![]() |
Bir Turk askeri heyeti Amerika'ya davet edilmis, kendilerine oradaki askeri
tesisler ve modern silahlar tanitilmis. Son gittikleri askeri uste Amerikali yetkililer bizim subaylara lazerli silahlari anlatmis: -Bu gordugunuz lazer durbunudur. Bu ise lazerlerle hedefini bulan son model fuze sistemimiz. Su ise onumuzdeki yil silah piyasasina girecek olan lazerli top... Heyette yer alan Karadeniz kokenli bir subay mudahale etmis: -Lazerli top bizde de var... -Nasil olur demis Amerikali yetkili, bu top henuz bizim ordumuzda bile hizmete girmedi. Sizde nasil olur? Vardi yoktu derken bizimkiler lazerli topu gormeleri icin Amerikalilari Turkiye'ye davet etmis. Kisa sure sonra bir Amerikan heyeti Ankara'ya gelmis. Turkiye'de lazerli top bulundugunu iddia eden subayimiz, Amerikalilari almis Topcu Okulu'na goturmus. Basinda bir nobetcinin bekledigi birinci dunya savasi'ndan kalma topu gostermis. -Iste lazerli top... Amerikalilar gulmus, -Topu gorduk de, demisler, lazer nerede? -Hemen yaninda, demis bizimki, topun yaninda nobet tutan ER, LAZdir.. |
Temel'in askerlik yaptığı bölükte bir gün Temel'in arkadaşının babası ölür.
Komutanları der bunu alıştıra alıştıra kim söler. Birden Temel akılarına gelmiş.Temel'i çağırmışlar. Anlatmışlar durumu. Temel hemen arkadaşı cemali yanına çağırır. - Ula Cemal Senin Amcan Varmudur? Vardur. Dayin Varmudur? Vardur. Teyzen Varmudur? Vardur. Annen Varmudur? Vardur. Baban Varmudur? Vardur. Nah Vardur! |
Askerde komutan emir erine seslenmiş:
çabuk bana bir lazer yazici getirin er gitmiş ve bir askerle geri dönmüş komutan : bu ne lan asker: lazer yazıcı komutanım komutan: nasil oluyor ?? asker: temel, hem laz hem de er ve de yazıcılık yapar. komutan: ulan iyi ki scanner istemedik... |
Manevra varmış. Temel elde tüfek yerde yatıyormuş. Komutan gelip sormuş :
-Düşman önden gelirse ne yaparsın Temel?Temel cevaplamış.Şu yandan, bu yandan, arkadan gelirse, diye tekrar sormuş komutan.Temel bunları da cevaplamış. Komutan en sonunda : -Ya düşman tepeden gelirse, deyince. Temel dayanamamış ve : -Habu memleketin tek askeru ben miyum komitanum daa! 705 |
Turkun bir tanesi uzak doguya tatile gitmis ve donuste cocuklarina bir hediye almak istemis.
Bir de bakmis bir kosede sincap satiliyor. Hosuna gitmis ve almis.Hava alanina gelmis, kontrol esnasinda gorevliler sincapi bulmuslar ve gecis icin asi ve izin gibi belgeler olmadigi icin ucaga alamaycaklarini soylemisler Bizim Turk dusunmeye baslamis. Tam havalimaninda gezinirken bi bakmis salvarli bir adam.Anlamis turk oldugunu ve -"Hemserim, senden bir ricada bulunabilirmiyim.Bir sincabim var ve evde cocuklarima hediye gonderecem fakat ucaga alamiyorum. Senin salvarin icine atsak..." Adam olur demis.Neyse ucaga binmisler,Derken adami bir ter basmis, yerinde duramiyor. Bir ara salvarin bagini cozmus, kıt diye hayvanim boynunu kirmis.Sincabin sahibi hiddetlenmis: -"Be adam sen naptin, hayvani oldurdun!!." Adam: -"Tasaklarimi findik zannetti kirmaya calisti bisi demedim,Arkami yuva zannetti girmeye calisti bisi demedim ama findiklari yuvaya tasimaya calismadimi dayanamadim!..." |
Hoca, bir gün kirlardan topladigi çali çirpiyi esegine yükleyip evine götürürken :
-Acaba, yaş çirpi da kurusu gibi yanar mi? diye düsünür ve seytana uyarak çakmagini çakar ve alevi çali çirpiya dokundurur. Aralarinda kurulari da bulunan çali çirpi hemen alev alir.Esekte bir korku, bir telas, huzursuzluktur baslar. Anira anira, çifte ata ata dört nala kosmaga baslar. Hoca da arkasindan olanca gücüyle bagirir : -Aklin varsa göle koş! |
BEKTAŞİ FIKRALARI ALLAH'IN KEMALİ Bir mecliste Kuranı Kerim'den söz açılmıştı .Kuran'ın eşsizliğinden ve olağanüstü bir eser olduğundan bahsedilirken, odanın bir köşesinde kendi halinde çubuğunu içmekte olan bir Bektaşi söze karışarak : -Evet, Allah'ın kelamı cidden eşsizdir. Ama, yazısı biraz karışıktır!,...der. Dinleyenlerden biri hayret ve biraz da hiddetle sorar : -Karışık mıdır, nereden biliyorsun? Bektaşi acınacak bir tavırla cevap verir : -Alnımın yazısından! |
ALLAH ŞİMDİ NE YAPIYOR? Bir gün yolda yaya giden bir Bektaşi'nin önüne bir atlı çıktı : -Baba, dedi, bir müşkülüm var. Beni aydınlatır mısın? Bektaşi yanıt verdi : -Elimden gelen bir şeyse, hay hay, oğlum. -Şunu öğrenmek istiyorum : Şu anda Allah ne yapıyor? Sualin münasebetsizliğine içerliyen derviş, hic belli etmemiş : -Yanıt veririm ama, bir şartla, sen o attan in, ben bineyim. -Neden? -Böyle yüksek bir suale yüksekten yanıt vermek gerekir de ondan! Adam attan inmiş, Bektaşi binmiş. Adam: -Hadi, demiş söyle bakalım. Allah şimdi ne yapıyor? Bektaşi : -Ne yapacak, demiş, atı senin gibi budalanın elinden alıp, benim gibi akıllıya veriyor, deyip atla uzaklaşmış. |
BAYRAMDAN BAYRAMA Bektaşiye sormuşlar : -Rakı içer misin? -Akşamdaaaan akşaaaama... -Namaz kılar mısın? -Bayramdan bayrama, bayramdan bayrama... |
BEKLİYORUM
Canlardan birine, Ramazanda sormuşlar : -Erenler kaç tane oruç tuttun? -Henüz nasip olmadı.Tuzak kurdum bekliyorum. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.