![]() |
Susuyorum ama
Senli yarınlar ne kadar da uzak Yalan mı her şey Gözlerim Gülüşün... Öpüşün.. Ellerimi sana uzattım diye mi ellerimde Sana tutuşmuşum diye mi Sıcakmış bedenin Nefesin kadar yakındı gerçekler Anlamadım suskun kalışlarını Seni sana bıraktığımda Sadece yorgundun Ağustos’dan Yanıldım mı? Bu şehir sevemedi ikimizi Gidelim buralardan Başka gülüşler Başka bedenler Çabuk unutturur sevişmemizi Üşüyor artık ellerim Pembe düşlerime avuç açan yastığım Damla damla biriktiriyor acılarımı Hadi çık gel Bir Temmuz akşamı yaptığın gibi Apansız ‘Özledim’ de... Susuyorum ama özlüyorum da ay yüzlüm Arzu Altınçiçek |
Beyaz
Geldiğim yerde sevdalar beyaz Buz kesmiş yanlızlıktan güneş Ay şavkını vurmuş toprağa Toprak beyaz. Bahara damlamış Eylül sarısı Ekim ondan sarı Belki tenine yansır dedim güneş Tenin beyaz. Bulutlara gözlerini çizdi gurbet kuşları Leylekler beyaz... Çizgiler beyaz. Renklerin en temiziyse beyaz, Beyazımda neden matem var! Arzu Altınçiçek |
Sürtük Bahar
Leylak buketlerini dermiş saçları Kokusu duyuluyor Rengaren bir kelebek tutunmuş perçemine Çıkarmış ceylan gözleri Beyaz bahçemi süpüren etekler Saklıyor başak boyu bacaklarını Kiraz gülüşlerini takınmış Gelincik dudakları Serildikçe pencereme Devşiriyor çimenler Kar yağmış bakışlarıma Güneş doluyor usul usul Bak şarkısını söylüyor Tüm civelekliğiyle Kışkırtıcı dizeler açıyor papatyalar Gölgesi beliriyor kırılası kalemin Biraz burukta olsa Meltemler dolaşıyor sahipsiz düşlerimde İç çekiyorum Daralan nefesimle Mevsimleri soluyorum Tutam tutam topladığım hazan yapraklarını Deviriyorum penceremden Hüznü döküyorum yokoluşlara Hazanımı süpüren etekler Alıyor aklımı başımdan Raksediyor Solgun yüzüme sürüyorum Elindeki mor sümbülleri ‘O’ kokuyorum.. Mevsim boyunca Biliyorum Herşeyi toplayıp eteğine Esip geçecek... ..... Sürtük Bahar Sadece Nisan kokacak buralar… Arzu Altınçiçek |
Beyaz Hayaller!
Bak yine gün battı ufukta,ellerim şakağımda, seni düşünüyorum.Her yer sıcak ama ben üşüyorum. Şimdi burda olup 'Sarsan' diyorum. Kollarımı doladım omuzuma, bekliyorum geceyi. Karanlık gizemlere gebe aslında. Daha sırdaş geliyor duvarlar,kendime bile söyleyemediklerimi akıtıyor yaşlarım.Sessizliğin düşmanı hıçkırıklarıma mani olmak istesemde boşveriyorum.Şafağın alacası düşmüş sevdama.Alı al, koru kor...Yakıyor içimi. Acıtmasına rağmen canımı 'seviyorum' senide, sensizliğide. Biliyorum, çok paylaşacağım *******le, kara sevdamı.Ufuklara dalıp gideceğim aylarca.Mevsimler geçecek gözlerimden, Suskunluklara sığınacağım.Penceremden sızan loş ışığın gölgesinde, hayalini kuracağım.... Uykuya ulaşabilsem, biraz acımı hafifletir rüyalarım. Yasemin kokulu bahçede, asma salıncaktayım. Masmavi gökyüzü, güneş bile daha soğuk senin yanında. Çimenler kıskanıyor gözlerinde ki yeşili ama yine de gözlerin daha güzel geliyor bana. Doğa en güzel yeşilini kaptırmış bakışlarına. Kelebekler etrafımda rengarenk. Bahar senle daha dolu...rüyalarım sadece senle. Gözlerimi açmasam sabahlara. Bu pembe dünyama başka renk düşmese... Ya da rüyalarımdan çıkıp gelsen beyaz güllerle...beyaz hayallerle.. Arzu Altınçiçek |
Şiir ve gece
Bir şiir geçti Lacivert akşamların Kuytularından Beyaz tenin Işıl ışıl arzularını bıraktı Yakamozlara Ay sustu Hece hece dizildi gece Pencerene Korkuların ve utançların Üzerine çöktü karanlık Albenisiyle Kelimeler uçuştu Ateş böcekleriyle Tutuştu şiir Kavruldu aşk. Ve şahit oldu ay-yıldız Şiirin geceyle sevişine Arzu Altınçiçek |
Beyazlarım
Hasretlerimi silerek geldim karşına Yaslanmak için değil dertlerimle Güneşimle serildim önüne Tüm sıcağımla Sevdan kuruttu ıslak kirpiklerimi Rüzgar kucaklarken seni Bulut bulut değdin saçlarıma Beyaz köpükler gibi Yıllarım tutam tutam dökülüyor avucuma. Arzu Altınçiçek |
Şiir'e
Ben sizi yazıyorum Bildiğim tüm kelimeleri süsleyip Gözyaşlarını serpiyorum Aşk kokasınız diye Kağıtlara döküyorum yalnızlığın küllerini Bazan da akşamın sandığına kilitliyorum Dize dize karanlığın küfürünü aydınlatıp Işık açıyorum kıta kıta Size ses veren yalnızlara Saklı düşlerin çığlığından sessizliği kazıyorum Körelmiş kalemimle Ucundan yakalayıp sıkıyorum avucuma Elimde… Bir avuç suskunluk Ben sizi yazıyorum… Suskun çığlığım diyorum her birinize Ve bir nar tohumuna gömüyorum… Nihayetinde…. ŞİİR açıyor dallarım Arzu Altınçiçek |
Şiirden düşen gün sonuydu.
