken Acılar çiçek açarken Azrail kefen biçerken Yetmeyecek inandım dost Sevda karıştı kanım Ferman eyledi canıma Mezarda bile yanıma Gitmeyecek inandım dost Borani dostlara kurban Gönüllerde eder seyran Dost dostu görünce bayram Etmeyecek inandım dost Halil Çimen |
Dostla paylaşacak yıllarım vardı
Çağdaş ile çağdaşlığa kavuşmak Gönül ırmağımda sallarım vardı Bin gönülle bir gönülde buluşmak Dostları saracak kollarım vardı Sendeledim ama düşmedim neden İnsanmı kavgaya dalaşa giden İhmal edemezdim çürüse beden Dostla yürüyecek yollarım vardı Sevgi toprağında sarılıp yatan Özünden özüme mayalar katan İstedikçe dostlarıma uzatan Sırtı meyve yüklü dallarım vardı Bu günler geçirdim beter yarından Dağlar bile ah ettiler zarımdan İlham peteğimde gönül arımdan Dostlara verecek ballarım vardı Borani kolaymı yeri eşmesi İçine sevgiden tohum düşmesi Suladı büyüttü gönül ceşmesi Dostla paylaşacak yıllarım vardı Halil Çimen |
Dostum tatlım kıymatlım
Aşkın olmadığı sevgisiz yerde Gülünür mü dostum tatlım kıy matlım Sevgi ilaç olur kanserli derde Ölünür mü dostum tatlım kıy matlım Aşk bir mücevherdir sevgi cefa ir Her şey ölür gider sevgidir ahir Gönüle sevgiyle vurulan mühür Silinir mi dostum tatlım kıy matlım Sevgiyle güzeldir asırlar çağlar Sevgiyle gül açar bahçeler bağlar Sevgi hoşgörüsüz o yüce dağlar Delinir mi dostum tatlım kıymatlım İnsan sevgi ile kemalin bulur Sevgisiz büyümez ağaçlar kurur Akşam ne olacak sabah ne olur Bilinir mi dostum tatlım kıy matlım Boraniyem sevgi sarsın ölümü Sevgisizse koparsınlar dilimi Yola nikah attı sevda gelini Gelinir mi dostum tatlım kıy matlım Halil Çimen |
Dört şey kadınlar günü özel
Güzel kızım şu dört şeye dikkat et Temizlik doğruluk güzellik ilim Elinden kaçırma onu sıkı tut Temizlik doğruluk güzellik ilim Bu dünyada gerçekleri gördüren İsteyeni muradına erdiren İnsanlığa şeref şanı verdiren Temizlik doğruluk güzellik ilim Kovanın arısı peteğin balı Sevgi ağacının yaprağı dalı İnsanın tükenmez serveti malı Temizlik doğruluk güzellik ilim Yolundaki engelleri kaldıran İnsanlığa gerçekleri bulduran Gönülleri sevgi ile dolduran Temizlik doğruluk güzellik ilim AŞIK BORANİ’yem hem vallah billah İnanmayan kişi olur mu iflah İlimle bilimle bulunur Allah Temizlik doğruluk güzellik ilim Halil Çimen |
Dua şiir yarabbi
Yüzler gülsün insanlığı ağlatma Gözümüzde yaş eğleme Yarabbi Gözler görsün basireti bağlatma Bakar ama şaş eyleme yarabbi Sevgi, hoş görü ver savaş olmasın Gönüle, yüreğe öfke dolmasın İhsanı bol eyle yoksul kalmasın Yürekler taş eyleme Yarabbi Gönülden gönü le sevgi taşı yak ne yanalım nede donup üşü yek her mevsimi zamanında yaşı yak yazımızı kış eyleme yarabbi sevgi meşalesi yansın her uçtan insan oğlu günahkardır doğuştan haramdan mundardan haksız kazançtan soframıza aş eyleme yarabbi arılardan peteklerden ballardan meyvemizi eksik etme dallardan akılsız fikirsiz nankör kullardan başımıza baş eyleme yarabbi borani yem kandilleri söndürme can yeleksiz gemilere bindirme bu çarkı devranı terse döndürme emeklerim boş eyleme yarabbi Halil Çimen |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:30 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.