![]() |
Kimin Doğum Tarihiyse Bugün
Kıyamıyorum artık zamanlara Artık bir karar vermem gerekir Zamanlara ne demeliyim Canlı olmanın yansıması göz Olmanın meyvesi sevgi Yansıması yüreklerimizde mühür Göz denilen aynada öz Kimin doğum tarihiyse bugün Doğumu üretiyor herşey Tarihiyse başlangıç dediğimiz Bugün doğuyoruz peyderpey Niçin kapımdasın bilmem Kapımdasın çünkü duyuyorsun Bilmem dediğin bilmezleri okuyorsun Eskişehir / 11.01.2007 Ertuğrul Şakar |
Kirazı Al Yolları Dal Gördüğünde
Aşkı duyabiliyor musun Bir fark hissettiğin zaman Bir gül daha bir gül Gülüş daha sıcak, canlı Nedir değişiklik yüzdeki Değişik bir enerji farklı Değişmek ve değiştirilmek İşte ve içteki eşteşlik Aşkı duyabiliyor musun Kirazı al, yolları dal gördüğünde Ertuğrul Şakar |
Konuşmak Prangaları Çoğaltmaktır
Ayrılmış iki ülke gibiyiz Şu aşk kıyısı dünyada Ne ben varım senin topraklarında Ne sen varsın topraklarımda Yarımdaki sonsuz ayrılık Sevincimin hüzün perdesi Bir ışık ki serin ve ılık Gülüşlere konmuş özlem badesi Gözlerim dikenli teller gibi batıyor Yarıya inik bayraklar gibi yüzüm Fırtınalar içimde yatıyor Statik bir enerjiye çekilmiş sözüm Konuşmak prangaları çoğaltmaktır Aynalara göstermektir acizliği Sessiz yorganları yanıltmaktır Muhacir terk edişiyle azizliği Yaban bir ülkede güller büyür Gül dibinde çocuklar koşar Yüzler; entari pembesi Sevilen insanlar yaşar Ayırmış bütün çizgiler bizi İklimler, renkler ayırmış Kıtalar, kutuplar dizi dizi Dünya diyalektiği kayırmış Ben kara olayım, sen ak ol Ben gece olayım, sen gündüz Güneş ol, ışık ol, su ol Gönül pencereme aydınlık süz Ertuğrul Şakar |
Korku
Korkuyorum,korku benim doğal içkim Yangınlara ne kadar kav olduğumu görmüyor musun Anızlar kalmış buğday tanelerinin arkasında Yaz dedin mi ağustos sıcağı basıyor içimi Suları tılsımlıyor buhar Kabuk çatlaklarında Boynumdaki kolyeler çiçek esaretidir Not: Yinelenmeyi bitmezlik mi sanıyorsun Ter kokusunu yağmur değmiş gibi ıslayıp Bir kır kokusuna bürününce sessizlik Parmaklarınım kıvrımlarını soyarım avucuna Ten bütün katmanlarıyla yaşlanır Adın tramvay duraklarında kaybolur gider Dilekler melek atmosferlerin kanatlarında dua olur Sular akar hayallerimin çakıl taşlarında Susmak en doğal konışmamdır tenimde Yanılmak yaşamayı fark etmektir birden Çölde her ağaç fazlalık değil mi sence Kumdur,kabuk sanarak kaldırdığın zaman Gündüz karanlığını yüklenir gece Saklamalıyım acı parmak uçlarımı çağırmadan Derkenar: Yinelenmek acıyı çeliklemektir sevince Ertuğrul Şakar |
Korkuyorum
düş kurmaktan senden yarından gölgeden güneşten korkuyorum ellerin uzanınca resmin düşünce sözü açınca korkuyorum korkuyorum kendimden daldan kopan yapraktan bu yürekten yüreklenince korkuyorum Ertuğrul Şakar |
Koy Yok
Çoğul yalnızlıklarda eriyorum Kendime sığınıyorum Ertuğrul Şakar |
Kutu İçinde Kutu
İçin ne kadar kutu dolu İçine her girmem de bir başka kutu Kutu içinde kutu Kutu içinde kutu Ne su Ne yarasa Kutu içinde kutu Kutu içinde kutu Bütün bulmacalar bitti Bir sen kaldın başlanmadık Kutu içinde kutu Kutu içinde kutu Ne aşk, ne bela Sonsuz düğümlü kurdela Kutu içinde kutu Kutu içinde kutu Ertuğrul Şakar |
Mani Mani Ramazan
Aylara sensin sultan Tacındır Yüce Kur ’an Rahmet, mağfiret ayı Ey mübarek Ramazan Mührün Kadir Gecesi İndi Rabbin hecesi Bu kitapla yükseldi Kulluğun derecesi Kur ’an’ı aldık ele Gül sözler serdi dile Cebrail muhabbeti İlahi mukabele Tüm şeytanlar bağlandı Tesbih tesbih ağlandı İnsan kendini bildi İstikamet sağlandı Her Ramazan orucu Affa çevirir suçu Reddedilmez dualar Rahmet, mağfiret ucu Süslenir sana cennet Çiçeklenir bereket İnkılap ikliminin Bahçesinde hareket Yeryüzü dolar melek Kelebek olur dilek Af deryası içinde El yelken, dua kürek Açlık bir imbik olur Ruhumuz dimdik olur Akıl idrakle dolar Merhamet kimlik olur Nefislere bir tembih Hak yolunda her tespih Ramazanın mahyası Yirmi rekat teravih Yüceden yüce kantar İnci dualar tartar Akşama yanan ışık Şükür sofrası iftar Heves artık rahat dur Vakti, mükafata kur Yeni bir başlangıçtır Besmele gibi sahur Ertuğrul Şakar |
Martın İkisi
Kar ve güneş karışığı bir mart ayı Girişinde korku ve sevinç var içimde Gözler ve gölgeler beni mesut eder Düştükçe önüme slayt bir biçimde Sonra neden ah çekerim, bilemem Penceremin dışında akan güne Şiirleri okurum fakat ellemem Takılır gönlüme çiçek yerine O güzel kuş,kimbilir nerededir? Ayazlarda kesik nağmeler taşır Yüreğimde duran berelerdedir Daha martın ikisi merak gözlüm Aldanma kokusuna havanın Yarısı ayaz,yarısı alım çalım İkiniz tamamısınız dünyamın Ah bahar,ah sevgili kuş Ertuğrul Şakar |
Memleket Evidir
Bekleyenler var onları Kınalı kuzular gibi gönül açmış Geleceğin çınarları için Kozalak kozalak saçmış Bir telefon sesi olur bekler Sessiz derinliğinde ülkemde Özlemler sabırı itekler Duygu yumağı eklemde Kitaplar arasında artık Okuyan gözleri kalmış Şİmdi engin coğrafyada Silahları ele almış Sabahın karanlığı açılır Hasretlere karşılıklı Hayatı başlatır komut Fırlamaya hazırlıklı Bekleyenler hep düşünür Ne yapıyor şimdi oğlum Hüzün bakışına yürür Ey oğul, yiğit soylum Bölünmüş zamanda ayrılık Bir vatan görevidir Zemheri gelir ılık Memleket evidir Ertuğrul Şakar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:15 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.