Şiirden düşen gün sonuydu. Adımların ezdiği caddede, sözlerden kurumuş dudaklar ve gülüşler ıslanıyordu… Şehir de öyle. Küçük salaş balıkçı lokantasında Ayyaş kokusuna çoktan karışmıştı Sigara kokusu. Kimi demlenmiş,efkarlı türkülerde Kimi derdine isim takmanın peşinde. Hep bir şeylere içer ya insanoğlu. Kimliklerini kapı önünde bırakan Dört kişiydi, dört ayaklı masada. İnce bardaktaki suyun farklılığını tartışıyordu Ak saçlarında saklı çocukluğuyla adamlardan biri. Tatlı kahve bakışlarındaki, yorgun sevişleriyle gülümsüyordu büyük kadın. Sesinde kıvılcımlar savuran adam suskun. Kötü şairmiş ya…susmalıydı sanki Küçük kadın yakalama çalışıyordu her birinden, hayatın farklı rengini. Rakı kokusuna banıp durdu gülüşler Birbirinden habersiz geçen onca yılın yaprakları Nasıl da yırtıldı üç beş saatte. Eşlik ediyordu Bir tabak kılçık yığınına Anason kokulu boş şişe Islak bir şehir Yalın ayak yaklaşan ay. Şen kahkahaları Nemli kirpiklerle zamana mıhlayan Deniz kokusuna sarılı çöl düşüydü A Ş K Anlamı yitikti bu masada. Şiirden düşen gün sonuydu. Yarına ne gerek vardı? Arzu Altınçiçek |
Bırak
Ne aşkın rengini bilir Ne ölümün Parmağıma takılı Gölgem Ayaklarımın dibinde Küçültür bedenimi Tipiye tutulur Belki de teslim olur Bulutların ateşli kızına Ne yanığın tadını bilir Ne buz kesiğini Dilsizdir Sağırdır duruşu Mum alevinde Tir-tir Kalbim Bırak gölgemden ezilenleri Arzu Altınçiçek |
Şimal (İlk Yeğenime)
Hoşgeldin TOMURCUĞUM, gönül bahçemize. Güneş, bereket, sevgi eksik olmasın yüzünden. O tertemiz yüreğin kirlenmesin.. O gözlerinden hüzün yaşları damlamasın. Gülümseyen gözlerle bak geleceğe, Annen, baban, sevenlerin, sevdiklerin Senin için ağlamasın. Hoşgeldin GÖZBEBEĞİM, Solmaya yüz tutmuş umut bahçemize.. Boyun eğen çiçeklerimizi yeşert. Sararan yüzlerimize tebessüm getir, Kaybolan sevdaları canlandır.. Nice fırtınalar kopar coşkunla yüreğimizde. Ve sen CANÖZÜM. Canımdan, kanımdan olan.. Kim bilir yarınlarla gelenleri Kim bilir ektiğin ümitleri, Büyüttüğün sevdaları.. Keşke hiç büyümesen, Karşılaşmasan acı gerçeklerle Kalleş dünyanın pisliklerini görmesen. Ama olmaz gözbebeğim Herşeye rağmen büyümelisin Zorluklara, acılara karşı göğüs gererken Öğrenmelisin sevgiyi. Yaşın ne olursa olsun Unutma ki; yüreğin ne kadar büyürse, Sen o kadar büyürsün. Gerçek dünya sevgidir. Tıpkı senin varlığın gibi. Senin sevgi sonucu aramızda olman gibi. Hoşgeldin dünyamıza.. Hoş geldin ŞİMAL yıldızım Hoş geldin ay yüzlü aşk çiçeğim Ne iyi ettin de geldin, Bilemezsin. Arzu Altınçiçek |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:39 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.