![]() |
Evet Desene Anne
Nerelerde yürekleri yavrum diye yananlar Etraf doldu doğurmayı anne olmak sananlar Kendi zevkleri uğruna evlatlarını harcayanlar Haramları masallarda eğlence diye anlatanlar Kırışan yüzlerini makyajla kapatanlar Babaannem sizdende genç aldanmayıın kadınlar Nerelerde sevdaları ninnilere yazanlar Göz yaşları gece gündüz içlerine akanlar Yoklamada burda yokmu Buradayımmm Evet desene Anne Şadan Yenişafak |
EVET Seviyorum
Yoksun gelip gitsemde kapına Ne perdelerin oynuyor rüzgardan Nede ışıkların yanıyor Sabahı bekleyemem köşe başında Sokaklar ellerinde tutmadığımız Şişelerini kırmış balilerini bitirmiş Tiner kokularından selam bile veremediklerimizle Ve sahip çıkmadıklarımızlarla Bizler gül kokularını nasıl yakıştırıyoruz kendimize Ekmeğimizin artıklarını çöpe atarken Paylaşmadıklarımızla dolu sokakları korkuyla paylaşırken Sevdiklerimizin balkonuna atmak için getirdiğimiz çiçeklerle Utanıyormuyum korkuyormuyum zoraki olarak paylaştığımız dünya Severek paylaşmadığımız bizimle birlikte nefes alanlarla Geldik gidiyoruz ama yinede içimde bastıramadığım ve hep paylaştığım bir şeyler var haykırmayı bekleyen EVET Seviyorum Sevilmesi gereken Herşeyi ve herkesi Şadan Yenişafak |
Evli Olsada İnsan
Evli olsada insan etkilenir şiirden Gerçek sevda çıkarmı her şair kaleminden Pilava gider iken bulgurdanda sen olma Her çiçekten bal olmaz rengine kanıp konma Sözler aldatabilir Sen süsüne pek bakma Biri seni yakarken sende ateşe atma Elindeki cevherler yalnızca toz tutmuştur Sana plotonik gelenler daha ne halt yutmuştur Sevdandaki masumluk gönlünden geliyordur Uzak sandıklarınsa seni çok seviyordur Şimdi toparlan artık düzen ver sen yuvana Tilki elbet dönecek kürkçünün dükkanına Şadan Yenişafak |
Ey Beni Saran Gurbet
Eğer bir dost olsaydı bundan yakın olmazdı Bir gün bıkarım diye daha fazla sarmazdı Kara sevdalım gibi ey beni saran gurbet Senin bana yaptığın hangi yardaki nazdı Hem uzak bırakırsın anadan ve babadan Gelenlerimde olmaz uzak diye sıladan Sebebimsin diyerek sana sitem edemem Bu benim alın yazım bu cilveyi yaradan Şadan Yenişafak |
Ey Dostlar
Rahmeti doldurupta kollara Düştünüzmü ey dostlar siz yollara Aldığınız aşkı ve muhabbeti Bereketle yaysın Rabbim yıllara Şadan Yenişafak |
Ey Dostum Sen Atine
Rabt etmeden gönlünü Rabbinin hakikatine Rabıtasız yolculuk Yapanın dikkatine Birbaksa gönül gözün Nefsinin hilkatine Nekadar muhtaç olduğunu anlarsın Ey dostum sen atine Şadan Yenişafak |
Ey Gönül Dön Mevlaya
Ey gönül dön mevlaya Elini ver seydaya Seydanın muhabbeti Götürür hak sevdaya Seydam tövbe veriyor Sofi cezbeleniyor Sofilere güzellik Sadatlardan geliyor Allah yoluna giren Ona gülleri deren Ukbada hayat bulur Nefsini yere seren Seydam himmet ediyor Gönlümüz meylediyor Kalbimizi karartan Günah zulmet gidiyor Şimdi vakit tamamdır Aşk muhabbet harmandır Tövbeyi geciktirme Zaman ahir zamandır Seydam nazar ediyor Nefisleri eziyor Samimi olup gelen Temizlenip gidiyor Bilmeyenlerde bilse Dostun dizine gelse Bu rahmet deryasında Onlarda hayra erse Seydam kıymet veriyor Derdimi dert ediyor Birazcık gayret etsen Rabbime meth ediyor Şadan Yenişafak |
Ey Herşeyin Sahibi Allahım
*******i bitsin isteriz bazan sabah güneşin doğuşuyla gönlümüze mutlulukların doğabileceğini ümit ederiz ama ben *******i beklerim Çünki senin huzuruna beni herkesin gördüğü bir yüzle çıkamazdım ne yüzle çıkıyordumki zaten Her zaman sen vardın her yerde sen vardın ama *******de bir başka sen vardın ******* senin günahlarımızı örtüğün gibi günahtan kararan nedamet duymayan yüzsüzlükle sana el açan yüzümüzü örtüyordu Rahmetin gibi Sen *******i sana el açan kullarının yakarışlarına dahada oluyorsun hele içi titreyerek tüyleri ürpererek bütün nedametini samimiyetiyle göz yaşlarıyla suluyan kullarını sana geldim tek gelinecek boyun bükülecek el açıldığında eli boş döndermiyecek her şeyin sahibi gidecek başka yerimizmi var diye gönlüyle inleyenleri sen hiç boş çevirmezsin bizide boş çevirme *******i gizlediğin gibi mizandada gizle ve bizleri razı olduklarından eyle Ey Herşeyin Sahibi Allahım Şadan Yenişafak |
Ey Şehit
Duyulur sızısı yüreği yananda Ayrımı bubeden o benim can anda Her karış toprağı sulayan o kanda Sen varsın ben varım ey şehit o anda Yollara düşerim sevdandan kefenle Çarpıyor bu kalbim inanki hep senle Vatan ve bu bayrak ömrümde her dende İlahi davadır ey şehit bu bende Gözünüz arkada kalmasın yiğitler Ağıtlar yakılır söylenir beyitler Kocamış ninende dağlara düşerde Onlara yol açar bedirden şehitler Huzuru ilahi gelmeni beklerde Melekler övünür seninle göklerde Şehadet insanı Rahmana götürür Vatana aşıklar hep aynı dertlerde Şahlanır gönüller Tekbirle o zaman Sahibi bulunur vatanın her zaman Bekleyin tarihi yeniden yazacak Askerim milletim bir bütün her zaman Şadan Yenişafak |
Faydasız İlim
Faydasız ilimden, Rabbe sığınırmış. Resulü zişanımız, Fayda vermeyecekse, Olmasın hiç ilhamımız. Dua buyurun, Onsuz geçmesin bir anımız, Yoksa neye yarar, Şöhretimiz şanımız Şadan Yenişafak |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.